Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dostatek wizyt! Kciuki! Jutro o 16.20 trzymajcie za mnie
i w piątek też
. Może wreszcie się dowiem kto się kryje.
Dzisiaj byłam na oddziale u mojego endokrynologa we Wrocławiu. Zrobił mi USG tarczycy i zlecił szczegółowsze badania (wszystko to na to skierowanie rodzinnego, co w Poradni w Brzegu twierdzili, że jest złe), choć twierdzi, że na 95% jest nadczynność spowodowana ciążą i samo wróci do normy. Na USG nie ma guzków, trochę przekrwiona, ale to pewnie od HCG. Już mam skierowanie na badania kontrolne w lutym i termin na wizytę do niego w poradni (a nie prywatnie). Jestem mile zaskoczona, oby się chłopak nie zmanierował w tej pracy. Coś na znanym lekarzu też mu naskrobię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:32
Samsaramsa, Shirley, Madamee92, Lorella lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Doriska, ja drugą noc z kolei od 2 się wiercilam i zasnęłam dopiero jak się poobkladalam poduszkami. Jedna pod brzuch, jedna pod zgiętą nogę. I też myślę o rogalu. Macie jakieś doświadczenia, jaka poduszka najlepiej się sprawdziła, lub czy jakaś była niewypałem?synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Ja już po wizycie i jestem zła...
Co prawda wszystko dobrze, kazał dużo odpoczywać gdy pojawiają się bóle podbrzusza i brać magnez, nospe. Badanie na fotelu też ok, szyjka w porządku, wysoko i zamknięta.
Ale nie zrobił mi Usg i to mnie wkurzyło, bo chodzę prywatnie... Powiedział, że na przezpochwowe dziecko już za duże a na brzusznym jeszcze będzie słabo widać i że na kolejnej wizycie zrobi.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu. Nie rozumiem tego lekarza. Ja mam przez brzuch od 12 tc i mimo nadwagi nie ma.problemu żeby zobaczyć co u dzieci.
Madamee92 lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Madamee też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu. Nie rozumiem tego lekarza. Ja mam przez brzuch od 12 tc i mimo nadwagi nie ma.problemu żeby zobaczyć co u dzieci.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92 wrote:Ja już po wizycie i jestem zła...
Co prawda wszystko dobrze, kazał dużo odpoczywać gdy pojawiają się bóle podbrzusza i brać magnez, nospe. Badanie na fotelu też ok, szyjka w porządku, wysoko i zamknięta.
Ale nie zrobił mi Usg i to mnie wkurzyło, bo chodzę prywatnie... Powiedział, że na przezpochwowe dziecko już za duże a na brzusznym jeszcze będzie słabo widać i że na kolejnej wizycie zrobi.Madamee92 lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ale nie zrobił mi Usg i to mnie wkurzyło, bo chodzę prywatnie... Powiedział, że na przezpochwowe dziecko już za duże a na brzusznym jeszcze będzie słabo widać i że na kolejnej wizycie zrobi.
Co za gościuNo ja bym była wkurzona jak diabli.Prywatna wizyta i bez usg? Ehh ...
Odpoczywaj Madamee92
Za mną na tą godzinę 600ml.płynów.Mam nadzieję,że drugie tyle do 21 wypije
Madamee92 lubi tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie. Wredny egzemplarz mam. W brzuchu bo nie da się nic sprawdzić. Kręci wierci się. Raczej dziewczynka bo jajek nie było widać ale nie gwarantuje. A tak wszystko ok. Szyjka taka jak ma być.
Madamee92, Nadinka83, bratfrandu, Mama Wojtka, Pimka, Izieth, Alala, Violet Flower, Lorella lubią tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Madamee92 ja dzisiaj 15tc3d i przez brzuch. Dzidziuś już jest duży że calosciowo go nie można zmierzyć. I wszystko dobrze widać...
Myśle teraz czy iść do innego by podejrzeć dziecko...
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
A do mnie zadzwoniła połóżna właśnie.Popytać po co ta heparyna,kto mi ją przepisał,jaką dawka itp.Mają wszystkie informacje,więc nie wiem po co pyta ale oznajmiła,że ich zdaniem biorę niepotrzebnie i raczej nie przepiszą mi ,bo uważają,że nie potrzebuję
Naprawdę ich pogięło!!! Matka po porodzie miała zator płucny-ledwo uszła z życiem i ja mam ryzykować??? Wiem,że być może obyłoby się bez heparyny ale ryzyko jest zbyt duże, by je podjąć ! Ten kraj jest naprawdę zryty pod tym względem.
Ależ się wkurzyłam -wybaczcie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:53
-
Lady_Dior wrote:A do mnie zadzwoniła połóżna właśnie.Popytać po co ta heparyna,kto mi ją przepisał,jaką dawka itp.Mają wszystkie informacje,więc nie wiem po co pyta ale oznajmiła,że ich zdaniem biorę niepotrzebnie i raczej nie przepiszą mi ,bo uważają,że nie potrzebuję
Naprawdę ich pogięło!!! Matka po porodzie miała zator płucny-ledwo wyszła z życiem i ja mam ryzykować??? Wiem,że być może obyłoby się bez heparyny ale ryzyko jest zbyt duże, by je podjąć ! Ten kraj jest naprawdę zryty pod tym względem.
Ależ się wkurzyłam -wybaczcie dziewczyny
Nie dziwie się, że wkurzona jesteś.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Wychodzi na to,że według nich-mutacja V Leiden nie jest wskazaniem do heparyny
Trudno-będę płacić 100% W Pl
-
Juz gdzieś wcześniej czytałam ze sam V Leiden nie jest podstawą do heparyny ale czesci lekarzy. Dopiero jak zrobią dodatkowe badania które wykryja trombofilie to wtedy juz tak.
-
Ale nie zrobił mi Usg i to mnie wkurzyło, bo chodzę prywatnie... Powiedział, że na przezpochwowe dziecko już za duże a na brzusznym jeszcze będzie słabo widać i że na kolejnej wizycie zrobi.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Wychodzi na to,że według nich-mutacja V Leiden nie jest wskazaniem do heparyny
Trudno-będę płacić 100% W Pl
Lady a w PL jak będziesz idz do lekarza i niech Ci zapas przepisze. Mam pomysł, że jak nadal będziesz miała problem to możemy to inaczej ogarnąć. Ja chodzę do 2 lekarzy od każdego mogę brać receptę, jedną na siebie a resztę będę brać dla Ciebie i raz na miesiąc wysyłka. Zawsze to wyjdzie taniej nawet z przesyłką aniżeli kupować bez refundacji.
Ja mam "tylko" MTHFR A1298C i VR 2 i nigdy nie miałam problemu z uzyskaniem zniżki ale przy wypisywaniu recept zawsze mówię, że mam mutację i żeby o ryczałcie nie zapomnieli7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️