Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha też to miałam właśnie pisać 😂
xgirl lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
I alleluja! Dziś mi się znowu zrobił wylew od heparynki, brzuch mam gigantyczny i mi z nim ciężko więc bardzo chętnie urodze w 37-38tc 😊
Aska1994 lubi tę wiadomość
-
Też już chcę mieć to za sobą, moja ostatnia ciąża i nigdy więcej! Donosić do bezpiecznego momentu i jak tylko Jacek będzie gotowy, to sio z brzucha 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Też już chcę mieć to za sobą, moja ostatnia ciąża i nigdy więcej! Donosić do bezpiecznego momentu i jak tylko Jacek będzie gotowy, to sio z brzucha 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 14:33
-
Jaki moment mozna uznac za bezpieczny? Skonczony 30tydz czy pozniej? Czy moze bierze sie wage pod uwage?
Czuje sie ktoras z was jak zuzyta scierka? :p Ciagle zmeczona jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 14:41
-
Ja się w końcu zacznę rozwijać w tym, co kocham i zakładać własną działalność. Priorytetem była dla mnie rodzina 2+3, a potem spełnianie własnych ambicji i w końcu przyjdzie na to pora 😎
xgirl lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
_Hope_ wrote:Moja też ostatnia i jak już odsapne po porodzie to kankana będę z radości tańczyć. A jak nie będę kp to bardzo szybko się umawiam z moimi dziewczynami na wódkę żeby uczcić koniec starań, poronien, ovulakow i suplu oraz całego tego cholernego zamieszania 😊
-
Bezpieczny to tak chyba koło 38tc, w sensie już w pełni wykształcone dziecko. Chociaż różnie z tym bywa, jedno w 36tc będzie w pełni rozwinięte, a inne nawet w 40tc będzie mieć cechy wcześniacze.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Wow, aż tyle? Ale chyba spore ryzyko wad? Czy niekoniecznie?Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
100% niestety nigdy nie ma.
Ja na następnej wizycie będę rozmawiać z ginem o tym, czy od około 36/37tc mogę wdrażać sposobu na wywołanie czy będzie wolał jednak ciąć mnie na spokojnie, bez nagłej akcji i skurczy.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
powiem wam ,że moja znajoma ma córkę z 25 tc i jej jedyną wadą jest spora wada wzroku ,ma dziś 6 lat i rozwija się całkiem normalnie, także podejrzewam,że dziecko urodzone po 30 tc ma na pewno duuuuużą szansę aby nie mieć żadnych,albo jakieś minimalneurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja sie urodzilam 30 lat temu w 34 tc, mam ptoblemy z tarczyca i oddechowo-alergiczne (podejrzewam, ze moze to miec zwiazek z moim wczesniactwem), rozwijalam sie jak najbardziej prawidlowo. Moj maz urodzil sie w 40 tc i ma bardzo powazna wade wzroku, mimo ze w jego rodzinie nie ma takiej wady. Duzo zalezy od dziecka, genow, opieki medycznej. Mysle, ze dziexi irodzone okolo 30 tc maja spore szanse na rpzezycie i normalne funkcjonowanie. Nie wiemy czy jakby urodzily sie kilka tygodni pozniej mialyby np wady, z ktorymi urodzily sie wczesniej. Bardziej zagrazajace jest niedotlenienie w brzuchu niz porod przedwczesny.
-
Jak jest słabe dziecko tonl i w 32 tc moze lezec pod respiratorem i łapac wszyskie choroby świata. Silny wojownik to i w 24 tc przeżyje bez wiekszych komplikacji. Zaliczy cepap,ze dwa wylewy ale koniec końców bedzie ok. Waga jest bardzo ważna i to ja jest silne. Ja sie boje tego mojego rozwiazania w 36 tc. Ze dziecku tygodnia braknie
-
KarolaJJJ wrote:Jak jest słabe dziecko tonl i w 32 tc moze lezec pod respiratorem i łapac wszyskie choroby świata. Silny wojownik to i w 24 tc przeżyje bez wiekszych komplikacji. Zaliczy cepap,ze dwa wylewy ale koniec końców bedzie ok. Waga jest bardzo ważna i to ja jest silne. Ja sie boje tego mojego rozwiazania w 36 tc. Ze dziecku tygodnia braknie
Karola a Ty masz planoeane rozwiazanie na 36 t?