Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet Flower wrote:Czarnulka mi dziś lekarka pierwszy raz zmierzyla obwody i podała Wagę. CRL podobno od 14 Tc się już nie mierzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2018, 22:35
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:To u mnie 14+5 bylo dzis. Trochę mnie uspokoiłas moze faktycznie doktor mówi prawde ze nie objelo mu dlatego taka roznica..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego roku dziewczyny.Oby dzieciaki rosły zdrowo i rok 2019 był dla mamuś i rodzin niezapomniany (pozytywnie
)
Ja trochę pojadłam i boli mnie żołądek auuu.
Ciężko mi było wytrzymać do tej godziny ale pożegnałam się i poszłam się położyć jako 1wsza a za mną resztaMadamee92, Oleśka11, Trine91, Violet Flower, Mama Wojtka, Izieth, Eli81 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwego i pięknego dla Nas roku
Trine91, Violet Flower, Izieth, Eli81 lubią tę wiadomość
-
Za mną bardzo ciężka noc
Nie spałam w ogóle z powodu bólu hmmm żołądka,jelit? Nie mama pojęcia-tak jakby niestrawność? Tak bardzo mnie bolało a ja nie wiedziałam jak sobie ulżyć
Pierwszy raz w tej ciąży nie spałam z bólu.Czy Wam się też zdarzył taki ból żołądka/jelit ? Jak się ratować w takiej sytuacji
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 10:22
-
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny!
Czarnulka błąd pomiaru może być, a na tym etapieto lekarz nie złapie kilku milimetrów i już wiek dziecka inny będzie, jeśli lekarz uspokaja to nie martw się na zapas :*
U nas sylwester marzeńcórka spala a my z jedzeniem przed tv, o północy tylko wyszliśmy na ulicę popatrzeć na fajerwerki i dalej film oglądaliśmy. A córka też łaskawa bo dzis do 9 pospala
Violet Flower, Izieth, Eli81, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
anusia24 mam straszne zaparcia i problem z przyjmowaniem płynów.Jak litr wypiję za dnia,to dużo.Musiałabym naprawdę nic nie jeść,żeby wypić w ciągu dnia 2l.wody ale po tym incydencie muszę jeszcze bardziej się zmusić,bo to było nie do wytrzymania
Dzięki za radę-dobrze wiedzieć,że mogę spróbować z nospą.
-
No ja niestety wiem coś o jelitach bo cały czas mam albo zaparcia, albo jakiś śluz. No nie działa to jak trzeba... Cały czas mam to pod kontrolą gastrologiczną i mówią, że właśnie jak mam silne skurcze i bóle to łykać nospe. Lepsze to niż niekończące bóle, które są bardziej szkodliwe. Mogę Ci jeszcze oczywiście polecić ziółka, chociaż nie wiem czy lubisz - rumianek, mięta koper włoski. Piję sobie na przemian i jak piję to też jakaś tam ulga jest. Rumianek też działa rozkurczowo. Od gastrologa też mam polecenie żeby popijać sobie fibraxine (to jest suplement diety, błonnik rozpuszczalny) który pije co dwa dni i odkad pije to widze juz taka zauważalną różnicę, ale to raczej lepiej skonsultować z lekarzem. No i podstawa co najważniejsze to pić, pić i pić. Też wcześniej u mnie było z tym słabo ale teraz nie rozstaje się z wodą - zalecają mi minimum 2,5litra i staram się to "norme wyrobic". No i wiadomo, lepiej unikać smażonego... Odkad się pilnuję widzę zauwazalną różnicę - bóle są o wiele mniejsze niż wcześniej. Trzymam kciuki abyś szybko sobie z tym poradziła!
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:To u mnie 14+5 bylo dzis. Trochę mnie uspokoiłas moze faktycznie doktor mówi prawde ze nie objelo mu dlatego taka roznica..
. Nie martw się na pewno jest okej! Przecież lekarz by coś powiedział
-
nick nieaktualny
-
Wszystkiego najlepszego na ten nowy rok! Żebyśmy wszystkie dotrwały do czerwca w spokoju i bez żadnych komplikacji
Czarnulka, jak lekarza się nie martwi, to Ty tym bardziej nie powinnaśCRL już trudno zmierzyć, a każdy milimetr ma znaczenie, więc jeśli nie złapał poprawnie, to nie mogło mu wyjść dobrze
Nawet w pozostałych pomiarach mogą pojawić się rozbieżności na różnych etapach ciąży i dopóki lekarz nie mówi, że jest źle, tzn. że jest dobrze
Violet Flower, czarnulka24, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
GreenK wrote:Wszystkiego dobrego w nowym roku dziewczyny! Żebyśmy w czerwcu urodziły zdrowe dzieciaczki a poród był krótki i bezbolesny
po polowkowych chyba będzie powoli z gorkiGreenK lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
anusia24 dzięki za rady-na pewno włączę ten rumianek do swojego menu,bo akurat mam i wzięłam nospę.W końcu czuję ulgę-pewnie dzięki porządnemu wypróżnieniu,bo ostatnie dni to był koszmar.Idę teraz szklankę ciepłej wody z cytryną wypić-dopiero 0,5l.udało mi się wmusić
-
Teściowa dzisiaj w końcu wymusiła jakieś informacje na temat imion. Do tej pory udawało się ją zbyć. Zgodnie z przewidywaniami reakcja na Ryszarda była wyjątkowo żywa (hahaha)... W ogóle wszystkie nasze typy nie za bardzo, a ona chce np. Pola i Mikołaj. Powiedziałam, że trzeba było córce dać Pola a nie Hanna
. Ta Nina to w sumie może być (tylko my już chyba tak nie damy). Terazie biedna spać po nocach nie będzie
. A w ogóle śmiesznie, bo teściowa lubi "modne" imiona a moi rodzice z kolei te "stare", więc zawsze ktoś będzie krytykował. Dlatego chciałam ostatecznie ustalić z małżem imiona na początku żeby po fakcie zawiadomić, ale do teraz temat nie jest zamknięty...
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Witam się w nowym roku z bólem głowy.
może lekarz mnie opierniczyc za to że od ostatniej wizyty mam +5kg? Przez tą wagę strasznie się stresuję jutrzejszą wizyta... Ja teraz spojrzę na jedzenie a mam już +2kg. Nie wiem czemu aż tak tyje już pilnuje się z jedzeniem i staram zdrowo się jeść. Czy przez ograniczenie laktacji? Wyglądam i czuję się jak bańka... Normalnie płakać mi się chce