X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści :)

Ja po świętach +2kg wiec wróciłam do wagi wyjściowej z początku września. Dzis pierwszy dzień 19tc wiec myślę że nie ma źle ;)

Ja wizytuje w przyszły wtorek i już się nie mogę doczekać. Złe myśli mnie znów nachodzą. Zmęczona już jestem tą ciągła huśtawką nastrojów od euforii po każdej wizycie do paniczniego strachu przed każdą kolejną.

skad ja to znam! tez się boje, radość po wizycie a potem znow strach czy wszystko jest dobrze!

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze w 2019 roku!!

Ja wizytuję za tydzień w środę ale dziś będę dzwonić do mojego genetyka żeby umówić się na kontrolę przepływów w macicy. Sam zaproponował żeby przyjść w nowym roku i wejść między pacjentami żeby jeszcze raz skontrolować czy jest lepiej czy tak samo. Ten lekarz to skarb nie znam drugiego takiego, który tak by się troszczył o pacjenta.

Po świętach jeszcze się nie ważyłam ale na bank przytyłam , bo niczego sobie nie odmawiałam. I boję się czy nie przegiełam , bo powinnam dbać o dietę ze względu na choleostazę którą miałam w poprzedniej ciąży i niestety może wrócić w tej i na dodatek wcześniej :( W piątek idę na badania krwi więc zrobię przy okazji wskaźniki wątrobowe.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:56

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Czekam na jakieś wieści od Was z wizyt , a tu nic.

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Robaczek12 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie w tym Nowym, wyjątkowym dla Nas Roku ;)

Przepraszam, że tak długo się nie odzywałem, ale miałam problem z internetem.. Chciałabym wszystko nadrobić, ale tyle tego naprodukowałyście, że nie jestem w stanie...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

My 21.12 mieliśmy prenatalne i z usg wyszło, że dzieciątko zdrowe i lekarz powiedział, że na 80% będzie DZIEWCZYNKA <3 <3 <3
    15.01 idziemy na potrójne badanie krwi i po odbiór pappy. W recepcji Pani powiedziała, że gdyby wyniki były źle to będą dzwonić. Nikt nie dzwoni, więc 15.01 je odbierzemy ;)
    16.01 kolejna wizyta u mojego ginekologa, a później polowkowe z nadzieją na potwierdzenie dziewczynki ;)

W skrócie tyle co u mnie :) mam nadzieję, że teraz będę już na bieżąco ;)

Nadinka83, Samsaramsa, anusia24, miazmija, Mama Wojtka, 0202oliwcia, bratfrandu lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdrjg6or7.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam wasza grupa na fb duzo was tam jest?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj dzień stresu troszkę. Bo paru dni codziennie czulam ruchy malca, rano i wieczorem a dzisiaj po sniadaniu cisza, po batoniku cisza, ale w koncu pozniej po pikantnym obiedzie cos tam poczułam, ale porownujac do poprzednich dni to dzisiaj chyba maluch jakos malo sily ma :)

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty :)
    Maleństwo ma ok 10cm,
    Szyjka ponad 5 cm
    Jednak badania z tarczycy wyszły mi źle, troche się zmartwiłam:( dostałam LETROX a jutro pędze do endokrynologa.
    Nie dość że muszę brać ten acard bo mogę mieć problemy z nadciśnieniem to jeszcze to :(
    Pan Doktor powiedział że dziś maleństwo tak się ułożyło że nie widać czy to chlopiec czy dziewczynka, przy czym na prenatalnyh był pewien że będzie chłopiec ;)

Violet Flower, Samsaramsa, Mama Wojtka, Madamee92, Nadinka83, Oleśka11, 0202oliwcia, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i raczej Maryska będzie. Jajek nie widać. Wszystko jast git. I co najważniejsze to nie zwazyli mnie dzisiaj :D Muszę się teraz pilnować z jedzeniem ale teraz jadę jeść pierogi do mamusi :p
    A zdjęcia mam tylko dupki

anusia24, Violet Flower, Mama Wojtka, Madamee92, Trine91, Nadinka83, Oleśka11, 0202oliwcia, Pimka, czarnulka24, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny jak tam wasza grupa na fb duzo was tam jest?
    Na razie powolutku, ale się rozkręcimy ;-)

Oleśka11, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo! :)

Madamee ja wczoraj też miałam podobne obawy, bo jakoś tak słabiutko czułam ruchy, ale dzisiaj nadrobił ;) więc myślę, że na tym etapie jeszcze tak może być. W ogóle lekarz zaznaczał, że do 20 tygodnia moge zupelnie nic nie czuć... Także zakładamy, że tak może się zdarzać! ;)

Jolcia a wczesniej tarczyca była ok? Mój endokrynolog twierdzi, że najważniejszy tarczycowo jest pierwszy trymestr, a teraz to już nie ma aż takiego znaczenia. Włączysz leki i szybko wróci do normy :)

