Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma,a jakie przytulanki kupiłaś 😬?
Messy,spokojnie,może skonsultuj się potem jeszcze z innym lekarzem,zawsze to dwie opinie.
Tka,gratki za wagę!👍🏻
Mikaja,ja to po tych ostatnich straszakach już patrzę na każdy tydzień,byle doczekać w miarę bezpiecznego czasu,a póki co zakładam sobie takie graniczne terminy,żeby mi łatwiej było.Messy92 lubi tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Emma,a jakie przytulanki kupiłaś 😬?
Messy,spokojnie,może skonsultuj się potem jeszcze z innym lekarzem,zawsze to dwie opinie.
Tka,gratki za wagę!👍🏻
Mikaja,ja to po tych ostatnich straszakach już patrzę na każdy tydzień,byle doczekać w miarę bezpiecznego czasu,a póki co zakładam sobie takie graniczne terminy,żeby mi łatwiej było.
To dobre, dla psychiki - podzielic ten okres na mniejsze Mam nadzieje i wierze ze bedzie dobrze -
Do dziewczyn które chcą kupić nowy wózek 2w1 😊 widzialyscie nowy riko marla? Gondola wygląda bardzo zacnie i tak nie jak wózki z półki riko. Może któraś będzie macac? Ja kocham wózki więc proszę o recenzję 😘
-
mikka86 wrote:a ile ważyłaś przed ciążą?
Jejku, ja też już bym chciała mieć ten graniczny moment za sobą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 18:21
mikka86 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czarna_kawa wrote:Emma,a jakie przytulanki kupiłaś 😬?
Tka,gratki za wagę!👍🏻
Mikaja,ja to po tych ostatnich straszakach już patrzę na każdy tydzień,byle doczekać w miarę bezpiecznego czasu,a póki co zakładam sobie takie graniczne terminy,żeby mi łatwiej było.
Zamówiłam dziś kolejny kocyk z Lullalove. Tym razem mgiełka 100% bambus. W sumie czuję się już chyba kocykowo spełniona. 😄
-
_Hope_ wrote:Do dziewczyn które chcą kupić nowy wózek 2w1 😊 widzialyscie nowy riko marla? Gondola wygląda bardzo zacnie i tak nie jak wózki z półki riko. Może któraś będzie macac? Ja kocham wózki więc proszę o recenzję 😘
ja jak poszlam ogladac wozki do jednego ze sklepow to myslalam ze sie posikam ze smiechu jak zobaczylam niektore takie malutkie. Przy mojej posturze to by wyhladalo jakbym chodzila z wozkiem dla lalek ;p
a w ogole to maz sie rozgladal i mowil ze chyba nie mozna kupic oddzielnie glebokiego wozka? Samego bez spacerowki? Bo rozwazalismy zeby kupic oddzielnie spacerowke i gleboki, ale chyba jest to awykonalne? -
tka_aa wrote:ja jak poszlam ogladac wozki do jednego ze sklepow to myslalam ze sie posikam ze smiechu jak zobaczylam niektore takie malutkie. Przy mojej posturze to by wyhladalo jakbym chodzila z wozkiem dla lalek ;p
a w ogole to maz sie rozgladal i mowil ze chyba nie mozna kupic oddzielnie glebokiego wozka? Samego bez spacerowki? Bo rozwazalismy zeby kupic oddzielnie spacerowke i gleboki, ale chyba jest to awykonalne?url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
mikka86 wrote:Ja mam zamiar kupić samą gondole bez spacerówki , można tylko nie wszystkie modele , trzeba szukać
-
_Hope_ wrote:A jaka jest różnica w cenie? Opłaca się? Na ile mniej więcej wyceniaja sama spacerowke?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
tka_aa wrote:To faktycznie ciekawe, z tym tyciem przy karmieniu. Pewnie też hormony szaleją.
Czasami tez organizują fajne ćwiczenia dla mam z niemowlakami
Ale np już moja bratowa i bardzo podobnych do mnie "wymiarach" w jednej i drugiej ciąży przytyła.. 30kg. Wyglądała jak potwór. No i zarla, mało się ruszała. Także chyba nie ma reguły.. -
mikaja wrote:To dobre, dla psychiki - podzielic ten okres na mniejsze Mam nadzieje i wierze ze bedzie dobrze
Nie chcę nawet spekulować która z nas pierwsza urodzi, bo w tym temacie jestem chyba na czarnej liście i przeraża mnie to w ch..j, ale każdej z nas życzę, by dotrwala jak najblizej tp 🤗
Podzielenie okresu reszty ciąży na mniejsze etapy to naprawdę pomocna zagrywka 😉 Ja teraz dzielę czas na od wizyty do wizyty, byle szybko przeleciało do 30tc. A potem do 34. A potem już luz, bo zapewne grzecznie położę się do szpitala. W zasadzie teraz jest najgorszy dla mnie czas. Magiczny czas do 30 tygodnia..tka_aa lubi tę wiadomość
-
A tak z całkiem innej beczki, to moje cycki dostały rozdwojenia jaźni. Po pierwsze sutek do niedawna karmiący jest brązowy, a ten drugi różowy. Po drugie, ten drugi ewidentnie przygotowuje się do laktacji, tkanka gruczołowa szaleje. A ten do niedawna karmiący jest flakowaty i nadal leci odrobina mleka (tzn leciała, teraz mam zakaz dotykania cyckow). Śmieszne to
-
Casjopea, mi mleko dalej z cyca leci, a skończyłam karmić ponad rok temu
Yeah, torbiele się wchłonęły, Mały waży ok. 540g. Dupką do dołu ułożony. A ja dostałam Tardyferon, lekarz załamany moją morfologią.mikka86, Casjopea, Eluska, Sylka135, Czarna_kawa, ines. lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Casjopea, mi mleko dalej z cyca leci, a skończyłam karmić ponad rok temu
Yeah, torbiele się wchłonęły, Mały waży ok. 540g. Dupką do dołu ułożony. A ja dostałam Tardyferon, lekarz załamany moją morfologią.
Super! Tzn super, że torbiele się wchłonęły. 🙂
A Tardyferonu nie zazdroszczę, sama go biorę, ble 😜
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Aśka super! Gratuluję i zazdroszczę!
-
Dziewczyny od 23 marca od soboty fajna oferta będzie w Lidlu dla mam i dla dzieciaczków ja na pewno na coś zapoluje .. wklejam link:
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=2anngelikamarta, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu