Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapomniałam Wam opowiedzieć moją wczorajszą przygodę w biedrze z przepuszczaniem ciężarnej. Otóż stoję sobie grzecznie w długiej kolejce, z młodą w wózku, gdy podchodzi do mnie ekspedientka, że zaprasza do kasy nr 3, którą zaraz otworzy. No to idę. Wypakowuje rzeczy z wózka, moje dziecko wkłada je z powrotem itd. Za mną stoi elegancki koleś z jedną flaszka, za nim ustawiają się inni ludzie. I nagle przebija się bez słowa jakaś baba, na oko 45 lat i do mnie, że ona wie, że jestem w ciąży, no ale ona ma tylko te kilka rzeczy i w ogóle.. Ekspedientka że no sorry, ale pani jest w zaawansowanej ciąży i do tego z małym dzieckiem, więc raczej należy jej się pierwszeństwo. No to jeszcze raz baba do mnie, czy może. Myślę sobie, no kurwa nie wierzę. Powiedziałam jej, że pozostawiam to jej sumieniu. Oczywiście się wjebala. Nikt nic nie mówi, a ona jeszcze do ekspedientki, że no ona wie, ale przecież pani jest jeszcze młoda i da radę. Myślałam, że jej jebne 💀 Jedyne na co mnie było stać to stwierdzenie, żeby naprawdę już nie komentowała, bo aż wstyd.
-
Ja za to mojego czuję bardzo wyraźnie i mam wrażenie , że siedzi mi w pochwie a nie w brzuchu, strasznie uderza mi po szyjce i po pęcherzu, czy to możliwe żeby znowu się przekręcił i miał tam teraz nogi? Bo inna możliwość to,że wali mi tam głowąurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Emma mój maluszek też dzisiaj spokojniejszy. Ale "odzywa się", więc jest ok. Pamiętam, że dokładnie na tym samym etapie z córką spanikowalam i pojechałam na ktg, bo słabiej czułam ruchy. Okazało się, że po prostu okrecila się główką w dół. Liczę, że dzisiaj Mikołaj wykonał taki sam manewr 😁
Emma_, Kamsza lubią tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Ja za to mojego czuję bardzo wyraźnie i mam wrażenie , że siedzi mi w pochwie a nie w brzuchu, strasznie uderza mi po szyjce i po pęcherzu, czy to możliwe żeby znowu się przekręcił i miał tam teraz nogi? Bo inna możliwość to,że wali mi tam głową
Casjo, zal🤦 -
Cześć dziewczyny dawno nic nie pisałam ale trochę w rozjazdach byłam.. kurczę jak ten czas leci, jeszcze 61 dni wg aplikacji do porodu, w tym nadchodzącym tygodniu chce zakończyć wszystkie zakupy, zostały już same pierdołki , z ciuszków miałam już nic nie kupować ale wczoraj w Lidlu jescze poszalałam, głównie zależało mi na zestawie z opaskami i czapeczkami:)
Czytam że większość z Was już nie za dobrze się czuje, ja często rano bardzo słabo się czuje A jak idę do kościoła to prawie mdleje tam...
Ale już naprawdę nie wiele zostało, więc damy radę miłej niedzieli:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 10:37
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
mikaja wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które mają rozstępy na brzuchu - czy po poprzedniej ciąży, czy z innych względów - dzieje się Wam coś z nimi? Moje zaczynają być zaczerwienione znowu... Ciekawa jestem, czy mi dojdą nowe, czy może z tymi coś się może jeszcze stać. Hmm..
A co do biedronek, mnie też zawsze puszczają kasjerki albo otwierają kasę, tam mają taką politykę bo kiedyś do nich napisałam na fb że to miło jak kasjerka traktuje kobiety w ciąży I odpisali że mają takie procedury. Czasem jak mnie nie zauważa, to podchodzę z tylu za kasjerke i też mnie kasuje przed innymi bez problemu. podobnie jak w rossku. Z takimi babskami jeszcze się nie spotkałam:O ludzie w kolejce też jakoś nigdy złośliwie nie komentowali, ale wierz mi że ja bym nie puściła, mam taki wielki brzuch że u tak by mnie nie wyprzedziła, nawet gdyby chciała:DCasjopea lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Casjo, szkoda słów na głupich ludzi...bezwstydne babsko!
Hope, ja też uwielbiam Grę o Tron😍Moje klimaty!
