Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDoriska! Rozumiem Twoje schizy, na początku schiza miałam ze wszystkim aż któregoś dnia powiedziałam sobie dość. Żyjemy jak żyjemy, wszystko jest albo niezdrowe albo zawiera coś tam albo nie zawiera. Odżywiam się racjonalnie i jem to na co mam ochotę i przestaje czytać w necie te wszystkie porady i informacje
i duuuzo lepiej mi jest
i myśle ze dzieciaczek tez szczęśliwszy
polecam te metodę
Magda - mbc, Doriska87, Lady_Dior, Freyja, Oleśka11 lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem czy jest potrzebny od początku.
Natomiast używanego elektrycznego nie można kupować, bo w korpusie laktatora mogą być grzyby, a korpusu nie da się wymienić.
Używany można odkupić tylko ręczny, bo jego wysterylizujesz całego lub można wypożyczyć ze szpitala profesjonalny elektryczny - one mają system zamknięty.GreenK lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ann.ann naprawdę na tym etapie jeszcze się męczysz z mdłościami
Nie zazdroszczę...
Co do laktatora,to nie mam pojęcia,czy będę używać ale wolę kupić i to elektryczny.Moja siostra obydwoje dzieci karmiła metodą kpi i jak widziałam tą meczarnię z tym ręcznym laktatorem co 3 godziny to bez zastanowienia wolę od razu kupić elektrycznyCzas pokaże-może będę mieć szczęście i będę karmić piersią bezboleśnie
ale zabezpieczę się.
A teraz uwagaZnajomy z pracy oznajmił,że spodziewają się z żoną 5tego dziecka (Marokance) jego żona cały czas brała antykoncepcyjne tabletki i o ciąży dowiedzieli się w 20t
można? Można haha
Teraz jest w 21tc jak ja
Nie ma to jak połowę ciąży przegapić
Mama Wojtka, Takana5, Marryy, GreenK lubią tę wiadomość
-
GreenK wrote:Doriska! Rozumiem Twoje schizy, na początku schiza miałam ze wszystkim aż któregoś dnia powiedziałam sobie dość. Żyjemy jak żyjemy, wszystko jest albo niezdrowe albo zawiera coś tam albo nie zawiera. Odżywiam się racjonalnie i jem to na co mam ochotę i przestaje czytać w necie te wszystkie porady i informacje
i duuuzo lepiej mi jest
i myśle ze dzieciaczek tez szczęśliwszy
polecam te metodę
Właśnie do mnie dociera ze z moją naturą i spaczeniem zawodowym, jedynym dla mnie ratunkiem jest... ODŁACZENIE INTERNETU... hihi:-)2019 Natalka -
Lady_Dior wrote:A teraz uwaga
Znajomy z pracy oznajmił,że spodziewają się z żoną 5tego dziecka (Marokance) jego żona cały czas brała antykoncepcyjne tabletki i o ciąży dowiedzieli się w 20t
można? Można haha
Teraz jest w 21tc jak ja
Nie ma to jak połowę ciąży przegapić
Co za historia, haha…2019 Natalka -
Zaczęła czuć ruchy
No i test zrobiła-oczywiście 2krechy
ale na wizycie w szpitalu przeżyli szok,że to 20tc
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
A to co, ona przerwy w tabletkach nie robiła na okres czy co? I w ogóle ciekawe czy ta antykoncepcja brana przez tyle tygodni nie zaszkodziła dziecku. Jak myślicie?
Do jutra jest promocja w Auchan - 30% na akcesoria dla niemowląt i pierwszy raz zaszalałam- kupiłam przewijak na łóżeczko, podkłady, butelki, smoczki, ręcznik i podgrzewacz. Fajnie tak wreszcie kupować takie dupereleWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 17:59
Freyja, Marryy, GreenK, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 tego nie wiem ale przypuszczam,że raczej przerw nie robiła a kto to wie-może robiła i plemienia małe miała-nie wiem...Moja przyjaciółka dowiedziała się w 12tc bo w terminie miesięczek normalnie krwawiła-jedynie jaką różnicę zauważyła to taką,że nie miała żadnych skurczy,gdzie normalnie bez tabletek ani rusz...
