Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuję za dobre słowa i trochę otrzeźwienia bo oczywiście czarne myśli z tyłu głowy i tak nie dają spokoju.
Ostatni miesiac troche sobie pofolgowałam i stesy tez byly moze to sie skumulowało...zobacze jaka szyjka bedzie na nastepnej wizycie i dla swietego spokoju porobie wymazy.
Jaka jest max dawka dha? W wit mam DHA z mikroalg 360mg, EPA z mikroalg 160mg i ALA z lnu 220 mg. Wystarczy czy dołozyć 600 mg DHA?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
ines. wrote:Przecież 34 mm to normalna szyjka na tym etapie. W pierwszego ciazy taka miałam i tera strz taka mam. Jakby się jakoś szybko i gwałtownie skracała to ok do obserwacji ale leżeć przy 34 mm? Jakaś bzdura chyba.
Moja skróciła się z 42mm na 34 w miesiąc i nikt paniki nie sieje. Funkcjonuje normalnie.
Z synem dokładnie na tym etapie tez taka miałam a przy porodzie i tak nie puściła.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Dziewczyny, a mierzy wam ciągle ten sam lekarz? Bo ja się zastanawiam, czy pomiary u dwóch różnych lekarzy są wiarygodne. U mnie miesiąc temu było "powyżej 4, prawie 5", a po trzech tygodniach już 3,8. Zastanawiam się, czy szyjka się skróciła czy to po prostu kwestia sposobu pomiaru.
No i ja przy moim 3,8 usłyszałam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, więc 4mm mniej to chyba też nie dramat. Czemu ci lekarze tak straszą? ☹️
-
A ja właśnie siędzie w labo po krzywej cukrowej. Drink z glukozy mniam mniam 🤮 bateria naładowana można siedzieć 🙈
Ktoś już byl czy poszłam na pierwszy ogień?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, a mierzy wam ciągle ten sam lekarz? Bo ja się zastanawiam, czy pomiary u dwóch różnych lekarzy są wiarygodne. U mnie miesiąc temu było "powyżej 4, prawie 5", a po trzech tygodniach już 3,8. Zastanawiam się, czy szyjka się skróciła czy to po prostu kwestia sposobu pomiaru.
No i ja przy moim 3,8 usłyszałam, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, więc 4mm mniej to chyba też nie dramat. Czemu ci lekarze tak straszą? ☹️
To bardzo długa. Mogła się tak skrócić może tez być błąd pomiaru. Mi zawsze mierzy mój gin. W miesiąc skróciła się z 42mm na 34 mm ale to tez na tym etapie normalne!
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:A ja właśnie siędzie w labo po krzywej cukrowej. Drink z glukozy mniam mniam 🤮 bateria naładowana można siedzieć 🙈
Ktoś już byl czy poszłam na pierwszy ogień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:05
-
Alrauna ja mam 500 DHA i 250 EPA - DHA mozna do 600 z tego, co kojarze.
Ines ja robilam 2 miesiace temu juz
Te nakazy leżenia - na zapas - w ciaży sa przerazajace. Lekarze tak radza pacjentkom, a potem przychodzi do porodu i jedna z druga nie moze urodzic sn no bo jak ma urodzic, jak lezala brzuchem do gory (czy tam w bok ) pol ciazy? Porod to nie byle co i trzeba byc jednak gotowym fizycznie. -
ines. wrote:A ja właśnie siędzie w labo po krzywej cukrowej. Drink z glukozy mniam mniam 🤮 bateria naładowana można siedzieć 🙈
Ktoś już byl czy poszłam na pierwszy ogień?
Mnie to czeka za tydzień Nie wiem jak ja to wypiję 😩😩😩 Nie tykam cukru od 4 miesięcy więc to będzie "Hardcore" 🤪🤪🤪
-
Ja z temtau szyjki schodze bo moja sie skrócila z 4 cm na 25 i żyje,na początku byla wystraszona ale znajomi mnie uspokoili ze moze byc i 1,5 cm bez ingerencji,nie lezeże,w ogole nie uznaje leżenia plackiem za wyjątkiem kryzysowych sytuacj typu krwawienia,krwiaki,łożysko przodujące. Seks tez uprawiamy, raz na tydzien jak dobrze pójdzie,delikatnie i jest ok. Ja i tak nie mam orgazmu wiec nie ma skurczy macicy. Jakos tak jak porównuje pierwsze ciaze a kolejne to jednak te w pierwszej to straszne panikary a te w kolejnych sa na tyle zajęte domem ze nie maja czasu analizowac kazdego pierdnięcia -
Mnie czeka jutro ukg serca a 21 holter tygodniowy,juz sie ciesze na niszeniw twgo gówna przez 7 dni,do tego mam alergie na klej z plastrów (wszystkich,nawet hipoalergicznych) i bede poparzona później od tego, i to telefoniczne zgłaszanie każdego kąpania do warszawy...
