Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Miuczek wrote:Niestety .
Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia
Bardzo mi przykro... w takiej sytuacji człowiek aż nie wie co powiedzieć, bo żadne słowa nie ukoją bólu. Życzę Ci aby kolejna ciąża zakończyła się szczęśliwym rozwiązaniem bez żadnych powikłań.. Trzymaj się Miauczku...Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Dziewczyny byłam dziś u gina, okreslił ze mój pęcherzyk ma 9.5 mm i szacuje to na 5t i 5. Co myślicie, kiedy teoretycznie może pojawić się serduszko ?
Witam, dziewczyny !Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:16
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
KaślaKwa super, że wszystko dobrze, że są serduszka!
U mnie podobnie
Bąbel 1 - 1,42 cm
Bąbel 2 - 1,36 cm
Rozmiarowo ok na ten czas, przepisała mi Prenatal Uno, priobiotyk, odstawiłam plasrty Systen50, Estrofem stopniowo też będę odstawiać. Kolejna wizyta u tej lekarki 4.12, a na 17.12 mam umówione prenatalne.
Wizytę u 2-go lekarza mam 23.11. Pytałam o częstotliwość usg to powiedziała, że usg można robić kiedy chcę.
Z racji, że to moja 1 ciąża jak wygląda weryfikacja akcji serca?? Powiedziała, że nie słuchamy serduszek bo do 10 tyg jest to nie wskazane...? Ale z obrazu USG jest ok. Czy ona mnie zbyła czy faktycznie tak jest? Ty Kasa miałaś przecież mierzone uderzenia. Kiedy masz kolejną wizytę?mother84, KaśkaKwa, Mama Wojtka, Pismak, bratfrandu, Klara87 lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
AgaRydz wrote:Dziewczyny byłam dziś u gina, okreslił ze mój pęcherzyk ma 9.5 mm i szacuje to na 5t i 5. Co myślicie, kiedy teoretycznie może pojawić się serduszko ?
Witam, dziewczyny !
Może pojawić się na dniach. Miałam usg 6t3d według owu i biło już. Musi już być kiedy zarodek ma 5mm -
Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia -
Dziewczyny aż ciężko teraz pisać o dobrych wiadomościach... byliśmy dziś na wizycie.. miała być standardowa a równo za tydzień prenatalne, okazało się jednak, że nasze Maleństwa tak podrosły, że były już gotowe na prenatalne Jeden bąbelek tak fikał, że aż się śmialiśmy, obracał się z każdej strony jak model/ka a drugi bąbelek sobie spal i ani mu była w głowie pobudka haha.. co się moja gin nakombinowała próbując go obudzić .. w końcu przeciągnął się i faktycznie zaczął pięknie odwracać podobno dawno nie miała bliźniąt które tak pięknie prezentowały się na prenatalnych najważniejsze kochane, że wszystko dobrze, kość nosowa, przezierność, przepływy, akcje serduszek, połączenie z mamą nawet pokazywała nam mózg - że są dwie półkule widoczne, pęcherz moczowy, żołądek, uszka, oczka .. niesamowite jak przy takich maleńkich dzieciątkach to wszystko już widać Stópka ma długość 7 mm Ogólnie powiem Wam to był naprawdę bardzo dobry dzień... mega nastawił mnie pozytywnie i sprawił, że na twarzy pojawił się banan pytałam tez o leki przeciwwymiotne bo moje dwa Skarby chcą mamę wykończyć... ale dowiedziałam się, że po nich jeszcze gorzej bym się czuła i ogólnie moje TSH za bardzo spadło.. na szczęście jutro mam wizytę u endokrynologa i zmieni mi dawki leków i to ponoć też potęguje moje nudności, wymioty.. więc jestem bardzo, bardzo dobrej myśli i każdej z Was życzę samych dobrych wiadomości ! :*
PS. jako, że pappa jest w komplecie pobrali mi krew, ale już z samych wyliczeń lekarki wyszła bardzo niewielkie ryzyko
Blanka85, Hiszpaneczka, Madamee92, Takana5, Samsaramsa, mother84, Izieth, Alala, Mama Wojtka, Shirley, KaśkaKwa, bratfrandu, Klara87, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Samsaramsa wrote:Może pojawić się na dniach. Miałam usg 6t3d według owu i biło już. Musi już być kiedy zarodek ma 5mm
Dziękuję bardzo ! Lekarz zleciła mi robić kolejną bete (48) żeby sprawdzić jak ciąża się rozwija . Lęk jest olbrzymi prze tym jak będzie,
Gratuluje wszystkim i trzymam kciuki za pozytywne kolejne testy dziewczyną które jeszcze muszą poczekać, ja mam pozytywny test a widzicie panikujSYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
AgaRydz wrote:Dziewczyny byłam dziś u gina, okreslił ze mój pęcherzyk ma 9.5 mm i szacuje to na 5t i 5. Co myślicie, kiedy teoretycznie może pojawić się serduszko ?
