X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim w Nowym Roku!
    Dziś zaczynam 19 tydzień, mimo to i tak czuję się trochę do tytułu w stosunku do Was, jak czytam że znacie tyle pomiarów, przepływy, gdzie łożysko ułożone itd...
    Ja ostanie usg z pomiarami miałam prenatalne a następne dopiero połówkowe, no ale trudno jakoś muszę wytrzymać.

Za to mam pytanie - może trochę głupie ale co tam - zaryzykuję:

Zwykle po nocy, rano jak zrobię siku to czuje jakby cały brzuch mi się obkurczał i to trochę boli i ostatnio często kłuje mnie podbrzusze po oddaniu moczu z prawej strony, czasem bardzo mocno. Zwykle trwa to może do pół godziny czasem mniej kilka minut, potem jest jakby takie wrażliwe jakiś czas a potem w ciągu dnia przechodzi. Jak dłużej przetrzymam mocz w ciągu dnia to dzieje się to samo...
    Myślicie ze to normalne?

Nie jest to zapalenie pęcherza bo to inny ból, poza tym z badaniami laboratoryjnymi jestem na bieżąco.

2019 Natalka
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze ani razu nie smarowałam. Miałam kupić sobie olejek ze słodkich migdałów i ciągle zapominam

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    Lady Dior, witaj w klubie.
    Laski beda już wyprawki szykowac a my dalej w czarnej dupie ;)

Kochana my akurat musimy wyprawkę szykować wcześniej ;-)

GreenK lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Czyli nie jestem taka samotna ;) Myślę,że pod koniec też będzie ciężko,bo większość dziewczyn już urodzi a my nadal w dwupaku-tym bardziej nie będziemy mogły się doczekać :P

Dziewczyny jak Wam idzie smarowanie ciała? Ja się staram raz dziennie ale bywa,że zapomnę :P

No ja trochę olewam i co 3 dni się zdarzy, bo w rodzinie nie ma rozstępów ( u moich 3 sióstr), ale ja mam bliźnięta i brzuszek już spory ;-)

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:

Zwykle po nocy, rano jak zrobię siku to czuje jakby cały brzuch mi się obkurczał i to trochę boli i ostatnio często kłuje mnie podbrzusze po oddaniu moczu z prawej strony, czasem bardzo mocno. Zwykle trwa to może do pół godziny czasem mniej kilka minut, potem jest jakby takie wrażliwe jakiś czas a potem w ciągu dnia przechodzi. Jak dłużej przetrzymam mocz w ciągu dnia to dzieje się to samo...
    Myślicie ze to normalne?

Nie jest to zapalenie pęcherza bo to inny ból, poza tym z badaniami laboratoryjnymi jestem na bieżąco.

Wstajesz na siku w nocy ?
    bo ja czasami tak twardo śpię, że całą noc nie sikam, a dużo pije i wtedy rano mnie boli.

cd7c541a76.png
    3xICSI/1x(*)6tc
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    No ja trochę olewam i co 3 dni się zdarzy, bo w rodzinie nie ma rozstępów ( u moich 3 sióstr), ale ja mam bliźnięta i brzuszek już spory ;-)

Ja mam rozstępy na biodrach z okresu dojrzewania,więc u mnie pewnie się pojawią :/ Mam nadzieję,że jak najmniej ich będzie-zwłaszcza na brzuchu.Siostra moja po dwóch ciążach ma tylko trochę rozstępów.
    Ja dziś użyłam oliwki po kąpieli-rety jakie to tłuste bleee.

Z tym bólem pęcherza mam podobnie-jak się nie przebudzę od razu,to ból jest dość mocny.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa wrote:
    Wstajesz na siku w nocy ?
    bo ja czasami tak twardo śpię, że całą noc nie sikam, a dużo pije i wtedy rano mnie boli.
    Rzadko, raczej śpie jak zabita :-)
    Poza tym nie czuję aż tak silnego parcia w nocy...

Jeśli chodzi o to smarowanie brzucha to ja chyba ze 3 razy od początku ciązy posmarowałam... Nie potrafie się do tego zmotywować - tak nie lubię tych wszystkich kremów i balsamów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 19:41

2019 Natalka
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy budzę się na siku często i zawsze boli mnie podbrzusze wtedy. Ogólnie mnie boli jak za długo trzymam , a ostatnio to już wgl latam do toalety co chwilę..
    Co do smarowania, to staram się zawsze po kąpieli. Po pierwszej ciąży mam kilka rozstępów na boczkach, ale wtedy rzadko się smarowałam

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odczuwam bóle związane z potrzebą oddawania moczu. Rozmawialam o tym z lekarka i nie widzi w tym nic niepokojącego.

Ja tez brzuszek mam spory szczególnie wieczorem ;) staram się smarować 2 razy dziennie ale nie zawsze pamiętam ;)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie same bóle brzucha kiedy przetrzymam dłużej sikanie. I ciśnienie jakby mniejsze
    Sikam i sikam i końca nie widać :)
    Co do smarowania brzucha to codziennie olejkiem że słodkich migdałów.

hchyflw1a8mfc682.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Jolcia! Ja zaraz zaczynam 19 tydz a ruchów nie czułam i nie czuje:)

Ja w ciąży z synkiem poczułam bardzo delikatnie dopiero w 19tc.
    Lady_Dior wrote:
    Dziewczyny jak Wam idzie smarowanie ciała? Ja się staram raz dziennie ale bywa,że zapomnę :P

Mi nie idzie w ogóle. Ale żeby nie bylo, że nic nie robie w tym kierunku to byłam w ciagu ostatnich kilku dni w 3 rossmanach i wszedzie była wykupiona oliwka (chce Hipp).
    W pierwszej ciąży żadne rozstępy mi nie wyszły, więc licze, że teraz też mnie to ominie. ;)

Doriska87 ja jak się w nocy nie przejdę na siku to tez mnie rano boli brzuch. Sikne i od razu jest ulga.