Emma, Ty jesteś cukrzycowa mama? Bo jak nie to czekoladka w ruch i soczek pomarańczowy, młodzież powinna się wtedy odezwać 😀a tak poza tym to już moment gdzie maluchy będą się przeciągnąć bardziej niż fikac kozły, także spokojnie. -
Kurczę przyszły mi wyniki badania moczu, znów w niedzielę i nie mam jak ich omówić leukocyty 50-60 W osadzie czy to może być spowodowane obecnością candida? Bo od paru dni coś mnie swędzi i zapach jest taki jakbym ciasto na pizzę zagniatala...
A wczoraj rozmawiałam z położna o wyniku posiewu sprzed 2 tygodni, który jednak okazał się być dobru, a tu teraz takie coś w moczu wyszło:(Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Polis ja tez czuje sie rano slabo a ranki i czas do poludnia zawsze byly moja super czescia dnia. Teraz nawet po dobrze przespanej nocy czuje sie jak zwloki A im dalej w las tym slabiej sie czuje, po 16 juz sie do zycia nie nadaje😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:07
-
mikka86 wrote:To sobie kup, będziesz spokojniejsza 🙂 najlepiej taki z wyświetlaczem, który mierzy tętno
-
Czarna_kawa wrote:Casjo, szkoda słów na głupich ludzi...bezwstydne babsko!
Hope, ja też uwielbiam Grę o Tron😍Moje klimaty!
Emma, Ty jesteś cukrzycowa mama? Bo jak nie to czekoladka w ruch i soczek pomarańczowy, młodzież powinna się wtedy odezwać 😀a tak poza tym to już moment gdzie maluchy będą się przeciągnąć bardziej niż fikac kozły, także spokojnie.
-
Casjopea wrote:Zapomniałam Wam opowiedzieć moją wczorajszą przygodę w biedrze z przepuszczaniem ciężarnej. Otóż stoję sobie grzecznie w długiej kolejce, z młodą w wózku, gdy podchodzi do mnie ekspedientka, że zaprasza do kasy nr 3, którą zaraz otworzy. No to idę. Wypakowuje rzeczy z wózka, moje dziecko wkłada je z powrotem itd. Za mną stoi elegancki koleś z jedną flaszka, za nim ustawiają się inni ludzie. I nagle przebija się bez słowa jakaś baba, na oko 45 lat i do mnie, że ona wie, że jestem w ciąży, no ale ona ma tylko te kilka rzeczy i w ogóle.. Ekspedientka że no sorry, ale pani jest w zaawansowanej ciąży i do tego z małym dzieckiem, więc raczej należy jej się pierwszeństwo. No to jeszcze raz baba do mnie, czy może. Myślę sobie, no kurwa nie wierzę. Powiedziałam jej, że pozostawiam to jej sumieniu. Oczywiście się wjebala. Nikt nic nie mówi, a ona jeszcze do ekspedientki, że no ona wie, ale przecież pani jest jeszcze młoda i da radę. Myślałam, że jej jebne 💀 Jedyne na co mnie było stać to stwierdzenie, żeby naprawdę już nie komentowała, bo aż wstyd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 11:08
-
Alxawl wrote:Kurczę przyszły mi wyniki badania moczu, znów w niedzielę i nie mam jak ich omówić leukocyty 50-60 W osadzie czy to może być spowodowane obecnością candida? Bo od paru dni coś mnie swędzi i zapach jest taki jakbym ciasto na pizzę zagniatala...
A wczoraj rozmawiałam z położna o wyniku posiewu sprzed 2 tygodni, który jednak okazał się być dobru, a tu teraz takie coś w moczu wyszło:(
-
Emma_ wrote:W ogóle od paru dni czuję dużo słabiej Emilkę. Żadnych kopniaków, tylko delikatne ruchy i rzadziej niż zwykle. 😬 Trochę się boję.
Gdybyś jednak mimo położenia się i tej zimnej wody nadal czuła niewiele ruchów, to śmiało jedź, żeby Ci zrobili ktg. Lepiej jeden raz za dużo, niż za mało -
mikka86 wrote:Ja za to mojego czuję bardzo wyraźnie i mam wrażenie , że siedzi mi w pochwie a nie w brzuchu, strasznie uderza mi po szyjce i po pęcherzu, czy to możliwe żeby znowu się przekręcił i miał tam teraz nogi? Bo inna możliwość to,że wali mi tam głową
-
Ja teraz widzę, że mój zmienił porę aktywności, do tej pory jak tylko się przebudzilam rano,odrazu go czułam jak się wierci, a od kilku dni rano udaje , że go tam nie ma 😄, za to uaktywnia się dopiero po porannej kawie 🙂url=https://www.suwaczek.pl/][/url]