Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w nowym roku dopiero, wszystkiego dobrego dla was, maluszków i Waszych rodzin
Oleska wysłałam zaproszenie
Nie pamietam już kto pisał, ale łącze się w bólu z bólem piersi - masakra wieczorami.
Trochę się tez martwię bo od świat pobolewa podbrzusze, a dzisiaj prawie zasłabłam. -
nick nieaktualny
-
dziewczyny, super wieści z wizyt! gratuluję i cieszę się przeogromnie
Mam takie głupie pytanie, że aż sama się zastanawiam czy je zadać, ale może chociaż Wy mnie uspokoicie... Do tej pory intensywniejsze ruchy maleństwa czułam głównie wieczorem, ale było to może z pięć kopniaczków pod rząd i potem pół godziny przerwy i znowu kilka kopniaczków i dłuższa przerwa, a dzisiaj od prawie dwóch godzin tak szaleje, że aż się zaczęłam martwić czy coś złego się nie dzieje.. Zwariować możnaCzłowiek cały dzień czeka żeby te ruchy poczuć i uspokoić się, że dziecko ma się dobrze, a jak za bardzo zaczyna szaleć to znowu głupie myśli nachodzą dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 20:44
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Lilka26 wrote:To kiepska tą hemoglobina pomimo żelaza... Ja nie suplementuje żadnych witamin poza kwasem foliowym oczywiście i teraz w kontrolnej morfologii mam Hb 12.4 przed ciążą zwykle powyżej 13, ponieważ kilka lat oddawałam krew.
-
jolciaa171 wrote:Tsh mam 3.3
Jutro lece prywatnie do endo, bo na nfz gdybym chciała pojsc to chyba zdazyłabym urodzić.
Troche jestem podłamana
Jeśli chodzi o Rzeszów Polecam dr Szarka na Warzywnej u niego działa system karteczek codziennie z rana wychodzi z gabinetu i daje karteczkę z dzisiejszą datą abyś mogła pójść do rejestracji i jeszcze się dopisać na ten sam dzień..tylko muiszisz mieć oczywiście skierowanie do endokrynologa3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Alala wrote:Witam się w nowym roku dopiero, wszystkiego dobrego dla was, maluszków i Waszych rodzin
Oleska wysłałam zaproszenie
Nie pamietam już kto pisał, ale łącze się w bólu z bólem piersi - masakra wieczorami.
Trochę się tez martwię bo od świat pobolewa podbrzusze, a dzisiaj prawie zasłabłam.
Zero bólu piersi, kurcze jak to dziwnie u każdego co innego.
Dziś właśnie wyczytałam, że w 15 tyg mogą dokuczać bóle podbrzuszanarazie mam takie ukłucia.
USG piersi przed ciąża robiłam.
Cytologię - dzisiaj i paskudnie plamię ;-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:04
-
Trine91 wrote:dziewczyny, super wieści z wizyt! gratuluję i cieszę się przeogromnie
Mam takie głupie pytanie, że aż sama się zastanawiam czy je zadać, ale może chociaż Wy mnie uspokoicie... Do tej pory intensywniejsze ruchy maleństwa czułam głównie wieczorem, ale było to może z pięć kopniaczków pod rząd i potem pół godziny przerwy i znowu kilka kopniaczków i dłuższa przerwa, a dzisiaj od prawie dwóch godzin tak szaleje, że aż się zaczęłam martwić czy coś złego się nie dzieje.. Zwariować możnaCzłowiek cały dzień czeka żeby te ruchy poczuć i uspokoić się, że dziecko ma się dobrze, a jak za bardzo zaczyna szaleć to znowu głupie myśli nachodzą dlaczego
Zazdroszczę tych ruchów, ja na to czekam
Może coś słodkiego zjadłaś i mały nabrał energii
-
Alala wrote:Kaskakwa najlepsze ze wcześniej mnie w ogóle nie bolały, może troszkę na początku były drażliwe. A teraz wieczorem mam takie uczucie jak podczas nawału pokarmu
Ja też 15tc to może lada dzień cycuszki zabolą
-
Kasiu, ja się tak cieszę z tych ruchów, że aż piszcze z radości jak się coś zaczyna dziać
No ale przez tak długi czas jak dzisiaj jeszcze nie czułam i zaczęłam analizować co się dzieje... Może rzeczywiście to kolejny kinderek tak podziałał na dzidziusia.
A mąż się śmieje, że nie rusza się ja panikuje, rusza się ja panikuje.. Aż sama teraz jak o tym pomyśle to w sumie przesadzam..
Alala i pewnie masz rację, że na tym etapie to jeszcze dziecko ma tyle miejsca, że nie ma co się przejmować tymi ruchami, bo może tak szaleje codziennie, ale gdzieś "dalej" i tego tak nie czuję.. ale ze mnie panikara.. dzięki dziewczyny ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:14
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Witam się w nowym roku
Gratulują wszystkim dobrych wieści. :* Ja wizytuję w poniedziałek - nie mogę sie doczekać, chociaż odkąd codziennie czuję ruchy jestem spokojniejsza.
Codziennie mnie coś pobolewa, a to szyjka, a to podbrzusze. Chyba muszę przywyknąć, że tak będzie do końca.
Jutro idę na badania - w tym końcu na krzywą, miałam iść przed świętami, ale tak mnie choróbsko rozłożyło, że na bank byłby bełt przy piciu tego (od samego kasłania mi się zbierało). Poza tym morfo, mocz i tarczycowe.
Sylwestra spędziliśmy u znajomych, kameralnie, 6 osób. Fajnie było. Dumna jestem z siebie bo wytrzymałam o 2:30.
czarnulka24, Mama Wojtka lubią tę wiadomość