W labie się dzisiaj wysiedziałam, ale krzywa zrobiona i wyniki dobre. :)
    Morfologia też wzorowa, tsh 2,1.
    Jedyne co to mam w moczu dużo ketonów - czytałam, że to może być przesłanka do cukrzycy ciążowej (dziwne, bo krzywa wyszła wzorowa) albo do tego, że jem za mało węglowodanów.
    Faktycznie, z jedzeniem u mnie średnio - jem lekko, mało, a na wieczór to praktycznie mogłabym w ogóle nie jesc. Po prostu jakbym zatraciła poczucie głodu.
    Zastanawiam się czy w sobotę nie skoczyć i nie powtórzyć moczu, żeby ewentualnie ginowi pokazać dwa wyniki w poniedziałek.

GreenK, Doriska87, bratfrandu lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam troche pierwszą strone - zobaczcie czy nic nie powaliłam i czy kogoś nie brakuje. :)

W ogóle.. płcie nam sie grupują według TP ;)
    np. 5 czerwca - 3 synków, 15go - 2 córki, 25go - 2 córki. :D

Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Dzień dobry Wszystkim w Nowym Roku!
    Dziś zaczynam 19 tydzień, mimo to i tak czuję się trochę do tytułu w stosunku do Was, jak czytam że znacie tyle pomiarów, przepływy, gdzie łożysko ułożone itd...
    Ja ostanie usg z pomiarami miałam prenatalne a następne dopiero połówkowe, no ale trudno jakoś muszę wytrzymać.

Myślicie ze to normalne?

Hej Doriska! Ja tez ostatnie usg z pomiarami miałam prenatalne a następne połówkowe pod koniec stycznia :).
    Mam dokładnie to samo co Ty z bólami brzucha po sikaniu i zwłaszcza po prawej stronie :/ . Tez z pęcherzem wszystko okej. Dziś nawet mówiłam lekarzowi ze ta prawa str bardziej dokucza i ze macice czuje b po prawej stronie i lekarka powiedział mi ze macica jest właśnie bardziej po prawej stronie :) wiec myśle ze można to zignorować.

Doriska87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Mi nie idzie w ogóle. Ale żeby nie bylo, że nic nie robie w tym kierunku to byłam w ciagu ostatnich kilku dni w 3 rossmanach i wszedzie była wykupiona oliwka (chce Hipp).
    W pierwszej ciąży żadne rozstępy mi nie wyszły, więc licze, że teraz też mnie to ominie. ;)

Doriska87 ja jak się w nocy nie przejdę na siku to tez mnie rano boli brzuch. Sikne i od razu jest ulga.

W labie się dzisiaj wysiedziałam, ale krzywa zrobiona i wyniki dobre. :)
    Morfologia też wzorowa, tsh 2,1.
    Jedyne co to mam w moczu dużo ketonów - czytałam, że to może być przesłanka do cukrzycy ciążowej (dziwne, bo krzywa wyszła wzorowa) albo do tego, że jem za mało węglowodanów.
    Faktycznie, z jedzeniem u mnie średnio - jem lekko, mało, a na wieczór to praktycznie mogłabym w ogóle nie jesc. Po prostu jakbym zatraciła poczucie głodu.
    Zastanawiam się czy w sobotę nie skoczyć i nie powtórzyć moczu, żeby ewentualnie ginowi pokazać dwa wyniki w poniedziałek.
    Ale zazdroszczę braku apetytu!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia możesz mnie wpisać na pierwsza stronę : 8 czerwca, córka, 1sza ciąża. Dzięki :)

• asylia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Ale zazdroszczę braku apetytu!!!

Chyba nie ma czego zazdrości, bo jednak organizm daje znać, że jem za mało.

Żeby to pokonać pożarłam pączka, talerz żurku i bułkę. :D

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:

Cześć dziewczyny. Co do smarowania to u mnie staram się co wieczór ale zdarza się co drugi trzeci. Od początku zuzylam balsam z palmersa i 3/4 oliwki z mamą Perfect. Dzisiaj kupiłam tak jak Asylia z hipp ale masło do ciała. Posmarowalam się pierwszy raz. Bardzo nawilżające. Smarowalam się koło 12 a przed chwilą jak się kapalam to jeszcze zmywalam z brzucha był w kontakcie z wodą tłusty.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asylia tez miałam ostatnio ketony w moczu i lekarka powiedziała że za wcześnie jem ostatni posiłek. Kazała coś zjesc ok 21-22. Nawet w dzień poprzedzający badania.

74dil6d8qv2ss7sm.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Jolcia! Ja zaraz zaczynam 19 tydz a ruchów nie czułam i nie czuje:)
    Ja również 19 jutro zaczynam a ruchów ani trochę nie czuję...

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to nie mam już wątpliwości że to co czuje to właśnie dzieci :) sama radość :)

asylia, Trine91, KaśkaKwa, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