Samsaramsa haha a biedna tak się wystresowałaś tą wagą :D I po co i po co się pytam? :P Kurcze co ja bym dała żeby z 5kg przytyć :P Gratulacje Maryśki! :D <3

p19uskjoxacp4928.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek12, gratuluję córy i liczę, że będziesz pisać częściej :-).
    Jolcia, oby się z tą tarczycą unormowało... Ważne, że ok z dzieckiem.
    Samsaramsa, gratuluję dziewczynki :-)

Wojtek 10.08.2016r.
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jolcia, samsaramsa gratuluję dobrych wieści z wizyt :)
    Ja wizytuję u mojego gina w przyszły piątek 11-go i już się nie mogę doczekać. Ciekawe co z tą płcią, czy się potwierdzi dziewczynka :)

jolcia, a jakie masz wyniki tarczycy, np TSH?

Ja dziś odebrałam wyniki TSH, muszę kontrolować ze względu na wysokie przeciwciała antyTPO i antyTG, i mam po raz pierwszy TSH powyżej 2 (2,070). Endokrynolog sugerowała euthyrox już powyżej TSH 2,0.

A Wy przy jakich wartościach TSH w ciąży musiałyście włączyć euthyrox?
    Bo zastanawiam się co zrobić, chyba jutro spróbuję wbić się do tej endokrynolog na wizytę raz jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:43

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!

Mamy PARKĘ ( Ulka i Julek ) - HAPPY !!!!

Dziś 14+4 i z usg tak samo.
    Pisałam o tych taśmach owodniowych - obecnie się zmniejszyły i lekarz stwierdził, że nie zagraża już Julkowi ;-)
    Dziewczyny, a ta grupa na fb jak się nazywa? troszkę mnie nie było i nie wiem czy nadrobię.

Samsaramsa, Madamee92, GreenK, Takana5, anusia24, Mama Wojtka, Violet Flower, 0202oliwcia, Trine91, Nadinka83, Alala, Robaczek12, Pimka, czarnulka24, Lady_Dior, bratfrandu lubią tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mam 3.3
    Jutro lece prywatnie do endo, bo na nfz gdybym chciała pojsc to chyba zdazyłabym urodzić.
    Troche jestem podłamana :(

uwo99jcga48s16g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Euthyrox jeszcze przed ciąża. Miałam 3,4 później spadło do 2 a jak tylko zaszłam znów miałam prawie 4 ale zaraz podwoili dawkę :) i mam teraz 2.0

Violet Flower lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia spokojnie, to nie jest jakis straszny wynik. Zobaczysz że szybko zbijesz.

jolciaa171 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka, wysłałam Ci link w wiadomosci bo tez chce byc z Wami na FB.

Ja to juz nie mam sily, co sie ustabilizuje to za chwile znowu cos, tym razem znów krwawienie+mocne kłucie z lewej strony. Zostawili mnie w szpitalu, chciałam do domu bo tam też leżeć mogę ale lekarz się nie zgodził :(
    Nie ma spokoju u nas :(
    Zatem leżę i czekam...

Kaśka, super że parka!! Fajne imiona! Julek wymiata

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt- najważniejsze że wszystkie dzieciaki zdrowe :)

Czarnulka, wbijaj do nas. Na razie powoli :) Kaśka, grupa jest tajna, nie znajdziesz jej. Wyślij mi zaproszenie i link do profilu na fb na priv. Takana, od Ciebie też poproszę.

Ja dziś umieram. Bardzo mnie boli głowa i strasznie dokuczają mi pachwiny, szczególnie kiedy siedzę... Nospa i apap nie działają w ogóle. Do tego dziś zrobiłam badania i o ile mocz się poprawił to anemia się pogłębia mimo dużych dawek żelaza. W tej chwili hemoglobina 10 mimo diety i leków. No już nie wiem co robic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:48

czarnulka24 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa-super wiadomość :-). Daj Oleśce link na profil FB, to Cię zaprosi.
    Takana5, kurde, oby się poprawiło jak najszybciej... :-(

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Dziewczyny, gratuluję wszystkich wizyt- najważniejsze że wszystkie dzieciaki zdrowe :)

Czarnulka, wbijaj do nas. Na razie powoli :) Kaśka, grupa jest tajna, nie znajdziesz jej. Wyślij mi zaproszenie i link do profilu na fb na priv. Takana, od Ciebie też poproszę.

Ja dziś umieram. Bardzo mnie boli głowa i strasznie dokuczają mi pachwiny, szczególnie kiedy siedzę... Nospa i apap nie działają w ogóle. Do tego dziś zrobiłam badania i o ile mocz się poprawił to anemia się pogłębia mimo dużych dawek żelaza. W tej chwili hemoglobina 10 mimo diety i leków. No już nie wiem co robic :/

To kiepska tą hemoglobina pomimo żelaza... Ja nie suplementuje żadnych witamin poza kwasem foliowym oczywiście i teraz w kontrolnej morfologii mam Hb 12.4 przed ciążą zwykle powyżej 13, ponieważ kilka lat oddawałam krew.

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