Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikaja wrote:Xgirl nie ma daty - u kazdej może być inaczej. Ale myśle zd do końca połogu aż hormony się unormują powinno być lepiej u mnie cukrzyca np minęła kilka dni po wyjściu ze szpitala już.
ale sprawdzalas tylko cukry?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
KarolaJJJ wrote:Hiszpaneczka ale i tak przy kazdym cieciu podaje sie antybiotyk wiec czy wyjdzie dodatki czy nie i tak dostaniesz swoją działke leków. Chyba ze zabieg nie jest przeprowadzany w Polsce ale wydaje mi sie ze profilaktyka sródoperacyjna jest wszedzie podobna
a jaki antybiotyk podaja?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
To było i jest dla mnie nadal niesamowite. Znać datę porodu. To takie.. fajne Ja bym sobie życzyła 25 lipca w dzień imienin męża, ojca i teścia 😁 lub ewentualnie 26 lipca w dzień imienin mojej mamy. Liczyła na córkę, że urodzi się 1.01., tak jak ona, ale ten mały lobuz wyskoczył 30.12.
-
nick nieaktualny
-
Z valco mam stycznosc za kazdym rogiem😂pelno tego na ulicy. Podobno fajne ale jako spacerówka. Nie mialam wiec wiecej nie powiem.
Hiszpanaczka podaja antybiotyk o duzym spektrum,pewnie jakas penicylina.albo pochodna,nie mam wejscia w spis lekow i procedury na bloku.
Przez godzinę mialam skurcze co 4-6 minut, trwały po 23-38 sekund i napierdalały aż miło. Od 17 mam spokój ale sie troche wystrachałam. Mam nawet apke do mierzenia bo mam pietra juz
-
Mi sie marzy termin w 38tc czyli dwa tyg przed tym wyznaczonym na prenatalnych. Ale nie wiem jak to w moim szpitalu jest, dowiem sie 14.5, juz sie doczekac nie moge.
Hope tez tak chce zeby od razu przeszlo 😆 -
Xgirl, u mnie to będzie 39+0 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hiszpaneczka no cukry a co? Po 8 tygodniach badali mi hba1c. I tyle.
O valco słyszałam tez super opinie jeśli chodzi o spacerówkę.
Casjo mąż Krzysiek? kojarzę imieniny przez mojego brata 26 jest Anny tez chyba :p
Karola podziwiam ze w domu jesteś bo ja bym pewnie już na IP sieczkala.. -
mikaja wrote:Xgirl nie ma co przesadzać tez. Wrzucałem tu kiedyś art o tym jak i te ostatnie tygodnie - nawet gdyby dziecko donoszone teoretycznie, są ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 19:09
-
mikaja wrote:Xgirl nie ma co przesadzać tez. Wrzucałem tu kiedyś art o tym jak i te ostatnie tygodnie - nawet gdyby dziecko donoszone teoretycznie, są ważne.
-
Sylka135 wrote:Czy ktoras z Was miała styczność z wozkami firmy valco baby snap?
-
Hiszoaneczka najczesciej podawane to cefalosporyny I (cefazolina) i II generacji (cefamandol,cefuroksym). Jednak nie penicylina ale w sumie ma to sens bo te z grupy cefa nie przechodzą tak latwo przez łożysko.
Mikaja ja juz pierdziele te szpitale. Jakby sie cos dzialo to podjade na ip ale juz nie tam gdzie lezalam tylko do innego.Hiszpaneczka lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Z valco mam stycznosc za kazdym rogiem😂pelno tego na ulicy. Podobno fajne ale jako spacerówka. Nie mialam wiec wiecej nie powiem.
Hiszpanaczka podaja antybiotyk o duzym spektrum,pewnie jakas penicylina.albo pochodna,nie mam wejscia w spis lekow i procedury na bloku.
Przez godzinę mialam skurcze co 4-6 minut, trwały po 23-38 sekund i napierdalały aż miło. Od 17 mam spokój ale sie troche wystrachałam. Mam nawet apke do mierzenia bo mam pietra juz -
KarolaJJJ wrote:Hiszoaneczka najczesciej podawane to cefalosporyny I (cefazolina) i II generacji (cefamandol,cefuroksym). Jednak nie penicylina ale w sumie ma to sens bo te z grupy cefa nie przechodzą tak latwo przez łożysko.
Mikaja ja juz pierdziele te szpitale. Jakby sie cos dzialo to podjade na ip ale juz nie tam gdzie lezalam tylko do innego.