Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa miałam Wam jeszcze coś opowiedzieć. Moja znajoma, matka trójki dzieci, przez wszystkie ciąże miała szyjkę długości 10cm. Mogła nawet w kamieniolomach robić, szyjka i tak się nie skracala. Pomyślicie sobie, że fajnie, ale w pierwszej ciąży trafiła na stół do cc mając skurcze parte przy polowicznie rozwartej tylko szyjce. Młody urodził się podduszony z apgar 4. Rodziła 2 dni. Brawa dla lekarzy..
-
Casjopea witaj w klubie ciężarnych🤣Ja przy schylaniu sie dusze własnym brzuchem i później sapie. Machnęłam 20 gołąbków i styknie.
Zaczyna mi sie pieluszkowe zapaleniu mózgu bo pisze do mojego ze jak wróci to gołąbki będa a on na to "kochanie ale ja nie lubie gołąbków". Faktycznie,jednyne czego nie je to kapusta i koperek a ja go gołąbkami chce witać...brawa dla mnie -
Emma_ wrote:Dzięki za odpowiedzi. ❤️ W takim razie rozglądam się za kocykami i pieluszkami. Któraś z was pisała wcześniej, że dobrze kupić pieluszki dobrej jakości - możecie polecić jakieś sklepy (widziałam na allegro, że niektórzy sprzedawcy podają grubość materiału, ale większość tego nie robi, więc kupuje się kota w worku)? 🙂 Ile takich pieluch tetrowych/flanelowych wypadałoby mieć?
Do wozka fajne beda te flanelówki z pepco chociażby Mała też fajne wzory One sa akurat takie podłużne. Ale takie 80x80 ogolnie. Jeśli chodzi o firmy to nie doradzę - sama miałam z tym problem - koniec końców muszę dotknąć, ale te takie najnajtańsze w praniu mogą się marszczyć i potem szlag trafia przy prasowaniu.
Ikea ma takie pakowane po 2 sztuki duze 80x80 wlasnie (https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/), ale one sa troche sztywne. Wcześniej ikea miala takie inne (http://szafka.pl/c1599327-muslinowe-reczniczki-pieluszki-ikea-6szt-super.html), ale chyba je wycofali już. Szkoda. o wiele lepsze były. Ale do wozka tez by sie nadały
Micia wrote:Ja po usg połówkowym dzidzia zdrowa, waży 375g. Niestety bardzo wstydliwa przykleiła się do mojego kręgosłupa i nie szło potwierdzić czy to dziewczynka. Więc na 100% będę wiedzieć za miesiąc 😉
Super
LidziA89 wrote:Jestem już po połówkowych 😁 wszystko w porządku ❤️ mała waży 497 g i ssała kciuka.
Co do pieluch tetrowych to zamówiłam dziś 10 białych i 10 kolorowych później najwyżej domówie. I zamówiłam babmusowa duża 120x120 😃
Jupiiii
Casjopea wrote:Aa miałam Wam jeszcze coś opowiedzieć. Moja znajoma, matka trójki dzieci, przez wszystkie ciąże miała szyjkę długości 10cm. Mogła nawet w kamieniolomach robić, szyjka i tak się nie skracala. Pomyślicie sobie, że fajnie, ale w pierwszej ciąży trafiła na stół do cc mając skurcze parte przy polowicznie rozwartej tylko szyjce. Młody urodził się podduszony z apgar 4. Rodziła 2 dni. Brawa dla lekarzy..
Brzmi surrealistycznie oO ale masakra
Moje dziecko wygrało dzisiaj dzień - na do widzenia powiedział mi - 'mama idź się kąpać, już sobie pogadałaś'
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 21:03
Emma_ lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Dziewczyny a jak się zachowują wasze pępki? Moja dziurka coraz płytsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 21:23
KasiaLukasia, Casjopea, Kamsza, 33Sylwia lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że wypchniety pępek to druga moja schiza ciążowa zaraz po tej z zesraniem się na stół podczas porodu. W pierwszej ciąży do końca był w środku jak normalny pępek, a teraz zaczęłam panikowac, że wylezie, bo brzuch rośnie jak szalony. Dzisiaj jak wyszłam naga z wanny to mąż z pełną powagą stwierdził, że zaczyna go przerażac ogrom mojego brzucha 🤦♂️
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Moja tez ale ta nizej🤣 mam srom jak dupa pawiana😂
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Ines to jak kupisz to tańsze łóżeczko to powiedz jaki materac do niego dokupiłaś
ok jeszcze nie mialam czasu się temu przyjrzeć powiem szczerze. poszukam bo musze przekalkulować czy to się na pewno opłaci.
