Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym pewnie poczekała i obserwowała. Jak nic by się nie działo niepokojącego to bym nic nie robiła. Dziecko naprawdę jest mocno chronione. Ale jak masz się zamartwiać to rób co ci intuicja każe.
jolciaa171, Freyja lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Ja bym pewnie poczekała i obserwowała. Jak nic by się nie działo niepokojącego to bym nic nie robiła. Dziecko naprawdę jest mocno chronione. Ale jak masz się zamartwiać to rób co ci intuicja każe.
Dziekuję za uspokojenie, nic mnie nie boli, teraz najlepiej zrobie jak się położe.
Zadzwoniłam do męża, jeśli do wieczoraj coś się wydarzy pojedziemy na IP.
-
Witajcie dziewczyny-ja już spowrotem w Holandii.Weszłam z ciekawości na wagę a tam 55.9
Jestem zaskoczona,że z tak okrągłym brzuchem nadal waga ładnie się trzyma-no ale wszystko przede mną
Dziewczyny,czy ja zawsze będę się czuć taka do tyłu za Wami? Wy już połowkowe zaraz macie a ja dopiero 14t5dMam nadzieję,że po 20tym.tyg.się to jakoś wyrówna
Cieszę się z Waszych udanych wizyt-to zawsze raduje drugą mamę
Takana5 oby się w końcu skończyły te krwawienia/plamienia-ciąża jednak nie zawsze jest radosnym okresem oczekiwaniaTrzymam kciuki,żebyś mogła w końcu odetchnąć i się cieszyć tą ciążą
KaśkaKwa super,że te taśmy już nie przeszkadzają jupiiiiGratuluję parki
czarnulka24, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama Wojtka wrote:Ja bym pewnie poczekała i obserwowała. Jak nic by się nie działo niepokojącego to bym nic nie robiła. Dziecko naprawdę jest mocno chronione. Ale jak masz się zamartwiać to rób co ci intuicja każe.
Ja dwa dni przed świętami wywinęłam orła. Czekałam cierpliwie i obserwowałam, skończyło się na strachu.jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:12
Nadinka83, Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Hej
ja też po wizycie. Dziecko ok, tylko łożysko mam nisko. Napisane, że zachodzi , że brzegiem zachodzi na ujście wewnętrzne. Kazała się nie przejmować i nic nie mówiła, że mam na siebie uważać, ale ja już poczytałam o tym w internecie i się boję , że coś będzie nie tak. Nie dała mi , żadnych zakazów, a ja czytam, że nie powinno się przy tym dźwigać, współżyć itp. .. Teraz mam dylemat czy słuchać lekarki i się nie przejmować?
Ogólnie, mam ochotę ja zmienić, bo place kupę kasy, a do końca zadowolona nie jestem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:01
Mama Wojtka, Hiszpaneczka, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Makalotia, łożysko jak na tym etapie zachodzi tylko trochę na ujście szyjki to nic złego. Macica się rozciąga i później łożysko idzie do góry. Tak w ogóle to łożyska jako przodujące nie ocenia się przed usg połówkowym. Jeśli nie plamisz to też jakichś specjalnych wskazań nie ma. Głowa do góry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 00:03
-
Oleśka11 wrote:Makalotia, łożysko jak na tym etapie zachodzi tylko trochę na ujście szyjki to nic złego. Macica się rozciąga i później łożysko idzie do góry. Tak w ogóle to łożyska jako przodujące nie ocenia się przed usg połówkowym. Jeśli nie plamolisz to też jakichś specjalnych wskazań nie ma. Głowa do góry
-
No i jeszcze wpisała mi datę porodu na 21.06. z testów owu, z tego jakie miałam bety i z pierwszego USG wychodzi, że 27.06. mówiłam jej to, ale oczywiście, nie zostałam wysłuchana. Nie bardzo mi się to podoba...
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
ja dziś byłam na chwile u ginekologa (niestety nie mojego) bo potrzebowałam recepty. Udało mi się poprosić o usg
co prawda trwało to pół minuty ale wszystko okej
. Wymiarów żadnych nie mam
Hiszpaneczka, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakalotia, jak nie czujesz się komfortowo u ginekologa i jeszcze za nią płacisz to zmień ja. To mega ważne zeby czuć się dobrze i ufać lekarzowi. Wiadomo ideałów nie ma , ja tez czasem mam zastrzeżenia ale ufam jej mimo wszystko. Wierze w to ze wie lepiej niz ja i dr google, a tez nigdy się powstrzymać nie moge przed czytaniem
-
Takana5 wrote:Lady Dior, witaj w klubie.
Laski beda już wyprawki szykowac a my dalej w czarnej dupie
Hehe ja też dopiero jestem na tym etapie co WY
Jutro zaczynam 15 tydzien:)
Przynajmniej wiemy co nas czeka dzięki koleżankom które są od nas wyżej w ciąży
Najbardziej zazdroszcze Wam tego że czujecie ruchy Maleństwa -
Lady_Dior wrote:Witajcie dziewczyny-ja już spowrotem w Holandii.Weszłam z ciekawości na wagę a tam 55.9
Jestem zaskoczona,że z tak okrągłym brzuchem nadal waga ładnie się trzyma-no ale wszystko przede mną
Dziewczyny,czy ja zawsze będę się czuć taka do tyłu za Wami? Wy już połowkowe zaraz macie a ja dopiero 14t5dMam nadzieję,że po 20tym.tyg.się to jakoś wyrówna
Cieszę się z Waszych udanych wizyt-to zawsze raduje drugą mamę
Takana5 oby się w końcu skończyły te krwawienia/plamienia-ciąża jednak nie zawsze jest radosnym okresem oczekiwaniaTrzymam kciuki,żebyś mogła w końcu odetchnąć i się cieszyć tą ciążą
KaśkaKwa super,że te taśmy już nie przeszkadzają jupiiiiGratuluję parki
-
I ja się czuję do tyłu, jak dzwoniłam dziś się rejestrować na połówkowe to propozycja 10-20 luty . To się jeszcze naczekam.
Ale już czuje coraz konkretniej malucha. Dziś nieźle mi zasądził kopa, raczej kopa , bo na dzisiejszym USG tam były nogi. -
Makalotia mam podobny wpis po ostatniej wizycie i utrzymany zakaz na zbliżenia oraz polecenie żeby się więcej oszczędzać. Przy czym lekarka powiedziała że na tym etapie często się to zdarza i jest duża szansa na to że się podniesie. Zauważyłam już że do wielu rzeczy ma bardzo asekuracyjne podejście
ale grzecznie się słucham.
-
nick nieaktualnyjolciaa171 wrote:Hehe ja też dopiero jestem na tym etapie co WY
Jutro zaczynam 15 tydzien:)
Przynajmniej wiemy co nas czeka dzięki koleżankom które są od nas wyżej w ciąży
Najbardziej zazdroszcze Wam tego że czujecie ruchy Maleństwa -
Czyli nie jestem taka samotna
Myślę,że pod koniec też będzie ciężko,bo większość dziewczyn już urodzi a my nadal w dwupaku-tym bardziej nie będziemy mogły się doczekać
Dziewczyny jak Wam idzie smarowanie ciała? Ja się staram raz dziennie ale bywa,że zapomnęMagda - mbc, Violet Flower lubią tę wiadomość