Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolla mnie ten pepek draznil - juz pomijam estetyke, to po prostu taka wrazliwa ta skora tam jest u mnie, ze mnie bluzki podrazinaly. dobrze, ze mi wyskoczyl na samym koncu wtedy i to tez zalezalo, jak maly lezal, bo jak sobie bokiem byl ulozony, to nie wystawal - gorzej jak mial plecy od strony brzucha mojego
Ja z lozeczkiem (rozmiar kolyski 45x90) w komplecie dostalam od babeczki 3 przescieradelka, ktore mialam w planach oddac do charitka, ale jak zobaczylam jakosc to wow, dlatego pralka na 90 stopni i bedzie mala miala 3 niebieskie miusie przescieradla Nie pomoge jednak z firma, bo to jakas angielska, tutejsza firma. Ew zobacze jeszcze w domu i poszperam w internecie, czy moze sa w Pl. Ale no jakosc naprawde wow - gruba, mila bawelna -
Się wyżalić gdzieś muszę bo kiedyś kupię nóż i pozabijam wszystkich w koło (czyt. męża i kota)... Kupiliśmy wczoraj nowe łóżko (wiem, wiem to powinno być łóżeczko dla dziecka ale nam się zamarzyło ogromne łóżko dla nas przy okazji) i co? I 3 dni bezużyteczne bo materac z Ikei musi się 3 dni wierzyć. Stare już wywiezione, a kanapę mamy taką że obecnie czuję wszystkie kości na kręgosłupie i wnętrzności. Powoli też zaczyna mnie męczyć to spanie na lewym boku bo zwyczajnie lewy bok mnie po całej nocy boli i czuję że moje wnętrzności przez dobre 15 minut wracają na miejsce. Jedyne pocieszenie w tym wszystkim jest takie że mała się w brzuchu wierci aż miło i mimo łożyska na przedniej ścianie czuje ją bardzo wyraźnie. Do tej pory cały czas mówiłam że humorki ciążowe to mit ale chyba mnie dopadło... Bo biedny mąż niczemu niewinny a mu się zawsze dostanie.
-
Mi tez się podobaja te wystające guziki na brzuchu 😊 Ale mój nie wystawal z córką więc i teraz pewnie nie będzie. Kreski też nie miałam i nie mam. Tylko suty z różowych się robią brązowe i obrzydliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:09
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
WystrachanaJa te kiedys to przeżywałąm - zapomnialam, z enowe materace sie wietrzy i spalismy potem na narozniku Od tamtej pory pamiętam
A co do spania na lewym boku - nie mozesz po prostu spac na prawym ? W ciazy mozna spac w kazdej pozycji i to jest nawet zdrowe dla rozwoje dziecka, bo i ono wtedy w brzuchu przyjmuje rozne pozycje. Na koncowce oczywiscie z plecami jest problem i zaleca sie przekrecic na bok, jak sie w nocy obudzimy na plecach, ale nie ma tragedii. Ja sie bardzo czesto budze na plecach i tylko przewracam na bok i juz.
Ja w poprzedniej ciazy tak z uporem maniaka lezalam na lewym boku i maly przed porodem mi przyjal zla pozycje - byl glowkowo, ale wlasnie w pozycji plecy-do-plecow zamiast bokiem i juz mu ciezko bylo sie obrocic. Do konca w sumie nie wiem, czy sie odrocil przy porodzie bokiem czy nie, bo skurcze czulam strasznie w krzyzach, a nie z przodu. -
_Hope_ wrote:Mi tez się podobaja te wystające guziki na brzuchu 😊 Ale mój nie wystawal z córką więc i teraz pewnie nie będzie. Kreski też nie miałam i nie mam. Tylko suty z różowych się robią brązowe i obrzydliwe.
Ja na swoje brodawki patrzec nie moge, a mam sporawe niestety - czego akurat nie lubie
Krechy tez nie mam, na szczescie, bo okropnie mi sie nie podobaja -
mikaja wrote:Ja na swoje brodawki patrzec nie moge, a mam sporawe niestety - czego akurat nie lubie
Krechy tez nie mam, na szczescie, bo okropnie mi sie nie podobaja -
Ja mam jeszcze dolek i pępek niewystaje. Chociaż z córką miałam równy ale tez wystawiał Ja mam zarys lekkiej kreski ale sądzę że do końca nie znikła po pierwszej ciąży 😊
My dzień kobiet w łóżku w nocy znowu się nasilaly bóle ale dość szybko przeszły. Także stosuje się do poleceń lekarza i wypoczywamy z małą która się wierci w brzuszku 😊
Wszystkiego najlepszego kobiety 😘😘😘🌸🌸🌺🌺🌹🌹 -
mikaja wrote:Lolla mnie ten pepek draznil - juz pomijam estetyke, to po prostu taka wrazliwa ta skora tam jest u mnie, ze mnie bluzki podrazinaly. dobrze, ze mi wyskoczyl na samym koncu wtedy i to tez zalezalo, jak maly lezal, bo jak sobie bokiem byl ulozony, to nie wystawal - gorzej jak mial plecy od strony brzucha mojego
Ja z lozeczkiem (rozmiar kolyski 45x90) w komplecie dostalam od babeczki 3 przescieradelka, ktore mialam w planach oddac do charitka, ale jak zobaczylam jakosc to wow, dlatego pralka na 90 stopni i bedzie mala miala 3 niebieskie miusie przescieradla Nie pomoge jednak z firma, bo to jakas angielska, tutejsza firma. Ew zobacze jeszcze w domu i poszperam w internecie, czy moze sa w Pl. Ale no jakosc naprawde wow - gruba, mila bawelna
Dziękuję mikaja. 😉 Jestem bardzo przewrażliwiona na punkcie mechacacych się prześcieradeł. Będę bardzo wdzięczna jak uda się zdobyć namiary.
