Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:a ja dzisiaj godzinę i dziesięć minut spędziłam w kolejce w labo. Masakra,a specjalnie poszłam we wtorek bo myślałam,że to w poniedziałek po weekendzie będzie najwięcej ludzi,a tu dupaaa
o matko... dramat jakiś!
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
mikka86 wrote:a ja dzisiaj godzinę i dziesięć minut spędziłam w kolejce w labo. Masakra,a specjalnie poszłam we wtorek bo myślałam,że to w poniedziałek po weekendzie będzie najwięcej ludzi,a tu dupaaa
Bo to magia Kolejek w służbie zdrowia nie sposób przewidzieć. Robiłam już nawet "wywiady" wśród pielęgniarek, na którą najlepiej przychodzić, w jaki dzień tygodnia, kiedy mają godziny szczytu I nic. Same mówią, że na dwoje babka wróżyła. Ja chyba pójdę jutro na krzywą cukrową... A może w czwartek? Jak myślicie? Może rzucę monetą. Na piątek muszę mieć wyniki.
-
-
KasiaLukasia wrote:Bo to magia Kolejek w służbie zdrowia nie sposób przewidzieć. Robiłam już nawet "wywiady" wśród pielęgniarek, na którą najlepiej przychodzić, w jaki dzień tygodnia, kiedy mają godziny szczytu I nic. Same mówią, że na dwoje babka wróżyła. Ja chyba pójdę jutro na krzywą cukrową... A może w czwartek? Jak myślicie? Może rzucę monetą. Na piątek muszę mieć wyniki.
-
Dziewczyny z nadkrzepliwością: myślicie, że ucisk w zgięciu nogi może świadczyć o powstaniu zakrzepu? Od paru dni czuję coś dziwnego nad łydką, w zgięciu lewej nogi. Poczułam to przy kucaniu i od tego momentu czuję prawie ciągle. To taki łagodny ucisk, uczucie zalegania, delikatne drętwienie. Noga wygląda dobrze, żadnych zasinień tam nie mam (pamiętam dobrze zdjęcie nogi, które wrzuciła xgirl). Miałyście tak kiedyś?
-
ja do labo chodzę czwartek/piątek wydaje mi się że najmniej ludzi.
kurde powtrórzyłam rano mocz, znowu wyszły liczne bakterie także to nie błąd próbki.
w piątek wizyta to chyba nie bede czekać na zalecenie bo nie ma na co tylko przyspiesze temat i zaniose jutro mocz na posiew, na piątgek na wizytę już będę mieć wynik.
pobiera się tak samo tylko pojemnik jałowy i mówi się, że posiew a nie badanie ogólne i to wszystko?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Tak, to wszystkoZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Tak, to wszystko
własnie sie dowiedzialam, ze na posiew są specjalne pojemniki i lepiej w tym na posiewCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:własnie sie dowiedzialam, ze na posiew są specjalne pojemniki i lepiej w tym na posiew
-
ines. wrote:ja do labo chodzę czwartek/piątek wydaje mi się że najmniej ludzi.
kurde powtrórzyłam rano mocz, znowu wyszły liczne bakterie także to nie błąd próbki.
w piątek wizyta to chyba nie bede czekać na zalecenie bo nie ma na co tylko przyspiesze temat i zaniose jutro mocz na posiew, na piątgek na wizytę już będę mieć wynik.
pobiera się tak samo tylko pojemnik jałowy i mówi się, że posiew a nie badanie ogólne i to wszystko?
Swoją drogą - ja też robiłam dziś ogólne badanie moczu i w wynikach nie mam nic o bakteriach. To znaczy, że ich nie ma czy moje laboratorium w ogólnym badaniu nie bierze pod uwagę bakterii?
-
ines. wrote:własnie sie dowiedzialam, ze na posiew są specjalne pojemniki i lepiej w tym na posiew
U mnie w labo biorą w normalnych jałowych. Ja w tych samych daję na mocz i na posiew, w aptece koło kilkadziesiąt groszy one kosztują.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:U mnie w labo biorą w normalnych jałowych. Ja w tych samych daję na mocz i na posiew, w aptece koło kilkadziesiąt groszy one kosztują.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Emma, mam podobną rozkminę. Bo w poprzednich ciazach non stop jakieś bakterie miałam, a w tej ciąży ani słowa o bakteriach nie ma na wynikach. Jakoś nie wierzę, że w tej ciąży się nic jeszcze tam nie przyplątało.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
mikka86 wrote:normallny pojemnik na mocz u mnie w aptece kosztuje 1,10 a na posiew 9 zł
U mnie jakoś 90 groszy, w tych oddaję i na mocz i na posiew. W labo też mi takie same dawali.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Pojemnik na posiew ma jakieś coś na bakterie naklejone. Można oddać tez w jałowym ale wtedy labo musi zeobic badanie do ilus godzin, w tym na posiew może być do 24. Labo preferuje pojemnik na posiew, jeśli brak No to ewentualnie może być w jałowym.
Niestety dobrze pobrałam próbkę to druga ciąża, oddaje mocz co miesiąc, nigdy bakterii nie było. W czwartek zaniosłam raz, dziś drugi dla upewnienia się bo biorę poprawkę ze mogłam coś niedomyc, zabrudzic, zakazić etc. Wynik ten sam także to nie błąd obie próbki w jałowym pojemniku.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Emma_ wrote:Dziewczyny z nadkrzepliwością: myślicie, że ucisk w zgięciu nogi może świadczyć o powstaniu zakrzepu? Od paru dni czuję coś dziwnego nad łydką, w zgięciu lewej nogi. Poczułam to przy kucaniu i od tego momentu czuję prawie ciągle. To taki łagodny ucisk, uczucie zalegania, delikatne drętwienie. Noga wygląda dobrze, żadnych zasinień tam nie mam (pamiętam dobrze zdjęcie nogi, które wrzuciła xgirl). Miałyście tak kiedyś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 13:23
Emma_ lubi tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
Jak ja robiłam posiew to miałam właśnie taki mały wąski i podłużny pojemnik z płytką w środku. Sikało się do pojemnika, potem na chyba 8 sekund trzeba zanurzyć górną część z płytką i po tym czasie wylać mocz.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Ja nadal na obczyźnie,skurcze sa ale lekkie,magnez w kroplówce dostaje nadal,plus relanium. Badanie szyjki i usg bede miec jutro więc zobaczymy co tam wymierzą. Ciśnienie nadal skacze ale minie troche czasu nim organizm nasyci sie lekami. Rano odpieli mnie od kardiomonitora i moge juz chodzic, co napawa mnie radością bo nie umie tak leżeć cały czas(no moze nie cały😏)