Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Messy92 wrote:Dzień dobry. Witamy się z Marysia w 20 tygodniu
Super, czyli imię już wybrane?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mój chłop ćwiczy nocne jazdy do porodu. Po 3 dobijała się do nas sąsiadka w ciąży(raz kobiete na oczy widziałam),miała bóle,mąż na wyjeździe,taksa za 40 min,a karetki nie przyślą do porodu bo nie mają wolnych. Więc kobieta się dobijała do drzwi po kolei,mój ją odwiózł i zaczekal z nia do 5 (!) aż ja przyjmą. Powiem Wam ,ze biedna najadła sie strachu przez to ze miała pod górke z tym wszystkim. Mój jak wrócił to powiedzial ze tylko upewnił sie w przekonaniu ,ze dobrze robi ze zmienił stanowisko i jest na miejscu co wieczór
Czarna_kawa, Panna_Justyna, Magda - mbc, Eluska, Micia lubią tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Karola,fajny ten Twój chłop! Super,ze pojechał i poczekał z sąsiadką!
Casjopea, jejjjj jaka fajna koza! Taka jak pluszak
Okropnie boli mnie krzyż i w ogole kręgosłup. Jak pochodzę troszke wiecej to mnie skręca z bólu. Ale to i tak dobrze bo juz praktycznie nie mam skurczy,jem normalne i w ogole jakoś mam więcej energii -
Dziewczyny nie wiem czy siedzicie w polityce, ja dość mocno - nie ukrywam, nie ukrywam też że jestem pisowcem, ale mniejsza z tym, wczoraj pis zadeklarował nowy program, który już wchodzi w życie jeszcze w tej kadencji i od lipca poszerzają 500 plus o każde dziecko, A więc te które rodzą pierwsze dziecko już od lipca dostaną 500 plus, A te które mają więcej niepełnoletnich to na każde:) spoko, zawsze jakieś 500 zł więcej miesięcznie: DTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Poliś juz raz tak miało byc i nie bylo. Ja w to nie wierze nic a nic. Kolejne mydlenie oczu. Z reszta tk PiS glosował przeciw,zdecydowana wiekszością a teraz zasłaniaja sie 500+. Jak chca rozdawac pieniadze to tylko tym pracującym ale i tak więcej podniosa podatki niz "dadzą" na dzieci wiec niech sie zajmą czymś poważnym a nie pozornym rozdawnictwem
Magda - mbc, Messy92, Casjopea, Eluska, KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Poliś juz raz tak miało byc i nie bylo. Ja w to nie wierze nic a nic. Kolejne mydlenie oczu. Z reszta tk PiS glosował przeciw,zdecydowana wiekszością a teraz zasłaniaja sie 500+. Jak chca rozdawac pieniadze to tylko tym pracującym ale i tak więcej podniosa podatki niz "dadzą" na dzieci wiec niech sie zajmą czymś poważnym a nie pozornym rozdawnictwemTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Dziewczyny nie wiem czy siedzicie w polityce, ja dość mocno - nie ukrywam, nie ukrywam też że jestem pisowcem, ale mniejsza z tym, wczoraj pis zadeklarował nowy program, który już wchodzi w życie jeszcze w tej kadencji i od lipca poszerzają 500 plus o każde dziecko, A więc te które rodzą pierwsze dziecko już od lipca dostaną 500 plus, A te które mają więcej niepełnoletnich to na każde:) spoko, zawsze jakieś 500 zł więcej miesięcznie: D
a ja bardziej niż z 500plus na każde dziecko (choć i tak nie wierzę w to, że zlikwidują kryterium dochodowe, mogą je co prawda podnieść, ale to i tak w przypadku pewnie większości z nas, gdzie przyszła mama i tata pracują, nic nie da) cieszę się, że nasze miasto w końcu dofinansowywuje in vitro.
