Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka wrote:nie
To spokojnie bo zapewne minie zaraz po. Ja poprzednim razem miałam cukrzyce i polane femaltiker ale tak jak mówię cukry szybko mi wróciły do normy cokolwiek jadłam wiec po ok tygodniu od porodu odstawiłam i dietę i mierzenie.
Małemu mierzyli 3 razy po porodzie i tez miał w normie. -
mikaja wrote:To spokojnie bo zapewne minie zaraz po. Ja poprzednim razem miałam cukrzyce i polane femaltiker ale tak jak mówię cukry szybko mi wróciły do normy cokolwiek jadłam wiec po ok tygodniu od porodu odstawiłam i dietę i mierzenie.
Małemu mierzyli 3 razy po porodzie i tez miał w normie.
czyli mojemu maluszkowi tez będą mierzyc? a ile takie dziecko powinno mieć cukru?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Emma_ wrote:Ooo, ja chętnie poczytam!
W ogóle czy któraś z mam GBS+ była też leczona zwykłym antybiotykiem jeszcze w ciąży? Bo mój lekarz na początku mówił, że tego nie leczymy i będzie profilaktyka okołoporodowa, ale jak był na urlopie i akurat przyszły wyniki mojego posiewu, to inny lekarz wystawił mi receptę. Podpytałam teraz swojego i okazuje się, że mogę w sumie wybrać ten antybiotyk, żeby zmniejszyć liczebność tych bakterii - to też w razie gdyby miał nastąpić przedwczesny poród. Przyznam, że ja już od lat bujam się z gbsem w posiewach, byłam leczona różnymi antybiotykami, a on zawsze wraca. Nie wiem czy chcę znowu pakować w siebie antybiotyk przez 10 dni, żeby za parę tygodni w posiewie znowu zobaczyć tego paciorkowca. 🙄 Przecież w ciąży lepiej chyba unikać antybiotyków, jeśli nie ma wyraźnych wskazań do stosowania. -
I wiedziałam, że przepuklina pępkowa to coś, co mnie nie ominie 😉 Póki co mam dziurę na mały palec, ciekawe na ile się rozejdzie i na ile zejdzie po porodzie. Mój ojciec rzecze, że rozejsc się pewnie rozejdzie, ale wcale niekoniecznie będzie do cięcia po porodzie. Może się ładnie zmniejszy.
-
Hiszpaneczka nie pamietam ale wiem ze początkowo miał bardzo nisko i miało to iść do góry i tak było bo każdy wynik był większy.
Casjo mi po poprzedniej ciąży zostało rozejście na 2 palce i było ok. Nie pamietam po ilu jest już do roboty to, ale 1 palcem bym się chyba nie przejmowała. Ja teraz tez niż na bank mam - mozlowe ze większe niż te 2 palce ale nawet nie sprawdzam. Widzę jednak gołym okiem -
Zabiję prywatność mojego dziecka, ale Mikołaja po porodzie też Wam na pewno wrzucę, więc niech będzie
Spotkanie rodzeństwa 😁 Dzisiaj miała kulminacje zachwytu nad moim brzuchem. Gładzila, wtykala palce w pępek, przytulala się.. Ech, co w tej małej głowie siedzi 😊
https://zapodaj.net/5e163cb0dfb2f.jpg.htmlxgirl, Sylka135, Emma_, Lolla, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:Hiszpaneczka nie pamietam ale wiem ze początkowo miał bardzo nisko i miało to iść do góry i tak było bo każdy wynik był większy.
Casjo mi po poprzedniej ciąży zostało rozejście na 2 palce i było ok. Nie pamietam po ilu jest już do roboty to, ale 1 palcem bym się chyba nie przejmowała. Ja teraz tez niż na bank mam - mozlowe ze większe niż te 2 palce ale nawet nie sprawdzam. Widzę jednak gołym okiem -
Casjopea wrote:Zabiję prywatność mojego dziecka, ale Mikołaja po porodzie też Wam na pewno wrzucę, więc niech będzie
Spotkanie rodzeństwa 😁 Dzisiaj miała kulminacje zachwytu nad moim brzuchem. Gładzila, wtykala palce w pępek, przytulala się.. Ech, co w tej małej głowie siedzi 😊
https://zapodaj.net/5e163cb0dfb2f.jpg.html
Jaka słodka mój Mikołaj dosłownie 5 minut temu mi opowiadał ze jak „Hanusia” się urodzi to będzie z nia jeździł na rowerku do parku
Dzisiaj tez sprzedała mi kuksańca i aż podskoczyłam i zapytał co się stało wiec mówię ze Hanka się wypycha a on podbiegł do brzucha i powiedział „Hanusia nie wypychaj się”Casjopea lubi tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:Ja ogladam.Kamienie na szaniec i zamykam oczy jak kogoś biją🙄
Casjo mega slabo jak cos sie tam zaczyna dziac. Przepuklina i rozejscie mięśni jest mega lipne. Moja kolezanka wlasnie jest po operacji. Dwojka maluchów w domu a ona poszyta cala