X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • poliś Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Sama ;-) Nie wliczając tłumu dziadków którzy mnie wyprzedzają :P no i lokatora na pokładzie 😜
    Ja też uwielbiam spacerki takie długie 2-2,5 h, muzyka na uszy, okulary przeciwsłoneczne i w długą... jest czas na wyciszenie i przemyślenia...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    e7aead53dc4762abmed.jpg
    Mam dokładnie taką, z tym że kupiłam ją wtedy za 55 zł. A wypełnienie nie wiem z czego, ale nie te kuleczki, jakieś zwykłe wypełnienie 🙈 A Twoja jak się sprawdza w ogóle?

Może to być od wzrostu, teraz jesteśmy na takim etapie, że bardzo szybko będziemy rosnąć 🙂 A że też jesteś szczupła, to odczuwasz wszystko mocniej i częściej. Mi lekarz non stop mówi na moje różne bóle i twardnienia, że taki urok szczupłych osób. Nic nigdy złego się nie działo, więc myślę że u Ciebie wszystko będzie ok 🙂 na pewno będzie ok ❤

Co do sprzątania to też już nie będę, bynajmniej nie tak intensywnie, trudno, niech sobie radzą sami. Po prostu rozpierała mnie energia i nie wiedziałam co ze sobą zrobić 😁
    Moja ma kuleczki. Ja jestem bardzo zadowolona. Po czasie stwierdziłam, że też mogłaby mieć więcej wypełnienia, bo czasem ubije się przy jednym końcu i trzeba ją uklepać, ale jest ok, spełnia swoje zadanie.

Oby było jak mówisz. 🙂 Uspokoję się po wizycie, kiedy dowiem się, czy wszystko gra.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja się czuję gorzej jak nie pójdę na mój 5km spacer :P Nie poszłam raz i w domu bym zemdlała leżąć , zaczęło mi się kręcić w głowie itp zmierzyłam ciśnienie i było 90/60 teraz spacer do mus ;-)

Wczoraj miałam "takie prądy" w pachwinie- oj nie było to przyjemne aż mnie pot "zalał" ale mała ewidentnie kopała w tą okolicę ;-)
    Brzmi znajomo, bo właśnie u mnie one idą przy biodrze aż do pachwin. Może faktycznie młoda coś kombinuje 🤔

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostał wczoraj wieczorem cios z pięści w twarz i chciał jeszcze. ❤️ No i prawie płakał, raczej ze wzruszenia niż z bólu. 😀

poliś, Drobinka91, Kamsza, 33Sylwia lubią tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakieś gwiazdki przed oczami, co się podniosę, albo szybciej ruszę to masz... :/ A wzięłam się za porządki w szafach, odkurzyłam chałupę i jeszcze muszę na zakupy pojechać. Coś czuję, że zakupy, obiad i mój power minie.

Dziewczyny, a jak Wasze piersi? Mocno rosną? Ja miałam zawsze miseczkę B, teraz jestem na przełomie C i D i cholera nie mogę sobie dobrać stanika, żeby mnie gdzieś nie uwierał. Jak na wielkość miska jest okej, to coś obciera, za chwilę gdzieś indziej. Wku...rzyć się można. Jeszcze taka delikutaśna się zrobiłam, że wolę chodzić bez niego, a wiem, że to nie najlepszy pomysł. nigdy takich problemów nie miałam. Aż boję się kupować jakieś do karmienia, bo nie wiem, na jakim etapie się zatrzymam...

No i dzisiaj odłożyłam 3 koszule nocne, które idealnie nadadzą się do szpitala, trochę luźniejsze, rozpinane.

