Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam okropny ból piersi ale już od czasu do czasu tylko bolą.
Ani razu nie wymiotowałam za to mam mdłości ale lekkie i rzadko bardzo.
Ból brzucha wcześniej był w jajnikach bardziej teraz czasem w różnych miejscach zakłuje zaboli.
Jutro usg wiec zobaczymy co się dzieje
Ogólnie czuje się bardzo dobrze, pracuje na pełnych obrotach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 18:51
Mama Wojtka, Madamee92 lubią tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Mama Wojtka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c75cacb2184e.jpg
My już po. Wszystko ok. Przezierność 0,9mm i 1mm, kość nosowa jest, kończyny wszystkie są. Są ułożone jeden na drugim. Jeden ma 5cm, drugi 5,6cm. Serduszka 152 i 156. Kosmówki niby dwie, ale odchodzą w tą samą stronę. Płci nie patrzył, podglądniemy 20 grudnia. Muszę endokrynologa zaliczyć. I to tyle. Od jutra byczę się na zwolnieniu. Obym nie oszalała w domu z dwulatkiem...
Ja pierniczę! Ale cudny widok
Byle do 17.12, wtedy umówione mam właśnie prenatalne.
Ale idę też jutro podejrzeć moje maluchy czy wszystko ok bo objawów żadnych.. coś zbyt łagodnie wszystko przechodzę. Zawsze wydawało mi się, że przy blizniakach czuje się wszystko x 2
W sumie to moja 1 ciąża więc porównania żadnego nie mam.
Mamo Wojtka zatem wypoczywaj
Mama Wojtka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Dziewczyny a czy któras z Was robi Sanco lub Panoramę lub inne testy wolnego płodowego DNA?
Myślicie że warto iść w wersję rozszerzoną... różnica w cenie %niewielka chociaż i tak sam test mega dużo kosztuje.
Wiem ze to każdy sam musi zdecydować ale będę spojniejsza jak poznam Wasze opinie bo biję się z myślami...2019 Natalka -
Mi proponowali Pappa w klinice. A w ogole zastanawiałam się czy je robic bo czasami wychodzi zle a jest dobrze a człowiek się tylko denerwuje!
Ile kosztuje Sanco..? Bo pappa jest za free?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 18:59
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Doriska87 wrote:Dziewczyny a czy któras z Was robi Sanco lub Panoramę lub inne testy wolnego płodowego DNA?
Myślicie że warto iść w wersję rozszerzoną... różnica w cenie %niewielka chociaż i tak sam test mega dużo kosztuje.
Wiem ze to każdy sam musi zdecydować ale będę spojniejsza jak poznam Wasze opinie bo biję się z myślami...
Ja będę robić najprawdopodobniej Nifty pro (cena obu wersji jest taka sama, u mnie w mieście - 2350zł). Wiem, że oni mają ubezpieczony fałszywy wynik, tzn. jeśli potem zrobisz amniopunkcję i ona wyjdzie prawidłowo, to zwracają Ci pieniądze za test. Nie wiem, czy reszta tak ma.
Dwa, to jest jednak tak, że otrzymujesz wynik i wiesz, że na 99,9% Twoje dziecko jest zdrowe. Dla mnie bezcenna informacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 19:04
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hiszpaneczka wrote:Mi proponowali Pappa w klinice. A w ogole zastanawiałam się czy je robic bo czasami wychodzi zle a jest dobrze a człowiek się tylko denerwuje!
Ile kosztuje Sanco..? Bo pappa jest za free?
PAPPA w Pl jest refundowane w kilku przypadkach, normalnie kosztuje między 200 a 250zł.
To co robi na plus, to ocenia przepływy łożyska (przydaje się przy hipotrofii). Poza tym, to jak dla mnie średnie sprawdzenie - zbyt duży margines błędu, ale zawsze coś
Testy wolnego płodowego DNA z krwi matki są w cenie od ok. 2300-3200 złWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 19:24
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Ja będę robić najprawdopodobniej Nifty pro. Wiem, że oni mają ubezpieczony fałszywy wynik, tzn. jeśli potem zrobisz amniopunkcję i ona wyjdzie prawidłowo, to zwracają Ci pieniądze za test. Nie wiem, czy reszta tak ma.
Dwa, to jest jednak tak, że otrzymujesz wynik i wiesz, że na 99,9% Twoje dziecko jest zdrowe. Dla mnie bezcenna informacja.
a ile kosztuje Nifty?
Hiszpaneczka wrote:A można nie robic tego badania? czy to jest konieczne? chyba bym nie chciała się stresować tym badaniem.. Sama nie wiem
Myśle, że stosunkowo niewiele kobiet się na nie decyduje. Raz, że lekarze o nim nie mówią i nie tłumaczą tego badania,
a dwa cena jest wysoka jak na średnie zarobki w PL.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Pewnie, że można.
Myśle, że stosunkowo niewiele kobiet się na nie decyduje. Raz, że lekarze o nim nie mówią i nie tłumaczą tego badania,
a dwa cena jest wysoka jak na średnie zarobki w PL.
tylko ja miałam na myśli Pappa a nie Nifty
Ja przy blizakach miałam robione papa i wszystko bylo opisane szczegółowo w polaczeniu z usg ale teraz nie bede tego robic27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Doriska87 wrote:Dziewczyny a czy któras z Was robi Sanco lub Panoramę lub inne testy wolnego płodowego DNA?
Wiem ze to każdy sam musi zdecydować ale będę spojniejsza jak poznam Wasze opinie bo biję się z myślami...Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Ja będę robić najprawdopodobniej Nifty pro (cena obu wersji jest taka sama, u mnie w mieście - 2350zł). Wiem, że oni mają ubezpieczony fałszywy wynik, tzn. jeśli potem zrobisz amniopunkcję i ona wyjdzie prawidłowo, to zwracają Ci pieniądze za test. Nie wiem, czy reszta tak ma.
Jęsli chodzi o to ubezpieczenie to cenna informacja.
A to nie jest tak że Sanco zastąpiło dawne Nifty? jest gdzieś może na stronie informacja o tym ubezpieczeniu?
U mnie Sanco rozszerzone 2600 złWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 19:48
2019 Natalka -
Oleśka11 wrote:Ja robiłam Sanco podstawowe. Od rozszerzonego to mnie odwodziła sama Pani genetyk bezpośrednio w Genomedzie twierdząc, że przy badaniu delecji i tych rzadszych trisomii jest dużo, dużo większe ryzyko uzyskania fałszywego wyniku.
Dziękuje za odp. To też cenna informacja...2019 Natalka -
Lorella wrote:dziewczyny stoje pod gabinetem, mialam miec usg, czekam i czekam a lekarza ani widu ani slychu. okazalo sie ze ma jakis kongres a sekretarka jakos mnie ominela przy odwolywaniu wizyt. Tak strasznie czekalam zeby zobaczyc czy z kruszynka wszystko w porzadku...az sie poplakalam wracajac do domu
Chyba sobie zartuja?! Współczuję. Tez bym się rozryczała. Kiedyś mnie tak zapisali do dermatologa w ciąży. Na kartece mi napisała datę i godzinę a u siebie w zeszycie nic i powiedziała że mają komplet i mnie już nie przyjmą. Ojj rabanu na robiłam i łaskawie chcieli mnie przyjąć ale wtedy wyszłam i kłapnełam drzwiami. Później było mi trochę wstyd ale w ciąży nie panuje nad emocjami. -
miazmija wrote:Jestem już po. Wszystko ok. Dzidziuś machal rękami i nogami, rosnie jak na drozdzach. Plamienie wzięło się z podrażnienia szyjki. Kamien z serca:)
miazmija lubi tę wiadomość
-
Mama_Wojtka super wieści!
Ja nie mam ani jednego zdjęcia dzieci razem. Tak się układają ze zawsze jedno widać.
Ja miałam w pakiecie pappa wiec zrobiłam. Wynik za tydzień.
Jeżeli tylko pappa wyjdzie w normie to nie będę robić dodatkowych badań. Ale myśle że pappa to już tylko formalność i mam piękne i zdrowe dzieci.Mama Wojtka, GreenK, Oleśka11 lubią tę wiadomość