X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja jakie zaświadczenie :)?
    Casjopea głową do góry ! Też ostatnio takie doły łapie ale grunt to pozytywne myślenie. Pomyśl sobie ze juz odwalilas kawał dobrej roboty z ubrankami :) ja yez dostałam od kolezanki wczoraj 4 wory i dzisiaj poszła w ruch pralka 3x !!:)

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    JaSzczurek napisz jak załatwiłaś przewóz wózka ? :-) Był zapakowany w karton? Jako bagaż specjalny ? Czy lecieliście z dzieckiem 😜
    W walizce stelaż z kółkami, w kartonie gondola, na lotnisku oba owinięte folią razem. W wizzairze ten bagaż wyniósł jakoś 150 zł. Spacerówkowa część poleci już z dzieckiem. Tak samo przewiozłam sobie fotelik i dwie bazy - w dwóch kartonach sasem, brat mi włożył na taśmę na lotnisku, a potem z wózka ściągał partner :D To w ogóle była śmieszna podróż, bo leciałam sama, a miałam plecak z kotem, walizkę i dwa kartony. Ale chciałam skorzystać z faktu, że lecę z własnego miasta, bo wizzairem to lecę ze Szczecina, więc jeszcze pociąg. Ogólnie było trochę zabawy z tym, ale tutaj zapłaciłabym jakieś 2 tys. więcej za ten sam fotelik i dwie bazy. No a wózka w ogóle nie mają. Teraz jestem szczęśliwa, że już mam to z głowy. Wtedy byłam całkowicie sprawna, teraz mimo małego brzucha czuję się trochę jak panda, ciężko mi się podnieść z fotela czy miękkiego łóżka, ciągle coś pobolewa, zaczęły mi się skurcze Braxtona-Hicsa itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 14:33

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Ja tez czekam właśnie w przychodni ale do położnej. Zaświadczenie do macierzyńskiego niech daje i spadam :p
    Jak się uda to się tez od razu na krztusiec zaszczepie i tez będę miała spokój. Chociaż myślałam o tym w okolicach 30. Tygodnia ale może być i dziś jak się da.
    Ja się pytałam u mnie o szczepienie na krztusiec, to powiedzieli, że jeśli byłam szczepiona w Polsce według kalendarza, to nie ma potrzeby. Mam wizytę 25ego na krzywą to sobie jeszcze o tym z lekarzem pogadam.

zi13flw1mwerwam8.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluska w UK polozna musi wydac zaswiadczenie - MATB1 - zeby dostac platny macierzynski :)

JaSzczurek szczepienie na krztusiec jest zalecane dla kobiet w ciazy - niewazne, ze bylas szczepiona. Chodzi o to, zeby dziecko mialo wstepna ochrone przez pierwsze 8 tygodni zycia az samo nie zostanie zaszczepione. W UK to juz rutyna i kazda kobieta ma je oferowane i jest za darmo. To jest jakas szczepionka skojarzona - krztusiec, tezec i cos jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj syn będzie miał na imię Wiktor i mam w dupie czy komuś się podoba czy nie. W dodatku nie znam żadnego Wiktora więc nie jestem uprzedzona ;)

Panna_Justyna, Kamsza, Drobinka91, ines. lubią tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    A moj syn będzie miał na imię Wiktor i mam w dupie czy komuś się podoba czy nie. W dodatku nie znam żadnego Wiktora więc nie jestem uprzedzona ;)
    Imię dziecka ma się podobać rodzicom, bo czy dziecku się spodoba to żadnej pewności nie mamy, ktoś może wyrazić swoją opinię na temat danego imienia, ale nie może przekonywać i naciskać do zmiany bo jemu się nie podoba, każdy kto rodził dzieci miał szansę wykazania się w tej kwestii i nadania swojemu dziecku takiego imienia jakie chce więc uważam,że nie ma prawa wtrącania się do innych,nawet jak to jest mama czy babcia

Emma_, Sylka135 lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor mi się podoba ale tatuś zawziety i Edmund tylko mu pasuje, Nadia chce Franka . Modlę się żeby w czwartek okazało się że ostatnie usg klamalo i po fajfusie nie było śladu - wtedy sprawa będzie jasna- Kalinka 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:36

