X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Casjo slodka 😍 Sliczne zdjecie, znowu rycze, dzieki😆
    Do usług 😁 Ale to pozytywne łzy, więc nie mam wyrzutów sumienia 😉

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Casjo jakie ona ma wielkie ,ciemne oczyska😲
    A żebyś widziała jakie ma długie rzęsy! Jedyne, co ma po mnie, to właśnie oczy.. Tyle, że ja mam wielkie błękitne, a ona po mężu ciemne węgle ;)

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e5bdd80efde.jpg

Moje 10 dniowe dziecie😁

Casjopea, xgirl, Hiszpaneczka, Czarna_kawa, Kamsza, kinga27.30 lubią tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie włosy ciemne ☺️

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    A żebyś widziała jakie ma długie rzęsy! Jedyne, co ma po mnie, to właśnie oczy.. Tyle, że ja mam wielkie błękitne, a ona po mężu ciemne węgle ;)
    To drugie tez chyba bedzie mialo ciemne. Nie pamiętam jak to z tym dziedziczeniem jest. Chyba ciemne wlosy i ciemne oczy to silniejsze geny i to one przechodzą? Ja blondynka z szaro niebieskimi oczami a moj czarne włosy i ciemne oczy wiec chyba w niego sie wda dziecek...

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Jakie włosy ciemne ☺️
    Ona miala duzo wlosów i wlasnie ciemne. Takiego irokeza w sumie. A na fotce do twgo jest żółta bo żółtaczke miała mocną

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Ona miala duzo wlosów i wlasnie ciemne. Takiego irokeza w sumie. A na fotce do twgo jest żółta bo żółtaczke miała mocną
    No moja też miała ciemne i dużo :) Teraz jak widzisz też nie ma mało włosów.

Wszystko, co ciemne jest dominujące. Z krzyżówek genetycznych to brązowe oczy masz AA albo Aa, niebieskie aa. Ojciec mojego męża ma niebieskie, matka brązowe i mąż brązowe, czyli mąż na pewno ma Aa. Ja niebieskie aa, więc istniała szansa, żeby młoda miała oczy po mnie, ale niestety się nie udało 😋
    Poza tym ja jestem taka pomieszana z raczej rzadkim typem urody, bo mam ciemną karnacje, ciemne włosy i jasnobłękitne oczy. Moja mama to blondynka z niebieskimi oczami, a ojciec niebieskie oczy i czarne włosy.
    Reasumując, jak to powiedziała moja ulubiona hodowczyni psów, genetyka to kurwa 👍

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie masz zajebiste polaczenie😂zebralas najlepsze cechy wygladu.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak długo stałam w kolejce po piękne oczy, że cyckow już dla mnie nie starczyło 😂

xgirl lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mozna wiedziec ile lat mialas jak urodzilas corke? I co Cie wzielo na kolejne dziecko po takim czasie? :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Dzisiaj właśnie tak sobie myślałam jak to będzie fajnie i śmiesznie móc pogadać z własnym dzieckiem ☺️

Powiem Ci ze ja to uwielbiam. Uwielbiam obserwować jak się uczy, jak powtarza, jak próbuje i sam tworzy słowa tak logicznie. Rewelacja to jest. A gaduła jest po mnie wiec buzia mu się nie zamyka :) no i nieskromnie uważam ze jest hiper bystrym dzieckiem - ciekawe czy mała mu dorówna :p poprzeczkę wysoko ustawił haha :D

Casjopea lubi tę wiadomość

• mikaja Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam na netflix film „Breathe” - tl polskie „Pełnia życia” i się poryczalam jak bóbr :p dobry i na faktach i myśle sobie ze jakie to szczęście ze istnieją szczepionki ;)

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    To drugie tez chyba bedzie mialo ciemne. Nie pamiętam jak to z tym dziedziczeniem jest. Chyba ciemne wlosy i ciemne oczy to silniejsze geny i to one przechodzą? Ja blondynka z szaro niebieskimi oczami a moj czarne włosy i ciemne oczy wiec chyba w niego sie wda dziecek...
    To wcale nie jest powiedziane. Mój ojciec ma czarne włosy i brązowe oczy, mama blondynka z zielonymi oczami. I ja, i brat mamy blond włosy. On ma zielone oczy po mamie, ja mam niebieskie po dziadku - ojcu ojca :P

