Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadinka83 wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści
Ja po świętach +2kg wiec wróciłam do wagi wyjściowej z początku września. Dzis pierwszy dzień 19tc wiec myślę że nie ma źle
Ja wizytuje w przyszły wtorek i już się nie mogę doczekać. Złe myśli mnie znów nachodzą. Zmęczona już jestem tą ciągła huśtawką nastrojów od euforii po każdej wizycie do paniczniego strachu przed każdą kolejną.
skad ja to znam! tez się boje, radość po wizycie a potem znow strach czy wszystko jest dobrze!
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Wszystkiego co najlepsze w 2019 roku!!
Ja wizytuję za tydzień w środę ale dziś będę dzwonić do mojego genetyka żeby umówić się na kontrolę przepływów w macicy. Sam zaproponował żeby przyjść w nowym roku i wejść między pacjentami żeby jeszcze raz skontrolować czy jest lepiej czy tak samo. Ten lekarz to skarb nie znam drugiego takiego, który tak by się troszczył o pacjenta.
Po świętach jeszcze się nie ważyłam ale na bank przytyłam , bo niczego sobie nie odmawiałam. I boję się czy nie przegiełam , bo powinnam dbać o dietę ze względu na choleostazę którą miałam w poprzedniej ciąży i niestety może wrócić w tej i na dodatek wcześniejW piątek idę na badania krwi więc zrobię przy okazji wskaźniki wątrobowe.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:56
-
Co tu tak cicho? Czekam na jakieś wieści od Was z wizyt , a tu nic.
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie w tym Nowym, wyjątkowym dla Nas Roku
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałem, ale miałam problem z internetem.. Chciałabym wszystko nadrobić, ale tyle tego naprodukowałyście, że nie jestem w stanie...
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
My 21.12 mieliśmy prenatalne i z usg wyszło, że dzieciątko zdrowe i lekarz powiedział, że na 80% będzie DZIEWCZYNKA
15.01 idziemy na potrójne badanie krwi i po odbiór pappy. W recepcji Pani powiedziała, że gdyby wyniki były źle to będą dzwonić. Nikt nie dzwoni, więc 15.01 je odbierzemy
16.01 kolejna wizyta u mojego ginekologa, a później polowkowe z nadzieją na potwierdzenie dziewczynki
W skrócie tyle co u mniemam nadzieję, że teraz będę już na bieżąco
Nadinka83, Samsaramsa, anusia24, miazmija, Mama Wojtka, 0202oliwcia, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tam wasza grupa na fb duzo was tam jest?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A ja miałam dzisiaj dzień stresu troszkę. Bo paru dni codziennie czulam ruchy malca, rano i wieczorem a dzisiaj po sniadaniu cisza, po batoniku cisza, ale w koncu pozniej po pikantnym obiedzie cos tam poczułam, ale porownujac do poprzednich dni to dzisiaj chyba maluch jakos malo sily ma
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Wróciłam z wizyty
Maleństwo ma ok 10cm,
Szyjka ponad 5 cm
Jednak badania z tarczycy wyszły mi źle, troche się zmartwiłam:( dostałam LETROX a jutro pędze do endokrynologa.
Nie dość że muszę brać ten acard bo mogę mieć problemy z nadciśnieniem to jeszcze to
Pan Doktor powiedział że dziś maleństwo tak się ułożyło że nie widać czy to chlopiec czy dziewczynka, przy czym na prenatalnyh był pewien że będzie chłopiecViolet Flower, Samsaramsa, Mama Wojtka, Madamee92, Nadinka83, Oleśka11, 0202oliwcia, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
No i raczej Maryska będzie. Jajek nie widać. Wszystko jast git. I co najważniejsze to nie zwazyli mnie dzisiaj
Muszę się teraz pilnować z jedzeniem ale teraz jadę jeść pierogi do mamusi :p
A zdjęcia mam tylko dupkianusia24, Violet Flower, Mama Wojtka, Madamee92, Trine91, Nadinka83, Oleśka11, 0202oliwcia, Pimka, czarnulka24, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Hejoo!
Madamee ja wczoraj też miałam podobne obawy, bo jakoś tak słabiutko czułam ruchy, ale dzisiaj nadrobiłwięc myślę, że na tym etapie jeszcze tak może być. W ogóle lekarz zaznaczał, że do 20 tygodnia moge zupelnie nic nie czuć... Także zakładamy, że tak może się zdarzać!
