X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Co raz bliżej wizyta i się zaczynam stresować. Oby w poniedziałek było wszystko dobrze!
    Trzymam kciuki za poniedzialek

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu ja biore nadal duphason 3x2, luteiny nie biore w obecnej ciazy.
    Dziewczyny a czy wam badano dlugosc szyjki na prenatalnych? Lub u swojego lekarza badalyscie?chodzi mi o pomiar usg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 15:12

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    gratuluje chłopczyka :) ciekawa jestem co ja nosze pod sercem :)

a ile bralas w ogole progesteronu?
    3x1 tabletka na początku, potem 2x1 tabletka

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya, kawał dziecia :)

Co do szyjki to moja gin nie mierzy w tak wczesnej ciąży jeśli przy badaniu czuje, że długa i zamknięta.

Freyja lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie cieszą same dobre wieści :)

Ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne i usg. Wiec jestem przekonana ze moja lekarka szyjkę sprawdza. I jeśli coś złego by się działo to by mi powiedziała.

Ja czekam z utęsknieniem na wtorek i spotkanie z moimi dziećmi. Powoli zaczyna się włączać stres. Miałam nadzieję po prenatalnych że będzie lepiej ale stres nie odpuszcza.

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziewczyny tak sobie spojrzałam na opis USG i tam jest TR(+) i jak to wpisałam w internet to się wystraszyłam, że coś nie tak z serduszkiem? Lekarz mówił, że wszystko ok :(

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak patrzę w necie to Tr to przepływ w zastawce trójdzielnej, więc + oznacza chyba że go uwidoczniono?

gann3e3k131pma53.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    U nas wszystko ok :) Maluch ma już 5,8cm i niby coś tam mogło być między nogami ale doktor mówi, że to zgadywanie jeszcze. NT dobre :)

gratuluje :)

ciaze masz starsza czy tak jak wg suwaczka?

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg dzisiejszego badania 12w3d ale to tylko z pomiarów, bo miałam potwierdzoną owulację na monitoringu :) Termin porodu przesunął mi się na 12 czerwca.

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    U nas wszystko ok :) Maluch ma już 5,8cm i niby coś tam mogło być między nogami ale doktor mówi, że to zgadywanie jeszcze. NT dobre :)
    Gratulacje :)

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie proszę jak schodziłyscie czy będziecie schodzić z progesterony- w sensie np. zmniejszenie ilości tabletek i na tej dawce dwa dni, tydzień? a potem znów?

Oleśka11 a powiedz Ty tak po prostu odstawiłaś te 2 tabletki czy jakoś stopniowo?
    Zauważyłaś jakieś objawy tego odstawienia (np. bóle brzucha głowy) czy wszystko ok ? ile dni pod odstawieniu robisz badanie proga?

2019 Natalka
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    A powiedzcie proszę jak schodziłyscie czy będziecie schodzić z progesterony- w sensie np. zmniejszenie ilości tabletek i na tej dawce dwa dni, tydzień? a potem znów?

Oleśka11 a powiedz Ty tak po prostu odstawiłaś te 2 tabletki czy jakoś stopniowo?
    Zauważyłaś jakieś objawy tego odstawienia (np. bóle brzucha głowy) czy wszystko ok ? ile dni pod odstawieniu robisz badanie proga?
    Doriska, ja ok 2 tygodnie byłam na zmniejszonej dawce a potem zakończyłam. Teraz już mija ok 2 tygodnie i powiem Ci, że czuję się dużo lepiej. To właśnie po odstawieniu przestała mnie boleć głowa,jak ręką odjął, bo wcześniej bóle miałam
    częste i chwilami naprawdę silne.

gann3e3k131pma53.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Doriska, ja ok 2 tygodnie byłam na zmniejszonej dawce a potem zakończyłam. Teraz już mija ok 2 tygodnie i powiem Ci, że czuję się dużo lepiej. To właśnie po odstawieniu przestała mnie boleć głowa,jak ręką odjął, bo wcześniej bóle miałam
    częste i chwilami naprawdę silne.

Czyli odstawiłaś teraz a dwa tygodnie byłas na mniejszej dawce- dobrze zrozumiałam?
    Czy odstawiłas dwa tygodnie temu a wcześniej byłas na dwa tygodnie na mniejszej dawce?
    sorry ale chyba nie zrozumiałam.
    Powiem Ci ze ja też męczę się z mega silnymi bólami głowy od kilku tygodni - może to od tego.

2019 Natalka
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Czyli odstawiłaś teraz a dwa tygodnie byłas na mniejszej dawce- dobrze zrozumiałam?
    Czy odstawiłas dwa tygodnie temu a wcześniej byłas na dwa tygodnie na mniejszej dawce?
    sorry ale chyba nie zrozumiałam.
    Powiem Ci ze ja też męczę się z mega silnymi bólami głowy od kilku tygodni - może to od tego.
    Sorry, trochę może ja pokręciłam. Dwa tygodnie byłam na mniejszej dawce a potem zeszłam od razu z dwóch tabletek dziennie na zero. Od całkowitego odstawienia mija dwa tygodnie i teraz w poniedziałek będę badać poziom. Bóle głowy to bardzo prawdopodobne że od tego, to podobno czesty objaw przy suplementacji proga

gann3e3k131pma53.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na luteinie do 10 tc. Brałam dopochwowo rano i wieczorem 100. Dotałam ją ze względu na plamienie w 6tc.
    Gin powiedział, że możemy schodzić, wiec przez tydzień brałam tylko wieczorem i koniec. Od dwoch tygodni jestem bez progesteronu.

Znów mnie dzisiaj kilka razy mocniej 'jajniki' bolały. Staram się nie panikować, ale dobrze, że poniedziałek blisko. ;)

7u22rjjg269yrzch.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Co raz bliżej wizyta i się zaczynam stresować. Oby w poniedziałek było wszystko dobrze!
    Hiszpaneczka doskonale Cię rozumiem. U mnie wizyta we wtorek i również zaczynam się denerwować. Bądźmy mimo wszystko dobrej myśli! Będzie dobrze :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt! :)

Ja czekam do 13.12. i już nie mogę się doczekać. Od ostatniej wizyty minęły prawie 3 tygodnie, więc zaczynam się stresować...

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dupka mam brać dalej kolejną wizytę mam dopiero 4.01, więc trochę będę musiała się uzbroić w cierpliwość. Dzisiaj pierwszy raz spaliśmy w nowym mieszkaniu we Wrocławiu. Jeszcze w trochę spartańskich warunkach, ponieważ będzie remont od wtorku i tylko mamy materac na podłodze ale już tak fajnie, że u siebie. Tylko teraz stoję przed wyborem nowego lekarza prowadzącego we Wrocławiu. Któraś jest mi w stanie coś polecić. Najlepiej jakby pracował również w szpitalu aby była opcja zrobienia CC u tego samego lekarza....

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja luteinę brałam do 12 tyg. Schodzialam z niej stopniowo bardzo aż do 50.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro wizytuje. Bardzo się boje bo będziemy podejmować decyzje co dalej w zwiaZku z pośrednim pappa oraz b niskim białkiem i hcg. B się boje bo tyle staraliśmy się o dzidziusia :( mam nadzieje ze jednak będzie wszystko okej.
    Asylia tez mnie pobolewają ostatnio te jajniki a dziś w nocy klopie aż mnie obudziło ale musi byc dobrze :)

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