Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Dziewczyny widzę, że sporo z Was ma szybko prenatalne nawet w 11 tyg. A mi wyliczała i zapisała na 13t wg USG a 13t2d wg om.
Meluśka ja biorę luteinę ale nic mnie nie swędzi.
Ja dziś miałam mieć normalna wizytę ale okazało się że Maluchy już są na tyle duże że dr zrobiła prenatalne co bardzo mnie cieszy bo napewno bym się stresowala za tydzień a tak nie spodziewaliśmy się nawet dzidzia musi mieć min. 4,5cm do prenatalnych to dowiedziałam się dziś. U mnie 11tc+1 więc 12 tydzień i Maluszki już odpowiednio duże
Meluśka podobno wiele kobiet a Luteina uczula... Skontaktuj się ze swoim lekarzemNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Ja to sobie jednak przeniosę te prenatalne 3-4 dni wcześniej. Jak teraz dziecko ma 4,3 cm a rośnie 2,5 mm dziennie to za dwa tygodnie będzie na samej granicy... a jeśli jeszcze przyspieszy to już w ogóle lipa będzie. Chciałam iść na wizytę z wynikiem Sanco ale trudno.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Madamee92 wrote:Ja z kolei 12+5 mam wizytę i po niej gin kieruje mnie na prenatalne do kliniki. Wydaje mi się troche późno ale lekarz to chyba wie co robi.
Jeśli nie ma dlugiego okresu oczekiwania w klinice to spokojnieMadamee92 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Oleśka11 wrote:Ja to sobie jednak przeniosę te prenatalne 3-4 dni wcześniej. Jak teraz dziecko ma 4,3 cm a rośnie 2,5 mm dziennie to za dwa tygodnie będzie na samej granicy... a jeśli jeszcze przyspieszy to już w ogóle lipa będzie. Chciałam iść na wizytę z wynikiem Sanco ale trudno.
Teotetycznie w tym okresie rośnie 1-2mm na dobe... Ale u Ciebie szybciej tak?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Teotetycznie w tym okresie rośnie 1-2mm na dobe... Ale u Ciebie szybciej tak?
-
Oleśka11 wrote:Po 10 tc to już dzieci przyspieszają ponoć bardziej ale moje to pojechało. W 6 dni 1,5 cm. Nagle z 3-4 dni młodszej ciąży niż z OM wychodzi starsza o 2-3 dni. No i tak się zastanawiam, chyba jednak zrobię wcześniej to usg.
Czyli 2,5mm na dzień... To nie jest tez jakies szaleństwo u nas wyszlo ok 1,8 mm teraz policzylam pi razy drzwi wiesz co ja dzis mialam prenatalne i takie info dostałam od swojej dr ze na tym etapie ciąży to 1 do 2 mm na dobe.. To jest ciekawe ze Wam mowia wiek z USG i mozecie poroenac do OM... Ja tego nigdy nie uslyszalam...
Tak jak nowilam dzidzia musi mieć min 4.5cm jak ma to sie umawiaj i nie czekajNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka wrote:Czyli 2,5mm na dzień... To nie jest tez jakies szaleństwo u nas wyszlo ok 1,8 mm teraz policzylam pi razy drzwi wiesz co ja dzis mialam prenatalne i takie info dostałam od swojej dr ze na tym etapie ciąży to 1 do 2 mm na dobe.. To jest ciekawe ze Wam mowia wiek z USG i mozecie poroenac do OM... Ja tego nigdy nie uslyszalam...
Tak jak nowilam dzidzia musi mieć min 4.5cm jak ma to sie umawiaj i nie czekaj -
Meluśka wrote:Dziewczyny nie wytrzymam, tak mnie swędzi w miejscach intymnych po tej luteinie dopochwowej że nie wytrzymuje.. to normalne? I tak za każdym razem, po wzięciu jej
Dziś na wizycie lekarka zaleciła zakup priobiotyku LACIBIOS FEMINA, ok 20 zł za 10 kapsułek, bierzesz 1 dziennie, trzymasz w lodówce, kupisz bez recepty.
Nie mam żadnych dolegliwości ale na wszelki wypadek dała aby nic się nie przyplątało bo ponoć trzeba dmuchać i chuchać na bąble.
A i jak już swędzi to Clotrimazolum można ponoć stosować.
U mnie prenatalne umówione na 12+4.
Ile płacicie?
U mnie w klinice w Katowicach 330,00 zł za blizniaki i 230 zł za ciążę pojedynczą.
Na NFZ to chyba nie ma co liczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 22:15
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Oleśka11 wrote:Nie miałaś nigdy na wyniku usg CRL= ileś tygodni, ileś dni? Ja na każdym miałamNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Hiszpaneczka wrote:A badania prenatalne sa powyżej 35 lat na NFZ? i osoba która miała straty?
Ja po ciąży pozamacicznej będę miała te badania na nfz. Mam tylko przynieść wypis ze szpitala jako potwierdzenie.
Normalnie zaplacilabym 400 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 08:09
-
Miauczek, tak bardzooooo mi przykro
Ja za prenatalne płacę 330 zł. Robię u gina który tylko w tym się specjalizuje i ma mega sprzęt.
Mam umówione na 12+6 - mój gin powiedział, że bardzo dobrze.
U mnie na USG jest wielkość dzidziusia i jak to sie ma do wieku (w tygodniach i dniach).
Mdłości nadal obecne, lekkie pobolewania podbrzusza i piersi (dużo mniejsze niż na początku), więc.. dzień jak codzień.
Ja wpadłam w wir pracy - wczoraj było średnio. Byłam zmęczona (przez kiepsą noc) i musiała się rozkrecić. Wieczorem padłam do łóżka przed 9.
Dzisiaj lepiej - czuję, że żyję.