X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że mama ginekolog prowadzi sprzedaż ciuszków ;D pewnie drogie? Ja polecam Next. Super bawełna, taka konkretna jakościowo i po wielu praniach nic się z ubraniami nie dzieje :) z Zary nigdy nic nie miałam dla synka, ani jednej rzeczy, więc nie wiem.

miazmija lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 wrote:
    Marry gratulucje córeczki :)

My też po połówkowych ogólnie wszystko ok , na 200 % dziewczynka i waży 426 g ...jedyne na co mam zwrócić uwagę lekarzowi prowadzącemu to podwyższona ilość wód płodowych ..obecnie w górnej granicy ....Oczywiście internety przekopane i ziarnko niepokoju jest....Natomiast pociesza fakt że byłam u naprawdę super specjalisty i gdyby z małą było coś nie tak na pewno by to wypatrzył ...

A poniżej zdjęcie Bianki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/71129c7baf8e.png
    Super gratuluje !!!!
    Hmmm ja byłam u naprawdę świetnego lekarza od usg ale nic mi nie mówił o wodach płodowych. Mam nadzieje ze wszystko okej!

czarnulka24, Ariette1983 lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że mama ginekolog prowadzi sprzedaż ciuszków ;D pewnie drogie?
    Jak dla mnie nie są drogie. Ale ja też się nie orientuje w cenach rzeczy dla dzieci więc nie wiem ile to już dużo, a ile jeszcze okej :)
    Nie wiem czy u nas w pl jest ta firma Next, ale słyszałam o niej. Ja chyba polecę jeszcze w endo, newbie i pewnie hm.
    Ja generalnie co do swoich ubrań stosuję zasadę, że „na górę” noszę tylko naturalne materiały: bawełna, wełna, len, kaszmir. Nie kupuję ubrań z wiskozy czy poliestru, nawet jeśli prezentują się okej, chyba że to jakaś fajna spódnica, dlatego zależy mi też na fajnej jakościowo bawełnie dla dziecka. Myśle, że na lniane ubranka też będę polowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:51

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 gratuluję zdrowej córeczki :) Super fotka :)

Nita tak-będę za tydzień rozmawiać o tym z położną i zobaczę co mi powie.
    Ja korzystam z myjni automatycznej ale teraz taka ciapa, śnieg topnieje i nie ma sensu a mam białe auto,to od razu byłoby brudne.Patrzyłam tylko,czy sąsiadów gdzieś w pobliżu nie ma hahaha :D :D :D

Na ciuszkach dla takich noworodków, to ja się totalnie nie znam-najbardziej mi znane to body :P No ale my urodzimy na lato i w co takiego dzieciaczka ubrać na dwór hmmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 20:19

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Jak dla mnie nie są drogie. Ale ja też się nie orientuje w cenach rzeczy dla dzieci więc nie wiem ile to już dużo, a ile jeszcze okej :)
    Nie wiem czy u nas w pl jest ta firma Next, ale słyszałam o niej. Ja chyba polecę jeszcze w endo, newbie i pewnie hm.
    Ja generalnie co do swoich ubrań stosuję zasadę, że „na górę” noszę tylko naturalne materiały: bawełna, wełna, len, kaszmir. Nie kupuję ubrań z wiskozy czy poliestru, nawet jeśli prezentują się okej, chyba że to jakaś fajna spódnica, dlatego zależy mi też na fajnej jakościowo bawełnie dla dziecka. Myśle, że na lniane ubranka też będę polowała :)
    Właśnie zajrzałam do jej sklepu. Drogie body i pajace. Wręcz bardzo drogie. W UK jest taniej, nawet w Next. Ale the koszule poporodowe są fajne. Akurat na lato przewiewne ;)

Freyja lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. 467g chłopa. Morfologicznie wszystko prawidłowo. Ułożony był miednicowo że skrzyżowanymi stopkami akurat kopiacymi mnie w pęcherz. Dlatego jego kopniaki to raczej takie pukanie, a nie mocne odczucia. Rośniemy sobie dalej kolejna wizyta za miesiąc z wynikami badań ogtt, morfologia, mocz i toksoplazmoza. Wtedy też dokładnie obejrzymy kręgosłup i stopy bo dzisiaj tak leżał, że nie chciał się ładnie pokazać.

Violet Flower, Lusi91, GreenK, jolciaa171, Lorella, bratfrandu, Izieth lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Nawet nie wiedziałam, że mama ginekolog prowadzi sprzedaż ciuszków ;D pewnie drogie? Ja polecam Next. Super bawełna, taka konkretna jakościowo i po wielu praniach nic się z ubraniami nie dzieje :) z Zary nigdy nic nie miałam dla synka, ani jednej rzeczy, więc nie wiem.
    Z next nie mechaca sie nie spieraja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 21:21

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Z next nie mechaca sie nie spieraja?
    Nie, wcale. Mam nadal ubranka z Next po synku sprzed roku i były prane wiele razy. Nie mechacą się, nie ma żadnych kulek, nie są rozciągnięte. Ich bawełna jest naprawdę bardzo dobrej jakości, jest taka grubsza, konkretniejsza niz inne ubranka bawełniane.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra_nails wrote:
    Hejka dziewczyny
    Ja ostatnio nie mam wcale na nic czasu.
    Byłam w zeszła środę na usg 50minut ponad
    Najpierw maleństwo było bardzo nisko i odwrócone pleckami i za wiele pani doktor nie mgła zobaczyć pozniej troszkę maluch zmienił pozycje ale straszne się wiercił wiec łatwo nie było, jak już pani doktor miała jak zajrzeć miedzy nóżki to jedna była podkulona i za żadne skarby się nie dało zobaczyć co skrywa a na koniec jak maluch wyprostował nóżki to była pępowina miedzy nogami i niestety musiała kończyć usg bo kolejna pacjentka czekała :(
    Wiemy jedno ze to będzie dziecko ale jakiej płci to jeszcz nie wiadomo czy będzie Jan czy Klara
    Wózek już zakupiony wybraliśmy bebetto Holand 2w1 i fotelik maxi cosi

