Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
0202oliwcia wrote:Hej melduje sie po wizycie z fasolką wsio ok ale zmeniła sie koncepcja Ginekologa i chyba jednak bedzie synek ❤Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny
-
Mama Wojtka wrote:Przecież nie ukrywałaś, że jesteś w ciąży, więc dziwna sytuacja. To czego od Ciebie wymaga, jeśli wolno zapytać? Trochę słabo po tygodniu odchodzić, ale są rzeczy ważne i ważniejsze...
No do ściany to mam łożyska na przedniej. A w poprzedniej ciąży to nawet nie wiem gdzie było
Jestem lekarzem i dostałam się na specjalizacje z chirurgii ogólnej. Zaczęłam specjalizacje i dzisiaj profesor stwierdził, że rozpisze mnie na asystę do zabiegu bo jego zdaniem nie ma przeciwwskazań. Natomiast ja nie zgodzę się na to, ponieważ po rozmowach z różnymi lekarzami ginekologiem itp. uważam że jest to niebezpiecznie i nie będę narażać dziecka, wiec nie mam wyjścia jak iść na L4. Mimo że chciałam zapoznać się z oddziałem i praca papierkowa przez te kilka miesięcy natomiast w zaistniałej sytuacji nie zamierzam się szarpać.GreenK lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Hahaha, to żeby na kolejnej nie okazało się, że jednak bliźniaki . A jaka opcja wam bardziej odpowiada?
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Lorella wrote:U mnie tez lozysko jest na przedniej scianie. Nie moge sie doczekac zeby poczuc ruchy a tu nawet na brzuszek musze czekac... w porownaniu z waszymi zdjeciami dziewczyny to moj jest plaski...
Mnie o położeniu łożyska poinformowała radiolog na prenatalnych.Lorella lubi tę wiadomość
-
Mi w pierwszej ciąży na prenatalnych powiedział, że mam łożysko na przedniej, miałam nawet początkowo przodujące, ale uniosło się, a teraz na prenatalnych nic nie mówił, a ja zapomniałam zapytać mimo wszystko w pierwszej ciąży czułam ruchy lekko w 17 tyg, a teraz czuję już lekko , nieregularnie i jak się skupie ale to na pewno to
Lena1984 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny z tym hibiskusem to okazlo sie ze spojrzałam na sklad soku do wody i tam jest a ja lubie sobie dolac np do herbaty czy piłam z sok z woda jak mi nie wchodzila .
A co do zielonej herbaty to wyczytalam kiedys ze nie powinno sie pic w ciąży tzw filizanke można ale więcej lepiej nie bo zaburza wchlanianie kwasu foliowego
O matko zaraz się okaże że my nic nie możemy... Ja odkryłam, że z dzikiej róży też nie można.GreenK lubi tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Cześć dziewczyny jeju nie moglam dzis zasnac . Zasnelam dopiero o 4 i dobrze ze synkowie dzis pospali do 8 bo choc troche oko zamknełam, a myślałam ze juz mi sie bedzie dobrze spac bo ostatnio dwa dni spalam elegancko.
Za rowny tydzien usg , szczere mam troche stresa .. objawow malo co jedynie bardziej zmeczona jestem i czasem piersi zabola ale sporadycznie ..
Brzuch mnie boli sporadycznie .. az nie wierze bo poprzednia ciaza az do rozwiazania byla na nospie tak bolalo .. ale teraz moge mieć juz te miesnie porozciagane ..
Niech mnie ktoras pocieszy ze nie ma objawow a wszystko dobrze ? U mnie 11+2.
W ogole objwy mi ustaly jakos okolo 8/9 tc tylko zostal ból piersi ktory i teraz jest sporadyczny . Ale 10+1 bylam na usg i wtedy bylo wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:04
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, przeciez byłaś już na usg bez objawów i wiesz, że wszystko było ok. Nie panikuj, stres naprawdę nie jest obojętny w naszym stanie.
