Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa wrote:Kurcze, wiecie co? Ostatnio zauwazylam, ze slabo u mnie z eydajnoscia, szybciej sie mecze, jestem senna, mniej moge zrobic w krotkim czasie, co chwila trzeba przysiasc i odpoczac. Jakos mnie to irytuje ;p tez to macie?;p
Też, chyba nastał taki czas. 😉
Najprostsze czynności powodują zadyszkę i zmęczenie 🙈 A senna jestem niemiłosiernie.. codziennie muszę zaliczyć choć krótką drzemkę, ale od kilku dni panowie robotnicy nie pozwalają
na to i chodzę jak zombie. 🙄
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Hahahah ja tak mam od poczatku ciazy Czuje sie jak stara babcia, szybko sie mecze, dysze po przejsciu 100m, a ostatnio jest jescze gorzej, czuje sie jakby mnie ktos przezul i wyplul.. a spac nie moge
W ogole na twarzy wygladam na zmeczona. Zawsze bylam taka swieza i promienna, dawano mi kilka lat mniej a teraz porazka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 15:26
-
u mnie jedynie coraz ciężej się przekręcić w nocy z jednego boku na drugi,zawsze się budzę ,kiedy chce to zrobić, no i to latanie do wc co chwilę w ciągu dnia i w nocy jest strasznie uciążliwe, nie mogę wyjść z domu na dluższy czas w miejsce gdzie nie ma toalety,a tak to luzikurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
tka_aa wrote:Ja sie urodzilam 30 lat temu w 34 tc, mam ptoblemy z tarczyca i oddechowo-alergiczne (podejrzewam, ze moze to miec zwiazek z moim wczesniactwem), rozwijalam sie jak najbardziej prawidlowo. Moj maz urodzil sie w 40 tc i ma bardzo powazna wade wzroku, mimo ze w jego rodzinie nie ma takiej wady. Duzo zalezy od dziecka, genow, opieki medycznej. Mysle, ze dziexi irodzone okolo 30 tc maja spore szanse na rpzezycie i normalne funkcjonowanie. Nie wiemy czy jakby urodzily sie kilka tygodni pozniej mialyby np wady, z ktorymi urodzily sie wczesniej. Bardziej zagrazajace jest niedotlenienie w brzuchu niz porod przedwczesny.
-
Oj Mikka tez bym tyle czekac nie chciala..
W ogole jak ustala sie termin cc? Sprawdza sie dziecko wczesniej i chwile przed terminem zeby zobaczyc czy jest juz gotowe do wyjscia czy lepiej poczekac jeszcze ? -
mikka86 wrote:u mnie jedynie coraz ciężej się przekręcić w nocy z jednego boku na drugi,zawsze się budzę ,kiedy chce to zrobić, no i to latanie do wc co chwilę w ciągu dnia i w nocy jest strasznie uciążliwe, nie mogę wyjść z domu na dluższy czas w miejsce gdzie nie ma toalety,a tak to luzik
Mam identycznie 🤦♀️
Dlatego przeraża mnie wizja tak długiej jazdy w sobotę, nie dosc, że niewygodnie to jeszcze pewnie co chwila postoje 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:21
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Mikka86 tez to mam😂 Jak wychodzę to mam mapę wc w głowie😁
Ja problem z poruszaniem i zadyszke mialam w okolicy 25 tc,teraz to czasem zapominam,ze mam brzuch. Jak mnie złapie skurcz jak szybko ide albo przy schylaniu mam problem. Schylam sie jak żyrafa,rozjeżdżam nogi i sie schylam. Alebo wołam Młodą😏
Mialam odoczywac a tu znowu pracowity dzien. Prasowanie na siedząco i ogarnianie szafek w kuchni,tych ktore dam rade zrobic z podłogi. Nie umiem odpoczywać....
W ogóle to czuje już anemie,mam mroczki przed oczami i słabo mi się robi czasami. Mam nadzieje ze to minie -
Co robicie na świeta do jedzenia? Ja nie mam weny. Zrobie żurek,w tym roku kupny zakwas,z biala kiełbasą,upieczemy kaczke(z lidla ta faszerowana),jaka faszerowane,moze zrobie jakis pasztet i sałatke jarzynową. Innej wizji nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:33
-
Xgirl, chyba zależy od szpitala. Ja obydwie CC miałam dokładnie tydzień przed terminem. Teraz lekarz też tak planuje, ale zobaczymy.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJJ wrote:Co robicie na świeta do jedzenia? Ja nie mam weny. Zrobie żurek,w tym roku kupny zakwas,z biala kiełbasą,upieczemy kaczke(z lidla ta faszerowana),jaka faszerowane,moze zrobie jakis pasztet i sałatke jarzynową. Innej wizji nie mam
Jadę do rodziców na gotowe. Ja robię tylko 2 ciasta. Będą jaja faszerowane, schab w galarecie, tradycyjna w moim rodzinnym rejonie chrzanòwka, sałatka jarzynowa i sałatka z porem. Coś ma jeszcze podobno dziewczyna brata zrobić, ale nie mam pojęcia co.Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aska1994 wrote:Xgirl, chyba zależy od szpitala. Ja obydwie CC miałam dokładnie tydzień przed terminem. Teraz lekarz też tak planuje, ale zobaczymy.
-
KarolaJJJ wrote:Co robicie na świeta do jedzenia? Ja nie mam weny. Zrobie żurek,w tym roku kupny zakwas,z biala kiełbasą,upieczemy kaczke(z lidla ta faszerowana),jaka faszerowane,moze zrobie jakis pasztet i sałatke jarzynową. Innej wizji nie mamurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
tka_aa wrote:Hope Ty heparyne w brzuch dajesz? A insuline w uda?
-
JaSzczurek wrote:Ja się urodziłam w 42+1 z wywołania oksytocyną i też mam chorą tarczycę i astmę od urodzenia. Nie ma reguły
-
Kurcze my Wielkanoc zawsze sami w domu spędzamy. W sumie to ostatnie 4 lata zawsze byłam w paracy w Wielkanoc,w Boze Narodzenie zresztą tez,i Nowy Rok to samo. W Wielkanoc sniadanie jedlismy o 6 rano😂
Teraz ze wzgledu na moje l4 pojechalismy na Boze Narodzenie do rodziny wiec raczej musze gotowac bo nie mam sie do kogo wbić na gotowe🙄Ale ciasto chyba kupie gotowe. Nie chce mi sie piec nic