X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza ten szampon nie przesusza? Te szampony tonujace czesto przesuszaja wlosy mocno.

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka fajna bluzka😁😁Ja mam mniejszy brzuszek i bardziej na dole, ale to z tego względu że mała siedzi dość nisko.

mikka86 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Kamsza ten szampon nie przesusza? Te szampony tonujace czesto przesuszaja wlosy mocno.

Może jakbyś samego szaponu używała to włosy mogą być suche, ale ja zawsze używam odżywki także niezauwazylam tego problemu 😊

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Właśnie dlatego wolę odżywki.
    Teraz kupiłam jakis pigment z alfaparfu i będę testowac :) lubię takie pierdoly ;)

Kamsza lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    słyszałam, podejrzewają ojca dziecka, Niemca
    Podobno Polak mieszkający w Niemczech.
    Okropne 😑

Ale fajnie wyglądasz 😁 pasuje Ci ten brzusio 😁

relgupjy0emg7fv2.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Podobno Polak mieszkający w Niemczech.
    Okropne 😑

Ale fajnie wyglądasz 😁 pasuje Ci ten brzusio 😁
    dziękuje , taki jest fajny ,taka piłeczka :)

33Sylwia, Kamsza lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale nie lubię kupować niepotrzebnych rzeczy: do gondoli na początek wypadałoby mieć przescieradełko (jedno czy dwa?), kocyk i płaską poduszkę, mam rację? Na jesień wystarczy jakiś grubszy koc i ewentualnie pokrywa od gondoli? A potem to śpiworek? 🤯

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba najczęściej są jakieś przepychanki między rodzicami.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale nie lubię kupować niepotrzebnych rzeczy: do gondoli na początek wypadałoby mieć przescieradełko (jedno czy dwa?), kocyk i płaską poduszkę, mam rację? Na jesień wystarczy jakiś grubszy koc i ewentualnie pokrywa od gondoli? A potem to śpiworek? 🤯

Ja kladlam pieluchy, nie mialam nigdy przescieradla :) moj tak ulewal ze musialabym miec ich milion :P mial jedna taka 'glówną' 80x80 po calosci a pod glowa jakas miłą tetrę zawsze.

Poduszki nie trzeba - zbedny wydatek, nawet wrec zniezalecany, bo jakby dziecko ulewalo czy mialo refluks to sie caly materac unosi, zeby caly tulow sie uniosl, a nie sama glowa.

Kocyk, pokrywa i spiworek na tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 16:56

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale ja lubie chłodny odcien ale zawsze po farbowaniu mam do pierwszego mycia taki glonowato szary i on brzydki jest. Ja nienawidzę ciepłych tonów, do wlosow uzywam szamponu joanna proffesional ,ten niebieski i maske z tej samej serii. Pisalam Wam ostatnio jak mi wlosy wypadaja a moja fryzjerka az sie za głowe złapała. Ale pocieszyla ze moze mam na odwrót i po porodzie nie beda wypadac jak innym...kłamie🤣

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ja nie miałam prześcieradła do gondoli ani podusi. Pod głowa scielilam pieluche flanelowa. Kocyk tak, potem pokrycie a potem śpiworki. Ja mam tylko takie jesienne bo dziecko i tak jest w kombinezonie.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ej ale ja lubie chłodny odcien ale zawsze po farbowaniu mam do pierwszego mycia taki glonowato szary i on brzydki jest. Ja nienawidzę ciepłych tonów, do wlosow uzywam szamponu joanna proffesional ,ten niebieski i maske z tej samej serii. Pisalam Wam ostatnio jak mi wlosy wypadaja a moja fryzjerka az sie za głowe złapała. Ale pocieszyla ze moze mam na odwrót i po porodzie nie beda wypadac jak innym...kłamie🤣

Moga Ci wypadac od szamponu - te szampony wlasnie przesuszają, a przesuszeine skory glowy wzmaga wypadanie - tak, jak suche szampony.

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Moga Ci wypadac od szamponu - te szampony wlasnie przesuszają, a przesuszeine skory glowy wzmaga wypadanie - tak, jak suche szampony.
    Ale ja tego nie uzywam juz chyba ze 4 miesiące bo zapomninam...jak czlowiek w miasto sie nie wypuszcza to dziadzieje. Ja mam wrazenie ze to jest od niedoboru witamin.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. ❤️ W takim razie rozglądam się za kocykami i pieluszkami. Któraś z was pisała wcześniej, że dobrze kupić pieluszki dobrej jakości - możecie polecić jakieś sklepy (widziałam na allegro, że niektórzy sprzedawcy podają grubość materiału, ale większość tego nie robi, więc kupuje się kota w worku)? 🙂 Ile takich pieluch tetrowych/flanelowych wypadałoby mieć?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Dzięki za odpowiedzi. ❤️ W takim razie rozglądam się za kocykami i pieluszkami. Któraś z was pisała wcześniej, że dobrze kupić pieluszki dobrej jakości - możecie polecić jakieś sklepy (widziałam na allegro, że niektórzy sprzedawcy podają grubość materiału, ale większość tego nie robi, więc kupuje się kota w worku)? 🙂 Ile takich pieluch tetrowych/flanelowych wypadałoby mieć?
    Ja kupiłam 30 tetrowych, bo strasznie podobały mi się wzorki 😊

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka ale fajnie!

mikka86 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja kupiłam 30 tetrowych, bo strasznie podobały mi się wzorki 😊
    Mikka, już przyszły? Gdzie kupiłaś?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 duze otulacze,6 flanelowych pieluch i 10 tetry

Emma_ lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Mikka, już przyszły? Gdzie kupiłaś?
    Tak już dawno kupiłam, na allegro

Emma_ lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Ile? Nie ma dobrej odpowiedzi bo to od dziecka zależy. Jednej mamie wystarczy 5 a mi wiecznie brakowało bo młoda tryskala mlekiem i ulewala do momentu aż usiadła. A skąd zamawiac nie wiem. Ja zamówiłam takie cudne kolorowe w serduszka i sowy i inne cuda i one po praniu się rozchodzily w palcach. Za to znalazłam że 20 pieluch z lat 90 tych. Takich zwykłych i gladkich i one są całkiem innej jakości. Są zwarte ale i miekkie.

Emma_ lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