Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To badaja dopplerem tym kolorowym zazwyczaj - ja to kojarze tak, ze wtedy widac takie czerwone i niebieskie plamy na ekranie są i wiem, ze wlasnie badaja przeplywy
takie cos (tylko tu akurat nie w ciazy:P):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:35
-
Dzieki dziewczyny za rady, widze ze tez cos o tym wiecie. Ja biore juz dawke heparyny 0,6 i polocard 150. Udalo mi sie dzisiaj skontaktowac telefonocznie z lekarzem, w miare mnie uspokoił. Powieszial, ze to tylko jedno naczynie i na razie jednorazowo, ze moglo to wynikac z dluzszego lezenia na plecach podczas usg i ucisku macicy podczas badania. Leki powiedzial, ze na razie sa wystarczajace i ze nawet lekarze zajmujacy sie badaniami przeplywow mowia o tym, ze jednego naczynia nie powinno sie brac pod uwage. Najwazniejsze jest, ze u dziecka przeplywy prawodlowo funkcjonuja. Podwyzszone przeplywy moga swiadczyc o tym ze wystapi nadcisnienie i hipotorfia, ale wcale nie musza i powinna byc spokojna. Duzo chodzic, brac kwasy dha, mierzyc cisnienie. Nastepna wizyte mam 27.03 i wtedy zbadamy te przeplywy.
Troche jestem spokojniejsza, ale wiadomo... Jak cos wychodzi nie tak, nawet raz to juz zasiane jest ziarno niepokoju i od teraz bede myslala o tych przeplywach.Emma_, mikaja, ines. lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Dzieki dziewczyny za rady, widze ze tez cos o tym wiecie. Ja biore juz dawke heparyny 0,6 i polocard 150. Udalo mi sie dzisiaj skontaktowac telefonocznie z lekarzem, w miare mnie uspokoił. Powieszial, ze to tylko jedno naczynie i na razie jednorazowo, ze moglo to wynikac z dluzszego lezenia na plecach podczas usg i ucisku macicy podczas badania. Leki powiedzial, ze na razie sa wystarczajace i ze nawet lekarze zajmujacy sie badaniami przeplywow mowia o tym, ze jednego naczynia nie powinno sie brac pod uwage. Najwazniejsze jest, ze u dziecka przeplywy prawodlowo funkcjonuja. Podwyzszone przeplywy moga swiadczyc o tym ze wystapi nadcisnienie i hipotorfia, ale wcale nie musza i powinna byc spokojna. Duzo chodzic, brac kwasy dha, mierzyc cisnienie. Nastepna wizyte mam 27.03 i wtedy zbadamy te przeplywy.
Troche jestem spokojniejsza, ale wiadomo... Jak cos wychodzi nie tak, nawet raz to juz zasiane jest ziarno niepokoju i od teraz bede myslala o tych przeplywach.
-
Ja nie uzywałam nic poprzednim razem (a dojezdzalam do pracy 37km w jedna strone do konca 6. miesiaca) i tym razem tez nie uzywam - zapinam pas nisko pod brzuchem po prostu i dociagam odpowiednio. Staram sie tez zapiac pod plaszczem przede wszystkim.
-
Caso, tka_aa, cholera jasna, nie może być bezproblemowo... ale najważniejsze, że jesteście pod kontrolą. Trzymam kciuki
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Emma, ja też nie uużywam
No a mi wczoraj przyjechały foteliki (skorupka i następny) z bazą. Kupiłam w promce i jestem zajarana, jak gwizdek
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ja do końca zapinałam pod brzuchem Ale ja nie jeździłam zbyt często. Pewnie gdyby było inaczej to bym zainwestowala w adapter 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:20
-
tka_aa wrote:Echh szkoda tylko, ze u mnie od poczatku problemy. I czuje sie koszmarnie winna, bo to.niestety przez wage w duzej mierze. Wiec teraz mam wyrzuty sumienia, ze sama sobie winna jestem...
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, a korzystacie z adapterów do pasów w aucie? Możecie jakiś polecić? Mnie chyba najbardziej przekonuje insafe, bo pas nawet nie dotyka podbrzusza.
Ja korzystam mam ten http://www.tylem.pl/besafe-izi-fix-adapter-pasow.html
Tylko ten był dostępny w Norwegii więc wyboru nie miałam
Ale w lecie będzie problem bo on się nie nadaje do sukienek tak jak ten https://www.mamadama.pl/pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-bump-belt.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:35
-
Alisia wrote:Ja korzystam mam ten http://www.tylem.pl/besafe-izi-fix-adapter-pasow.html
Tylko ten był dostępny w Norwegii więc wybory nie miałam
Ale w lecie będzie problem bo on się nie nadaje do sukienek tak jak ten https://www.mamadama.pl/pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-bump-belt.html
https://insafe.store/pl/p/Adapter-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-INSAFE-SEATBELT-GUIDE/74. Ten chyba będzie w porządku do sukienek. 🙂