Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Yeah, nadrobiłam Was!
KarolaJJJ żyję, żyję, aczkolwiek dzisiaj ledwo 😋 Chyba ciśnienie coś nie teges.
U nas spoko, małej wraz z wyjściem zębów cudownie minął katar, kaszel i wszelkie inne duperele. Pogoda, pomimo wiatru, jest zajebista, więc szalejemy dużo na dworze.
Ja od czasu Łodzi mam nowe życie, włączył mi się normalny tryb ciążowy, więc i mniej czasu zostaje na forum
I wiecie co.. Wczoraj miałam orgazm 😁 Prawie straciłam przytomność z tej okazji. -
xgirl wrote:No wlasnie juz mi kilka osob mowilo i tez w necie czytalam, ze zelaza nie powinno sie brac podczas jedzenia czy popijac mlekiem bo sie zle wchlania wtedy. Mozna sokiem pomaranczowym popic bo witamina c sprzyja wchlanianiu zelaza. Do tego magnez i zelazo jakos nie dzialaja na siebie dobrze wzajemnie i nalezy zachowac odstep przy zazywaniu.
Ja biore jedna tabletke Tardyferonu 80mg albo w nocy albo bardzo wczesnie rano jak sie przebudze bo nie dam rady wziac jak wstane np o 8 czy 9 i czekac godzine zanim cos bede mogla zjesc.. Niestety 3ci trymestr tuz tuz a ja mimo wszystko jak nie zjem czegos zaraz po wstaniu to rzygam.
Dlatego ja biorę po jedzeniu, zazwyczaj po śniadaniu. Aczkowliek ogólnie wszelkie leki czy witaminy lepiej przyjmować na noc, lepiej się wyłaniają. 🙂
Żelazo bierzesz na czczo? 😱 wow. Ja ostatnio wzięłam i potem 🤮..
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Co do picia to jeszcze opowiem Wam zabawną anegdotke. W tejże Łodzi pani na recepcji podczas rejestracji, jak już uraczyla mnie informacją, że opóźnienie wynosi ok 2 godziny,to kazała czekając dużo pić wody. Ok. Podchodzę do dystrybutora - nie ma wody. No ok. Idę do sklepiku, pani nie ma wydać. No ok. Byłam więc zmuszona kupić bardzo dużo wody 😋 Wychlalam wszystko i rozpoczęłam pielgrzymki do kibla. Z jednej z nich od razu zgarnął mnie lekarz, że teraz moja kolej. Poszłam, ogarnęłam się ja, ogarnął się on, wkłada głowicę wiadomo gdzie, gmera i gmera, aż w końcu mówi, że musi mnie poprosić o wizytę w WC 😆 Idę, wracam, bada dalej. Potem już przezbrzusznie wszystko, jest ładnie dzidzia, a tu podstępnie znowu wkrada się pęcherz.. No po badaniu to już ledwo dobiegłam 🤦♂️
-
xgirl wrote:AAAaaa co do porodow.. mozna przed cc cos na uspokojenie dostac czy to sie raczej kloci ze znieczuleniem/narkoza?
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
mikaja wrote:Narkoza Cie uspokoi Ale nie zycze porodu w narkozie - jednak fajnie zobaczyc takiego małego kluska jak sie rodzi
Ja mam filmik z mojej cc, zaraz jak malego wyjeli i mi polozyli na piersi
Film?! Oja Ale ze jak? Ojezuu -
Emma_ wrote:Ines, co u Ciebie? Wszystko w porządku? Nie musisz nas nadrabiać, żeby z nami być. 🙂
w porządku dziękuje mam straszny sajgon. Mały od zeszłego tygodnia jest ze mną w domu bo się przeziebil i nie dawalam go do żlobka -a to wulkan więc nie za bardzo mam kiedy przy nim zaglądac. teraz idą mu 5-tki i dalej siedzi ze mną w domu bo ma od nich mega katar i kaszel. mąż cały dzien na budowie no bo wykanczamy, zeby zdążyc sie w czerwcu przeprowadzic wiec po prostu jak wroci, polozymy młodego spac to ja padam. a jak nie padam to szukam, baterii, kibelkow, mebli, fugi etc. nie mam czasu zywcem na nic.