-
Karola tu sie zgodze. Ale tez uznaje, ze dziewczyny sie martwia i kompletnie mnie to nie dziwi. Sama pamietam, ze bylam okropnie spanikowana wszystkim, a fakt, ze kilka miesiecy wczesniej poronila, dokladalo swoje wiec rozumiem bardzo dobrze obawy dziewczyn.
Jak sie jednak ma dziecko i gdzies tam wie, ze 'moge', to jest latwiej. Pamietam, ze dopoki moj syn sie nie urodzil, czulam sie oczywiscie gorsz aod innych kobiet, bo one mogly miec dziecia a ja nie, skoro stracilam itd. To wszystko dzisiaj bardzo nieracjonalne jest, ale wtedy to bylo centrum mojego zycia. -
RATUNKU! prawie całą noc nie spałam przez to dziwne uczucie ciągnięcia w łydkach 😭😠 oszaleję chyba...
Ines nie zazdroszczę ale najgorsze masz za sobą teraz tylko to czekanie 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:16
-
Ja chodze do dwóch lekarzy.
Dr. z kliniki ktora na kazdej wizycie mnie bada i sprawdza szyjke. Ph tez sprawdzala i było ok. Na glukoze ide koncem nastepnego tygodnia. Musze wziac cytryne bo ostatnio mnie mocno zemdliło 😣
Drugi dr.pracuje w Ujastku. On jest starej daty. Jedyne co robi to usg zadnego badania czy sprawdzania szyjki. Plusy to l4 bezproblemowe od poczatku ciazy i teraz 28.03 bede miala echo serduszka malego bo mowi ze moze zrobic na nfz. No i jest pod "reka". Moge dzwonic 24h a w miescie u mnie jest 2x w tygodniu.
Nie mam jeszcze nic kupione dla Mikołaja i wczesniej nie zaczne zakupow jak po remoncie wiec maly ma kategoryczny zakaz wczesniejszej ewakuacji 😋
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Ja się wcale nie dziwie ze dziewczyny się martwią i panikują. To normalne. Ale tez po to tu jestesmy żeby uspokoić i opanować niepotrzebne stresy. Jak się okaże ze ktoś tez tak ma i jest wszystko ok to jakoś lżej.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Skurcze jak bum cyk,a jak nie skurcze to jakies problemy hormonalne ktore daja cudowne uczucie "kłócia" czy ciagniecia w żyłach. Jak to drogie to zglos ginowi to moze skieruje Cie na probe krzepniecia. Ach te uroki ciązy.
Mikaja ja pierwsza ciaza od poczatku zagrozona,nie panikowalam bo mloda bylam i swiadomosc mniejszą, druga ciaza,nagła,z zaskoczenia(serio totalna,okropna,złośliwa wpadka) jak Mloda miala rok,nie mialam czasu myslec o dolegliwosciach bo praca,dom,dziecko, a w trzeciej to jakos czasem sie boje ale to na chwile,zajeme sie czyms i daje rade nie analizowac -
mikaja wrote:Lidzia skurcze? Moga sie pojawiac w nocy skurcze wlasnie lydek.
To nie sa takie typowe skurcze bo nie zwijam się z bólu ale muszę ruszać nogami bo oszaleję i tylko w nocy w ciągu dnia czegoś takiego nie mam. -
KarolaJJJ wrote:Ja juz mialam dwa razy,za 2 tyg czeka mnie trzeci także ja staty wyjadacz jestem.
Ja z temtau szyjki schodze bo moja sie skrócila z 4 cm na 25 i żyje,na początku byla wystraszona ale znajomi mnie uspokoili ze moze byc i 1,5 cm bez ingerencji,nie lezeże,w ogole nie uznaje leżenia plackiem za wyjątkiem kryzysowych sytuacj typu krwawienia,krwiaki,łożysko przodujące. Seks tez uprawiamy, raz na tydzien jak dobrze pójdzie,delikatnie i jest ok. Ja i tak nie mam orgazmu wiec nie ma skurczy macicy. Jakos tak jak porównuje pierwsze ciaze a kolejne to jednak te w pierwszej to straszne panikary a te w kolejnych sa na tyle zajęte domem ze nie maja czasu analizowac kazdego pierdnięcia
Zgadza sie ja jestem w 1 wszej jak dotad szczesliwej ciazy. Za mna ponad 4 lata walki z niepłodnościa, 2 ciąze biochemiczne i jedno poronienie. Staram sie opanowac schizy ale nie zawsze to przychodzi łatwo i lekko.
Mikaja zgadzam sie z Toba w 100%. Kazda brzuchatka i maly brzdac wywolywal u mnie uklucie w sercu. Jedna za przeproszeniem da dupy na dyskotece i zaciazy , usunie albo odda a inna dzien w dzien błaga o ten cud życia pod swoim sercem. Później gdy go dostąpi to drży na każdym kroku o to maleństwo.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
A ile gram miałaś? Ja mam zrobić 75😖