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Karola mozna wiedziec ile lat mialas jak urodzilas corke? I co Cie wzielo na kolejne dziecko po takim czasie? :)
    Jak miałam 19 lat. A przerwa byla tak duga dlatego,ze najpierw musialam ułozyc zycie i miec full czasu dla Młodej i na wyszumienie sie,ale takie turystyczno sportowe,podroze,treningi. Nie bylo czasu na dziecko nr 2. W ogole jestem osoba ktora macierzynstwem chce sie delektowac a ciezko by to bylo zrobic maja niemowlaka i np 2 latka. Wieczny kociokwik. Ja sie musze miedzy dziecmi wyspac,wyodpoczywac i moge wchodzić w kolejne dziecko na spokojnie. Teraz pewnie tez zrobimy z 4 lata przerwy zeby odespać i zeby Stasiek sie juz jakos sam ogarniał. Zobaczymy co na to biologia bo rodzic w wieku lat 38-40 to pozno no ale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 06:52

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    To wcale nie jest powiedziane. Mój ojciec ma czarne włosy i brązowe oczy, mama blondynka z zielonymi oczami. I ja, i brat mamy blond włosy. On ma zielone oczy po mamie, ja mam niebieskie po dziadku - ojcu ojca :P
    No wlasnie wiem ze sa dziwne mixy i jestem ciekawa co to nam sie trafi😁W ogole ostatnio sie zastanawiam jak bedzie wygladal,jaki bedzie mial charakter

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    Jak miałam 19 lat. A przerwa byla tak duga dlatego,ze najpierw musialam ułozyc zycie i miec full czasu dla Młodej i na wyszumienie sie,ale takie turystyczno sportowe,podroze,treningi. Nie bylo czasu na dziecko nr 2. W ogole jestem osoba ktora macierzynstwem chce sie delektowac a ciezko by to bylo zrobic maja niemowlaka i np 2 latka. Wieczny kociokwik. Ja sie musze miedzy dziecmi wyspac,wyodpoczywac i moge wchodzić w kolejne dziecko na spokojnie. Teraz pewnie tez zrobimy z 4 lata przerwy zeby odespać i zeby Stasiek sie juz jakos sam ogarniał. Zobaczymy co na to biologia bo rodzic w wieku lat 38-40 to pozno no ale
    Teraz 38-40 lat to już chyba nie problem, pewnie 1/3 jest obecnie w tym wieku przy staraniach, zwłaszcza, że u Ciebie chodzi o trzecie już.

Zbieram się do laboratorium ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 07:16

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Teraz 38-40 lat to już chyba nie problem, pewnie 1/3 jest obecnie w tym wieku przy staraniach, zwłaszcza, że u Ciebie chodzi o trzecie już.

Zbieram się do laboratorium ;)
    Powodzenia w labie😁
    No takim standardem na trzecie robi sie wiek miedzy 36 a 42 rokiem zycia

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJJ wrote:
    W ogole jestem osoba ktora macierzynstwem chce sie delektowac a ciezko by to bylo zrobic maja niemowlaka i np 2 latka. Wieczny kociokwik.
    A niemowlaka i 1,5-roczniaka? 😂 Będę walczyć o przetrwanie 😁

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsz powtarzam uczciwie ze to nie dla mnie takie sporty. Jakbym musiala to bym dala rade a nie chce musieć🤣Serio,ja świadomie chce przerwy. Nie chce akcji typu jedno mi na cycku wisi a drugie wspina sie na meble albo wychodzenia do wc w towarzystwie dwójki dzieci i kota

Casjopea lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozumiem :) Ja tez jestem dosc wygodna i nie chce sie w zyciu zameczac bez sensu. Teraz sobie sprawy tak poustawialam, ze nic tylko sie cieszyc macierzynstwem na wzglednym luzie ;)
    Wow 3cie chcesz, niezle :) Kurcze jak tak tu czytam inne watki to sa laski 40letnie czy nawet lekko po, wiec normalka :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