Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy Wam tez tak twardnieje brzuch? Ja mam na razie dość mały ale od niedawna zwłaszcza wieczorem robi się jak skala i mnie pobolewa. Czy to normalne? Wizyte u lekarza mam dopiero w połowie stycznia i tak się zastanawiam czy nie powinnam się komuś pokazać wcześniej
generalnie nie czuje się zle
-
GreenK wrote:No jasne ze działa, b fajnie napisane tez jest o tym na blogu mamaginekolog. Tylko w PL są zalecenia leżenia a tak naprawdę nie ma to większego wpływu na skręcająca szyjkę. Poza tym zdrowa ciąża nie wymaga ciągłego badania. My w PL pod tym względem jesteśmy rozpieszczane
co osobiście bardzo mi się podoba
czarnulka24, Hiszpaneczka, asylia lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:Ja też lubię biżuterię i zegarki a je traktuję jako część biżuterii
Chciałam dostać Pandorę w tym roku, ale mąż kupił mi perfumy, ale tak je schował, że niechcący znalazłam podczas porządków. Ja z kolei nie mam pojęcia co mu kupićJa się szykuje na jakiegoś longinesa na 35tkę. Myślę, że to będzie idealna okazja
ja jestem cierpliwa, poczekam
ja znowu za pandorą nie przepadam, chociaż u innych mi się podoba, za to lubię bardzo Tousa, czego mój mąż do końca nie rozumie, bo uważa, że misie dla dorosłych to średnia sprawa, ale najważniejsze, że akceptuje💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Kiedyś za Pandorą też nie przepadałam. Nadal uważam, że jest zbyt kosztowna. Przecież to tylko zwykłe srebro a niektóre charmsy są droższe od samej bransoletki. Od niedawna zaczęła mi się jednak Pandora podobać, ale nie lubię bransoletki zapełnionej do końca charmsami. Lubię jak jest ich tylko kilka i innej formy Pandory nie uznaję
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
GreenK wrote:Dziewczyny czy Wam tez tak twardnieje brzuch? Ja mam na razie dość mały ale od niedawna zwłaszcza wieczorem robi się jak skala i mnie pobolewa. Czy to normalne? Wizyte u lekarza mam dopiero w połowie stycznia i tak się zastanawiam czy nie powinnam się komuś pokazać wcześniej
GreenK lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
My w tym roku ustaliliśmy i robimy sobie (ogólnie w rodzinie nawet) bardzo małe prezenty, z racji wypłukania finansowego ( budowy domów, śluby itd) - robimy prezenty głównie dzieciom, chociaż mojemu małemu zakazałem szaleć bo co takiemu maluchowi kupować, a jak ktoś da kasę to mamy dla niego konto. Mężowi kupiłam dobre struny do gitary na cały sezon, bo sam zawsze zydzi i kupuje jakieś tanie od których tną mu się palce.
Ja do pandory tez zawsze podchodziłam jak na igłach, ale podobała mi się zawsze ta bransoletka pleciona brązowa - i dostałam jak mały się urodził z charmsem „it’s a oby”
GreenK nie chce cię straszyć, ale może wybierz się wcześniej na wizytę, mnie brzuch często pobolewa w pierwszej ciąży ( więzadła itd), ale niestwardniał aż powyżej 30tc. Teraz w sumie nic nie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 06:40
-
GreenK mi twardnial od 14tc. Przy chodzeniu albo w pracy. Zwolnienie i duża dawka magnezu pomogło i jak już odpoczywa łam w domu to twardnienia się nie powtarzaly dopiero pod koniec ciąży. Ale warto skonsultować z lekarzen
GreenK lubi tę wiadomość
-
GreenK wrote:Dziewczyny czy Wam tez tak twardnieje brzuch? Ja mam na razie dość mały ale od niedawna zwłaszcza wieczorem robi się jak skala i mnie pobolewa. Czy to normalne? Wizyte u lekarza mam dopiero w połowie stycznia i tak się zastanawiam czy nie powinnam się komuś pokazać wcześniej
ja bym poszła na dodatkową konsultację, bo jednak do wizyty prawie miesiąc, a pewnie dostaniesz magnez i oszczędniejszy tryb życia. Koleżanka na podobnym etapie też miała taki problem, lepiej iść i być uznaną za panikarę i mieć czyste sumienie. Będzie dobrze ;*GreenK lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
A dzisiaj ja proszę o kciuki. Mam nadzieję że to klucie w szyjce nic nie oznacza i że poznamy płeć dzidziusia. Strasznie jesteśmy nastawieni na Maryśke ;pake z chłopaka też będziemy się cieszyć tylko mamy problem z imieniem
Mama Wojtka, Alala, Shirley, Lorella, Nadinka83, Izieth, Magda - mbc, Madamee92, anusia24, Oleśka11, Lady_Dior, miazmija, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:A dzisiaj ja proszę o kciuki. Mam nadzieję że to klucie w szyjce nic nie oznacza i że poznamy płeć dzidziusia. Strasznie jesteśmy nastawieni na Maryśke ;pake z chłopaka też będziemy się cieszyć tylko mamy problem z imieniem
Samsaramsa lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nita wrote:A tak z innej beczki, co kupiłyście pod choinkę swoim mężom?
U nas w tym roku były drobnostki na "mikołaja" pod choinkę mam upominki tylko dla teściów moich rodziców i dzieciaków siostry
Jak już ktoś wspomniał największy dla nas prezent jest pod moim sercemSamsaramsa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja też proszę o kciuki
To już 3 tygodnie od ostatniej wizyty i oczywiście jest stres, czy wszystko w porządku.
Madamee92, czarnulka24, Shirley, Nadinka83, Lady_Dior, Samsaramsa, Alala, bratfrandu, Mama Wojtka, Lorella lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Madamee92 wrote:Dzisiaj też wizytuję. Proszę o mocne kciuki
I u mnie również 3 tyg przerwy od ostatniej.
Madamee92 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Izieth wrote:To ja też proszę o kciuki
To już 3 tygodnie od ostatniej wizyty i oczywiście jest stres, czy wszystko w porządku.
Izieth lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziewczyny glupie pytanie czy neoparinem mozna sie przebic do macicy , robilam dzis zastrzyk i po zrobiemu zobaczyłam ze jednak sie troche za nisko wbilam ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity