Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do laktatora to mi się przydał od początku. Najpierw bo Młody nie łapał dobrze, denerwowal się a ja chciałam żeby dostał mój pokarm a nie mm. A po trzech dniach miałam taki nawał że mi co chwila ciekło... Tak więc nawet jeśli uważacie, że nie ma sensu od razu kupować to ja bym radziła chociaż mieć wybrany konkretny model i pod ręką kogoś kto z miejsca założy buty i pojedzie do sklepu w razie czego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 00:20
-
Magda, z tych dwóch laktatorów, które masz na oku z czystym sumieniem mogę polecić Medelę. Mają najlepsze laktatory. Akurat tutaj w UK one są najbardziej popularnych i polecane, a z opowieści słyszałam, że elektryczny Tommee Tippie czasem zawodzi. Medela poza tym jest cichutka, a Tommee trochę głośniejszy.
GreenK, ja miałam mieć poród w wodzie kiedy byłam w pierwszej ciąży. Taki był mój plan porodu wpisany do notatek ciążowych. Niestety, od 33 tygodnia dostałam pre-eklampsji oraz nadciśnienia ciążowego i nie mogłam w wodzie rodzić, bo żeby rodzić w wodzie nie można mieć żadnych komplikacji w ciąży, zwłaszcza nadciśnienia.
Ale znam wiele kobiet, które rodziło i bardzo sobie chwalą. Ciepła woda rozluźnia, ale nie można wtedy skorzystać z żadnego środka przeciwbólowego, tylko gaz. Epidural odpada.Magda - mbc, GreenK lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:16
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie potrafi po prostu zacząć płynąć z piersi, szczególnie jak się położę na boku bez stanika i uciskana jest jedna pierś - wtedy jest mini powódź, a na koszulce mokra plama na jakieś 4cm średnicy. Już chyba muszę kupić wkładki laktacyjne, bo codziennie na staniku mam też zaschnięte po kilka kropelek z obu stron.
Ech no i przekonuję się do kupna laktatora. Myślę o Medela Mini Electric, bo faktycznie - albo potrzebny żeby rozkręcić laktację, albo żeby zbierać nadmiar mleka i mrozić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
GreenK wrote:Dziewczyny? Czy macie upławy jak woda? Ja mam poprostu mokra bieliznę. Nie jest to mocz. Nie są to typowe upławy. Szyjka zamknięta. Ma ktoś coś takiego?
-
U mnie też ciagle krew z nosa i czasem z dziąseł idzie. tzn nie leje się strumieniami ale jak wydmuchuje nosa to zawsze jest wydzielina i pełno krwi.
U mnie też sporo wodnistej wydzieliny- czytałam że teraz to nawet może być więcej.
Podobono wyciek z pierwsi na tym etapie też jest normalny - chociaż ja nie mam póki co.
Dziewczyny pomóżcie proszę - na ból gardła w ciąży można Tantum Verde w spray'u lub Uniben też spray'u - dobrze pamiętam?
2019 Natalka -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Ja mam, aż się swego czasu strasznie bałam że to wody. Moja gin twierdzi, że tak może być, ja jednak myślę jeszcze o kupieniu tych wkładek, które wykrywają sączenie się wód
-
nick nieaktualny
-
GreenK- ja dokładnie mam tak samo wkładkę zmieniam kilkakrotni w ciągu dnia, ponieważ nie lubię tego uczucia wilgoci. Porozmawiam właśnie o tym z moim ginekologiem w Piątek za tydzień, ale wydaje mi się, że to jest raczej normalne.
Będę i tak robiła badanie moczu przed wizytą, więc dowiem się czy to nie jakaś infekcja ale raczej nie podejrzewam tego bo one są bez zapachu i takie czasem lekkko podbarwione na żółto/kremowo.
Co do krwawień z nosa to już pisałam, że u mnie to codzienność. Nie są bardzo intensywne na szczęście. Anemii nie miałam do tej pory, więc również się tym nie przejmowałam.
Doriska87- tantum verde/ uniben jest dozwolony w ciąży
Co do siary to u mnie jeszcze nie ma takiego swobodnego wycieku. Kropelka pojawia się ale tylko po naciśnięciu na pierś/brodawkę.
Ja planuję kupić laktator elektryczny na jedną pierś ale jeszcze nie rozglądałam się za niczym- poczytam o tym medela skoro go polecacie.
Doriska87, GreenK lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dziś przed 4 pobudka na siku i potem nie spałam z godzinę...
GreenK ja w pierwszym trymestrze miałam dużo wodnistego śluzu,teraz jakby mniej-to pewnie kwestia bardzo indywidualna,choć generalnie kobiety w ciąży mają zwiększoną ilość mlecznego śluzu.Ja teraz mam tak normalnie jak w fl.
Doriska87 no dużo dziewczyn poleca na gardło to tantum verde ale nie poradzę,bo zapomniałam co to ból gardłaPamiętam,że jak miałam zapalenie gardła na tle bakteryjnym,to woda z solą naprawdę przynosiła ulgę-przy wirusowym to nie wiem za bardzo...
Co do piersi,to moje nadal w stanie spoczynku hahaNic o ciąży im nie wiadomo
Dziś udało mi się strzelić kilka fotek na pamiątkę,jak mała się wyginała-chyba koci grzbiet ćwiczyła haha
Magda-mbc kciuki za dzisiejszą wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 11:51
Doriska87, Magda - mbc lubią tę wiadomość