X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Zatok i wszystkiego wokół. Czas wyzdrowiec..
    No a wymaz Ci zrobią z nosa albo gardla? Jak nie to zrob prywatnie

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, kurcze :( trzymam kciuki, żeby to się potoczyło na tyle dobrze, na ile może. Najlepiej, jakby łożysko zmieniło kierunek i jednak się podniosło, mocny przytulas i oszczędzaj się :*

Ja wróciłam z dziećmi z przedszkola, nogi mi do tyłka wchodzą, w kroczu kłuje, ah ta ciąża 🙄

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    U mnie dupa. Łożysko jest coraz niżej, wszystko wskazuje na to, że będzie centralnie przodujace, czyli najgorsza z możliwych opcji. Zero seksu, orgazmów, macania cyckow i brzucha. Oszczędny tryb życia. Pewnie koło 32 tc 3 dni w szpitalu na podanie sterydu na rozwój płuc małego. Oczywiście cc. Jeśli jakiekolwiek krwawienie to karetka i reszta ciąży w szpitalu. Do 30tc jeszcze spoko, ponoć hardcore się zaczynie od 34tc.
    Poza tym mętne wody płodowe od mojej infekcji, antybiotyk już wjechał (Zinnat). Generalnie chujnia z grzybnią. Na szczęście maluch rozwija się dobrze.
    Plusem jest to, że na wypadek mojego pobytu w szpitalu znalazłam już opiekę do młodej. Tym się bardzo przejmowałam, więc kamień z serca.
    28.03. jadę do Łodzi, 2.04. mam wizytę u mojej gin na omówienie tego, co tam ewentualnie znajdą, a koło 28 tc idę do ordynatora szpitala, w którym będę rodzić i który zrobi mi cc.
    Jejku 😞, wszystkie tu za Was trzymamy kciuki,musi być dobrze ❤️❤️

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy, a Ty jak tam i Tka-aa?
    A Danio? Chwaliła się po połówkowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 18:59

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Messy, a Ty jak tam i Tka-aa?
    A Danio? Chwaliła się po połówkowych?
    Casjopea trzymaj się, nie myśl o najgorszym ! Moja znajoma miała łożysko centralnie prxodujace. Leżała naprawdę plackiem, słuchała zaleceń i wszystko skończyło się o czasie ! Bądź dzielna !

Ja byłam u lekarza. Przyjal mnie, zlecił badania morfo, mocz i krzywa cukrowa. Dzidzia waży 400g , biometria odpowiada 21tc. W piątek mam połowkowe więc dopiero się dowiem czy to na pewno dziewczynka. Że tak się wyrażę strasznie mnie to wkurwia, że nic sami nie powiedzą chociaż mówiłem że nie znam płci. Szyjka ma 3cm więc jest ładnej wielkości. No I nie sprawdził chyba gdzie jest łożysko bo powiedział do położnej, że na tylnej hahahaha :D
    Cieszę się, że z dzieckiem okej i odliczam dni do piątku bo chce kuźwa kupić ubranka :D

Aska1994 lubi tę wiadomość

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie ,że mogła płeć się zmienić jeśli w 18 siusiaka nie było widać?

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Myślicie ,że mogła płeć się zmienić jeśli w 18 siusiaka nie było widać?
    Mogła ;) Ale też wcale nie musiała :)

• Messy92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mogła ;) Ale też wcale nie musiała :)
    Nie pocieszylas mnie :D :D

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Casjopea trzymaj się, nie myśl o najgorszym ! Moja znajoma miała łożysko centralnie prxodujace. Leżała naprawdę plackiem, słuchała zaleceń i wszystko skończyło się o czasie ! Bądź dzielna !
    Moja też, pomimo leżenia plackiem urodziła w 29tc córkę z porażeniem mózgowym.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy92 wrote:
    Nie pocieszylas mnie :D :D
    Haha sorry 😁 Akurat jak zaczynałam "przygodę" z moją pierwszą ciążą, córce pewnej babki wyrósł siusiak jakoś po 36 tc :D Tzn może i tam był, ale wcześniejszy lekarz mówił o dziewczynce, a gdy zmieniła gina na moją i ta jej powiedziała "jaki silny, duży chłopak" to babka wyleciała z gabinetu z krzykiem, płaczem i darciem szat. Autentycznie 😂

• LidziA89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:

Przestań tak o tym myśleć! Wszystko będzie dobrze! Musi być 😘

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 12 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LidziA89 wrote:
    Przed ciąża czytalam przynajmniej jedną książkę w tygodniu a w ciąży nie wiem czy przeczytałam dwie 😕 to jest straszne ale nie mogę się kompletnie na czytaniu skupić 😕 a później juz nie będzie czasu na czytanie 😁
    Mam to samo! Myślałam że jak będę w ciąży to przeczytam miliony książek 😁 jutro może pojadę po jakąś książkę G. Musso łatwa i szybka 😂 a co do imienia Kamila to nie wiem skąd wątpliwości - to imię jest piekne ♥️