No ja to koniecznie muszę iść dzisiaj do lekarza, ale nie ma już numerków a nie chcę siedzieć godzinę albo i dłużej w poczekalni pełnej smarkających, kaszlących ludzi. Może na nocną pomoc wybiorę się wieczorem, nie wiem. Gardło to mnie tak boli, że szok a i czuję że niżej schodzi, dzisiaj też w klatce piersiowej mnie boli. Nie mogę mówić, najgorzej że jutro mam zajęcia i na ćwiczeniach dużo trzeba gadaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:26
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Hooney wrote:Mi w pierwszej ciąży na prenatalnych powiedział, że mam łożysko na przedniej, miałam nawet początkowo przodujące, ale uniosło się, a teraz na prenatalnych nic nie mówił, a ja zapomniałam zapytać mimo wszystko w pierwszej ciąży czułam ruchy lekko w 17 tyg, a teraz czuję już lekko , nieregularnie i jak się skupie ale to na pewno to
-
Oleśka11 wrote:Czarnulka, przeciez byłaś już na usg bez objawów i wiesz, że wszystko było ok. Nie panikuj, stres naprawdę nie jest obojętny w naszym stanie.
No ja to koniecznie muszę iść dzisiaj do lekarza, ale nie ma już numerków a nie chcę siedzieć godzinę albo i dłużej w poczekalni pełnej smarkających, kaszlących ludzi. Może na nocną pomoc wybiorę się wieczorem, nie wiem. Gardło to mnie tak boli, że szok a i czuję że niżej schodzi, dzisiaj też w klatce piersiowej mnie boli. Nie mogę mówić, najgorzej że jutro mam zajęcia i na ćwiczeniach dużo trzeba gadać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Oleśka a bez kolejki sie nie da jakos ? Jako ze jestes w ciazy? Mozesz kupic w aptece dla kobiet w ciazy tabletki prenalen na ból gardla moze cos zlagodza ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 09:41
-
My już po genetycznych!
Wszystko super, NT wzorowe, do niczego nie można się przyczepić. No chyba, że do zbyt dużej ruchliwości zapowiada się ciekawie.
Lekarz powiedział, że jak dla niego to nic więcej by nie robił z badań, ale oczywiście nasza decyzja - postanowiliśmy poprzestać na USG.
Nie dał 100% gwaracji, ale powiedział, że na pieniądze mógłby się założyć, że będzie.. CÓRCIA!czarnulka24, Oleśka11, Lilka26, Lady_Dior, Shirley, Lena1984, jolciaa171, GreenK, Samsaramsa, Violet Flower, Nita, Nadinka83, Izieth, Lorella, Lena2305, Robaczek12, Mama Wojtka, miazmija, Magda - mbc, 0202oliwcia, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Oczywiście będę z nim rozmawiać. Natomiast wczoraj jednak za dużo mnie to nerwów kosztowało i decyzja o L4 do końca ciąży już raczej ostateczna. Natomiast wiem że za rok wracam do pracy na normalnych warunkach i zaczynam od początku już bez słuchania pretensji, że młoda a się miga od roboty. Z mężem ustaliliśmy że biorę pierwsze pół roku macierzyńskiego a mąż bierze drugie pół roku a ja wracam do pracy. Franek i tak miał zafundowane przeze mnie sporo stresów w ostatnich miesiącach i teraz chciałabym dać mu to co najlepsze w brzuszku. Przemyślałam to od wczoraj. Teraz w pracy mnie nie szanują bo wielu zadań nie mogę wykonać. Natomiast jak wrócę za rok to będę mogła się bronić przed atakami moją ciężka i dobrą pracą. Jeszcze będę miała okazję ciężko pracować.
Shirley, Marryy, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja to jak poszłam o 4siku tak już nie zasnęłam.Jakbym miała na rano pracować,to nie wiem jakbym funkcjonowała.Pracuję na 2gie zmiany ale obecnie jestem na L4,gdyż mam ciężką pracę.Jednak w Holandii tak kolorowo nie jest i muszę mieć udokumentowane,że mam ciążę wysokiego ryzyka,dlatego idę 13 do szpitala.Mam nadzieję,że mają tu normalnych ginekologów.
Czarnulka24 na pewno jest wszystko w porządku. Mnie w ogóle brzuch nie boli-ani razu nie zabolał.Piersi w dzień zupełnie nieciążowe-dopiero wieczorem nabrzmiewają ale bolesne nie są.Moje jedyne objawy to mdłości wieczorne-nie zawsze i zazwyczaj słabe oraz pobudki nocne na siku-nic poza tym.
Asylia gratuluję mocno Możesz odetchnąć z ulgączarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena2305 wrote:O matko zaraz się okaże że my nic nie możemy... Ja odkryłam, że z dzikiej róży też nie można.
jolciaa171, Lena2305 lubią tę wiadomość