X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Niestety .
    Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia

Bardzo mi przykro... w takiej sytuacji człowiek aż nie wie co powiedzieć, bo żadne słowa nie ukoją bólu. Życzę Ci aby kolejna ciąża zakończyła się szczęśliwym rozwiązaniem bez żadnych powikłań.. Trzymaj się Miauczku...

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś u gina, okreslił ze mój pęcherzyk ma 9.5 mm i szacuje to na 5t i 5. Co myślicie, kiedy teoretycznie może pojawić się serduszko ?

Witam, dziewczyny ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:16

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• Takana5 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaślaKwa super, że wszystko dobrze, że są serduszka! :)

U mnie podobnie ;)

Bąbel 1 - 1,42 cm
    Bąbel 2 - 1,36 cm

Rozmiarowo ok na ten czas, przepisała mi Prenatal Uno, priobiotyk, odstawiłam plasrty Systen50, Estrofem stopniowo też będę odstawiać. Kolejna wizyta u tej lekarki 4.12, a na 17.12 mam umówione prenatalne.
    Wizytę u 2-go lekarza mam 23.11. Pytałam o częstotliwość usg to powiedziała, że usg można robić kiedy chcę.

Z racji, że to moja 1 ciąża jak wygląda weryfikacja akcji serca?? Powiedziała, że nie słuchamy serduszek bo do 10 tyg jest to nie wskazane...? Ale z obrazu USG jest ok. Czy ona mnie zbyła czy faktycznie tak jest? Ty Kasa miałaś przecież mierzone uderzenia. Kiedy masz kolejną wizytę?

mother84, KaśkaKwa, Mama Wojtka, Pismak, bratfrandu, Klara87 lubią tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miauczek bardzo mi przykro :(

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Oleśka i jak, na którą opcję padło? :)
    Jeszcze nie wiem, to jutro wizyta :) ale chyba jednak rozszerzony. Do tego będę brała też to sanco co do konfliktu serologicznego, bo ja mam rh-, a mąż i pierwszy syn +

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Dziewczyny byłam dziś u gina, okreslił ze mój pęcherzyk ma 9.5 mm i szacuje to na 5t i 5. Co myślicie, kiedy teoretycznie może pojawić się serduszko ?

Może pojawić się na dniach. Miałam usg 6t3d według owu i biło już. Musi już być kiedy zarodek ma 5mm

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Madamee92 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miauczek bardzo współczuję :( Jest mi przykro. Dużo sił na najbliższe tygodnie.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wielkie gratulacje :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Niestety .
    Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia
    O matko, teraz doczytałam... Tak bardzo, bardzo mi przykro :(

gann3e3k131pma53.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż ciężko teraz pisać o dobrych wiadomościach... byliśmy dziś na wizycie.. miała być standardowa a równo za tydzień prenatalne, okazało się jednak, że nasze Maleństwa tak podrosły, że były już gotowe na prenatalne :) Jeden bąbelek tak fikał, że aż się śmialiśmy, obracał się z każdej strony jak model/ka :) a drugi bąbelek sobie spal i ani mu była w głowie pobudka haha.. co się moja gin nakombinowała próbując go obudzić .. :) w końcu przeciągnął się i faktycznie zaczął pięknie odwracać :) podobno dawno nie miała bliźniąt które tak pięknie prezentowały się na prenatalnych :) najważniejsze kochane, że wszystko dobrze, kość nosowa, przezierność, przepływy, akcje serduszek, połączenie z mamą :) nawet pokazywała nam mózg - że są dwie półkule widoczne, pęcherz moczowy, żołądek, uszka, oczka .. niesamowite jak przy takich maleńkich dzieciątkach to wszystko już widać :) Stópka ma długość 7 mm :) Ogólnie powiem Wam to był naprawdę bardzo dobry dzień... mega nastawił mnie pozytywnie i sprawił, że na twarzy pojawił się banan ;) pytałam tez o leki przeciwwymiotne bo moje dwa Skarby chcą mamę wykończyć... ale dowiedziałam się, że po nich jeszcze gorzej bym się czuła i ogólnie moje TSH za bardzo spadło.. na szczęście jutro mam wizytę u endokrynologa i zmieni mi dawki leków i to ponoć też potęguje moje nudności, wymioty.. więc jestem bardzo, bardzo dobrej myśli i każdej z Was życzę samych dobrych wiadomości ! :*

