X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma,a jakie przytulanki kupiłaś 😬?

Messy,spokojnie,może skonsultuj się potem jeszcze z innym lekarzem,zawsze to dwie opinie.

Tka,gratki za wagę!👍🏻

Mikaja,ja to po tych ostatnich straszakach już patrzę na każdy tydzień,byle doczekać w miarę bezpiecznego czasu,a póki co zakładam sobie takie graniczne terminy,żeby mi łatwiej było.

Messy92 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

Messy,spokojnie,może skonsultuj się potem jeszcze z innym lekarzem,zawsze to dwie opinie.

Tka,gratki za wagę!👍🏻

Mikaja,ja to po tych ostatnich straszakach już patrzę na każdy tydzień,byle doczekać w miarę bezpiecznego czasu,a póki co zakładam sobie takie graniczne terminy,żeby mi łatwiej było.

To dobre, dla psychiki - podzielic ten okres na mniejsze :) Mam nadzieje i wierze ze bedzie dobrze :)

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, fakt, zakladanie granic uspakaja!

Niestety ja teraz zakladam, ze pierwsza rozpakuja mnie mimo, ze jewtem na loscie na koncu ;/ Bede sie ciewzyla jak ida mi sie dotrwac do poloey czerwca.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które chcą kupić nowy wózek 2w1 😊 widzialyscie nowy riko marla? Gondola wygląda bardzo zacnie i tak nie jak wózki z półki riko. Może któraś będzie macac? Ja kocham wózki więc proszę o recenzję 😘

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    a ile ważyłaś przed ciążą?
    58 :)

Jejku, ja też już bym chciała mieć ten graniczny moment za sobą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 18:21

mikka86 lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:

Tka,gratki za wagę!👍🏻

Jeszcze nie kupiłam, ale wybrałam kilka. Jak zamówię, to pokażę.

Zamówiłam dziś kolejny kocyk z Lullalove. Tym razem mgiełka 100% bambus. W sumie czuję się już chyba kocykowo spełniona. 😄

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Do dziewczyn które chcą kupić nowy wózek 2w1 😊 widzialyscie nowy riko marla? Gondola wygląda bardzo zacnie i tak nie jak wózki z półki riko. Może któraś będzie macac? Ja kocham wózki więc proszę o recenzję 😘

ja jak poszlam ogladac wozki do jednego ze sklepow to myslalam ze sie posikam ze smiechu jak zobaczylam niektore takie malutkie. Przy mojej posturze to by wyhladalo jakbym chodzila z wozkiem dla lalek ;p
    a w ogole to maz sie rozgladal i mowil ze chyba nie mozna kupic oddzielnie glebokiego wozka? Samego bez spacerowki? Bo rozwazalismy zeby kupic oddzielnie spacerowke i gleboki, ale chyba jest to awykonalne?

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    58 :)

To tyle co ja 🙂 moja waga wahała się między 58 -60 teraz jest 66 kg

kinga27.30 lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    ja jak poszlam ogladac wozki do jednego ze sklepow to myslalam ze sie posikam ze smiechu jak zobaczylam niektore takie malutkie. Przy mojej posturze to by wyhladalo jakbym chodzila z wozkiem dla lalek ;p
    a w ogole to maz sie rozgladal i mowil ze chyba nie mozna kupic oddzielnie glebokiego wozka? Samego bez spacerowki? Bo rozwazalismy zeby kupic oddzielnie spacerowke i gleboki, ale chyba jest to awykonalne?
    Ja mam zamiar kupić samą gondole bez spacerówki , można tylko nie wszystkie modele , trzeba szukać

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Ja mam zamiar kupić samą gondole bez spacerówki , można tylko nie wszystkie modele , trzeba szukać
    A jaka jest różnica w cenie? Opłaca się? Na ile mniej więcej wyceniaja sama spacerowke?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    A jaka jest różnica w cenie? Opłaca się? Na ile mniej więcej wyceniaja sama spacerowke?
    Zależy od modelu , ale bez spacerówki to około 300- 500 zł taniej, nie wiem czy się opłaca czy nie , ja raczej patrzę w tej kwestii że po prostu te spacerówki są zazwyczaj duże i masywne , a ja bym już chciała spacerówkę zgrabną i lekką , nie raz mi przyjdzie samej znosić i w nosic ja z drugiego piętra wraz z dzieckiem