Emma_ wrote:Dziewczyny, pewnie głupie pytanie, ale nie lubię kupować niepotrzebnych rzeczy: do gondoli na początek wypadałoby mieć przescieradełko (jedno czy dwa?), kocyk i płaską poduszkę, mam rację? Na jesień wystarczy jakiś grubszy koc i ewentualnie pokrywa od gondoli? A potem to śpiworek? 🤯
dokładnie tak przescieradełka dwa, ja uzywalam, wolalam niz pieluchy, pieluchy mi sie zwijaly i mnie wkurzały. poduszkę mozesz sobie odpuścić.
mikka86 wrote:Tu kupowałam te pieluchy https://allegro.pl/oferta/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-premium-7672718604?snapshot=MjAxOC0xMi0xM1QwODo1MTozNC4yNDlaO2J1eWVyO2FjOTlhM2ZjOTY5NTRkMWM2Yjk0MDA1ZDZmNmE0MjIwNzcxZjU5MDZlNjZkYzg5M2JjZmZmZTVhZGU4NzE5Mzc%3D
dwa lata temu tez wszystko kupilam w swiecie dziecka33Sylwia, Emma_ lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Casjopea wrote:Powiem Wam, że wypchniety pępek to druga moja schiza ciążowa zaraz po tej z zesraniem się na stół podczas porodu. W pierwszej ciąży do końca był w środku jak normalny pępek, a teraz zaczęłam panikowac, że wylezie, bo brzuch rośnie jak szalony. Dzisiaj jak wyszłam naga z wanny to mąż z pełną powagą stwierdził, że zaczyna go przerażac ogrom mojego brzucha 🤦♂️
Taaaa, też się nie cieszę, że mój pępek coraz bardziej płaski. Do tej pory pamiętam wypchnięty pępek mojej mamy jak była w ciąży z siostrą (mamy 9 lat różnicy) i jak bardzo to było dla mnie obrzydliwe I wygląda na to, że spotka mnie to samo!33Sylwia lubi tę wiadomość
-
Miałam już taka ładna wiadomość dla Was i mi się skasowała wrrrr 😑
W skrócie po wizycie :
Nadal mam brać duphaston póki co. Ciśnienie mam nadal badać ale już dwa razy dziennie. Pakiet badań zrobimy za ok miesiąc. Ciąża wygląda pięknie. Mały jest ułożony poprzecznie ale na tym etapie to mam się o to nic nie martwić tylko cieszyć nadchodzącą wiosną 😁 i mam w sobie 514g szczęścia.
Az chce się żyć 😍
LidziA89, mikaja, Sylka135, Kamsza, Alrauna1987, Casjopea, KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Dziewczyny a jak się zachowują wasze pępki? Moja dziurka coraz płytsza.
Oczywiście musiałam sprawdzić 😁 pewnie jak większość po Twoim poście😃 mój może minimalnie bardziej płytki ale mam nadzieję że nie wyjdzie bo zawsze miałam tam głęboka dziurę 😆KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Mój pępek pokazał już pierwszy pieprzyk w pierwszej ciąży okazało się ze mam 3 pieprzyki w pępku o których istnieniu nie widziałam, pokazują się jak się brzuch wypina
Sylwia! Gratuluje udanej wizyty33Sylwia lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Właśnie kupiłam pierwszy kocyk. Strasznie się cieszę. ❤️ Trzymajcie jutro, proszę, kciuki za Emilkę. Mamy połówkowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 00:29
Sylka135, Kamsza, Eluska, Drobinka91, 33Sylwia, mikaja, kinga27.30, ines., KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
Emma kciuki
Mi pępek wyszedł już w ciąży z Moniką. I teraz z Konradem też wypukły. Śmiejemy się, że szpiczasty brzuszek = charakterne dzieckoEmma_ lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ines uwielbiam Twoje kalkulację 😁 kupujesz coś czasami od tak 😁 ale dobra cechą. Też dużo myślę jak coś mam kupić aż to męczące 😁
Emma kciuki w gotowości 😁 czekamy na dobre wieści 😘 i gratuluję kocyka ja może dziś kupię materiał i będę szła pierwszy raz w życiu 😂
Asiu a u Ciebie to jest tak, że siedzę na kompie to widzę 21 tydzień a jak na tel 18 😁
Dobra Mamuski trza wstawać i się ogarniać 😁 pogoda piękna trza wykorzystywać każda chwilę 😁 miłego dnia 😘
Emma_ lubi tę wiadomość
-
hej ho, hej ho
Jak dzis wytrwam w biurze do konca dnia to to bedzie pierwszy pelny tydzien, ktory przepracowalam od nie pamietam kiedy haha
W przyszlym tygodniu jednak mam wizyte u poloznej we wtorek wiec sie passa konczy, bo bede 'pracowala' z domu -
Nie wiem co się Wam nie podoba w wystających pępkach. 😀 Ja całe życie mam wklęsły i bardzo mnie cieszy jak w ciąży jest wypukły.😊
W ogóle to wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta 🌼🌷🌹
Do dziewczyn, które mają/chcą kupić kołyski. Polecacie jakieś dobrej jakości prześcieradła do kołyski?Kamsza lubi tę wiadomość