Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ines, jestem za listą
Cześć Czarna Kawa witaj wśród nas! Gratuluję Córci!Czarna_kawa lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Hej CZARNAKAWA fajnie ze jesteś. Gratuluje córeczki.
Moim zdaniem to super jak między maluchami jest mała różnica wieku. Później się razem bawią.
Dzięki, mam nadzieje ze ze mną pójdzieCzarna_kawa lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Hej Czarna Kawa
Ja tam nie jestem jednak zwolenniczką małej różnicy wieku. Podziwiam kobiety, które się świadomie na to decydują. Nie wyobrazam sobie teraz, przy moim 2,5latku miec noworodka. Mam nadzieje, ze do czewrca/lipca skonczy się ten intensywny rozwój (potocznie nazywany buntem ) i będzie jakoś łatwiej przy maluszku
6 dni do wizyty...ciągnie się oj ciągnie.. a ja chora. Dawno już tak źle się nie czułam. Jakieś takie przeczucia mam niebardzo. W pierwszej - poronionej - ciąży miałam podobnie eh. -
mikaja wrote:
Ja tam nie jestem jednak zwolenniczką małej różnicy wieku. Podziwiam kobiety, które się świadomie na to decydują. Nie wyobrazam sobie teraz, przy moim 2,5latku miec noworodka. Mam nadzieje, ze do czewrca/lipca skonczy się ten intensywny rozwój (potocznie nazywany buntem ) i będzie jakoś łatwiej przy maluszku
U mnie w rodzinei to norma. Moja mama sie zdecydowala na maluszka po 3 miesiacach po porodzie (siostra jest rowno rok mldosza od brata). Moj brat ma miedzy corkami rok i trzy miesiace - tez swiadomie, a siostra miedzy corka a synem rok i 5 miesiecy. Sama chcę, żeby maluchy poszly do szkoly rok po roku. Dzieki temu sie razem bawia, razem rosna, mlodszy sie duzo uczy przy starszym, jako dorosli sie moga wspierac. No i pozniej juz kobieta jest wolna, ma jedna dluzsza przerwe od pracy a nie dwie.
Ewentualnie oboje moga pomagac w zajmoeaniu sie najmloszym
Moim zdaniem najgorsza roznica to 5-9 lat. W takich rodzenstwach widze najwiecej klotni i rzadko sa blisko.panazuzanna lubi tę wiadomość
PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Hej dziewczyny, ja jestem coraz bardziej spokojna. Robiłam badania w środę 2 dni przed @ i beta 25,6 , a progesteron 25, w oststniej ciąży pozamacicznej progesteron miałam tylko 9,68. Dziś po 72h powtórzyłam betę i jest 125,1 a więc wzrost o 500% po 72h oby tak przyrastała i tym razem wszystko było ok. Ponieważ to moja 3 ciąża w tym roku, dwie poprzednie stracone, to widzę mega różnicę w samopoczuciu... U mnie dopiero równo 4 tydzień ciąży, a 29dc, a wczoraj miałam takie mdłości ogromne, co chwilę myślałam, że zwymiotuję.. Dziś po śniadaniu to samo.. Wiec może o też dobry sygnał i w końcu będzie wszystko ok
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie na tym forumines., kinga27.30 lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
moim zdaniem 2 lat to idealna różnica pomiędzy dziećmi - nie za mało, nie za dużo, tak myślałam dawniej i o takiej różnicy marzyłam do momentu kiedy urodził się synek, który jest niezwykle wymagającym dzieckiem
on do tego momentu nie przysypia nocy, 5-6 pobudek to norma, do 7go miesiąca budził się co 45 minut... od urodzenia był narączkowcem, gondole mam praktycznie nie używaną, do tego alergie, nietolerancje, problemy brzuszkowe. naprawde dał i daje w kość bo wyrósł na bardzo ruchliwego i wygadanego brzdąca, który na 5 sek nie usiądzie w miejscu, do tego na każdy temat ma swoje zdanie, w wieku 16 miesięcy mówi więcej niż 2-latki...
także trafiło mi się małe ziółko i jeśli drugie dziecko będzie podobne to naprawdę nie wiem jak to przetrwam, choć mąż się śmieje, że do braku snu mój organizm jest już przyzwyczajony, po prostu większe bary wyrobie i będę nosić dwójkę
no ale matka to dziwna istota, znajduje pokłady energii niewiadomo skąd.
między mną i bratem jest 5 lat różnicy i to zdecydowanie za dużo. bardzo długo była między nami przepaść, inny etap, inne towarzystwo, dopiero po 20tce zaczęliśmy mieć jako taki kontakt.
1-3 lat to fajna różnica dla dzieci, dla rodziców niekoniecznie, no ale najgorsze to przetrwać pierwsze 5-10 lat
listą zajmę się na weekendzie, bo dziś oczywiście wszyscy mają wolne, a ja jak zwykle pracuje.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
poliś wrote:Hej dziewczyny, ja jestem coraz bardziej spokojna. Robiłam badania w środę 2 dni przed @ i beta 25,6 , a progesteron 25, w oststniej ciąży pozamacicznej progesteron miałam tylko 9,68. Dziś po 72h powtórzyłam betę i jest 125,1 a więc wzrost o 500% po 72h oby tak przyrastała i tym razem wszystko było ok. Ponieważ to moja 3 ciąża w tym roku, dwie poprzednie stracone, to widzę mega różnicę w samopoczuciu... U mnie dopiero równo 4 tydzień ciąży, a 29dc, a wczoraj miałam takie mdłości ogromne, co chwilę myślałam, że zwymiotuję.. Dziś po śniadaniu to samo.. Wiec może o też dobry sygnał i w końcu będzie wszystko ok
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie na tym forum
Witaj! trzymam gorąco kciuki, żeby było dobrze! na kiedy wychodzi Ci tp? kiedy wizyta?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Alisia wrote:Cześć dziewczyny witam się i ja To jest moja trzecia ciąża ale niestety "ziemskich " dzieci brak Mam nadzieje że ta będzie tą "szczęśliwą" . Termin 12 lipiec
cześć Alisia! trzymam kciuki :* jak beta? kiedy wizyta?Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Dzień Dobry!
mikaja,są plusy i minusy takiej małej różnicy wieku,będzie ciężko to wiem,ale mam przykład na szczęście dobry wśród koleżanek z forum lutówek,że trzeba przetrwać najgorsze,a potem dzieciaki naprawdę potrafią się fajnie komunikować ze sobą. Ja również chciałam jeszcze poczekać chwile z drugim,ale wyszło odwrotnie. Co do buntu 2,5 latka to moja znajoma ma podobny problem z bobasem,córa się ,,buntuje'' i momentami już nie ma pomysłów co robić,ale to chyba trzeba przetrwać,jak wszystkie te skoki rozwojowe,choć łatwo nie jest,zmęczenie daje się we znaki. Moja córcia skończyła teraz jeden skok,ale jedynki górne wychodzą,wiec tez jest marudzenie.
Czyli we czwartek idziesz na wizytę tak? Ja tez to będziemy razem trzymać za siebie kciuki! Pocieszę Cię,ja chodzę i kaszlę,do tego czuje,ze nos mam zapchany,śluzówki dają czadu,w ciazy z córą miałam identycznie,więc miejmy nadzieje,ze to jednak dobry omen i u Ciebie. Przede wszystkim postaraj się myśleć pozytywnie mimo gorszego samopoczucia.
PannaEvans,dzięki hehe oby ta różnica wieku nie wpędziła mnie do grobu ze zmęczenia :p żartuje trzeba się cieszyć,po jednej stracie człowiek nie powinien narzekac,ze zdarzył się kolejny cud,bo w moim bliskim otoczeniu dwie przyjaciółki mają problemy z zajściem w ciąże i dałyby wszystko,żeby mieć dzidzię,,sama również poroniłam pierwszą ciążę,o którą się starałam przez jakiś czas,więc wiem jak to boli.