Witam, dziewczyny !
U mnie 6t1d były dwa serduszka.
Miauczek, cholernie mi przykro! Uwierz, że jeszcze kiedyś będzie dobrze :*
AgaRydz lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:02
AgaRydz, Kadetka, Samsaramsa, mother84, Madamee92, Izieth, Mama Wojtka, Pismak, Takana5, bratfrandu lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia
Miauczek a to twoja pierwsza ciaza byla?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:49
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Dziś zaczęłam 12 tydzień. To moja pierwsza ciąża, mam 36 lat. Czytałam Wasze objawy i sama odczuwałam podobne. Cierpiałam na duże mdłości i zmęczenie. Pobolewał mnie brzuch. Jestem na lutce, chociaż nie miałam plamień, natomiast problemy z plamieniem przed okresem , więc lutka została. Od dwóch dni nie mam praktycznie mdłości, piersi nie są już tak obolałe, więcej mogę już robić więcej ale szybko się męczę. Niepokoi mnie to, że od wczoraj zaczął mnie kłuć lewy jajnik. Kłuje mnie z niewielkimi przerwami. Nie mam innych niepokojących objawów. Większość z was ma już doświadczenie ciążowe- czy mogłbyście coś doradzić? Czy od razu lekarz czy poczekać? Dodam, że nie jest to silny ból.
-
Miuczek wrote:Na szcżescie druga mam już synka i on jest moim pocieszeniem i całym swiAtem
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Takana5 wrote:KaślaKwa super, że wszystko dobrze, że są serduszka!
U mnie podobnie
Bąbel 1 - 1,42 cm
Bąbel 2 - 1,36 cm
Rozmiarowo ok na ten czas, przepisała mi Prenatal Uno, priobiotyk, odstawiłam plasrty Systen50, Estrofem stopniowo też będę odstawiać. Kolejna wizyta u tej lekarki 4.12, a na 17.12 mam umówione prenatalne.
Wizytę u 2-go lekarza mam 23.11. Pytałam o częstotliwość usg to powiedziała, że usg można robić kiedy chcę.
Z racji, że to moja 1 ciąża jak wygląda weryfikacja akcji serca?? Powiedziała, że nie słuchamy serduszek bo do 10 tyg jest to nie wskazane...? Ale z obrazu USG jest ok. Czy ona mnie zbyła czy faktycznie tak jest? Ty Kasa miałaś przecież mierzone uderzenia. Kiedy masz kolejną wizytę?
Mój też nie słuchał na pierwszej wizycie (7+0) może na najbliższej posłucha.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jutro zaczynam tydzień 9 (8+1) i obawiam się bo mdłości mi ustały. Dalej mam zgage i pobolewają mnie piersi ale właśnie ten brak mdłości mi daje do myślenia. Czy Wy też tak macie? Strasznie się boję bo to moja pierwsza ciąża (wcześniej była tylko biochemiczna).