Emma, a'propo prądów, to mi właśnie dzisiaj coś takiego w prawej pachwinie zaczęło dokuczać, aż przysiadłam na moment. Oprócz tego, na brzuchu już mocno żyły powychodziły, widać, że skóra jest napięta.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych kopniaczków, mój się trochę uspokoił, ciężko Go teraz złapać, a mąż do tej pory w sumie nie poczuł jeszcze. 😒

Kinga co do piersi, to ja mam podobnie jak Ty, miałam B, a już mam D. Mam jeden swój ulubiony stanik, mąż mi kupił miesiąc temu w Triumphie, dobrany idealnie. Boję się co będzie dalej, jak jeszcze urosną. 😯

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, pewnie zabrzmi to dziwnie, ale cieszę się, że te bóle nie dotyczą tylko jednej z nas, bo jest nadzieja, że to całkiem normalna sprawa. ☺️

Drobinka, może malec zmienił ułożenie? U nas też trudno było złapać, pierwszy raz udało się przedwczoraj, ale to był tylko jeden kopniaczek, dopiero wczoraj udało się poczuć więcej. Nic straconego, niedługo Olek będzie boksował tatę. 😗

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Drobinka, może malec zmienił ułożenie? U nas też trudno było złapać, pierwszy raz udało się przedwczoraj, ale to był tylko jeden kopniaczek, dopiero wczoraj udało się poczuć więcej. Nic straconego, niedługo Olek będzie boksował tatę. 😗

No chyba zmienił, wydaje mi się że jest przodem do mojego kręgosłupa, czuję jak mnie tam kopie, bolą mnie plecy, kopie czasem też w pęcherz i na samym dole w okolicach szyjki i odbytu, jakoś tak dziwnie 🤔
    Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i niedługo będzie można Go wyraźnie czuć 🙂

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też dopiero 2 dzień czuje te kopniaki (zerwszta juzbnie tylko ja) częściej niż co kilka dni (i też miałam wątpliwości czy mi się nie wydaje) Wojtka czułam od 15 tygodnia w 18 mam już film jak długopis z brzucha stracal. Pomoc łożysko mam na przodzie ale czy to prawa dowiem się w poniedziałek. Dzwoniła dzisiaj Pani z rejestracji od Hoppe i brała wywiad. Ciekawe czemu telefonicznie a nie na miejscu? Pierwszy raz z czymś takim się spotykam

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:

Dziewczyny, a jak Wasze piersi? Mocno rosną? Ja miałam zawsze miseczkę B, teraz jestem na przełomie C i D i cholera nie mogę sobie dobrać stanika, żeby mnie gdzieś nie uwierał. Jak na wielkość miska jest okej, to coś obciera, za chwilę gdzieś indziej. Wku...rzyć się można.

Ja kupiłam sobie staniki bez fiszbin ;-) i mnie nic nie uwiera ;-) bardzo wygodne :-)
    https://cubus.com/pl/p/bielizna/biustonosze/broadlace-biustonosz-bez-fiszbinow/7161127_F571

kinga27.30 lubi tę wiadomość

a31il5w.png

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na tych darmowych połòwkowych. Powiem Wam, że jak każdy ultrasonografista będzie miał takie szkolenie, to będzie super. Studenci robili USG, lekarz siedział,tłumaczył, pokazywał, sprawdzał, chwalił, wyjaśniał. Sama się dużo dowiedziałam :D jedyny minus, to wąska leżanka na tyle osób (ja leżałam, obok siedział lekarz opierając mi się o nogę, o drugą opierał się inny student 🤣, a mnie taki ból promieniujący z pleców na nogę, że ledwo wyleżałam). Mały całkiem nieźle współpracował.
    I chyba znaleźliśmy imię dla syna, prawdopodobnie będzie jednak Jacek :D ale zobaczymy, czy jeszcze się nie zmieni, już niczego nie jestem pewna 🤣
    A w ogóle, jest jakaś pełna forma tego imienia czy Jacek jest pełną formą?