Jak Was czytam zastanawiam się nad Leonem 😂😂😂

Zrobiliśmy sobie mega długi spacer 8 km 😁 teraz relaks w wannie i kolacja 😁 a Mały chyba się obrócił nareszcie bo momentami znowu delikatnie skacze mi brzuch 😁 uwielbiam to ♥️

https://www.youtube.com/watch?v=Zp6cUjfujac

relgupjy0emg7fv2.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde. Faktycznie chujnia Casjo. Ale może się wszystko pomału wyprostuje? Tzn poza lozyskiem bo na to pewnie szanse marne 😕

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Messy92 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:

Takie rzeczy się zdarzają i nie mamy zbyt dużego wpływu. Ale psychicznie nie ma co się zadreczac i myśleć o najgorszym naprawdę. Będzie dobrze. Tylko dużo się oszczędzaj

qskyyx8d10137q6y.png
    zem33e5e95i14u8v.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że ja tak dzisiaj ciągle tylko o sobie, ale żadne oszczędzanie się czy leżenie w szpitalu by mnie nie przerażalo gdyby nie córka. Dzisiaj jestem na etapie beczenia, że muszę się oszczędzać i nie mogę z nią szaleć jak do tej pory. Wbiłam sobie jakoś w mózg, że ona na tym wszystkim ucierpi. Plus jestem przerażona wizją tego, że mogę urodzić wcześniaka, który może w związku z tym mieć milion wad, lub ewentualnie ja mogę umrzeć z powodu krwotoku, osierocic dziecko/dzieci bla bla bla..

Ubawił mnie za to mój mąż, któremu jak spotkaliśmy się w żłobku powiedziałam tylko, że nie mam najlepszych wieści, a resztę rozmowy odbylismy w domu. I po wysłuchaniu relacji odetchnąl z ulgą, że to w sumie luz, bo on był pewien, że JUŻ jadę do szpitala i zostaję tam aż do rozwiązania :D

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Qrde. Faktycznie chujnia Casjo. Ale może się wszystko pomału wyprostuje? Tzn poza lozyskiem bo na to pewnie szanse marne 😕
    No marne. Niby jest do 30tc nadzieja, ale przecież ślepa nie jestem, widzę jak bardzo zeszło w złym kierunku przez te 2 tyg od ostatniej wizyty. Skupiam się teraz na wodach płodowych i swoim zdrowiu, bo to chyba wszystko co mogę zrobić.

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy, zdarzają się takie cuda nawet przy porodzie, że inna płeć :D

Z lekkich książek polecam Katarzynę Grocholę. Fajnie pisze, życiowo, zabawnie, odmòżdżająco. "Kryształowy anioł", "Ja Wam pokaże", "A nie mówiłam", "Houston, mamy problem", "Trzepot skrzydeł", "Nigdy w życiu".

Messy92, 33Sylwia lubią tę wiadomość

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    . Wbiłam sobie jakoś w mózg, że ona na tym wszystkim ucierpi. Plus jestem przerażona wizją tego, że mogę urodzić wcześniaka, który może w związku z tym mieć milion wad, lub ewentualnie ja mogę umrzeć z powodu krwotoku, osierocic dziecko/dzieci bla bla bla.. :D
    Jak urodzisz dziecko z wadami to wychowasz jak własne,a jak nie to oddasz i machniesz nastepne,jak umrzesz to trudno,tylko przed sie ubezpiecz i narób obiadow do zamrażarki zeby mieli co jesc,dzieco ze starym zostanie, dadza rade,pojada na wczasy za odszkodowanie,nie masz sie o co martwic 🤣
    Tylko napisz mu kartke czego ma nie wywalac po Tobie bo wiesz jak to faceci.
    A tak na serio to nie dziwie sie ze masz czarne mysli, masz prawo. Mysle ze bedzie dobrze,tylko odpoczywaj i zwby Cie sprzatanie i dźwiganie nie kusiło

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    U mnie dupa. Łożysko jest coraz niżej, wszystko wskazuje na to, że będzie centralnie przodujace, czyli najgorsza z możliwych opcji. Zero seksu, orgazmów, macania cyckow i brzucha. Oszczędny tryb życia. Pewnie koło 32 tc 3 dni w szpitalu na podanie sterydu na rozwój płuc małego. Oczywiście cc. Jeśli jakiekolwiek krwawienie to karetka i reszta ciąży w szpitalu. Do 30tc jeszcze spoko, ponoć hardcore się zaczynie od 34tc.
    Poza tym mętne wody płodowe od mojej infekcji, antybiotyk już wjechał (Zinnat). Generalnie chujnia z grzybnią. Na szczęście maluch rozwija się dobrze.
    Plusem jest to, że na wypadek mojego pobytu w szpitalu znalazłam już opiekę do młodej. Tym się bardzo przejmowałam, więc kamień z serca.
    28.03. jadę do Łodzi, 2.04. mam wizytę u mojej gin na omówienie tego, co tam ewentualnie znajdą, a koło 28 tc idę do ordynatora szpitala, w którym będę rodzić i który zrobi mi cc.
    Trzymam kciuki bardzo mocno za to by wszystko się ułożyło dobrze. A Tobie przesyłam dużo pozytywnej energii! 😘

relgupjy0emg7fv2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh KarolaJJJ nie mogłam się doczekać Twojej wypowiedzi 😁😁

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