Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyskoczyło mi we wspomnieniach na fejsie, za każdym razem jak to czytam to chce mi się śmiać
Także polecam wsyzstkim którym się spieszy do porodu 😂
https://moi-mili.pl/5-rzeczy-ktore-zmieniaja-sie-po-urodzeniu-dziecka/Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
_Hope_ wrote:Jak miałam mózg czytałam książki 😁 teraz nie umiem się zupełnie skupić więc czytam forum 🤣
Przed ciąża czytalam przynajmniej jedną książkę w tygodniu a w ciąży nie wiem czy przeczytałam dwie 😕 to jest straszne ale nie mogę się kompletnie na czytaniu skupić 😕 a później juz nie będzie czasu na czytanie 😁 -
Ulli88 wrote:Wy to chociaż jakiś punkt zaczepienia macie jeśli chodzi o imię. U nas chyba nazwiemy nr3. Każdy chce inaczej a mi się żadne nie podoba 😂
Mój mąż wpadł na genialny pomysl że nazwiemy mała Popitka 😂 on ma na imię Piotr a ja mówię do niego Pitek 🤣 -
ines. wrote:Wyskoczyło mi we wspomnieniach na fejsie, za każdym razem jak to czytam to chce mi się śmiać
Także polecam wsyzstkim którym się spieszy do porodu 😂
https://moi-mili.pl/5-rzeczy-ktore-zmieniaja-sie-po-urodzeniu-dziecka/ -
LidziA89 wrote:Mój mąż wpadł na genialny pomysl że nazwiemy mała Popitka 😂 on ma na imię Piotr a ja mówię do niego Pitek 🤣
-
_Hope_ wrote:Eee to tylko przy pierwszym dziecku 😁 ja np jeszcze nie zaczęłam przesypiac nocy po córce więc wiesz 😁 luzik 🤣
wiem wiem, ja nadal srednio sie odzywiam i moj syn nocy jeszcze nie przespal takze dla mnie tez szoku nie będzie ale nie powiem pierwsze mnie zaskoczyłoCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
U mnie będzie Lena, Lenka i ani trochę mnie nie interesuje, że ostatnio zrobiło się jakby popularniejsze. "Za moich czasów" nikt nie miał tak na imię Prawdopodobnie Lena Theresa, bo partnerowi zależy na drugim imieniu. Ważne jest dla mnie, żeby pasowało do norweskiego nazwiska, ale żebym i ja i moja rodzina czuła się swobodnie z tym imieniem. Następna będzie Nadia, to imię wybrałam dla córki wieki temu. Niestety nie mam pomysłu na chłopca, partner proponuje Leon (wypowiadane Lion w Norwegii), ale mi się nie podoba. Żadne imię do mnie nie przemawia, bo zużyłam te które mi się podobają - William, Aleksander na koty
-
JaSzczurek wrote:U mnie będzie Lena, Lenka i ani trochę mnie nie interesuje, że ostatnio zrobiło się jakby popularniejsze. "Za moich czasów" nikt nie miał tak na imię Prawdopodobnie Lena Theresa, bo partnerowi zależy na drugim imieniu. Ważne jest dla mnie, żeby pasowało do norweskiego nazwiska, ale żebym i ja i moja rodzina czuła się swobodnie z tym imieniem. Następna będzie Nadia, to imię wybrałam dla córki wieki temu. Niestety nie mam pomysłu na chłopca, partner proponuje Leon (wypowiadane Lion w Norwegii), ale mi się nie podoba. Żadne imię do mnie nie przemawia, bo zużyłam te które mi się podobają - William, Aleksander na kotyurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
U nas był pies o imieniu Zuzia i Maks, teraz jeszcze Waluś (Walenty). A moi rodzice mają CzarkaZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
LidziA89 wrote:Mój pies wabi sie Rico a i tak wszyscy mówią na niego Rysiek 😁
LidziA89, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Halo halo
Dawno się nie odzywalam z braku czasu a jak był czas to nie byłam w temacie 😅
Mimo wszystko podczytuje codziennie 😋
Moja kotka to Maja, też mam tendencje do nazywania zwierzaków takimi ludzkimi imionami 😋a co do maluszka to dalej kłopot z imieniem, ale póki co jest Antoś.. 😋od wczoraj czuję bardzo mocne ruchy aż mi brzuch faluje 😍 -
I z takich rzeczy wyprawkowych to zamówiliśmy ostatnio parę rzeczy jak np kokon, rożek, wanienke, dwa kocyki muslinowe itp😋wczoraj kupiliśmy łóżeczko a jeśli chodzi o wózek to zostawię to na maj/czerwiec bo idzie pierdolenta dostać tyle tego jest 😂
-
KarolaJJJ wrote:Casjopea ovzywoscie trzymam kciuki za łozysko ale wez skonsultuj to "przeziębienie" z ginem bo albo masz alergie albo jakas bakterie, opis tego troche mnie zmarwił
-
Poza tym mam dzisiaj depresję. Bez powodu, oczywiście. Wczoraj był hurraoptymizm, dzisiaj depresja. Chyba zaczęło się od tego, że pani w żłobku spytała czy w domu moja młoda też się czasem "zawiesza". A chodziło jej o to, że ona czasem jak chce zwrócić na siebie uwagę to odwraca głowę albo całe ciało i zamiera czekając aż ktoś ją zauważy i coś powie, po czym z promiennym uśmiechem robi "akuku" i ucieka. Ale wyraz "zawiesza" zabił mój dzień dokumentnie.
-
Ja tez czekam właśnie w przychodni ale do położnej. Zaświadczenie do macierzyńskiego niech daje i spadam :p
Jak się uda to się tez od razu na krztusiec zaszczepie i tez będę miała spokój. Chociaż myślałam o tym w okolicach 30. Tygodnia ale może być i dziś jak się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 14:19