X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla mnie ten pepek draznil - juz pomijam estetyke, to po prostu taka wrazliwa ta skora tam jest u mnie, ze mnie bluzki podrazinaly. dobrze, ze mi wyskoczyl na samym koncu wtedy i to tez zalezalo, jak maly lezal, bo jak sobie bokiem byl ulozony, to nie wystawal - gorzej jak mial plecy od strony brzucha mojego :P

Ja z lozeczkiem (rozmiar kolyski 45x90) w komplecie dostalam od babeczki 3 przescieradelka, ktore mialam w planach oddac do charitka, ale jak zobaczylam jakosc to wow, dlatego pralka na 90 stopni i bedzie mala miala 3 niebieskie miusie przescieradla :D Nie pomoge jednak z firma, bo to jakas angielska, tutejsza firma. Ew zobacze jeszcze w domu i poszperam w internecie, czy moze sa w Pl. Ale no jakosc naprawde wow - gruba, mila bawelna :)

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w firmie dzis obchodzimy dzien kobiet ;p musza wszyscy sie ubrac na fioletowo, ajak nie to placa 1£ :P

Najlepszego babeczki, ale na kazdy dzien w roku - nie tylko dzis :)

kinga27.30, Kamsza, LidziA89, Czarna_kawa, Emma_ lubią tę wiadomość

• WystrachanaJa Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się wyżalić gdzieś muszę bo kiedyś kupię nóż i pozabijam wszystkich w koło (czyt. męża i kota)... Kupiliśmy wczoraj nowe łóżko (wiem, wiem to powinno być łóżeczko dla dziecka ale nam się zamarzyło ogromne łóżko dla nas przy okazji) i co? I 3 dni bezużyteczne bo materac z Ikei musi się 3 dni wierzyć. Stare już wywiezione, a kanapę mamy taką że obecnie czuję wszystkie kości na kręgosłupie i wnętrzności. Powoli też zaczyna mnie męczyć to spanie na lewym boku bo zwyczajnie lewy bok mnie po całej nocy boli i czuję że moje wnętrzności przez dobre 15 minut wracają na miejsce. Jedyne pocieszenie w tym wszystkim jest takie że mała się w brzuchu wierci aż miło i mimo łożyska na przedniej ścianie czuje ją bardzo wyraźnie. Do tej pory cały czas mówiłam że humorki ciążowe to mit ale chyba mnie dopadło... Bo biedny mąż niczemu niewinny a mu się zawsze dostanie.

5djy9jcg7nkx9usl.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się podobaja te wystające guziki na brzuchu 😊 Ale mój nie wystawal z córką więc i teraz pewnie nie będzie. Kreski też nie miałam i nie mam. Tylko suty z różowych się robią brązowe i obrzydliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:09

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WystrachanaJa te kiedys to przeżywałąm - zapomnialam, z enowe materace sie wietrzy i spalismy potem na narozniku :P Od tamtej pory pamiętam :D

A co do spania na lewym boku - nie mozesz po prostu spac na prawym ? :P W ciazy mozna spac w kazdej pozycji i to jest nawet zdrowe dla rozwoje dziecka, bo i ono wtedy w brzuchu przyjmuje rozne pozycje. Na koncowce oczywiscie z plecami jest problem i zaleca sie przekrecic na bok, jak sie w nocy obudzimy na plecach, ale nie ma tragedii. Ja sie bardzo czesto budze na plecach i tylko przewracam na bok i juz.

Ja w poprzedniej ciazy tak z uporem maniaka lezalam na lewym boku i maly przed porodem mi przyjal zla pozycje - byl glowkowo, ale wlasnie w pozycji plecy-do-plecow zamiast bokiem i juz mu ciezko bylo sie obrocic. Do konca w sumie nie wiem, czy sie odrocil przy porodzie bokiem czy nie, bo skurcze czulam strasznie w krzyzach, a nie z przodu.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Mi tez się podobaja te wystające guziki na brzuchu 😊 Ale mój nie wystawal z córką więc i teraz pewnie nie będzie. Kreski też nie miałam i nie mam. Tylko suty z różowych się robią brązowe i obrzydliwe.

Ja na swoje brodawki patrzec nie moge, a mam sporawe niestety - czego akurat nie lubie :P
    Krechy tez nie mam, na szczescie, bo okropnie mi sie nie podobaja :P

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja na swoje brodawki patrzec nie moge, a mam sporawe niestety - czego akurat nie lubie :P
    Krechy tez nie mam, na szczescie, bo okropnie mi sie nie podobaja :P
    Identycznie. Ja jestem blond człowiek, jasna skóra, jasne owłosienie wszędzie a tu gigantyczne brązowe placki na cyckach. Patrzeć nie mogę.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze dolek i pępek niewystaje. Chociaż z córką miałam równy ale tez wystawiał :) Ja mam zarys lekkiej kreski ale sądzę że do końca nie znikła po pierwszej ciąży 😊

My dzień kobiet w łóżku w nocy znowu się nasilaly bóle ale dość szybko przeszły. Także stosuje się do poleceń lekarza i wypoczywamy z małą która się wierci w brzuszku 😊

Wszystkiego najlepszego kobiety 😘😘😘🌸🌸🌺🌺🌹🌹

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Lolla mnie ten pepek draznil - juz pomijam estetyke, to po prostu taka wrazliwa ta skora tam jest u mnie, ze mnie bluzki podrazinaly. dobrze, ze mi wyskoczyl na samym koncu wtedy i to tez zalezalo, jak maly lezal, bo jak sobie bokiem byl ulozony, to nie wystawal - gorzej jak mial plecy od strony brzucha mojego :P

Ja z lozeczkiem (rozmiar kolyski 45x90) w komplecie dostalam od babeczki 3 przescieradelka, ktore mialam w planach oddac do charitka, ale jak zobaczylam jakosc to wow, dlatego pralka na 90 stopni i bedzie mala miala 3 niebieskie miusie przescieradla :D Nie pomoge jednak z firma, bo to jakas angielska, tutejsza firma. Ew zobacze jeszcze w domu i poszperam w internecie, czy moze sa w Pl. Ale no jakosc naprawde wow - gruba, mila bawelna :)

Dziękuję mikaja. 😉 Jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie mechacacych się prześcieradeł. Będę bardzo wdzięczna jak uda się zdobyć namiary.