PS. jako, że pappa jest w komplecie pobrali mi krew, ale już z samych wyliczeń lekarki wyszła bardzo niewielkie ryzyko :)

Blanka85, Hiszpaneczka, Madamee92, Takana5, Samsaramsa, mother84, Izieth, Alala, Mama Wojtka, Shirley, KaśkaKwa, bratfrandu, Klara87, 0202oliwcia lubią tę wiadomość

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Może pojawić się na dniach. Miałam usg 6t3d według owu i biło już. Musi już być kiedy zarodek ma 5mm

Dziękuję bardzo ! Lekarz zleciła mi robić kolejną bete (48) żeby sprawdzić jak ciąża się rozwija . Lęk jest olbrzymi prze tym jak będzie,

Gratuluje wszystkim i trzymam kciuki za pozytywne kolejne testy dziewczyną które jeszcze muszą poczekać, ja mam pozytywny test a widzicie panikuj :(

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek bardzo mi przykro :(

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:

U mnie 6t1d były dwa serduszka.

Miauczek, cholernie mi przykro! Uwierz, że jeszcze kiedyś będzie dobrze :*

AgaRydz lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:02

AgaRydz, Kadetka, Samsaramsa, mother84, Madamee92, Izieth, Mama Wojtka, Pismak, Takana5, bratfrandu lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Niestety .
    Ojej strasznie współczuję :( przykro mi bardzo .. tule mocno ..
    Miauczek a to twoja pierwsza ciaza byla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:49

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Anchu Nowa

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Dziś zaczęłam 12 tydzień. To moja pierwsza ciąża, mam 36 lat. Czytałam Wasze objawy i sama odczuwałam podobne. Cierpiałam na duże mdłości i zmęczenie. Pobolewał mnie brzuch. Jestem na lutce, chociaż nie miałam plamień, natomiast problemy z plamieniem przed okresem , więc lutka została. Od dwóch dni nie mam praktycznie mdłości, piersi nie są już tak obolałe, więcej mogę już robić więcej ale szybko się męczę. Niepokoi mnie to, że od wczoraj zaczął mnie kłuć lewy jajnik. Kłuje mnie z niewielkimi przerwami. Nie mam innych niepokojących objawów. Większość z was ma już doświadczenie ciążowe- czy mogłbyście coś doradzić? Czy od razu lekarz czy poczekać? Dodam, że nie jest to silny ból.

v5qjaz0tqkrfuwxe.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

czarnulka24 wrote:
    Ojej strasznie współczuję :( przykro mi bardzo .. tule mocno ..
    Miauczek a to twoja pierwsza ciaza byla?

Na szcżescie druga mam już synka i on jest moim pocieszeniem i całym swiAtem

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek wrote:
    Na szcżescie druga mam już synka i on jest moim pocieszeniem i całym swiAtem
    Aha rozumie naprawde mi przykro :( a co to mialas za przeczucia? Przepraszam ze zadaje takie głupie pytania w takim dniu :(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    KaślaKwa super, że wszystko dobrze, że są serduszka! :)

U mnie podobnie ;)

Bąbel 1 - 1,42 cm
    Bąbel 2 - 1,36 cm

Rozmiarowo ok na ten czas, przepisała mi Prenatal Uno, priobiotyk, odstawiłam plasrty Systen50, Estrofem stopniowo też będę odstawiać. Kolejna wizyta u tej lekarki 4.12, a na 17.12 mam umówione prenatalne.
    Wizytę u 2-go lekarza mam 23.11. Pytałam o częstotliwość usg to powiedziała, że usg można robić kiedy chcę.

Z racji, że to moja 1 ciąża jak wygląda weryfikacja akcji serca?? Powiedziała, że nie słuchamy serduszek bo do 10 tyg jest to nie wskazane...? Ale z obrazu USG jest ok. Czy ona mnie zbyła czy faktycznie tak jest? Ty Kasa miałaś przecież mierzone uderzenia. Kiedy masz kolejną wizytę?

Mój też nie słuchał na pierwszej wizycie (7+0) może na najbliższej posłucha.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Denmark Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam tydzień 9 (8+1) i obawiam się bo mdłości mi ustały. Dalej mam zgage i pobolewają mnie piersi ale właśnie ten brak mdłości mi daje do myślenia. Czy Wy też tak macie? Strasznie się boję bo to moja pierwsza ciąża (wcześniej była tylko biochemiczna).

ckai9jcgvelyio11.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