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze kochane i maluchy maja się dobrze, niestety nie mam czasu czytać wszystkich stron, ale mam nadzieje ze znowu znajdę troszkę czasu żeby być na bieżąco z wami
    Aleksandra to były polowkowe moglabys mi dorzucic jakies foto kartki z tego usg bo ja bylam w 18 tc dokładnie 17+2 i nie wiem czy to byly polowkowe czy nie bo jedna znajoma mowila ze chyba juz polowkowe a z drugiej strony powinny byc chyba od 18+0 wiec sama nie wiem

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Nie, wcale. Mam nadal ubranka z Next po synku sprzed roku i były prane wiele razy. Nie mechacą się, nie ma żadnych kulek, nie są rozciągnięte. Ich bawełna jest naprawdę bardzo dobrej jakości, jest taka grubsza, konkretniejsza niz inne ubranka bawełniane.
    Aha z next nie mam chyba zadnych,glownie h&m , 5'10'15 , smyk czy sklep z niemowlecymi ciuszkami co sprzedaja pomiedzy cos z pepco itd chyba cos dokupie z tego next masz jakas konkretna stronke

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A firma f&f ktos próbował ciuszki?

07.06.2019 synek

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A firma f&f ktos próbował ciuszki?
    Też są fajne. Używam regularnie dla synka. Ja akurat bardzo ich pajace lubiłam, bo są wąskie, a mój zawsze był szczuplaczek. Niektóre ciuszki są bardzo szerokie, a Tescowe idealnie pasowały. Tylko kolorystycznie trochę nudno. Dla chłopców wzory w dinozaury, samochody, autobusy.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• miazmija Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Nita zgadzam się z Tobą. Ciuszki Next nie dość że są bardzo ładne wizualnie to maja super jakośc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 21:50

Nita, czarnulka24 lubią tę wiadomość

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, Next możesz zamówić normalnie z polskiej strony Next.pl
    Tylko, że wysyłka będzie z UK :)

Magda - mbc, czarnulka24 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! My dziś po polowkowym - wszystko dobrze, będzie drugi syn :) Tym oto sposobem niewiele mam rzeczy do dokupienia do wyprawki, ale wracając do domu zdążyłam zahaczyc o sklep i kupić kilka maleńkich ciuszkow ;)

Magda - mbc, Trine91, Nadinka83, Marryy, jolciaa171, czarnulka24, Pimka, Violet Flower, Lorella, Lena1984, bratfrandu, Izieth lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Właśnie zajrzałam do jej sklepu. Drogie body i pajace. Wręcz bardzo drogie. W UK jest taniej, nawet w Next. Ale the koszule poporodowe są fajne. Akurat na lato przewiewne ;)
    koszule też sobie kupiłam, porodową i poporodową.
    Ja te pierwsze ubranka chce prać w 90stopniach, wiem, że każdą białą bawełnę niby można tak wyprać, ale u mamyginekolog jest napisane, że nadają się do pranaia w 90st., m.in. dlatego je zamówiłam.

Jeśli chodzi o ubranka z lidla, to znowu poprosiłam mame, żeby mi kupiła ten 5-pak, co teraz weszły, bo u nas to znika 5min po otwarciu, a ja nie mam czasu. I mama wczoraj zadzwoniła i pow., że nie kupi, bo bawełna może i niezła ale wygląd żaden i jedzie do zary kupić coś ładnego :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Też są fajne. Używam regularnie dla synka. Ja akurat bardzo ich pajace lubiłam, bo są wąskie, a mój zawsze był szczuplaczek. Niektóre ciuszki są bardzo szerokie, a Tescowe idealnie pasowały. Tylko kolorystycznie trochę nudno. Dla chłopców wzory w dinozaury, samochody, autobusy.
    No i tu jest u mnie kolejny problem, że ja nie cierpie wzorów na rzeczach dla dzieci i szukam tylko gładkich rzeczy, haha będzie zabawnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 06:52

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26, Kalika gratuluję udanych wizyt I zdrowych chłopców bo to najważniejsze :)

kalika lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    koszule też sobie kupiłam, porodową i poporodową.
    Ja te pierwsze ubranka chce prać w 90stopniach, wiem, że każdą białą bawełnę niby można tak wyprać, ale u mamyginekolog jest napisane, że nadają się do pranaia w 90st., m.in. dlatego je zamówiłam.

Jeśli chodzi o ubranka z lidla, to znowu poprosiłam mame, żeby mi kupiła ten 5-pak, co teraz weszły, bo u nas to znika 5min po otwarciu, a ja nie mam czasu. I mama wczoraj zadzwoniła i pow., że nie kupi, bo bawełna może i niezła ale wygląd żaden i jedzie do zary kupić coś ładnego :D

To prawda byłam w Lidlu zerknąć na ten 5pak ale wyglądu nie ma szare to takie. Za to kupiłam skarpeteczki 5 par mój pierwszy zakup dla dziecka w dodatku różowy bo w końcu znam płeć :-D

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Next ma fajne ubranka, ale mnie np. wkurza że ta sama rzecz na stronie kosztuje 12 funtów, a w polskiej wersji językowej 90 zł, czyli prawie dwa razy tyle. Dla zasady nie kupuję :P

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