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek cudne imię! I chyba to pełna wersja🤔
    A co do usg to ja tak samo byłam w szoku jak weszłam do sali usg w szpitalu a tam 6 lekarzy a nie 1 🤣

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to nie przeszkadzało, ale mogliby się jednak o mnie nie opierać 🤣

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Mi to nie przeszkadzało, ale mogliby się jednak o mnie nie opierać 🤣
    Mi przeszkadzał smrodek. Któryś pan silnie wanial potem 😝

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaszalałam 🤗 kupiłam wózek używany 2w1 - klasyk skandynawski Emmaljunga Edge Duo Combi , ciężki :P Spacerówka jest bardzo duża więc będzie tylko do przedszkola . W Norwegii dzieciaczki śpią na dworze więc spacerówka musi być duża żeby zmieścił się śpiwór ;-) Później kupię do użytku domowego Valco Baby Snap Trend SPORT - bardzo mi się podoba 😊
    Kupiłam też 3 rożki i dużą wanienkę 102cm na stelażu 🤗

a31il5w.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisia wrote:
    Ja dzisiaj zaszalałam 🤗 kupiłam wózek używany 2w1 - klasyk skandynawski Emmaljunga Edge Duo Combi , ciężki :P Spacerówka jest bardzo duża więc będzie tylko do przedszkola . W Norwegii dzieciaczki śpią na dworze więc spacerówka musi być duża żeby zmieścił się śpiwór ;-) Później kupię do użytku domowego Valco Baby Snap Trend SPORT - bardzo mi się podoba 😊
    Kupiłam też 3 rożki i dużą wanienkę 102cm na stelażu 🤗
    Bardzo dobry wybór 😊

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego już nie ma mnie na liście na pierwszej stronie? 😞

• Lolla Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę 😉 Ines, poproszę o dodanie na 11.07 z córeczką 😉

ines. lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja energia dzis znikła, w sumie od wczoraj wieczora mam doła takiego chyba bez powodu. Okropne samopoczucie.
    Dostałam też chyba jakiejś alergii, nos swędzi, oczy swedza i co jakiś czas kicham.

Dobranoc

relgupjy0emg7fv2.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    W którym tyg dziecko jest potencjalnie donoszone?
    Pakujecie się już powoli?

a co Ty, ja nawet jeszcze nic nie kupiłam do szpitala. nie mówiąc o wyprawce.

co do tycia przy karmieniu to ja zatrzymałam się na +3kg i nie chciało zejśc. dopóki karmiłam. jak odstawiłam to samo spadło do wagi niższej niż przed ciążą więc to róznie bywa.

poliś wrote:
    Dziewczyny od 23 marca od soboty fajna oferta będzie w Lidlu dla mam i dla dzieciaczków :) ja na pewno na coś zapoluje .. wklejam link:
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=2

polecam w szczególnosci lidlowe leginsy ciążowe! są świetne! h&m mama niech sie przy nich chowa

kinga27.30 wrote:
    J

Dziewczyny, a jak Wasze piersi? Mocno rosną? Ja miałam zawsze miseczkę B, teraz jestem na przełomie C i D i cholera nie mogę sobie dobrać stanika, żeby mnie gdzieś nie uwierał. Jak na wielkość miska jest okej, to coś obciera, za chwilę gdzieś indziej. Wku...rzyć się można. Jeszcze taka delikutaśna się zrobiłam, że wolę chodzić bez niego, a wiem, że to nie najlepszy pomysł. nigdy takich problemów nie miałam. Aż boję się kupować jakieś do karmienia, bo nie wiem, na jakim etapie się zatrzymam...

Kinga jak miskę masz dobrą a w obwodzie uwiera to kup sobie w bieliźnianym przedłużkę do stanika. mi to ratuje zycie od teraz do końca ciąży :)
    u mnie to już jest drama z rozmiarem bo normalnie mam 65 E, w szczytowym etapie laktacji miałam 70 G i to 70G juz jest na mnie dobre teraz. więc ja nawet nie chce myslec co będzie jak się mleko pojawi...
    zobacz tez sobie staniki z alles mama. są takie same materiałowe sportowe, od razu do karmienia a tak na po domu są super, nic nie uwiera. w ogóle alles mama ma fajna tą bieliznę mamowo-ciążową

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