Nie wiem,czy tabletki antykoncepcyjne mogą wpłynąć na rozwój dziecka ale biorąc pod uwagę,gdyby to był sam progesteron,to chyba nie? Nie mam pojęcia...
A teraz zmowu z innej beczki...
Ja mam ostatnie usg w 34tc. i wiem,że dziecko w tym czasie rzadko zmienia ułożenie.Koleżanka mówiła,że nie robią usg przed porodem-sprawdzają ręcznie jak ułożone jest dziecko ehhh ...Nie wiem co o tym sądzić.Dla mnie to jednak trochę jak średniowieczeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 18:48
-
Wiecie co odnośnie tego sprawdzania położenia bez usg. Przypomniałam sobie jak kuzynka mówiła że dr w trakcie porodu włożył palce i obracal małego w środku bo coś źle był ułożony, główka do wyjścia nie pamiętam czy w dół czy jak ale samo to obracanie podobno tragedia.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj na wizycie jednak bez USG, za dwa tygodnie mam zrobić krzywą cukrową, powtórzyć toksoplazmozę no i standard morfologia+mocz. USG za trzy tygodnie, czyli będzie moja najdłuższa przerwa w podglądaniu małego... bo od 1 lutego do 12 marca
Dobrze, że kopie, to człowiek spokojniejszy.
Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOmg!! Ale historia z 20 tyg. Ale sama znam dziewczynę która się dowiedziała w 4 mc. Nie miała żadnych objawów, nie miała tez okresu ale ona miała policystyczne jajniki i inne dolegliwości które sprawiały ze czasem nie miała miesiączki kilka miesięcy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa uważam, że jak ktoś współżyje to PCOS czy nie, kurde trzeba sprawdzać. Test sikaniec nie kosztuje nie wiadomo ile. Ja sama miałam ogromne przerwy w miesiączkach i współżyjąc nigdy nie dopuściłam do sytuacji żeby nie sprawdzić raz na kilka tygodni nawet jeśli byłam w 99,9% pewna, że nie jestem w ciąży. Chyba nigdy nie zrozumiem bezmyślności ludzi...
-
Lady_Dior wrote:Nie wiem,czy tabletki antykoncepcyjne mogą wpłynąć na rozwój dziecka ale biorąc pod uwagę,gdyby to był sam progesteron,to chyba nie? Nie mam pojęcia...2019 Natalka
-
Lady_Dior wrote:A teraz zmowu z innej beczki...
Ja mam ostatnie usg w 34tc. i wiem,że dziecko w tym czasie rzadko zmienia ułożenie.Koleżanka mówiła,że nie robią usg przed porodem-sprawdzają ręcznie jak ułożone jest dziecko ehhh ...Nie wiem co o tym sądzić.Dla mnie to jednak trochę jak średniowiecze
Ja ostatnie USG miałam w 20 tygodniu i już więcej nie będę miała więc i tak dobrze że masz w 34tutaj to dopiero średniowiecze.
-
GreenK wrote:Omg!! Ale historia z 20 tyg. Ale sama znam dziewczynę która się dowiedziała w 4 mc. Nie miała żadnych objawów, nie miała tez okresu ale ona miała policystyczne jajniki i inne dolegliwości które sprawiały ze czasem nie miała miesiączki kilka miesięcy
a wcześniej wszystko zmalała na skutki operacji i leczenia.
-
Doriska87 wrote:Dużo dziewczyn, zwłaszcza po in vitro i czasem po inseminacjach bierze estrogeny i progesteron i to w dawkach o wiele większych niż w anty....
No dlatego myślę,że nie zaszkodziło to dzieckuale nie mogę wyrazić 100% pewności ,bo w tej kwestii nie mam za bardzo wiedzy.Sama z antykoncepcją nie miałam do czynienia
GreenK jakbym tylko miała taką opcję,to chciałabym skorzystać.Moja kuzynka 2x rodziła w wodzie i jest zachwycona
Denmark o rety....Już nie narzekam na Holandię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 21:55