Generalnie bardziej interesuje mnie polityka samorządowa niż ogólnopolska.Messy92, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A moim zdaniem, bardziej niż 500+, przydałoby się większe wsparcie w powrocie kobiety jako matki do pracy. Nie będę krytykować tego programu, sama go pobieram i nie mam żadnego pomysłu, który na pewno by się sprawdził. Ale może jakieś bony na artykuły dziecięce? Większa dopłata do żłobków albo więcej takich państwowych placówek? Jak musiałam posłać 2 dzieci do żłobka to płaciłam za to 1600, czyli zdecydowana większość mojej wypłaty, bo w państwowych nie ma miejsc.
Messy92, JaSzczurek, Eluska, Sylka135 lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja to bym chciała zeby bylo wiecej żłobków, takich które sa państwowe i podlegają wszystkim mozliwym kontrolom. Fajnie ze np podreczniki dla dzieciaków sa za darmo od paru lat,darmowe przejazdy komunikacja miejską ale to 500+ to lepiej niech zlikwiduja i dadza zarobic normalnie. Nie chce pisac głupot ale cos mi sie obiło o oczy ze wartosc 500+ to ok 300zl. I widzialam gdzies takie fajne podsumowanie "witaj 500+ i benzyno za 7 zł". Ja i tak w zadne kryterium na 500 sie nie załapie a wyższe ceny produktów i rachunków odczuje wiec dla mnie to nic fajnego. Na drugie tez nie dostane 500+ bo na pierwsze mie mam alimentów i nie mam zamiaru zotówki od jej ojca debila brać wiec juz w ogóle wypadam z tematu. Za urodzenie dziecka tez mamy za wysoki dochód
Messy92, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
poliś wrote:Dziewczyny nie wiem czy siedzicie w polityce, ja dość mocno - nie ukrywam, nie ukrywam też że jestem pisowcem, ale mniejsza z tym, wczoraj pis zadeklarował nowy program, który już wchodzi w życie jeszcze w tej kadencji i od lipca poszerzają 500 plus o każde dziecko, A więc te które rodzą pierwsze dziecko już od lipca dostaną 500 plus, A te które mają więcej niepełnoletnich to na każde:) spoko, zawsze jakieś 500 zł więcej miesięcznie: D
A ja jestem antypis i antypo. Nie ma czegoś takiego, że oni Ci dają. Dla mnie to kupowanie sobie głosów socjalem, mam nadzieję że ludzie będą myśleć przy wyborach tym razem. I nie poruszajmy kwestii polityki na forum bardzo proszę bo żadna z nas nie chciałaby się denerwować czytając o takich sprawachEluska, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Co za głupota. Rząd nie może Ci niczego dać bo niczego nie ma. Rozdaje tylko pieniądze podatników. Jestem tylko ciekawa kto dostanie po dupie bo będą musieli komuś podwyższyć podatek. No chyba że dążymy do bankructwa państwa.
Messy92, Eluska, Magda - mbc, KasiaLukasia, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
A w temacie rodzawnictwa,czyli gratisy. Przyszedl mi termofrek z bebiko z pestkami wisni, super na okładanie bolącego krzyża!
I słyszałam ze teraz daja w niektórych szpitalach jakoes upominki,u Was to obowiazuje? Tam gdzie ja pracuję nic takiego nie ma,a tam gdzie bede rodzic dostaja tylko ci,ktorzy odprowadzaja podatki w tym mieście czyli ja nie dostane nic. BuuuMessy92 lubi tę wiadomość
-
U nas dają po 2 pudełka w szpitalach. Poza stratą makulatury była książeczka dla malucha, butelka wody i próbki: sudocremu, pampers, dada, kilka chusteczek, znaczek do auta, lenor itp. Fajne próbki dostałam od prywatnej położnej u giną do którego chodziłam w ciąży z Wojtkiem: były gadżety z lulalove ( maskotka, kokardka do wozka, próbki na prawdę dobrych kosmetyków przeciw rozstepom, butelki avent, ramki na zdjecia pluszowe) od miasta przy rejestracji w urzędzie dostaje się dyplom dziecka, teczke na pierwsze dokumenty i ręcznik z kapturkiemNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dla mnie ten cały 500 + to porażka, rozdawnictwo cudzych ciężko zapracowanych pieniędzy i tyle, mówiłam tak jak nie byłam w ciąży i teraz też zdania nie zmieniłam, a program mama 4+ to jeszcze większa porażka, bo po co w ogóle iść do pracy jak można urodzić sobie czworo dzieci, pół życia żyć sobie z 500 + i innych dziadajek a później jeszcze emeryturę dostać,no żyć nie umierać!! I jakie wzorce będą mieć te dzieci, w przyszłości będą żyć tak samo jak ich matka. Lepiej niech obniża podatki,VAT, ceny, łatwiejszy dostęp do żłobków i przedszkoli a nie rozdają nie swoje pieniądze. Ja potrafię wychować i utrzymać swoje dziecko bez tego całego 500 +. Ja prowadzę swój butik , kupując bluzkę w hurcie która kosztuje 30 zł płacę za nią 38 zł z VAT , sprzedając ją za 69 zł znowu muszę od 69zł odprowadzić 23 procent podatku od kwoty 69 zł. I to właśnie z takich pieniędzy między innymi są finansowane te wszystkie chore programy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 16:41
JaSzczurek, LidziA89, Messy92, Magda - mbc, Eluska, ines., Sylka135, KasiaLukasia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Ulli88 wrote:U nas dają po 2 pudełka w szpitalach. Poza stratą makulatury była książeczka dla malucha, butelka wody i próbki: sudocremu, pampers, dada, kilka chusteczek, znaczek do auta, lenor itp. Fajne próbki dostałam od prywatnej położnej u giną do którego chodziłam w ciąży z Wojtkiem: były gadżety z lulalove ( maskotka, kokardka do wozka, próbki na prawdę dobrych kosmetyków przeciw rozstepom, butelki avent, ramki na zdjecia pluszowe) od miasta przy rejestracji w urzędzie dostaje się dyplom dziecka, teczke na pierwsze dokumenty i ręcznik z kapturkiem
-
W poprzednim szpitalu dawali próbkę pampersów, jakieś maleńkie kremiki i poradniki, np: o diecie matki karmiącej (typu: nie jedz wzdymających potraw, a co dali na obiad? Zupę kalafiorową! ). W tym, co teraz będę, nie mam pojęcia.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
mikka86 wrote:Dla mnie ten cały 500 + to porażka, rozdawnictwo cudzych ciężko zapracowanych pieniędzy i tyle, mówiłam tak jak nie byłam w ciąży i teraz też zdania nie zmieniłam, a program mama 4+ to jeszcze większa porażka, bo po co w ogóle iść do pracy jak można urodzić sobie czworo dzieci, pół życia żyć sobie z 500 + i innych dziadajek a później jeszcze emeryturę dostać,no żyć nie umierać!! I jakie wzorce będą mieć te dzieci, w przyszłości będą żyć tak samo jak ich matka. Lepiej niech obniża podatki,VAT, ceny, łatwiejszy dostęp do żłobków i przedszkoli a nie rozdają nie swoje pieniądze. Ja potrafię wychować i utrzymać swoje dziecko bez tego całego 500 +. Ja prowadzę swój butik , kupując bluzkę w hurcie która kosztuje 30 zł płacę za nią 38 zł z VAT , sprzedając ją za 69 zł znowu muszę od 69zł odprowadzić 23 procent podatku od kwoty 69 zł. I to właśnie z takich pieniędzy między innymi są finansowane te wszystkie chore programy
PIS niestety wie jak zdobyć głosy bo takich, którzy lubią myśleć, że coś dostają za darmo jest niestety dużo ale widzę też, że coraz więcej ludzi gubi klapki z oczu. Nadzieja wciąż jestMagda - mbc, Eluska, LidziA89, Casjopea, KasiaLukasia, Micia lubią tę wiadomość