Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:No niestety tu nie ma mozliwosci sprawdzenia online . Jutro zaczynam juz 9tc ogolnie nie plamie ani nic ale tez przestalam czuc sie ciazowo brzuch przestal bolec i od razu mysli ze pewnie dzidzia sie nie rozwija no nic na razie czekam ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Podeslijcie jakiś link z tymi segregatorami o których piszecie. Jutro ma mnie odwiedzić przyjaciółka, która jest ginekologiem. (Oczywiście bez usg ))) ) ale chyba nigdy tak się nie cieszyłam na jej przyjazd zasypię ją wszystkimi pytaniami ciążowymi świata ale będzie miły dzień przyjedzie prosto po 24 godzinnym dyżurze i ja już jej relaks ciążowy zafunduje ))
Ariette1983, Aleksandra_nails lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Miauczek powodzenia na wizycie
Ja mam jutro usg i już trzęsę portami;)
Poza tym od około tygodnia zdażają mi się arytmie serca - dodatkowe uderzenia serca i wzbudza to we mnie poczucie lęku. Nigdy tak nie miałam , a na pewno nie z taką częstotliwością. Czytałam, że w ciąży w związku ze zwiększeniem objętości krwi w organiźmie mogą zdarzać się arytmie, ma tak któraś z Was...? -
Lena1984 wrote:Miauczek powodzenia na wizycie
Ja mam jutro usg i już trzęsę portami;)
Poza tym od około tygodnia zdażają mi się arytmie serca - dodatkowe uderzenia serca i wzbudza to we mnie poczucie lęku. Nigdy tak nie miałam , a na pewno nie z taką częstotliwością. Czytałam, że w ciąży w związku ze zwiększeniem objętości krwi w organiźmie mogą zdarzać się arytmie, ma tak któraś z Was...?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Blanka85 wrote:Podeslijcie jakiś link z tymi segregatorami o których piszecie. Jutro ma mnie odwiedzić przyjaciółka, która jest ginekologiem. (Oczywiście bez usg ))) ) ale chyba nigdy tak się nie cieszyłam na jej przyjazd zasypię ją wszystkimi pytaniami ciążowymi świata ale będzie miły dzień przyjedzie prosto po 24 godzinnym dyżurze i ja już jej relaks ciążowy zafunduje ))
wersja basic (tę mam ja): https://mamaginekolog.pl/produkt/segregator-ciazy-rozowo-niebieski/
wersja z ekstrasami (jest blondynka, brunetka i ruda): https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-brunetka/💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kciuki za wizyty... A segregator mam rudą i jest super... kieszonki na badania i opisane co i jak ... Co do dodatkowych badań zdecydujemy na kolejnej wizycie po usg czy robimy badanie wolnego płodowe go dna czy nie ma takiej konieczności.
.. Mój gin wg uważa je jak coś nie tak to wtedy to badanie ale samo papa odradza bo to tylko statystyka a jak są wątpliwości w usg to albo nakłucie albo jeśli stać pacjentkę to badanie wolnego płodowe go dna... Ja oczywiście mimo wszystko umówiłam się do innego gina który robi odrazu też papa ale już sama nie wiem czy jest sens napewno muszę i tak przesunąć o tydzień ta wizytę bo wypada przeddzień mojej u gina prowadzącego więc bez sensuKaśkaKwa lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Miuczek wrote:Dziś mam wizytę trzymajcie kciuki. Jakoś wyjątkowo się denerwuje bo mi tez objawy mocno zelżały , już bym chciałabym być po . Fasolka pewnie urosła
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Hejka
Małe fasoleczki witają ciocie ovufriendowe
Fasolka 1 - 13,5 mm, serduszko ok 180 uderzeń
Fasolka 2 - 13,4 mm, serduszko ok 160 uderzeń
Obie odpowiadają 7 tydz i 4 dni - TP 28.06.2019 - to prawie idealnie odpowiada zapłodnieniu
Jeśli chodzi o testy genetyczne to faktycznie w ciąży bliźniaczej chyba inaczej to wygląda.
Tak jak Nadinka na ten moment, zrobię tylko usg - mam już skierowanie i jutro mam dzwonić do szpitala, bo długie kolejki sąNadinka83, Samsaramsa, Magda - mbc, Hiszpaneczka, Izieth, Madamee92, Kadetka, Lusi91, Alala, Shirley, Mama Wojtka, Pismak, bratfrandu, Klara87 lubią tę wiadomość
-
Mój segregator też już przyszedł, dzisiaj był ze mną na wizycie Ruda
mimo, że blondynka, ale ten był ładny -
KaskaKwa super! Tak się cieszę z dobrych wiadomości
Tak piszecie o tych segregatorach że muszę zajrzeć na tą stronę i sprawdzić co tam dokładnie jest.KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Hejka
Obie odpowiadają 7 tydz i 4 dni - TP 28.06.2019 - to prawie idealnie odpowiada zapłodnieniu
Jeśli chodzi o testy genetyczne to faktycznie w ciąży bliźniaczej chyba inaczej to wygląda.
Tak jak Nadinka na ten moment, zrobię tylko usg - mam już skierowanie i jutro mam dzwonić do szpitala, bo długie kolejki są
Super fajnie się czyta takie dobre wiadomościKaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa gratulacje
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Tak jak Nadinka na ten moment, zrobię tylko usg - mam już skierowanie i jutro mam dzwonić do szpitala, bo długie kolejki są
podwojne gratulacjeKaśkaKwa lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Niestety .
Serce nie biło. Już nie jestem w ciąży . Spełniły się najgorsze przeczucia . Narazie chyba czuje się niezle jak na okoliczności . Proszę usuńcie mnie z listy bez żadnych dopisków w stylu mama aniołka czy strata . Bo to nikomu nie pomoże donosić ciąży . Trzymajcie się ciepło i życzę żeby to było ostatnie poronienie na tej grupie. Teraz muszę ogarnąć życie od nowa zmienić plany i chyba to mnie najbardziej przeraża . Powodzenia -
Miuczek... nic co napiszemy Ci nie pomoże mam tylko nadzieję, że Twoje dziecko wybrało inną datę porodu... I za jakiś czas pojawi się na świecie strasznie mi przykro
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
KaśkaKwa cudowna wiadomość !!! Widzisz a tak się bałaś Obydwa bąble dają redę! Tak się cieszę i mega GRATULUJĘ :*
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy