Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze co do skurczy to to co mi sie wydaje skurczem w zapisie ktg nim.nie jest a to co bylo gniecieniem w górze brzucha i bolem w krzyzu jest silnym skurczem.
Co do rokowań,to jak sie okaże ze mam zespół HELLP ,co podejrzewaja to rokowania sa takie zeby w 30 tc zakonczyc ciąze ccWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 12:56
-
Karola wszystkie trzymany kciuki żeby skurcze całkowicie się wyciszyły i żeby to nie był zepsół hellp.. 3 majcie się!!!Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nick nieaktualnyDrobinka91 wrote:A czemu pytasz, dopadły Cię? 😗
- lasinoh (wkładki laktacyjne i lanolina, ponieważ nie trzeba jej zmywac do karmienia)
- mega podpaski molimed maxi
- podpaski bella mamma
- podkłady higieniczne na łóżko absorgyn
- na laktacje herbatka i femaltiker
- majtki poporodowe wielorazowe siateczkowe horizon
- duże opakowanie zielonego linomag
- chusteczki nawilżane water wipes 4x60 (zamierzam myć woda ale te się przydadzą w nocy np bo na górze nie mam łazienki)
- waciki i patyczki do uszu kindii
- pampersy pampers 1
Czy coś jeszcze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 14:02
-
Eluska wrote:Drobinka wydaje mi się ze nic się nie dzieje. Nie czuję żadnego dyskomfortu na codzień no chyba ze się bardzo najem to wtedy czuje takie przeciążenie tak pytam bo ostatnio dużo jestem do poludnia sama w domu i nie wiem kiedy mam życząc panikować po zajęciach czwartkowych w szkole rodzenia włączyła mi się trochę panika i dziś robie zamówienie w gemini.
Myślę że jakby coś złego się działo to intuicja Ci na pewno podpowie. 🙂 Ja mam takie twardnienia dość często, a w domu jestem sama całe dnie i to w obcym kraju, ale jestem spokojna, myślę że też bym wiedziała jakby coś było nie tak 🙂
A co Ci mówili na tych zajęciach że zaczęłaś panikować? 😁 presja czasu Cię dopadła?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Drobinka91 wrote:Wow, 20° 😲 toć to wiosna 😁 ☀️ w Holandii 8° ma być i oczywiście deszcz..
Dziewczyny jak Wam się śpi? Macie już jakieś problemy ze spaniem?
Ja już nie mogę wyleżeć na bokach, plecy mnie bolą, bok drętwieje, nie umiem sobie znaleźć pozycji i kiepsko przez to śpię, sińce pod oczami to już mam straszne. 😔
Jakbym mogła to bym z chęcią spała gdziekolwiek. Ale dziś np młody nie spał od 24 do 3 także tego... poduha ciążowa mi bardzo ułatwia znalezienie wygodnej pozycji. Podkładam pod plecy, dol między nogi i miodzio.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Karola o cholerka właśnie doczytałam! Zaciskaj nogi, lez ile wlezie o musi być dobrze! Trzymam za Was kciuki Stas już duży silny głosom. Na pewno będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 15:44
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Eluska wrote:Drobinka wydaje mi się ze nic się nie dzieje. Nie czuję żadnego dyskomfortu na codzień no chyba ze się bardzo najem to wtedy czuje takie przeciążenie tak pytam bo ostatnio dużo jestem do poludnia sama w domu i nie wiem kiedy mam życząc panikować po zajęciach czwartkowych w szkole rodzenia włączyła mi się trochę panika i dziś robie zamówienie w gemini.
- lasinoh (wkładki laktacyjne i lanolina, ponieważ nie trzeba jej zmywac do karmienia)
- mega podpaski molimed maxi
- podpaski bella mamma
- podkłady higieniczne na łóżko absorgyn
- na laktacje herbatka i femaltiker
- majtki poporodowe wielorazowe siateczkowe horizon
- duże opakowanie zielonego linomag
- chusteczki nawilżane water wipes 4x60 (zamierzam myć woda ale te się przydadzą w nocy np bo na górze nie mam łazienki)
- waciki i patyczki do uszu kindii
- pampersy pampers 1
Czy coś jeszcze ?
Nooo mój koszyk jest załadowany na 400 zł 🙈 wbijaj na fejsa mamy tam cała listę
-
nick nieaktualnyDrobinka91 wrote:Myślę że jakby coś złego się działo to intuicja Ci na pewno podpowie. 🙂 Ja mam takie twardnienia dość często, a w domu jestem sama całe dnie i to w obcym kraju, ale jestem spokojna, myślę że też bym wiedziała jakby coś było nie tak 🙂
A co Ci mówili na tych zajęciach że zaczęłaś panikować? 😁 presja czasu Cię dopadła?
Tak właśnie presja czasu hehe. Ze w każdej chwili się może coś wydarzyć a ja nawet nie jestem przygotowana do szpitala. W ogóle ciesze się ze się zapisałam. Mnóstwo przydatnych informacji będzie. Skorzystałam z okazji i będę chodzić na kurs dluzszy a tu i o szczepieniach i o chustowaniu itp -
nick nieaktualny
-
ines. wrote:Jakbym mogła to bym z chęcią spała gdziekolwiek. Ale dziś np młody nie spał od 24 do 3 także tego... poduha ciążowa mi bardzo ułatwia znalezienie wygodnej pozycji. Podkładam pod plecy, dol między nogi i miodzio.