jak kupilam 2 kocyki i kokon tak tyle. o co chwile jakies szmatki dorwe to kupiei koniec. jakas masakra. nie mam nawet kiedy się tą ciążą cieszyc
a no i dzisiaj tak na dodatek rozwaliłam telefon. znalazłam super biurko do gabinetu, takie jak szukalam i to przecenione o 350 zł wiec mlody do babci a ja jazda na budowe zmierzyc czy wejdzie- mysle, zamówie od razu - zaoszczędze. jak sprawdzałam wymiary na telefonie z metrówką w ręce to nie wiem jak telefon wypadł. tylko było słychać trzask. ekranem do dołu o wylewkę. aż się odbił na kurzu. no. to nic ze wyswietlacz wymienilam 3 miesiace temu bo tez roztrzaskałam. w iphonie. nie będze nawet tego komentwoac bo sie nie chce wkurwiać. mam teraz trupa wiec nawet ciezko mi bedzie cokolwiek doczytac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 22:24
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
mikka86 wrote:Fajna wanienka , jednak jak dla mnie strasznie droga , droższa niż łóżeczko z materacem,które zamierzam kupić ☺️
poszukaj na allegro. ja kupowałam za 109 zł wanienkę ze stojakiem, termometrem w środku i odpływemCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Co do opowieści poznawczych, to czy tylko ja mam męża z odzysku? 😁 7 lat starszy, był u moich sąsiadów na wizycie i sąsiadka pokazała mu mnie na fb. Przyszedł zagaic i wybadac teren, trafił na mój bardzo, ale to bardzo zły dzień (byłam po nocce i przed nocka, makijaż miałam ten sam od 3 dni, nie mogłam odespac, bo odwiedziła mnie rodzinka ze stolicy, zagotowala mi się woda w piecu i miałam w chacie ze 35 stopni, więc chodziłam w szortach, przy wyraźnie nieogolonych nogach, a że była późna jesień to gościa wyszłam powitać w podartej kurtce od pracy w terenie - czytaj osranej przez krowy), więc chciałam go bardzo szybko splawic, nie mówiąc o zaproszeniu na kawę. Gdy moja ciocia zobaczyła, że ktoś idzie wykrzyczala na całe gardło "ej, co to za wieśniak idzie?"
Poza tym wkurzył mnie, że od razu walil do mnie na "Ty". A jak już na odchodnym stwierdził, że do mnie zadzwoni to prawie wyszłam z siebie skąd do chuja wacława ma mój nr tel. I tak oto, w ten piękny deszczowy dzień, zaczęła się nasza wielka miłosna przygoda 😂xgirl, Alrauna1987, mikaja lubią tę wiadomość
-
Aha, zapomniałam dodać, że ja wtedy kończyłam w sposób z lekka burzliwy moje nudne jak flaki z olejem 5-letnie narzeczenstwo, a on był jeszcze przed rozwodem. Także sytuacja iście bajkowa. Cała wieś huczala, czułam się prawie jak celebrytka 🤘
Alrauna1987, xgirl lubią tę wiadomość
-
Czytam, że któraś z Was bierze 2 tabletki dziennie żelaza. Ten sam co i ja. Dużo, prawda? Ja mam zalecona jedna tabletkę. Po porodzie też miałam jedna.
Widziałam, że ktoś pisał o bardzo ładnych wynikach z krzywej mam ostatnio kalafior zamiast mózgu więc nie pamiętam nawet nickow ze
U mnie na czczo 100 , po 1h 183, po 2h 178
Dziewczyny już 3 trymestr. Boże. Toż to zaraz lipiec ! -
KarolaJJJ wrote:Casjopea "gówniana" historia🤣 najlepiej poznaje sie kogos jak sie wyglada jak kupa gówna,pozniej jak sie kobieta ogarnie to faceta zatyka efekt wow. Jak poznaja sie jak jest zrobiona to po wspolnej nocy facet jest przerażony przez brak makijazu🤣
Masz rację, tak jest najlepiej 😁
Mnie mój mąż pierwszy raz zobaczył w makijażu, drugi raz było ciemno więc można powiedzieć że nie widział, a za trzecim razem przyjechał do mnie rano na quadzie po imprezie i wyszłam do Niego w szlafroku, bez makijażu, niewyspana, potargana i skacowana i do dziś mi mówi, że tym Go ujęłam, że jestem taka "normalna, swojska" 😜 😁
Dzień dobry ❤Casjopea lubi tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Dziewczyny jeżeli chodzi o żelazo to mi lekarz zalecił picie soku z pokrzywy taki bez cukru kupiony w aptece on ma dodatek soku z cytryny bo podobno wówczas lepiej żelazo sie przyswaja, codziennie 50 ml i po miesiącu hemoglobina u mnie wynosi 14, pol godziny przed posiłkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 07:43