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    To faktycznie ciekawe, z tym tyciem przy karmieniu. Pewnie też hormony szaleją.
    Czasami tez organizują fajne ćwiczenia dla mam z niemowlakami :)
    Ja Ci to mogę wytłumaczyć na swoim przykładzie 😋 Jestem normalna, że tak powiem, szczupła, ale nie chuda (174cm wzrostu i waga 62-64kg, akurat te ciążę zaczęłam mając chwilowo 65) i w pierwszej ciąży przytyłam ok 8kg. Po porodzie jak wróciłam do domu zostało mi 4kg na plusie. To była zima, siedziałam z małą w domu, karmilam piersią i zarlam wszystko, co kupował mi mąż, czyli głównie słodycze 🤦‍♂️ Po chyba miesiącu doszły mi 4kg. Ale już jak zaczęłam wychodzić z domu to wróciłam szybko do wagi wyjściowej 😊
    Ale np już moja bratowa i bardzo podobnych do mnie "wymiarach" w jednej i drugiej ciąży przytyła.. 30kg. Wyglądała jak potwór. No i zarla, mało się ruszała. Także chyba nie ma reguły..

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą gondolę też będę szukać możliwie jak najlżejsza tak do max 12-13 kg że stelazem

• tka_aa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Zresztą gondolę też będę szukać możliwie jak najlżejsza tak do max 12-13 kg że stelazem

jak cos znajdziesz to pokaz :)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    To dobre, dla psychiki - podzielic ten okres na mniejsze :) Mam nadzieje i wierze ze bedzie dobrze :)
    Widziałam na neonatologii malucha z 23 tc.. Masakra 😐 A panie tam pracujące jak wjeżdżał nowy maluch urodzony po 30tc to mówiły eeee to nie wczesniak.. ;)

Nie chcę nawet spekulować która z nas pierwsza urodzi, bo w tym temacie jestem chyba na czarnej liście i przeraża mnie to w ch..j, ale każdej z nas życzę, by dotrwala jak najblizej tp 🤗

Podzielenie okresu reszty ciąży na mniejsze etapy to naprawdę pomocna zagrywka 😉 Ja teraz dzielę czas na od wizyty do wizyty, byle szybko przeleciało do 30tc. A potem do 34. A potem już luz, bo zapewne grzecznie położę się do szpitala. W zasadzie teraz jest najgorszy dla mnie czas. Magiczny czas do 30 tygodnia..

tka_aa lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z całkiem innej beczki, to moje cycki dostały rozdwojenia jaźni. Po pierwsze sutek do niedawna karmiący jest brązowy, a ten drugi różowy. Po drugie, ten drugi ewidentnie przygotowuje się do laktacji, tkanka gruczołowa szaleje. A ten do niedawna karmiący jest flakowaty i nadal leci odrobina mleka (tzn leciała, teraz mam zakaz dotykania cyckow). Śmieszne to ;)

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea, mi mleko dalej z cyca leci, a skończyłam karmić ponad rok temu :D

Yeah, torbiele się wchłonęły, Mały waży ok. 540g. Dupką do dołu ułożony. A ja dostałam Tardyferon, lekarz załamany moją morfologią.

mikka86, Casjopea, Eluska, Sylka135, Czarna_kawa, ines. lubią tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska1994 wrote:
    Casjopea, mi mleko dalej z cyca leci, a skończyłam karmić ponad rok temu :D

Yeah, torbiele się wchłonęły, Mały waży ok. 540g. Dupką do dołu ułożony. A ja dostałam Tardyferon, lekarz załamany moją morfologią.

Super! Tzn super, że torbiele się wchłonęły. 🙂
    A Tardyferonu nie zazdroszczę, sama go biorę, ble 😜

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka super! Gratuluję i zazdroszczę!

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 23 marca od soboty fajna oferta będzie w Lidlu dla mam i dla dzieciaczków :) ja na pewno na coś zapoluje .. wklejam link:
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=2

anngelikamarta, kinga27.30 lubią tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