Rozumiem, że z tym pępkiem to każdy ma inaczej i że skóra może drażnić.
Właśnie, właśnie to nawet nie karmienie, a ciąża zmienia piersi. Jak z rozstępami, musimy pogodzić się z tymi ciemnymi brodawkami. -
Ej, a taka śmieszna sytuacja. Pamiętacie, jak pisałam o tych darmowych badaniach USG, hdize studenci się uczą pod okiem doświadczonych lekarzy? Wtedy się nie załapałam na wolne miejsca, a teraz mnie zaprosili na 16.03 mówią, że jeszcze się kwalifikuję na połòwkowe (22t3d będzie), także skorzystam
Ines, tak więc 15.03 o 16:40 mam wizytę u mojego gina, 16.03 na 9:40 mam to dodatkowe połówkowe i 18.03 dogrywka poprzedniego, bo sami się chcą wywiązać z tego, że w cenie mają fajne zdjęcia Malucha, a Konrad sobie nie dał wtedy zrobić (ale na to nie wiem, czy w końcu pójdę).Kamsza, mikaja, ines. lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hej hej 😘
Znowu pizga wiatrem tak że się z domu nie da wyjść 😭
Moje brodawki może są odrobinę ciemniejsze ale nie urosły w ogóle. Dziwne... Zabieram się za planowanie kuchni mojego kuzyna bo ciamajda sam nie wie czego chce.
Milego dnia kobiet 😘 -
Wszystkiego dobrego kobietki, życzę Wam(nam) szczęśliwego rozwiązania i nudnej ciąży ❤
Zrobiłam dziś znowu małe zakupy, tym razem allegro, ale to namówił mnie mąż, bo te rzeczy leżą już w koszyku od dobrego miesiąca 🙈 Kupiłam ręcznik kąpielowy, 6 pieluszek muślinowych, 6 kolorowych tetrowych i 10 białych, jedną pielucho ceratkę, 2 pieluchy flanelowe, butelkę (postawiłam narazie na Lovi Medical antykolkową), smoczek też z Lovi, uniwerslane termoopakowanie do butelek, kokon i poduszka profilowana dla niemowląt była do kompletu,dwa rożki (jeden bawełniany A drugi bawełna z minky) i dwustronny kocyk, też bawełna z minky 🙂🙊
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
A no i korzystając z okazji że jesteśmy oboje w Polsce, zamierzam wyciągnąć męża może dziś albo jutro, jak nie to w przyszłym tygodniu, do sklepu obejrzeć wózki i jak już wybierzemy to będę szukać okazji w używkach. 🙂
33Sylwia lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Kurcze ja się zastanawiam nad rożkiem minki boję się że będzie małej za ciepło. A Wy kupujecie? Inne mi się chyba nie podobają albo nie znalazłam jeszcze czegoś rozsądnego.
-
LidziA89 wrote:Kurcze ja się zastanawiam nad rożkiem minki boję się że będzie małej za ciepło. A Wy kupujecie? Inne mi się chyba nie podobają albo nie znalazłam jeszcze czegoś rozsądnego.
-
No właśnie dlatego się zastanawiam. Po za tym one wydaja mi się mega sztuczne i nie przepuszczaja powietrza przecież ona mi się w tym udusi 😥 na allegro prawie wszystkie mają minki bo taka moda 😕
-
Lidzia bo wlasnie to jest sztuczne - zero oddychania. Inna sprawa, ze nawet, jak masz rozek bawelna/bawelna ale z wypelnieniem, to i tak to ogranicza przeplywy powietrza juz. Chociaz sa te wypelnienia niby przepuszczajace.
Dla mnie podobna sytuacja jest w przypadku materacy, a potem kladzenia podkladow albo kupowanie gumoawanych przecieradel. Wybieramy te materacyki zeby byly jakies eko-sreko, zeby oddychajace itd - potem bawelniane super przescieradelka na koniec podkladamy pod to podklad nieprzemakalny -
LidziA89 wrote:No właśnie dlatego się zastanawiam. Po za tym one wydaja mi się mega sztuczne i nie przepuszczaja powietrza przecież ona mi się w tym udusi 😥 na allegro prawie wszystkie mają minki bo taka moda 😕
Magdabg6 lubi tę wiadomość