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Eluska w UK polozna musi wydac zaswiadczenie - MATB1 - zeby dostac platny macierzynski :)

JaSzczurek szczepienie na krztusiec jest zalecane dla kobiet w ciazy - niewazne, ze bylas szczepiona. Chodzi o to, zeby dziecko mialo wstepna ochrone przez pierwsze 8 tygodni zycia az samo nie zostanie zaszczepione. W UK to juz rutyna i kazda kobieta ma je oferowane i jest za darmo. To jest jakas szczepionka skojarzona - krztusiec, tezec i cos jeszcze.
    Wiem o tym, ale moja przychodnia chyba nie.

zi13flw1mwerwam8.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Wiktor mi się podoba ale tatuś zawziety i Edmund tylko mu pasuje, Nadia chce Franka . Modlę się żeby w czwartek okazało się że ostatnie usg klamalo i po fajfusie nie było śladu - wtedy sprawa będzie jasna- Kalinka 😂
    wątpie ,nie na tym etapie :P

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś pobolewa brzuch i pachwiny. Bardzo się martwię. 😐

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    A nie przytylas ostatnio/ nie powiekszył Ci brzuch? Czasem tak boli jak jest kolejny skok i sie rozrastamy

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Bakterie mam i alergię również, także strzał w 10 moja droga :D W sensie na pewno mam syf pierwotny w zatokach, bo w przeszłości miałam już milion razy z nimi problem, płukanie, laryngolodzy itd. Druga sprawa jest taka, że byłam okropna alergiczka do okresu dojrzewania (alergia wziewna, pokarmowa, kontaktowa, astma), a potem wszystko przeszło samo. Wraca delikatnie tylko w ciąży ;) Także jakbym się nie obróciła, dupa ciągle z tyłu. Właśnie czekam pod gabinetem, bo moja gin oczywiście miała opóźnienie ;)
    Talie przewlekłe zapalenie bakteryjne robi pogorm w organizmie wiec "skorzystaj" z ciazy i idz do laryngologa i zrob wymaz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:05

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:

Jak leżysz to też ?

a31il5w.png

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa. Łożysko jest coraz niżej, wszystko wskazuje na to, że będzie centralnie przodujace, czyli najgorsza z możliwych opcji. Zero seksu, orgazmów, macania cyckow i brzucha. Oszczędny tryb życia. Pewnie koło 32 tc 3 dni w szpitalu na podanie sterydu na rozwój płuc małego. Oczywiście cc. Jeśli jakiekolwiek krwawienie to karetka i reszta ciąży w szpitalu. Do 30tc jeszcze spoko, ponoć hardcore się zaczynie od 34tc.
    Poza tym mętne wody płodowe od mojej infekcji, antybiotyk już wjechał (Zinnat). Generalnie chujnia z grzybnią. Na szczęście maluch rozwija się dobrze.
    Plusem jest to, że na wypadek mojego pobytu w szpitalu znalazłam już opiekę do młodej. Tym się bardzo przejmowałam, więc kamień z serca.
    28.03. jadę do Łodzi, 2.04. mam wizytę u mojej gin na omówienie tego, co tam ewentualnie znajdą, a koło 28 tc idę do ordynatora szpitala, w którym będę rodzić i który zrobi mi cc.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea masakra, współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Najważniejsze, że wiecie.

Trzymam kciuki :)

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    A nie przytylas ostatnio/ nie powiekszył Ci brzuch? Czasem tak boli jak jest kolejny skok i sie rozrastamy
    Nie zauważyłam jakichś dużych zmian. Ten ból przechodzi po brzuchu jak prąd. Obym tylko rosła.

Alisia, jak leżę to też, ale więcej kiedy się ruszam.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, współczuję. 😔 Te mętne wody płodowe to od tej infekcji zatok?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Casjopea, współczuję. 😔 Te mętne wody płodowe to od tej infekcji zatok?
    Zatok i wszystkiego wokół. Czas wyzdrowiec..

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    Casjopea masakra, współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Najważniejsze, że wiecie.

Trzymam kciuki :)
    Nawet nie umiem opisać jak się czuję. Poryczalam się w idealnym momencie, czyli odbierając z mężem dziecko ze żłobka 🤭

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, wierzę, że wszystko dobrze się potoczy. Dbaj o siebie. 😙

Casjopea lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