X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam kupiłam dwa rożki z Minky i jeden cały bawełniany. Teraz już jestem pewna,że to synka czuje :) Pierwszy raz poczułam w 20 + 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 11:18

LidziA89, 33Sylwia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ciekawe, czy minky minky nie rowne (?). To tak jak z bawelna, sa roze jakosci.

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się zastanawiałam nad tym minky, ale wzięłam go z myślą bardziej o spacerach i chłodniejszych dniach. Kiepski jest wybór takich typowych rożków.. ja to się przymierzam do otulaczy, kocyków z le pampuch 🙂 w ciepłe dni jak znalazł owinąć dziecko w jakiś otulacz bawełniany czy bambusowy 🙂 A chyba będą robić dziś jakąś promocję, tylko czekam 😉

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    W sumie ciekawe, czy minky minky nie rowne (?). To tak jak z bawelna, sa roze jakosci.
    Tak. Nawet ceny tkanin są zupełnie różne.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ines. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia wrote:
    Ines uwielbiam Twoje kalkulację 😁 kupujesz coś czasami od tak 😁 ale dobra cechą. Też dużo myślę jak coś mam kupić aż to męczące 😁

hahaha oczywiście, kupuje wiekszosc rzeczy od tak bo mi sie po prostu podobają :D jak powiedzmy kocyki ktorych mój syn ma chyba 7 nie wiadomo po co :D nie mowiąc o ciuszkach i innych duperelch. generalnie to dobrze, że mój maż nie widzi moich wydatków z karty bo by mi szubienice montował :D niestety oszczędnośc i racjonalizm to nie są moje cechy :D

ale rzeczy jak łóżeczko, wózek, materac, fotelik, leżaczek, te z tych ważnych lubie sobie dobrze przemyśleć, pooglądać i wybrać w miarę najlepsze żeby nie wyrzucać kasy w błoto ;)

zwłaszcza jak mam dwie pozornie identyczne rzeczy, a cena jest prawie połowę wyższa. akurat te łóżeczka dostawne stały obok siebie w smyku i sobie je pomacałam. to jak większość jak materiał, system dostawny, podnoszenie - mogę przełknąć, że ok za taką różnicę w cenie kindercraft może być tak ten materac tam jest dla mnie nie do przeskoczenia. dlatego jak znajdę marterac w niższej cenie, że nadal kindecraft będzie wychodził korztystnie to ok, ale jak porównywalnie to wole dołożyć więcej do chicco :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Rośnie nam zdrowa dziewczynka. 😍 Waży już 336g. Poziom wód płodowych wzrósł do 14, więc picie wody i Medarginu przyniosło efekty. Szyjka w porządku. Lekarz wykrył torbiel na kosmówce, więc ciągle coś się tam z nią dzieje (z tego, co zrozumiałam, to inny twór niż ten guz, który był na początku), ale ponoć póki co nie ma to znaczenia dla dziecka. Jestem przeszczęśliwa 🤰❤️

Dziewczyny, wszystkiego naj na dzień kobiet!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 11:37

ines., Kamsza, Sylka135, Drobinka91, Aska1994, mikaja, mikka86, Czarna_kawa, Eluska, 33Sylwia, Casjopea, kinga27.30, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam teściowa dowalila becikiem z falbanką,normalnie lata 90🤣ale bede uzywac,a co,jest tak brzydki ze az uroczy,ma takie brzydkie kaczki ktore cos niosą ale za cholere nie wiemy co,troche to takie retro będzie 😁
    Bylam u córki i jutro ja odbieram na przepustkę a w poniedzialek moze wypis, zalezy jak sie bedzie czuć przez weekend.
    Emma super ze wszystko dobrze!

Kamsza, Drobinka91, KasiaLukasia, Emma_, Sylka135, 33Sylwia, Casjopea lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokonałam dzisiaj pierwszego większego zakupu. Kupiłam tą bujawkę hybrydową :) https://allegro.pl/oferta/hustawka-hybrydowa-pluszowy-mis-ingenuity-10839-7499561539

Drobinka91, KasiaLukasia, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma super! :)

Karola haha :D widzialam te beciki w necie jeszcze, ale nie myslalam, ze gdzies to jeszcze mozna kupic :D

Emma_ lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Dokonałam dzisiaj pierwszego większego zakupu. Kupiłam tą bujawkę hybrydową :) https://allegro.pl/oferta/hustawka-hybrydowa-pluszowy-mis-ingenuity-10839-7499561539

Fajna :) ale te konstrukcje to coraz bardziej wymyslne sa :D

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Nam teściowa dowalila becikiem z falbanką,normalnie lata 90🤣ale bede uzywac,a co,jest tak brzydki ze az uroczy,ma takie brzydkie kaczki ktore cos niosą ale za cholere nie wiemy co,troche to takie retro będzie 😁
    Bylam u córki i jutro ja odbieram na przepustkę a w poniedzialek moze wypis, zalezy jak sie bedzie czuć przez weekend.
    Emma super ze wszystko dobrze!
    strasznie długo już jest w tym szpitalu , niech już ją wypiszą

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ale masz bajerancki bujaczek 😁
    Co do Młodej to pobyty w tym przybytku to minium miesiąc, lezela kiedyś prawie 3 miesiace,bez ani jednej przepustki,

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • WystrachanaJa Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:

A co do spania na lewym boku - nie mozesz po prostu spac na prawym ? :P W ciazy mozna spac w kazdej pozycji i to jest nawet zdrowe dla rozwoje dziecka, bo i ono wtedy w brzuchu przyjmuje rozne pozycje. Na koncowce oczywiscie z plecami jest problem i zaleca sie przekrecic na bok, jak sie w nocy obudzimy na plecach, ale nie ma tragedii. Ja sie bardzo czesto budze na plecach i tylko przewracam na bok i juz.

