Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaJJJ wrote:Tak,od samego początku ciązy 130/90 ,140/90,myslalam z początku ze to wina witamin ale nie,drugi trymestr to samo. Dzisiaj tetno 216 a cisnienie 145/100
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Alisia wrote:Hope ty masz wózek Valco ? Jak się sprawdza ?
Martwi mnie brak amortyzacji ale ponoć pompowane koła w wersji sport dają radę
Głowa już mi "paruję" od tych wszystkich wózków
Ja mam, ale kupilismy go jak młoda miała 9 miesięcy, jako lekką spacerówkę. Gdybym miała drugi raz kupić, wybór byłby ten sam. Dla malucha mamy gondolę z amortyzacją, ale czasem widzę w parku gondole na stelażu Valco -
Lolla wrote:Ja mam, ale kupilismy go jak młoda miała 9 miesięcy, jako lekką spacerówkę. Gdybym miała drugi raz kupić, wybór byłby ten sam. Dla malucha mamy gondolę z amortyzacją, ale czasem widzę w parku gondole na stelażu Valco
Znalazłam w Norwegii spacerówkę ale bez gondoli i zastanawiam się czy nie dokupić gondoli w Polsce hmmmmmmmm .........
-
mikaja wrote:Hmm... mialabym dystans do takich ogloszen.
KasiaLukasia, mikaja lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Alisia wrote:Znalazłam w Norwegii spacerówkę ale bez gondoli i zastanawiam się czy nie dokupić gondoli w Polsce hmmmmmmmm .........
My wybraliśmy ten wózek ze względu na niska wagę, a mimo to duży komfort dla dziecka, bo jest dużą spacerówką. 😊 Latwo się składa i zajmuje mało miejsca w samochodzie. To główne atuty. Jeśli dokupisz gondolę to będziesz miała jeden wózek od początku do końca korzystania przez dziecko. 😊 Pierwszy mieliśmy tradycyjny 2w1 i korzystaliśmy z niego tylko 9 miesięcy. 6 z gondoli i 3 że spacerówki. Valco ponad 2 lata nam służył i posłuży dalej 😉 -
KasiaLukasia wrote:I ja od wczoraj czuję moje dziecko! Delikatnie, ale to na pewno Ala. Chociaż dalej jak spod trzystu warstw skóry, tłuszczu i koca Jak przykładam rękę do bebzona to czuję dużo wyraźniej, ale ciągle słabo.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
Alisia wrote:Hope ty masz wózek Valco ? Jak się sprawdza ?
Martwi mnie brak amortyzacji ale ponoć pompowane koła w wersji sport dają radę
Głowa już mi "paruję" od tych wszystkich wózków
Mam wersję tailor made denim. Cudna tapicerka.
Łatwo się prowadzi.
Jest tak duże siedzisko że moja córka lat prawie 4 jeździ w nim spokojnie.
Palak wypina się po obu stronach.
Podnozek oczywiście rozkładany.
Buda po kolana z okienkiem z siatki.
Jak w upał rozkladasz siedzenie możesz otworzyć cały tył (siateczka).
Minusy brak amortyzacji w wersji 4 koła. Ja nim spokojnie jeździłam po drodze zwirowej na wsi. Ale noworodka bym nie wozila bo tu jednak giga koła z powietrzem w środku robią robotę.
Słabo się podbija. Fajnie jak dziecko leży, średnio jak siedzi.
Za to jest lekki, fajnie się składa i ja to uwielbiam.
Lolla lubi tę wiadomość
-
Gdybym miała sporta to bym zaryzykowala wpinana gondole 😊 A gdybym np biegała albo jeździła na rolkach to bym wzięła bj summitx3.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91cbff369264.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:00
-
mikaja wrote:W ciazy rozkurczowe max 90 powinno byc?
Mnie w poprzedniej ciazy tu pod koniec podchodzio pod 90 i juz mnie monitorowali, ktg co 2 dni itd. -
Dziewczyny, czy wy się orientujecie, jak to jest, że, będąc na L4, mam w każdym miesiącu inną wypłatę? Jak to możliwe? Od czego to zależy? Dziś dostałam 200 złotych mniej niż w poprzednim miesiącu. Zadzwoniłabym do kadrowej, ale z nią się nie da dogadać.
Eluska lubi tę wiadomość
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, czy wy się orientujecie, jak to jest, że, będąc na L4, mam w każdym miesiącu inną wypłatę? Jak to możliwe? Od czego to zależy? Dziś dostałam 200 złotych mniej niż w poprzednim miesiącu. Zadzwoniłabym do kadrowej, ale z nią się nie da dogadać.
-
KarolaJJJ wrote:Ja tez mam ok .200 zl roznicy na minus. Tez sie zdziwilam i myslalam ze na l4 nie mialam zadnaczonego kodu B i zadzwonilam do sekcji płac ale niby jest dobrze policzone.
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, czy wy się orientujecie, jak to jest, że, będąc na L4, mam w każdym miesiącu inną wypłatę? Jak to możliwe? Od czego to zależy? Dziś dostałam 200 złotych mniej niż w poprzednim miesiącu. Zadzwoniłabym do kadrowej, ale z nią się nie da dogadać.
Jest inna kwota bo masz platne za kazdy dzien. Luty jest krótszy od stycznia dlatego pensja jest nizsza. Jezeli sie nie myle to jest liczone : srednia z 12 miesiecy : 30 dni = x (podstawa do wyliczenia dziennej stawki)
X x 28 dni= wypłata za luty -
Danio wrote:Jest inna kwota bo masz platne za kazdy dzien. Luty jest krótszy od stycznia dlatego pensja jest nizsza. Jezeli sie nie myle to jest liczone : srednia z 12 miesiecy : 30 dni = x (podstawa do wyliczenia dziennej stawki)
X x 28 dni= wypłata za luty
-
Danio wrote:Jest inna kwota bo masz platne za kazdy dzien. Luty jest krótszy od stycznia dlatego pensja jest nizsza. Jezeli sie nie myle to jest liczone : srednia z 12 miesiecy : 30 dni = x (podstawa do wyliczenia dziennej stawki)
X x 28 dni= wypłata za luty -
Spałam dzisiaj gdzie sie dało,u Mlodej w szpitalu jak poszla na dwie lekcje, w kolejce do kardiologa,w autobusie i jak wrocialm do domu to tez zasnelam. Obudzilam sie o 19 i mam ochote iśc dalej spac ale nie moge bo goście o 22 beda a ja nie bardzo mam gdzie isc spac bo śpimy w salonie (jaka dumna nazwa🤣) i musze siedziec póki sie nie nagadają. Do Młodej sie nie poloze bp ona ma jednoosobowe łózko i ze starym bym je zarwała