Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleśka11 wrote:No właśnie sama jeszcze nie wiem. Przed pobraniem jest konsultacja i wtedy zdecyduję. A jak Ty byś się na to zapatrywała? Różnica 500 zł.
No właśnie nie wiem, o tym chce pogadać z lekarzem. Ale to właśnie dlatego, że ja bym chciała zrobić ten SANCO plus i pytanie czy jest sens, czy wystarczy basic.
W takim razie skoro masz konsultacje najpierw, to pogadaj i wtedy zdecydujecie z mężem.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
mother84 wrote:Ja mam skierowanie na pappa w ramach nfz. Więcej nie będę robiła, chyba, że coś by wyszło nie tak na USG.
Dziś pół nocy nie spałam... bezsenność mnie w tej ciąży dopada.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Magda większość z tych badań robiłam na poprzednia wizytę. Resztę chyba dostanę na następnej
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Magda - mbc wrote:Mój na wizycie 5.11 powiedział, że pogadamy, jak 23.11 będzie wszystko dobrze, ale on będzie się raczej skłaniał żebym robiła NIPTa. Ale tak jak mówię, zostawiliśmy to na tę najbliższą wizytę.
Zresztą na nią dostałam też dużooo badań do zrobienia:
tsh, ft4, anty tpo, anty tg, morfologia, glukoza, badanie ogólne moczu, WR, HBS Ag, anty HIV, anty HCV, toxoplazmoza igg+igm, CMV igg+igm, różyczka igg+igm, grupa krwi, przeciwciała przeciw-erytrocytalne.
Wy też już to robiłyście?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Tak w ogole ostatnio w ogole przestalam sie czuc ciazowo nawet brzuch przestal mnie bolec od kilku dni ehh..
Czekam na wyniki bhcg ale jeszcze dzis nic w poczcie nie bylo .. jutro mozr skocze do przychodni moze podadza mi wyniki bez umawiania wizyty . Mam stresa na całegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:41
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
mother84 wrote:Magda większość z tych badań robiłam na poprzednia wizytę. Resztę chyba dostanę na następnej
Ja mam ten segregator "jestem w ciąży" od mamyginekolog i tam jest napisane, że np. HBS można zrobić dopiero po 32 tc, a HIV do 10tc a potem powtórka po 32tc.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Oleśka11 wrote:Czarnulka, na tym etapie jeszcze robisz betę?
Robaczek123 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulka ... I bety nie masz tego samego dnia w Internecie wyniku? Trochę z sarkazmem to piszę bp współczuję dziewczynom mieszkającym w Norwegii... Już ja na bank bym nie mogła być tam w ciąży... chyba , że dodatkowo pod kontrolą psychiatry ! nawet sobie nie wyobrażam w jakim stresie jesteś mam nadzieję, że szybko czas Ci mija i trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zobaczyła swoje dzieciątko na usg
czarnulka24, Aleksandra_nails lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Magda - mbc wrote:Ja mam ten segregator "jestem w ciąży" od mamyginekolog i tam jest napisane, że np. HBS można zrobić dopiero po 32 tc, a HIV do 10tc a potem powtórka po 32tc.
A pro po segregatora, pare dni temu zamówiłam sobie i czekam na dostawę. Mam nadzieję, że warto było wydać tą kasę. Jak go oceniasz?
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Blanka85 wrote:Czarnulka ... I bety nie masz tego samego dnia w Internecie wyniku? Trochę z sarkazmem to piszę bp współczuję dziewczynom mieszkającym w Norwegii... Już ja na bank bym nie mogła być tam w ciąży... chyba , że dodatkowo pod kontrolą psychiatry ! nawet sobie nie wyobrażam w jakim stresie jesteś mam nadzieję, że szybko czas Ci mija i trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zobaczyła swoje dzieciątko na usg27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Madamee92 wrote:A pro po segregatora, pare dni temu zamówiłam sobie i czekam na dostawę. Mam nadzieję, że warto było wydać tą kasę. Jak go oceniasz?
Ja miałam też segregator "jestem kobietą", bo jakbym te moje pierdyliard badań miała trzymać w teczce, to bym oszalała, a tak są podpisane kieszonki z rodzajem badań i to mi bardzo ułatwiało wizyty u tych wszystkich moich specjalistów. Zawsze miałam pewność, że mam wszystko przy sobie i jak mnie ktoś o coś pytał, to ciach kieszonka np. "badania hormonalne" i jest.
Tutaj jest podobnie, masz kieszonki na badania, ale też jest sporo medycznych treści opisujących każdy trymestr, badanie etc. Dla mnie bardzo fajna opcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 10:47
Madamee92 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
czarnulka24 wrote:Tak w ogole ostatnio w ogole przestalam sie czuc ciazowo nawet brzuch przestal mnie bolec od kilku dni ehh..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Magda - mbc wrote:Ja miałam też segregator "jestem kobietą", bo jakbym te moje pierdyliard badań miała trzymać w teczce, to bym oszalała, a tak są podpisane kieszonki z rodzajem badań i to mi bardzo ułatwiało wizyty u tych wszystkich moich specjalistów. Zawsze miałam pewność, że mam wszystko przy sobie i jak mnie ktoś o coś pytał, to ciach kieszonka np. "badania hormonalne" i jest.
Tutaj jest podobnie, masz kieszonki na badania, ale też jest sporo medycznych treści opisujących każdy trymestr, badanie etc. Dla mnie bardzo fajna opcja
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
0202oliwcia wrote:aaaaaaaaaaaa ja już dawno się na niego zapatruje ale odkładam odwlekam chyba zaczekam aż będą różowe szminki i wtedy zamówię
ale w ogóle, to jestem zadowolona z jej produktów i pewnie będę zamawiać więcej jeśli spokojnie się dotoczę do bezpiecznych tygodni0202oliwcia lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Miuczek wrote:Dziś mam wizytę trzymajcie kciuki. Jakoś wyjątkowo się denerwuje bo mi tez objawy mocno zelżały , już bym chciałabym być po . Fasolka pewnie urosła
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Miuczek wrote:Dziś mam wizytę trzymajcie kciuki. Jakoś wyjątkowo się denerwuje bo mi tez objawy mocno zelżały , już bym chciałabym być po . Fasolka pewnie urosła
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Miauczek trzymam kciuki &&& Będzie dobrze!
Czarnulka24 ja się zgadzam z Blanką - w tej Norwegii z takim systemem zdrowotnym to ja bym potrzebowała psychiatry. Tyle tygodni bez podstawowej wiedzy... trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok
Widzę, że większość z nas dopada od czasu do czasu schiza zanikających objawów. Oszaleć można przez te objawy. Raz są a raz znikają. Ja staram się, naprawdę się staram ich nie analizować co dzień bo zwariować można. Byle dotrwać do piątku!czarnulka24, Ariette1983 lubią tę wiadomość