Rozumiem, że z tym pępkiem to każdy ma inaczej i że skóra może drażnić.

Właśnie, właśnie to nawet nie karmienie, a ciąża zmienia piersi. Jak z rozstępami, musimy pogodzić się z tymi ciemnymi brodawkami.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a taka śmieszna sytuacja. Pamiętacie, jak pisałam o tych darmowych badaniach USG, hdize studenci się uczą pod okiem doświadczonych lekarzy? Wtedy się nie załapałam na wolne miejsca, a teraz mnie zaprosili na 16.03 :D mówią, że jeszcze się kwalifikuję na połòwkowe (22t3d będzie), także skorzystam :D
    Ines, tak więc 15.03 o 16:40 mam wizytę u mojego gina, 16.03 na 9:40 mam to dodatkowe połówkowe i 18.03 dogrywka poprzedniego, bo sami się chcą wywiązać z tego, że w cenie mają fajne zdjęcia Malucha, a Konrad sobie nie dał wtedy zrobić (ale na to nie wiem, czy w końcu pójdę).

Kamsza, mikaja, ines. lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😘

Znowu pizga wiatrem tak że się z domu nie da wyjść 😭
    Moje brodawki może są odrobinę ciemniejsze ale nie urosły w ogóle. Dziwne... Zabieram się za planowanie kuchni mojego kuzyna bo ciamajda sam nie wie czego chce.

Milego dnia kobiet 😘

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 8 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia moje brodawki z natury sa wielkie po prostu. Chcialabym miec takie male, 'zgrabne', a nie takie placki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:54

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego kobietki, życzę Wam(nam) szczęśliwego rozwiązania i nudnej ciąży ❤

Zrobiłam dziś znowu małe zakupy, tym razem allegro, ale to namówił mnie mąż, bo te rzeczy leżą już w koszyku od dobrego miesiąca 🙈 Kupiłam ręcznik kąpielowy, 6 pieluszek muślinowych, 6 kolorowych tetrowych i 10 białych, jedną pielucho ceratkę, 2 pieluchy flanelowe, butelkę (postawiłam narazie na Lovi Medical antykolkową), smoczek też z Lovi, uniwerslane termoopakowanie do butelek, kokon i poduszka profilowana dla niemowląt była do kompletu,dwa rożki (jeden bawełniany A drugi bawełna z minky) i dwustronny kocyk, też bawełna z minky 🙂🙊

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i korzystając z okazji że jesteśmy oboje w Polsce, zamierzam wyciągnąć męża może dziś albo jutro, jak nie to w przyszłym tygodniu, do sklepu obejrzeć wózki i jak już wybierzemy to będę szukać okazji w używkach. 🙂

33Sylwia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się zastanawiam nad rożkiem minki boję się że będzie małej za ciepło. A Wy kupujecie? Inne mi się chyba nie podobają albo nie znalazłam jeszcze czegoś rozsądnego.

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 8 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia macałaś material minky? W moim odczuciu wcale nie jest to przyjemne w dotyku. Uszylam mlodemu kocyk, ale nie lubi go do dzis. Rozek mam bawelna/bawelna z dwoch stron.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Kurcze ja się zastanawiam nad rożkiem minki boję się że będzie małej za ciepło. A Wy kupujecie? Inne mi się chyba nie podobają albo nie znalazłam jeszcze czegoś rozsądnego.
    Ja dla córki miałam minky. Teraz dla mnie ten materiał jest za sztuczny i za cieply lato. Miałam uszyć rożek bawelna/bawełna wafel Ale tak strasznie nie mam weny na zakupy dla Rysia że chyba wyciągnę stare materiały i użyje bawelna/bawełna dresowa bez wypełnienia.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego się zastanawiam. Po za tym one wydaja mi się mega sztuczne i nie przepuszczaja powietrza przecież ona mi się w tym udusi 😥 na allegro prawie wszystkie mają minki bo taka moda 😕

klz9h3715pahxfmg.png

Wysłany: 8 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidzia bo wlasnie to jest sztuczne - zero oddychania. Inna sprawa, ze nawet, jak masz rozek bawelna/bawelna ale z wypelnieniem, to i tak to ogranicza przeplywy powietrza juz. Chociaz sa te wypelnienia niby przepuszczajace.

Dla mnie podobna sytuacja jest w przypadku materacy, a potem kladzenia podkladow albo kupowanie gumoawanych przecieradel. Wybieramy te materacyki zeby byly jakies eko-sreko, zeby oddychajace itd - potem bawelniane super przescieradelka na koniec podkladamy pod to podklad nieprzemakalny :D

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    No właśnie dlatego się zastanawiam. Po za tym one wydaja mi się mega sztuczne i nie przepuszczaja powietrza przecież ona mi się w tym udusi 😥 na allegro prawie wszystkie mają minki bo taka moda 😕
    Tylko moje minky jest bardzo miłe w dotyku taki plusz milutki. I taki kocyk czy spiworek będzie fajny do wózka i na jesień bo właśnie nie będzie tak wiatru przepuszczac.

Magdabg6 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