Ja właśnie nie wzięłam swojej poduchy, stwierdziłam że na miesiąc nie będę tutaj ze sobą tego brać, a teraz żałuję 😒
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Eluska wrote:Tak właśnie presja czasu hehe. Ze w każdej chwili się może coś wydarzyć a ja nawet nie jestem przygotowana do szpitala. W ogóle ciesze się ze się zapisałam. Mnóstwo przydatnych informacji będzie. Skorzystałam z okazji i będę chodzić na kurs dluzszy a tu i o szczepieniach i o chustowaniu itp
Jak się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się wiedzą z koleżankami 😁
Ja to nie wiem czy będę kiec czas żeby chodzić do szkoły rodzenia..
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
Karola,ja właśnie niedawno takie skurcze z krzyża miałam oprócz tych obejmujących cały brzuch😔Te pierwsze to wiem,ze dziady-straszaki...jak rodziłam Mire to od początku krzyżowe wiec niestety nic przyjemnego. Dobrze,ze jesteś w szpitalu i wyciszają wszystko,to relanium powinno pomóc się uspokoić troszkę.Podwozie zasznuruj i gadaj do Stacha,żeby nie robił numerow i matki nie straszył. Za resztę,która z Tobą leży tez mocne kciuki!
-
Dziewczyny ostatnio któraś z Was wrzucała link na aliexpress na taką maskotkę króliczka coś jak effik? Nie mogę się dokopać do linku, może autorka wrzuci raz jeszcze:) z góry dziękujęTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
nick nieaktualnyDrobinka91 wrote:Weź nie strasz 🙈 ja to cały czas uważam, że mam mnóstwo czasu 😜 A jak młody postanowi wcześniej przyjść na świat (tfu tfu ) to też będę w czarnej du*ie..
Jak się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się wiedzą z koleżankami 😁
Ja to nie wiem czy będę kiec czas żeby chodzić do szkoły rodzenia..
Ja wieeem i nie chce straszyć xd ale nawet sama babka tam mówiła ze lepiej mieć i być przygotowanym niż potem mieć dodatkowy stres. Z ciekawszych rzeczy które się dowiedziałam a jako pierworodka nie wiedziałam to tak :
- do szpitala 2 biustonosze i najlepiej rozmiar większe bo przy nawale pokarmu możemy mieć napuchniete piwsi
- ze lepiej mieć oprócz swoich sztućcy to jeszcze talerzyk. Może być nawet plastikowy bo jak będziemy karmić a nagle przyjedzie jedzenie to nie będziemy się odrywac i jeść ale możemy sobie przełożyć na talerzyk. U nas przyjeżdża jedzenie w takich pudłach i po iluś tam minutach to jest zabierane.
- żeby zabrać koniecznie skarpety frotte bo to ze będzie gorąco to nie szkodzi dla nas, ze w nogi i tak będziemy marznac.
- najlepsza ma pupę jest mąka ziemniaczana hehe
- stosować np alantan, linomag , bepanten coś tłustego a nie wysuszajacego z cynkiem. Z cynkiem dopiero jak juz te zmiany wystąpią pod pieluszka.
- ile je dziecko ? Liczba dni które ma dziecko x 10. Do 10 doby. Potem do końca 1 miesiąca 100-120 ml.
- no i generalnie żeby sobie podzielić po ileś tam sztuk a nie brać wszystkiego od razu polecam filmiki na yt uzytjowniczki "mamy czas" i " perełki mamy". Jakoś sobie je ostatnio upodobałam i obejrzałam kilka ich poradWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:20
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:Dziewczyny ostatnio któraś z Was wrzucała link na aliexpress na taką maskotkę króliczka coś jak effik? Nie mogę się dokopać do linku, może autorka wrzuci raz jeszcze:) z góry dziękuję
Emma "wrzuciła" link do tych słodziaków :
https://m.aliexpress.com/item/32845454762.html?spm=a2g0n.shopcart-amp.0.0&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=9622amp-gDd2yprzIN4JKeWOI7C9SA1552493203083.
poliś lubi tę wiadomość
-
Eluska to ja się może i generalnie raczej zgadzam ale nie zgadzam się z tymi klapkami. Wg mnie od grzania są skarpety i faktycznie na poród je mieć warto bo podobno jak stopy zimne to poród słabiej postępuje 😁 no tak mówią położne 😉 za to kapcie muszą być duże. Po porodzie wychodzisz że stopami jak frodo. Ja dużo mocniej puchlam po porodzie niż w ciazy 😁
-
Alisia wrote:Emma "wrzuciła" link do tych słodziaków :
https://m.aliexpress.com/item/32845454762.html?spm=a2g0n.shopcart-amp.0.0&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=9622amp-gDd2yprzIN4JKeWOI7C9SA1552493203083.Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia