Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska1994 wrote:Ja mam wstępny termin na 10.07. Jeśli tylko nie będzie przeszkody w postaci braku miejsc lub żadnych nieprzewidzianych sytuacji wymagających przyspieszenia CC, to ten termin już zostanie.
AAA chyba Ines ma na 1.7 jeszcze. Albo Hope, zapomnialam 😂 -
xgirl wrote:Hiszpaneczko kiedy termin na CC masz?
możliwe ze się dowiem 14 maja na wizycie, mowila ze pod koniec maja chce mnie polozyc ale nie żeby zaraz robic cc wiec może po paru dniach zrobia.
no chyba ze cos się będzie dzialo wcześniej itp. to wiadomo ze szybciej
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka wrote:możliwe ze się dowiem 14 maja na wizycie, mowila ze pod koniec maja chce mnie polozyc ale nie żeby zaraz robic cc wiec może po paru dniach zrobia.
no chyba ze cos się będzie dzialo wcześniej itp. to wiadomo ze szybciej -
xgirl wrote:Robi sie wtedy jakies badania dodatkowo czy jak? Sorry nie znam sie ;p
mysle ze już nie, sprawdzam codziennie cukry i notuje. Lekarka je widzi na wizycie oraz mierze 2x ciśnienie. Może chce się zabezpieczyć, a w szpitalu ma mnie pod kontrola.
14 maja mam mieć pobierany wymaz na gbs, ciekawa jestem jaki mi wyjdzie. Bo jak dodatni to pewnie jeszcze antybiotyki będą.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Hiszpaneczka ale i tak przy kazdym cieciu podaje sie antybiotyk wiec czy wyjdzie dodatki czy nie i tak dostaniesz swoją działke leków. Chyba ze zabieg nie jest przeprowadzany w Polsce ale wydaje mi sie ze profilaktyka sródoperacyjna jest wszedzie podobna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 16:40
-
xgirl wrote:Ktory to TC dokladnie bedzie?
AAA chyba Ines ma na 1.7 jeszcze. Albo Hope, zapomnialam 😂 -
Hiszpaneczka dzieki za informacje😎 Czekam na relacje
W ogole kiedy po porodzie przechodza ciazowe dolegliwosci? Np zgaga, mdlosci, bole plecow, bol tylka, zaparcia? ItpWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:19
-
mikaja wrote:Xgirl nie ma daty - u kazdej może być inaczej. Ale myśle zd do końca połogu aż hormony się unormują powinno być lepiej u mnie cukrzyca np minęła kilka dni po wyjściu ze szpitala już.
-
A co Ci miałam napisac ? tak szczerze to ja po porodzie tak byłam pochłonięta dzieckiem ze nie miałam czasu na rozmyślanie co tam się ze mną dzieje :p wiec poza cukrzyca nie pamietam co i jak :p dodatkowo jak już to się skupiałam na bólu po cc głównie :p
-
JaSzczurek wrote:Ja w okolicy 27-28 tygodnia miałam tak samo, czułam dziecko mniej, niż powiedzmy w 23-24 tygodniu. Pojechałam na ktg i wszystko było okej, chociaż siedziałam pod tym ktg 1,5 h, bo dziecię spało przez połowę czasu i dopiero pod koniec się rozbujało, jak kazali mi wypić wody z lodem. Moja rada, połóż się lub ułoż się tak na pół-leżąco, włącz sobie jakąś aplikację do liczenia, wypij szklankę lodowatej wody i zaznaczaj każdy ruch jaki poczujesz przez następne kilkanaście minut (tyle ile masz cierpliwości poleżeć). Skup się na każdym ruchu, a prawdopodobnie poczujesz, że rusza się dość często, może po prostu trochę inaczej? W każdym razie u mnie to była kwestia około tygodnia czy półtorej i ruchy wróciły ze zdwojoną siłą, tak jak wcześniej były kilkugodzinne przerwy i delikatne ruchy, o tyle teraz czuję praktycznie cały dzień, a jak czasami kopnie to aż podskakuję, bo zabolało. Nie wspomnę o stopach, które ciągle wędrują pod moimi żebrami.
Gdybyś jednak mimo położenia się i tej zimnej wody nadal czuła niewiele ruchów, to śmiało jedź, żeby Ci zrobili ktg. Lepiej jeden raz za dużo, niż za mało
-
Pochwalę się wam: kupiliśmy wózek! 🙂 Możemy na niego poczekać nawet do ośmiu tygodni, ale to nawet dobrze, bo gwarancja nie będzie lecieć. Teraz wybieramy meble do pokoju! 🤩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 17:39
kinga27.30, ines. lubią tę wiadomość
-
Rzygi, mdłości, zgaga przeszły mi w dzień porodu. Tak samo te różne bóle bioder, pachwin. Z kręgosłupem nigdy nie miałam problemu 😉
xgirl lubi tę wiadomość