Poliś,trzymamy kciuki,oby kropek grzecznie siedział w brzusiu i mdłości serwował tylko na początku w ramach spokoju mamy
ines. lubi tę wiadomość
-
Alisia wrote:Cześć dziewczyny witam się i ja To jest moja trzecia ciąża ale niestety "ziemskich " dzieci brak Mam nadzieje że ta będzie tą "szczęśliwą" . Termin 12 lipiec
Alisia,mocne kciuki za bobasa i Ciebie! Wiem,ze stres,ale i radość,obyśmy wszystkie szczęśliwie dotrwały do lipca
Alisia lubi tę wiadomość
-
ines. wrote:cześć Alisia! trzymam kciuki :* jak beta? kiedy wizyta?
Mieszkam za granicą ( tutaj nie ma takiej dostępności prywatnych laboratoriów ) więc niestety mogę opierać się tylko na testach;-). W poprzednich ciążach przyrost bety był prawidłowy a skończyło się źle więc tym razem nie zawracam sobie tym głowy jak ma być dobrze to będzie
Tutaj ciąże uznaje się od 12 tygodnia ciąży. Wizytę planuję około 26.11
-
-
Alisia wrote:Cześć dziewczyny witam się i ja To jest moja trzecia ciąża ale niestety "ziemskich " dzieci brak Mam nadzieje że ta będzie tą "szczęśliwą" . Termin 12 lipiecTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
ines. wrote:Witaj! trzymam gorąco kciuki, żeby było dobrze! na kiedy wychodzi Ci tp? kiedy wizyta?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Alisia wrote:Mieszkam za granicą ( tutaj nie ma takiej dostępności prywatnych laboratoriów ) więc niestety mogę opierać się tylko na testach;-). W poprzednich ciążach przyrost bety był prawidłowy a skończyło się źle więc tym razem nie zawracam sobie tym głowy jak ma być dobrze to będzie
Niestety znam ten temat,koleżanka tez mieszka poza Polską i opieka nad ciężarnymi dopiero powyżej określonego tygodnia...dlatego ona znalazła ostatnio polskiego lekarza i zaczęła do niego chodzić,od razu inne podejście do sprawy.
A co do bety,to całkowicie rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:23
-
W Polsce ludzie narzekają na służbę zdrowia ale niestety za granicą nie jest wcale lepiej . Ja ostatnio czekałam 3 tygodnie na wizytę do lekarza pierwszego kontaktu - absurd . O prywatną wizytę też nie jest łatwo - mało prywatnych gabinetów
Także pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość i w miarę możliwości latać do Polski na badania
Poliś , Hope tym razem musi być dobrze. Trzymam Kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:41
-
Alisia wrote:Mieszkam za granicą ( tutaj nie ma takiej dostępności prywatnych laboratoriów ) więc niestety mogę opierać się tylko na testach;-). W poprzednich ciążach przyrost bety był prawidłowy a skończyło się źle więc tym razem nie zawracam sobie tym głowy jak ma być dobrze to będzie
Pewnie Skandynawia lub UK? Znam temat bo koleżanki w UK szukały polskich lekarzy, żeby prowadzić ciąże na polskich standardach. Niby tak się narzeka na naszą służbę zdrowa, ale jednak za granicą ciężko o właściwą opiekę wczesnoporodową.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Alisia wrote:W Polsce ludzie narzekają na służbę zdrowia ale niestety za granicą nie jest wcale lepiej . Ja ostatnio czekałam 3 tygodnie na wizytę do lekarza pierwszego kontaktu - absurd . O prywatną wizytę też nie jest łatwo - mało prywatnych gabinetów
Także pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość i w miarę możliwości latać do Polski na badania
Poliś , Hope tym razem musi być dobrze. Trzymam Kciuki
Będziemy Cię tu wspierać mocno,bo tego typu opieka medyczna niestety stresuje jeszcze bardziej kiedy wiesz,ze musisz czekać do konkretnego momentu na sprawdzenie czy ciąża rozwija się prawidłowo.Jeśli masz możliwość to skorzystaj z tych badań w Polsce.