Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marryy trzymam kciuki za wizytę czekamy na wieści.
Blanka tu też daj znać po wizycie u profesora
Mi też brzuch wywaliło. Nie jest może to jeszcze typowo ciążowy, ale takie wzdęcie jakby. My chcemy powiedzieć rodzinie po tej wizycie 7 listopada jak już będzie wiadomo co z tym krwiakiem itp. Dłużej nie dam rady trzymać w tajemnicy, bo już wczoraj ściemniałam, że antybiotyk kończę i się że szwagierka nie napijęBlanka85, Ann.ann lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzień dobry
Ajj zazdroszcze tym które już były na USG i widziały serduszko
Ja mam umówioną pierwszą wizytę na 7 listopada.
Trzymam za WAS wszystkie kciuki!
Co do mojej pracy o której wspominałam w poprzednim wątku, już wiem teraz że ide na L4 i to za moment..... dziś miejmy nadzieję moja ostatnia nockaAleksandra_nails lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Aha to oby byly dwu jajowe u mnie jedno i cala ciąże byl stres .. problemy w ktore przy dwujajowej nie wystepuja chodzi mi o zespol TTTS który ja wlasnie mialam dodatkowo jedno łożysko . A tak to dwa sa i przy jedno jajowej trzeba szukac specjalisty bo zwykly lekarz nie chce sie podjac po 13tc .. ja jeździłam po70 km do specjalisty wizyty co dwa tyg pozniej co tydzien .. dwujajowe moze prowadzic normalny gin ..Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka gratuluję Ale mamy bliźniaków
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam dopiero 6.11, ale wcześniej nie ma sensu chyba, chciałabym już słyszeć serduszko
A z energią u mnie spoko, może mnie tak nie rozwala, żeby piec pączki, ale do sklepu po nie mogę leciećMama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:No mam nadzieję. Boję się, bo to różnie może być. A ty w którym tygodniu urodziłaś?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3f3de6c7745.png
A to moje usg drugie tu juz byly serduszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20e98fc6ddf0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:47
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Cześć, witam się nieśmiało
Jestem prawdopodobnie w 4t+2d, wczoraj badałam betę i była ponad 400 więc jestem dobrej myśli. Badania nie planuję powtarzać tylko czekam do wizyty za tydzień.
Termin wstępnie 30.06-1.07
O ciążę staraliśmy się 6 cykli, po drodze była biochemiczna.
Mamy już synka (3 lata) i teraz jak na niego patrzę to mam poczucie że go skrzywdzimy sprowadzając do domu wyjca, no ale może po latach nam wybaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 08:59
Mama Wojtka, Alala, Madamee92, Ariette1983, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
Basia: -
Alala
ja czuje się poki co fantastycznie! Az zastanawiam się czy wszystko jest ok.
Bete robiłam wczoraj, czekam na wyniki
Jesteśmy chyba na tym samym etapie ciązy róznica 1 dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:05
Alala lubi tę wiadomość
-
Maryy i Blanka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze na dzisiejszych wizytach.
Co do wyskakującego brzucha to mój wczoraj patrzy na mnie i mówi że brzuch mi odstaje. To fakt ze brzuch odstaje ale narazie to chyba efekt wzdeć i zaparć.Blanka85 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś wstałam jak skowronek o 6 pełna energii. Wyprawiłam dziecko do szkoły, byłam już na badaniach i w sklepie. Samopoczucie z wczoraj odeszło jak ręką odjął i już oczywiście stres, że coś nie halo.
A tak w ogóle to dziś zaczęłam 9 tydzień, jeszcze trochę i może już przestanę tak się trząść nad tą ciążą...
Witam wszystkie nowe Panie tak w ogóle
Asylia, edytuj pierwszą stronę -
czarnulka24 wrote:W 27+4 mnie samej nie wzielo czulam sie ok spokojnie bym donosila do 34 tc bo wtedy byla planowana cc tylko wyciagli bo ujawnil sie u mnie zespol przetaczania miedzy blizniakami wystepuje tylko przy jedno jajowej ciazy na jednym lozysku . Stwierrdzili ze jak dzieci zostana w brzuchu to na pewno umra a tak jakieś szanse na przezycie byly ..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3f3de6c7745.png
A to moje usg drugie tu juz byly serduszka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20e98fc6ddf0.jpg
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Wow Mamo Wojtka, ale nowina z tymi bliźniakami gratuluję podwójnie.
Czarnulka, to swoje przeszłaś. Bliźniaki urodzone w 28 tygodniu. Cieszę się, że wszystko ok. Ile czasu spędziły w szpitalu?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Co do brzucha to u mnie widać jak się najem. W pierwszej ciąży już było widać brzuch ciążowy w 12 tygodniu. Teraz będzie szybciej na pewno. Już nie mieszczę się w swoje majtki i już przerzuciłam się na jeansy ciążowe. Akurat mam kilka z poprzedniej ciąży.
Mother84, ja mogę chodzić normalnie. Nic mnie nie boli. Nie robię niewiadomo ile km, ale przejdę się tu i tam. Mimo wszystko staram się leżeć jeśli synek pozwoli.
A co do energii to ja będąc bez dziecka energię miałam tez. Teraz mając niezwykle ruchliwego szkraba to niemożliwe. Wieczorem jestem wypompowywana zupełnie a jeszcze w nocy budzi się minimum 4 razy.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Blanka na którą masz do tego profesora? Trzymam kciuki
Ann.ann witaj
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Mam pytanie do dziewczyn , które już mają dzieci albo dziecko. Jak to u Was wyglądało? Jeśli np w pierwszej ciąży ledwo dawalyście radę tak jak ja : straszne mdłości 24h na dobę, zawroty głowy, światłowstręt, wymioty tylko od zapachów, zgaga, ból piersi itp i jak później w kolejnej ciąży się czułyście? Czy podobnie? Ja trochę tym się martwię. Bo mam mdłości, wrażliwość na zapachy i w sumie tyle . Ale i tak to jest nic w porównaniu z pierwszą ciąża. To nawet nie "stało" koło mojego stanu z pierwszej ciąży...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Miuczek gratulacje super
Blanka to jeszcze Ty dzisiaj musisz dobre wieści z wizyty przynieść
Niezapomniana daj znać jak będziesz miała już wynik bety i dowiesz się coś więcej :*
Nita mi też ginekolog mówiła, że mogę chodzić, ale jak tylko dziecko w przedszkolu to leżę. Ale mnie brzuch mocno boli i nad tym ubolewam. Liczę na to, że za 2 tyg ten krwiak będzie mniejszy i w końcu zniknie.
Blanka85 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️