Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Nie ma nic gorszego i lepszego zarazem niż baba w ciąży i jej zwierz. Miałam babkę, która przychodziła chyba tylko po to, żeby pogadać o tym, że jest w ciąży Starała się bardzo, baaardzo długo, więc przyjmowałam ją z radością, ale kończyły mi się pomysły co mam robić z tym jej psem, skoro jest zdrów jak ryba. Inne z kolei wiecznie rycza. O wszystko. I przychodzą nawet jak tylko im się coś wydaje, a jeśli Tobie się wydaje inaczej, toś konowal, a nie weterynarz.
Im lovin itCasjopea lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Ach, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale dwa dni temu nasza koza urodziła trojaczki
Casjopea, kinga25 lubią tę wiadomość
-
Casjopea wrote:Nie ma nic gorszego i lepszego zarazem niż baba w ciąży i jej zwierz. Miałam babkę, która przychodziła chyba tylko po to, żeby pogadać o tym, że jest w ciąży Starała się bardzo, baaardzo długo, więc przyjmowałam ją z radością, ale kończyły mi się pomysły co mam robić z tym jej psem, skoro jest zdrów jak ryba. Inne z kolei wiecznie rycza. O wszystko. I przychodzą nawet jak tylko im się coś wydaje, a jeśli Tobie się wydaje inaczej, toś konowal, a nie weterynarz.
Im lovin itCasjopea lubi tę wiadomość
-
Ja się wybieram do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Jest za free więc nic nie tracę jak rozmawiałam z babeczką, która to koordynuje, to u nas jest blok kilku godzin (chyba 3ech, tzn. 3x1), kiedy przyjeżdża się z partnerem. Pozostałe dni jeździ się samej, bo ich nie interesuje sprawa skutków, połogów itp w sumie dobrze, moim zdaniem fajne rozwiazanie.
Ja mieszkam na Kaszubach przeprowadziłam się tutaj za mężem z GdańskaLidziA89 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Ja mieszkam na Kaszubach przeprowadziłam się tutaj za mężem z Gdańska
Zazdroszczę. Moje marzenie. Do emerytury raczej się nie spełni. No chyba że wygram w totkakinga27.30 lubi tę wiadomość
-
A ja prawie z Bieszczad także drugi koniec Polski
Miłego weekendu!
Linki o materacach postaram się od odnaleźć i wrzucic później na pierwsza. Dziewczyny prosba, te które są na fb jak widzicie coś przydatnego co ktoś tu wrzuca to dawajcie od razu do posta z linkami to bam się nie zagubi. Ja nie zawsze mam możliwość. Przeglądane na szybko a potem znika w morzu postów.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja z Krakowa a w zasadzie wieś, która nie wiadomo do kogo należy. Niby dosłownie parę kroków od Krakowa (5 kroków i jestem w Krakowie), kod pocztowy z Krakowa, ale gmina Wieliczka, więc się przerzucają miasta odpowiedzialnością za to miejsce
Casjopea, u nas takie rzeczy do TOZu właśnie się zgłaszaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hej dziewczyny wybaczcie że się nieodzywalam ale miałam gorszy tydzień i podupadlam troche. Czytałam Was na bieżącą ale niemialam sił na odezwanie się. Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Co do zamieszkania. Moje miasto rodzinne to Toruń a mieszkam w Holandii od 7lat Miłego i słonecznego weekendu życzę ♥️
-
nick nieaktualny
-
tka_aa wrote:Mikaja, ta poduszka z ikei wg mnie taka sobie. Dosc twarda i mala, bylam nia zainteresowana, ale zrezygnowalam.
Poliś, ja tez u siebie zauwazylam ostatnio zmniejszona ilosc siusiania i w mniejszych ilosciach. nawet zastanawialam sie czy to nic z pecherzem, ale badania okej.
Nad szkoła rodzenia własnie sie zastanawialam, podobno jak odprowadzasz w Wawie podatki to mozna korzystac ze szkoly rodzenia za darmo, wiec to duzy plus. tylko u mnie kie0sko z dojazdem, bo nie jestesmy zmotoryzowani A jwstem spod Warszawy.
A wy skad jestescie dziewczyny?url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Casjopea wrote:Przepraszam, ale błagam Was, bo już któryś raz to piszecie.. Nie ma takiego wyrazu jak "uspać". Jest ewentualnie "uśpić".
Btw u nas przed każdą narkoza jest podpisywana przez właściciela zgoda, w której wyszczególnione są ewentualne zagrożenia.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Cześć Ciężarówki!!!
Ufff uśpiłam małą i robię update my wczoraj przerzucaliśmy ostatnie graty i siebie :p do nowego domu.A propos pytania o miejsce zamieszania to dotychczas była to Warszawa,a teraz wieś koło Nadarzyna i powiem Wam trochę ciężko przestawić się z ,,miasta'' na ,,wieś'',ale chociaz widok słońca w salonie uprzyjemnia mi tę zamianę. Po pierwszej nocy jeszcze potykam się o rzeczy,nic nie mogę znaleźć,pokoik dziewczynek ,,schnie'' tzn farba i w sumie wyszło trochę po głupiemu,bo z niczym nie zdążyliśmy. Malowanie w ostatniej chwili,mebelki nie kupione, wszystko na odwrót.Bedziemy musieli dopiero powoli zaopatrywać dom w te rzeczy,które planowaliśmy kupić.
Karola,gratuluje połówkowych kawał syna Ci tam rośnie w brzusiu!
Poliś,cudowne wieści! Możesz już w ramach resetu po wizycie zakupić coś ,,dziewczyńskiego''.
Lidzia,odpoczywaj na tych Kaszubach fajna opcja na czas remontu!
Hope,hop hop,daj znać jak się czujesz?
Mikaja,potwierdzam,dobry materacyk dla dzidzi to podstawa,bo te małe bączki dużo śpią na początku...choć moja od maleństwa była jakaś inna i miałam problem z jej snem,tak jest do teraz.Usypianie to komedia,wożę ją w spacerowce po pokoju,bo inaczej nie zaśnie probowalam dzisiaj w łóżeczku z rezultatem wielkiego ryku wiec odpuściłam.
Casjopea,ale super! Dawaj fotę maluchów!!!
Aaa i tez jestem trochę psią mamą,po poronieniu mój narzeczony przyniósł mi do domu 3 miesiezną sunię goldenkę wiec mówię o niej,ze to pierwsza córa -
co do teamtu materacyków ostatnio -wrzuciłam linki, które podawałyście na 1 strone, i podrzucam jeszcze jeden który miałam zapisany:
http://www.bliskodziecka.com.pl/jak-wybrac-dobry-materac-dla-dziecka/
a tu strona z testami fotelików samochdowych:
https://fotelik.info/pl/testy/Emma_ lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]