Jolcia a wczesniej tarczyca była ok? Mój endokrynolog twierdzi, że najważniejszy tarczycowo jest pierwszy trymestr, a teraz to już nie ma aż takiego znaczenia. Włączysz leki i szybko wróci do normy
Samsaramsa haha a biedna tak się wystresowałaś tą wagąI po co i po co się pytam?
Kurcze co ja bym dała żeby z 5kg przytyć
Gratulacje Maryśki!
-
jolcia, samsaramsa gratuluję dobrych wieści z wizyt
Ja wizytuję u mojego gina w przyszły piątek 11-go i już się nie mogę doczekać. Ciekawe co z tą płcią, czy się potwierdzi dziewczynka
jolcia, a jakie masz wyniki tarczycy, np TSH?
Ja dziś odebrałam wyniki TSH, muszę kontrolować ze względu na wysokie przeciwciała antyTPO i antyTG, i mam po raz pierwszy TSH powyżej 2 (2,070). Endokrynolog sugerowała euthyrox już powyżej TSH 2,0.
A Wy przy jakich wartościach TSH w ciąży musiałyście włączyć euthyrox?
Bo zastanawiam się co zrobić, chyba jutro spróbuję wbić się do tej endokrynolog na wizytę raz jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:43
-
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!
Mamy PARKĘ ( Ulka i Julek ) - HAPPY !!!!
Dziś 14+4 i z usg tak samo.
Pisałam o tych taśmach owodniowych - obecnie się zmniejszyły i lekarz stwierdził, że nie zagraża już Julkowi
Dziewczyny, a ta grupa na fb jak się nazywa? troszkę mnie nie było i nie wiem czy nadrobię.Samsaramsa, Madamee92, GreenK, Takana5, anusia24, Mama Wojtka, Violet Flower, 0202oliwcia, Trine91, Nadinka83, Alala, Robaczek12, Pimka, czarnulka24, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oleśka, wysłałam Ci link w wiadomosci bo tez chce byc z Wami na FB.
Ja to juz nie mam sily, co sie ustabilizuje to za chwile znowu cos, tym razem znów krwawienie+mocne kłucie z lewej strony. Zostawili mnie w szpitalu, chciałam do domu bo tam też leżeć mogę ale lekarz się nie zgodził
Nie ma spokoju u nas
Zatem leżę i czekam...
Kaśka, super że parka!! Fajne imiona! Julek wymiataKaśkaKwa lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt- najważniejsze że wszystkie dzieciaki zdrowe
Czarnulka, wbijaj do nas. Na razie powoliKaśka, grupa jest tajna, nie znajdziesz jej. Wyślij mi zaproszenie i link do profilu na fb na priv. Takana, od Ciebie też poproszę.
Ja dziś umieram. Bardzo mnie boli głowa i strasznie dokuczają mi pachwiny, szczególnie kiedy siedzę... Nospa i apap nie działają w ogóle. Do tego dziś zrobiłam badania i o ile mocz się poprawił to anemia się pogłębia mimo dużych dawek żelaza. W tej chwili hemoglobina 10 mimo diety i leków. No już nie wiem co robic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:48
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt- najważniejsze że wszystkie dzieciaki zdrowe
Czarnulka, wbijaj do nas. Na razie powoliKaśka, grupa jest tajna, nie znajdziesz jej. Wyślij mi zaproszenie i link do profilu na fb na priv. Takana, od Ciebie też poproszę.
Ja dziś umieram. Bardzo mnie boli głowa i strasznie dokuczają mi pachwiny, szczególnie kiedy siedzę... Nospa i apap nie działają w ogóle. Do tego dziś zrobiłam badania i o ile mocz się poprawił to anemia się pogłębia mimo dużych dawek żelaza. W tej chwili hemoglobina 10 mimo diety i leków. No już nie wiem co robic
To kiepska tą hemoglobina pomimo żelaza... Ja nie suplementuje żadnych witamin poza kwasem foliowym oczywiście i teraz w kontrolnej morfologii mam Hb 12.4 przed ciążą zwykle powyżej 13, ponieważ kilka lat oddawałam krew.