Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Freyja super gratuluję
Piękne zdjęcie dzidziolka
Fajna pamiątka.
Jolciaa171 no ja też niczego nie użyłam na tą opryszczkę-jest tak mała,że aż dziwna,bo zawsze jak już mi wyszła-to gigant i swędziało niemiłosiernie.Nawet nic nie mam,żeby użyć bo dawno mi zimno nie wyszło-został mi sudokrem
Nita no ja wypełniając ciążową ankietę zaznaczyłam,że mam cukrzyków w rodzinie-ciekawe,czy mi zrobią...
Freyja lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
Ja ostatnio nie mam wcale na nic czasu.
Byłam w zeszła środę na usg 50minut ponad
Najpierw maleństwo było bardzo nisko i odwrócone pleckami i za wiele pani doktor nie mgła zobaczyć pozniej troszkę maluch zmienił pozycje ale straszne się wiercił wiec łatwo nie było, jak już pani doktor miała jak zajrzeć miedzy nóżki to jedna była podkulona i za żadne skarby się nie dało zobaczyć co skrywa a na koniec jak maluch wyprostował nóżki to była pępowina miedzy nogami i niestety musiała kończyć usg bo kolejna pacjentka czekała
Wiemy jedno ze to będzie dziecko ale jakiej płci to jeszcz nie wiadomo czy będzie Jan czy Klara
Wózek już zakupiony wybraliśmy bebetto Holand 2w1 i fotelik maxi cosi
Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze kochane i maluchy maja się dobrze, niestety nie mam czasu czytać wszystkich stron, ale mam nadzieje ze znowu znajdę troszkę czasu żeby być na bieżąco z wamiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 10:52
jolciaa171, GreenK, bratfrandu lubią tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Mama Wojtka wrote:Aleksandra, współczuję tyle czasu niepewności... Wiesz kiedy następne USG?
Nie mam pojęcia tutaj jest jedno takie konkretne usg
Mój narzeczony nie chciał wiedzieć jaka będzie płeć dziecka i upiera się żeby nie wiedzieć do porodu ale ja chyba nie wytrzymam
Zastanawiam się czy nie pójść w tajemnicy na usg i zrobić mu niespodziankę
Myśle ze i tak koło 26-30tc umówię się do swojego lekarza i może da skierowanie na usg bo teraz ciąże prowadzi tylko położnaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:21
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Ja już po wizycie mamy 390g szczęścia. I w końcu na 90% znamy płeć więc powiększamy grono, będzie DZIEWCZYNKA
w środę połówkowe więc potwierdzimy.
Aleksandra_nails, miazmija, Freyja, Lena1984, Lady_Dior, asylia, Pimka, GreenK, Ann.ann, Nadinka83, Mama Wojtka, Lorella, jolciaa171, Magda - mbc, Violet Flower, bratfrandu, Izieth lubią tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Super wiadomość Marryy
Gratulacje
-
Ja dziś po krzywej. Też się zastanawiam czy to nie za wczesnie bo jestem w 21 i 3 dniu ciazy. Pytałam lekarza to mówił że nie. No ja mam nadzieję że ma rację. Jakoś się boję. A glukoza nawet nie była taka zła gorzej było po pobieraniu krwi, prawie zwymiotowalam i slabo się zrobiło. Dobrze że był ze mną mój mąż nie wiem jak bez niego bym sobie poradziła. Polecam bardzo iść z bliską osobą na badanie bo nie wiadomo jak zareaguje organizm. Czy któraś też ma tak wcześnie krzywą? Pozdrawiam
-
Marry, gratulacje!
Ja na krzywą idę w poniedziałek. Jem tyle słodyczy, że żadna glukoza mi nie straszna. Ostatnio szłam na to badanie przestraszona opowieściami innych, a było całkiem przyjemnie. Glukoza pomarańczowa w płynie już czeka. Jakby się czepiali mam też cytrynową w proszku. Będzie uczta
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny
-
Ja zaczęłam przeglądać jakieś ubranka dla dzieci (które nie są bodziakami i pajacami) i średnio mi się podobają te rzeczy. Na razie mojo oko zwróciło uwagę na ciuszki w zarze i chyba one najbardziej do mnie przemawiają.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe919f77ded7.png💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, kurczę wkurzam się bo każdy mnie straszy, ze ćwiczę w ciąży bliźniaczej ;-(
Nawet babka, które je prowadzi mówiła, że jestem pierwszą w ciąży bliźniaczej co ćwiczy.
To co mam leżeć i tyć ;-(. Ćwiczenia są 1x w tyg i naprawdę spokojne...
Aha... Załatwiłam sobie spotkania z położną (ala szkoła rodzenia bez partnerów) 8 spotkań przy szpitalu za darmo. Ale w innym mieście i po porodzie musze zmienić deklarację na położną bo ta do mnie nie dojedzie.
Magda-mbc ja to szukam tylko pajacyków i to całych odpinanych bo tak boję się przebierać takie maleństwa, najlepiej nic przez głowe bym nie kupiła -
KaśkaKwa wrote:Magda-mbc ja to szukam tylko pajacyków i to całych odpinanych bo tak boję się przebierać takie maleństwa, najlepiej nic przez głowe bym nie kupiła
o tak, te pierwsze rozmiary lepiej brać rozpinane a nie przez głowę, bo ciężko się ubiera taki bezwładny łepek
Basia: -
Co robi kobieta w ciąży,której się straaaasznie nudzi ???
Idzie umyć auto mopem -
Lady Dior jeśli u Ciebie w rodzinie są osoby z cukrzycą to jak najbardziej masz podstawy do krzywej cukrowej i powinnaś mieć ją zrobioną. Ale to chyba w okolicy 27 tygodnia się robi. Zapytaj położnej lub zadzwoń i się przypomnij.
Niezłe masz zajęciaja raz w miesiącu jeżdżę na myjnię ręczną i tam mi faceci myją i odkurzają wszystko w środku
Kaśka, nie słuchaj nikogo. W ciąży bliźniaczej też można ćwiczyć, oczywiście z umiarem. Masz lekkie ćwiczenia raz w tygodniu, to bardzo dobrze, że się ruszasz i jesteś aktywna. Wyjdzie to Tobie na zdrowie, także kontynuuj w miarę sił
Ja również polecam biodziaki na sam początek z zatrzaskami. Ciężko jest noworodkowi założyć na początku coś przez głowę, która jest taka wiotka.KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Ja tu Wam spodenki pokazuje, a Wy mi o pajacach
Pajace też będę kupowała, wiadomix, ale chciałam kupić coś na lato do założenia na dupkę na bodziaka. Pewnie też będę szukała rampersów, ale patrzę też za spodenkami.
Bardzo mi się podobają ciuszki od mamyginekolog, są gładkie i z super bawełny. Na pewno sobie dokupie, bo zamówiłam już 3 zestawyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 18:26
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Marry gratulucje córeczki
My też po połówkowych ogólnie wszystko ok , na 200 % dziewczynka i waży 426 g ...jedyne na co mam zwrócić uwagę lekarzowi prowadzącemu to podwyższona ilość wód płodowych ..obecnie w górnej granicy ....Oczywiście internety przekopane i ziarnko niepokoju jest....Natomiast pociesza fakt że byłam u naprawdę super specjalisty i gdyby z małą było coś nie tak na pewno by to wypatrzył ...
A poniżej zdjęcie Bianki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71129c7baf8e.pngMagda - mbc, GreenK, Ann.ann, Nadinka83, Lady_Dior, Marryy, Violet Flower, bratfrandu, Izieth, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