X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam tez tak twardnieje brzuch? Ja mam na razie dość mały ale od niedawna zwłaszcza wieczorem robi się jak skala i mnie pobolewa. Czy to normalne? Wizyte u lekarza mam dopiero w połowie stycznia i tak się zastanawiam czy nie powinnam się komuś pokazać wcześniej :/ generalnie nie czuje się zle

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    No jasne ze działa, b fajnie napisane tez jest o tym na blogu mamaginekolog. Tylko w PL są zalecenia leżenia a tak naprawdę nie ma to większego wpływu na skręcająca szyjkę. Poza tym zdrowa ciąża nie wymaga ciągłego badania. My w PL pod tym względem jesteśmy rozpieszczane :) co osobiście bardzo mi się podoba ^_^
    Nie zgodzę się. Jest wiele powodów skracania się szyjki ale jak już to się dzieje to ciężar macicy i dziecka zazwyczaj pogarsza sytuację. U jednej kobiety bardzo umiarkowana aktywność nie zaszkodzi, u drugiej głupie zrobienie obiadu może pogorszyć sytuację i zazwyczaj w ogóle nie da się tego przewidzieć. Odpowiedzialny lekarz zawsze zaleci leżenie bo to jak szyjka będzie się "zachowywać" to loteria. I nie wydaje mi się, żeby badanie szyjki było rozpieszczaniem. Bez przesady, to badanie trwa minutę i ja bym to nazwała zachowaniem najwyższej staranności zawodowej.

czarnulka24, Hiszpaneczka, asylia lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja też lubię biżuterię i zegarki a je traktuję jako część biżuterii :P
    Chciałam dostać Pandorę w tym roku, ale mąż kupił mi perfumy, ale tak je schował, że niechcący znalazłam podczas porządków. Ja z kolei nie mam pojęcia co mu kupić :D
    o taaak zegarki też <3 Ja się szykuje na jakiegoś longinesa na 35tkę. Myślę, że to będzie idealna okazja :D ja jestem cierpliwa, poczekam :P
    ja znowu za pandorą nie przepadam, chociaż u innych mi się podoba, za to lubię bardzo Tousa, czego mój mąż do końca nie rozumie, bo uważa, że misie dla dorosłych to średnia sprawa, ale najważniejsze, że akceptuje :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Nita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś za Pandorą też nie przepadałam. Nadal uważam, że jest zbyt kosztowna. Przecież to tylko zwykłe srebro a niektóre charmsy są droższe od samej bransoletki. Od niedawna zaczęła mi się jednak Pandora podobać, ale nie lubię bransoletki zapełnionej do końca charmsami. Lubię jak jest ich tylko kilka i innej formy Pandory nie uznaję :P

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Dziewczyny czy Wam tez tak twardnieje brzuch? Ja mam na razie dość mały ale od niedawna zwłaszcza wieczorem robi się jak skala i mnie pobolewa. Czy to normalne? Wizyte u lekarza mam dopiero w połowie stycznia i tak się zastanawiam czy nie powinnam się komuś pokazać wcześniej :/ generalnie nie czuje się zle
    Mialam tak przy bliznikach teraz jak na razie nie

GreenK lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku ustaliliśmy i robimy sobie (ogólnie w rodzinie nawet) bardzo małe prezenty, z racji wypłukania finansowego ( budowy domów, śluby itd) - robimy prezenty głównie dzieciom, chociaż mojemu małemu zakazałem szaleć bo co takiemu maluchowi kupować, a jak ktoś da kasę to mamy dla niego konto. Mężowi kupiłam dobre struny do gitary na cały sezon, bo sam zawsze zydzi i kupuje jakieś tanie od których tną mu się palce.

Ja do pandory tez zawsze podchodziłam jak na igłach, ale podobała mi się zawsze ta bransoletka pleciona brązowa - i dostałam jak mały się urodził z charmsem „it’s a oby” :)

GreenK nie chce cię straszyć, ale może wybierz się wcześniej na wizytę, mnie brzuch często pobolewa w pierwszej ciąży ( więzadła itd), ale niestwardniał aż powyżej 30tc. Teraz w sumie nic nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 06:40

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK mi twardnial od 14tc. Przy chodzeniu albo w pracy. Zwolnienie i duża dawka magnezu pomogło i jak już odpoczywa łam w domu to twardnienia się nie powtarzaly dopiero pod koniec ciąży. Ale warto skonsultować z lekarzen

GreenK lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:

ja bym poszła na dodatkową konsultację, bo jednak do wizyty prawie miesiąc, a pewnie dostaniesz magnez i oszczędniejszy tryb życia. Koleżanka na podobnym etapie też miała taki problem, lepiej iść i być uznaną za panikarę i mieć czyste sumienie. Będzie dobrze ;*

GreenK lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj ja proszę o kciuki. Mam nadzieję że to klucie w szyjce nic nie oznacza i że poznamy płeć dzidziusia. Strasznie jesteśmy nastawieni na Maryśke ;pake z chłopaka też będziemy się cieszyć tylko mamy problem z imieniem

Mama Wojtka, Alala, Shirley, Lorella, Nadinka83, Izieth, Magda - mbc, Madamee92, anusia24, Oleśka11, Lady_Dior, miazmija, bratfrandu lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zaciśnięte! :-)

Samsaramsa lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    A dzisiaj ja proszę o kciuki. Mam nadzieję że to klucie w szyjce nic nie oznacza i że poznamy płeć dzidziusia. Strasznie jesteśmy nastawieni na Maryśke ;pake z chłopaka też będziemy się cieszyć tylko mamy problem z imieniem
    Kciuki za wizyte

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A tak z innej beczki, co kupiłyście pod choinkę swoim mężom?

U nas w tym roku były drobnostki na "mikołaja" pod choinkę mam upominki tylko dla teściów moich rodziców i dzieciaków siostry :)
    Jak już ktoś wspomniał największy dla nas prezent jest pod moim sercem :)

uwo99jcga48s16g3.png
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki samsaramsa!

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Samsaramsa i daj znać po wizycie co powiedział lekarza o tym klociu :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!!!!!

• Izieth Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też proszę o kciuki :) To już 3 tygodnie od ostatniej wizyty i oczywiście jest stres, czy wszystko w porządku.

Madamee92, czarnulka24, Shirley, Nadinka83, Lady_Dior, Samsaramsa, Alala, bratfrandu, Mama Wojtka, Lorella lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też wizytuję. Proszę o mocne kciuki :) I u mnie również 3 tyg przerwy od ostatniej.

Shirley, jolciaa171, Izieth, Nadinka83, Lady_Dior, Samsaramsa, Alala, bratfrandu, Mama Wojtka, Lorella lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Dzisiaj też wizytuję. Proszę o mocne kciuki :) I u mnie również 3 tyg przerwy od ostatniej.
    Kciuki mocne

Madamee92 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    To ja też proszę o kciuki :) To już 3 tygodnie od ostatniej wizyty i oczywiście jest stres, czy wszystko w porządku.
    Trzymam kciuki

Izieth lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny glupie pytanie czy neoparinem mozna sie przebic do macicy , robilam dzis zastrzyk i po zrobiemu zobaczyłam ze jednak sie troche za nisko wbilam ?

07.06.2019 synek

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