Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Shirley wrote:Blanka jak dzisiaj krwawienie?
Shirley, asylia, Mama Wojtka, Alala lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, podczytuje Was często a udzielam mało bo niestety męczą mnie cały cas mdłości i wymioty i ledwo już daje radę a jeszcze pracuje . Widzę ze piszecie o swoich wizytach. Ja tez jutro mam i to z samego rana. Mam wiele obaw bo to usg prenatalne. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś i jutro. Pozdrawiam w nadziei na koniec mdłości
miazmija, Samsaramsa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach ❤ Trzymam mocno zaciśnięte kciuki za dobre wieści!!!
Jak z objawami stoicie?
Ja niby wskakuję jutro w 13 tc a od kilku dni powróciło okropne zmęczenie, zawroty głowy i osłabienie. Za to ból piersi mija, już tylko sutki mam wrażliwe a wcześniej nie mogłam całych piersi dotknąć taki ból. Podbrzusze boli ostatnio w jakis lekki sposób na środku macicy. Wcześniej natomiast rwało mnie po bokach jakby więzadła, teraz tego uczucia nie mam.
Mam nadzieję, że wszystko ok za 6 dni wizyta. ❤czarnulka24, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Dziewczyny juz wiem kiedy dokładnie ide na swoje pierwsze usg w następny czwartek na 13.30takze jeszcze tydzień..
asylia, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, bratfrandu lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Madamee92 wrote:Dziewczyny powodzenia na wizytach ❤ Trzymam mocno zaciśnięte kciuki za dobre wieści!!!
Jak z objawami stoicie?
Ja niby wskakuję jutro w 13 tc a od kilku dni powróciło okropne zmęczenie, zawroty głowy i osłabienie. Za to ból piersi mija, już tylko sutki mam wrażliwe a wcześniej nie mogłam całych piersi dotknąć taki ból. Podbrzusze boli ostatnio w jakis lekki sposób na środku macicy. Wcześniej natomiast rwało mnie po bokach jakby więzadła, teraz tego uczucia nie mam.
Mam nadzieję, że wszystko ok za 6 dni wizyta. ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 14:48
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:U mnie zle samopoczucie z mdlosciami przesszlo juz pewnie ponad tydzien mija jal ich nie ma za to z rana mnie troche slabi i jak zaszybko wstane to w glowie mi sie zakreci i mam jakis wstret do picia w ogole nie mam ochoty na nic do picia ciezko mi cokolwiek wcisnac gdzie w pierwszych tyg piłam po 1.5 litra .. piersi raz bola raz nie .. no i apetyt mi sie poprawil ..
Apetyt też mi się poprawił właśnie zjadłam 10 pierogów :oczarnulka24 lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Pojutrze zaczynam 12tc i u mnie z objawami tak:
- mdłości obecne, o różnym nasileniu. Jeden dzień lekko, później dramat. Już mi się wydawało, że będzie z górki bo stosunek czasu bez mdłości był coraz większy, ale wczoraj i przedwczoraj prawie cały dzień (z różną intensywnością) mnie trzymało. A dzisiaj lepiej bo tylko kilka razy poczułam i przechodziło.
- zmęczenie – rano jestem trochę zmulona, jakby głowa ciężka, czasem zawroty. Później jakoś idzie, w pracy jest ok. Kryzys mam jak wrócę do domu, jak nie mam już nic zaplanowane i usadowię się na kanapie to już jest kaplica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 15:30
-
- bóle brzucha – raczej takie czucie, a to w okolicach jajników, a to lekko miesiączkowe. Obecne właściwie codziennie, w różnych porach, ale nie cały czas.
- ból piersi praktycznie zniknął. Czasem ‘czuję je’ w nocy, albo wieczorem jak zdejmę stanik. Są jednak ciut większe i takie jakby pełniejsze/cięższe – inne w dotyku niż normalnie.
- z apetytem różnie: są dni, że mam dobry, ale w większości przypadków raczej taki umiarkowany.
A jak mnie męczą mdłości to mogłabym w ogóle nie jeść (co jeszcze mdłości napędza). Waga cały czas mi spada – leciutko, ale jednak. W tym tygodniu względem poprzedniego mam kolejne -0,3kg.
- piję dużo -
dziewczyny stoje pod gabinetem, mialam miec usg, czekam i czekam a lekarza ani widu ani slychu. okazalo sie ze ma jakis kongres a sekretarka jakos mnie ominela przy odwolywaniu wizyt. Tak strasznie czekalam zeby zobaczyc czy z kruszynka wszystko w porzadku...az sie poplakalam wracajac do domu
-
Jejku współczuję Ci !!! To tak jak ja wczoraj płakałam bo było półtorej godz opóźnienia I nerwy zrobiły swoje A na kiedy Ci przełożyli?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
No chyba dżołk.
Koleżanke kiedyś chyba w medicover tak chcieli załatwić. Odwołali wizytę bo lekarka chora, a następna wizyta normalnie za miesiąc.
Zaraz babke opitoliła, że chyba sobie żartuje, że w ciąży ma mieć 8 tygodni przerwy miedzy wizytami, powołała się na regulamin i zaraz się znalazło miejsce.
-
Asylia normalnie brak mi slow... dzis i jutro i tak lekarza fizycznie po prostu nie ma ale babka na recepcji nie chciala nawet sluchac dlatego maz dzwonil bezposrednio do lekarza.. mam nadzieje ze dostane termin na wtorek lub srode...lekarz obiecal dopisac mnie do zamknietej juz listy pacjentek... trudno, poczekam, najgorsze tylko to ze tak bardzo bylam nastawiona na to usg ze teraz nerwy mi puszczaja...
-
nick nieaktualnyJa niestety mdłości i wymioty wciąż mam. Były już lepsze dni a teraz znów jest złe . Zasypiam zwykle o 20 po wymiotach i w nocy ok 3 bezsenność. Brzuch pobolewa różnie. Piersi wrażliwe. Nastrój do kitu generalnie chyba czas odpocząć bo już brak sił.