No właśnie, jak to jest z tym leżeniem... Na początku leżałam na lewym bo pomagało to na pracę pęcherza, urolog zalecił. Ale jak brzuszek się podniósł to problemy się skończyły a ja jakoś tak pokutuje dalej tą informacją, żeby leżeć na lewym bo na prawym tą żyłę główną się uciska czy coś... I nawet zapomniałam o to ginekologa zapytać. Czyli to tylko kolejny mit ciążowy? Jeśli tak to moje lewe biodro będzie uratowane do czasu wysmrodzenia się materaca :D

Wczoraj udało mi się zapisać do bezpłatnej szkoły rodzenia przy szpitalu. Myślałam, że biorąc pod uwagę, że we Wrocławiu jest tyle szkół to tłumów na będzie a na miejscu okazało się że chętnych ponad 20 a miejsc tylko 10 :P Zajęcia dopiero za miesiąc a ja już mam czarne myśli, że to kawał czasu i nie wiadomo jak będzie... Eh, ja to ja.

5djy9jcg7nkx9usl.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa wrote:
    No właśnie, jak to jest z tym leżeniem... Na początku leżałam na lewym bo pomagało to na pracę pęcherza, urolog zalecił. Ale jak brzuszek się podniósł to problemy się skończyły a ja jakoś tak pokutuje dalej tą informacją, żeby leżeć na lewym bo na prawym tą żyłę główną się uciska czy coś... I nawet zapomniałam o to ginekologa zapytać. Czyli to tylko kolejny mit ciążowy? Jeśli tak to moje lewe biodro będzie uratowane do czasu wysmrodzenia się materaca :D

Wczoraj udało mi się zapisać do bezpłatnej szkoły rodzenia przy szpitalu. Myślałam, że biorąc pod uwagę, że we Wrocławiu jest tyle szkół to tłumów na będzie a na miejscu okazało się że chętnych ponad 20 a miejsc tylko 10 :P Zajęcia dopiero za miesiąc a ja już mam czarne myśli, że to kawał czasu i nie wiadomo jak będzie... Eh, ja to ja.

Wiesz co zdaj się po prostu na intuicję - ja widze, że faktycznie na lewym jes tmi najlżej oddychać, ale na prawym czuje sie tez dobrze wiec jak leze to raz tak, raz tak. w zasadzie jak odpoczywam w salonie to zawsze glownie na prawym, bo tak mamy naroznik ustawiony :D
    Plecy juz mi nie slużą - tzn jak jeszcze leze wysoko i mam tulow uniesiony to spoko, ale jak bardziej na plasko, to juz mnie zatyka.
    Fizjologicznie podobno najlepiej na lewym, ale no tak jak pisałam - i dla dziecka dobrze, jak sie ruszamy i lezymy w roznych pozycjach, bo to wymusza i jego ruch w brzuchu.

WystrachanaJa lubi tę wiadomość

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeest! W końcu Konradek się obrócił przodem w stronę świata :) i w końcu kopie w brzuch, a nie do środka, żołądek odpocznie :D

ines., mikaja, Kamsza, Czarna_kawa, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • ines. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa wrote:

ja w ciązy z synem leżałam na prawym bo mi było tak wygodnie, teraz nie da rady bo ewidentnie małej ta pozycja nie pasuje. od razu zaczyna kopać. na plecach też nie bedzie więc zostaje mi tylko lewy. gdzieś czytalam ze to mit, a na pewno jeszcze na tym etapie.

nie kazdy ją lubi/czyta czy co tam ale u mamyginekolog o tym jest: https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/

WystrachanaJa lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to możliwe, że łożysko przeniosło się z przedniej ściany na tylną? Ja ciągle słyszałam, że mam na przedniej, a dziś na karcie z badań widzę, że jednak tylna. 😀 To chyba pomyłka.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma moze lekarz sie machnął - któraś dziewczyna tu pisała, ze też takie jajca miała w papierach - Aska chyba :P

Łożysko owstaje tam, gdzie pierwotnie zagnieżdża sie zarodek i nie ma mowy, żeby nagle sobie poszło gdzie indziej :P Rozrasta się, pozornie przemieszcza, ale pierwotne miejsce przyczepu zarodka jest zachowane :P

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahhaha, tak, ja mam takie magiczne łożysko ;) zmienia miejsce co wizytę ;) czemu tak wędruje? Najwyraźniej mój ginekolog ma dobrego dilera i jest na niezłym haju :D

Emma_, mikaja, Kamsza, 33Sylwia lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kojarzyłam, że gdzieś czytałam o takiej sytuacji, ale nie wiedziałam, czy to u nas. 😀 Dziękuję za odpowiedź. Łudziłam się, że może jednak jest taka szansa i będę wyraźniej czuć ruchy. 😆

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