X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Hej dziewczyny! Ja właśnie jade na wizyte mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!

kciuki mocne! :)

GreenK, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za same dobre wieści z wizyt :) i czekam na info :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie wszystko dobrze. Szyjka zamknięta, dzieciaczek zdrowy. Białkiem w moczu mam się nie przejmować bo takie ilości świadczą o błędzie pobrania aczkolwiek sama zamierzam powtórzyć badanie. Wszystkie inne dolegliwości typowo ciążowe wiec trzeba się przemeczyc :)

Lady_Dior, Magda - mbc, Izieth, Mama Wojtka, Szczesliwa1405, Nadinka83, Pimka lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    O stronie MTHFR Polska ja wspominałam. Ale pisałam że należy zachować zdrowy rozsądek ją czytając. Wydaje mi się że cześć postów tam zamieszczonych jest zbyt radykalna i niekoniecznie zgodna z potrzebami poszczególnych przypadków.

Ja mimo MTHFR zamierzam szczepić. Jeszcze nie wybrałam szczepionek ale napewno szczepić będę.

A dziś wizyta u nowej Pani doktor. :)

No właśnie przerażają mnie Ci ludzie na tej grupie, ale jak widzę teksty typowo antyszczepionkowe i jak ktoś poleca strony typu stopnop itp., to od razu mi się zapala czerwona lampka i osoba automatycznie staje się niewiarygodna :/
    Córkę szczepiłam i nigdy nie miała najmniejszego problemu, nawet gorączki nie miała, więc mam nadzieję, że z synem będzie tak samo.

Moja będzie miała badania w tym roku, na NFZ, więc nawet nie wiem co w sumie jej zbadają. Pani genetyk powiedziała, że bez względu co jej wyjdzie u dzieci nic się z tym nie robi. Ale wiedzieć trzeba, co i jak, bo obstawiam, że przynajmniej jedną mutację ma.

GreenK - gratulacje! Super, że wszystko w porządku :)

GreenK lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK no i widzisz :) Od razu lepiej po takiej wizycie ;) Ja też powtarzam sobie badania sama-zawsze korzystam jak jestem w Pl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:59

GreenK lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa, mam nadzieję że z czasem będzie więcej pozytywnych wiadomości. Współczuję stresu..
    W ogóle podwójna ciąża to chyba większy stres, ale za to nagroda też większa :)

GreenK, Nadinka, gratuluję udanych wizyt!

U mnie dolegliwości nadal trzymają, po wszystkim mi niedobrze, jak nie zjem niczego to mi jeszcze gorzej. Lekarz poradził małe porcje w regularnych odstępach z zegarkiem w ręku i jest ciut lepiej, ale szału nie ma. Pocieszam się że może chociaż nie przytyję jakoś strasznie. Chociaż gdyby ktoś dał mi dobre samopoczucie w zamian za +15 kg to brałabym w ciemno :)

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dosyć późno ale chociaż dzisiaj się wyspałam. Zasnęłam coś po północy i z małym przebudzeniem o 3 spałam aż do 10 jak widać tego potrzebował mój organizm ale wczoraj się przemeczylam i nie spałam prawie nic w dzien, a wstałam o 6:30. Dzisiaj będę szukała w mojej okolicy jakiejś położonej skoro powinnam się już w ciąży zapisać do niej...

• KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    KaśkaKwa na pewno będzie wszystko dobrze :* Będziesz mieć częściej wizyty? Ten mięśniak pewnie do obserwacji co? Kiedy będziesz mieć echo serca? Chyba jakoś 26tc,czy mi się pomieszało? Tak czy siak zaciskam mocno kciuki-musi być dobrze :) Niech dzieciaki rosną zdrowo :*

Jutro idę do mojego lekarza zobaczę co powie, a na echo próbuje się dodzwonić bo mam iść do innego szpitala.

EDIT: zapisali mnie na piątek 22.02 ( 21+6)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:38

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa to super że udało Ci się tak szybko to echo załatwić :) Nie będziesz się stresować tygodniami.Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za echo.Daj znać nam :)

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Wawa! Trzymamy kciuki zeby wszystko było dobrze ! Dawaj znaki

Dziewczyny na który tydzień ustawianie usg 28-32 raczej na początku czy po 30 tyg?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green K, ja się umówiłam jakoś tak w 30tc.

Dziewczyny, czy któraś z Was powie mi coś więcej o laktatorach. Znalazłam takie dwa:

https://www.recepta.pl/produkty/medela-mini-electric-odciagacz-pokarmu-bateryjno-sieciowy-1-szt

https://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-laktator-elektryczny.html

Skłaniam się ku temu, by laktator mieć od razu. Tym bardziej, że nie znam jeszcze decyzji lekarza, co do mojego porodu.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdziła się Medela, ten podstawowy ręczny (ale korzystałam sporadycznie). Ich smoczek (calma) też mogę polecić na dokarmianie poza kp jak jest taka potrzeba. Trudno się z niego pije, ale to pomaga w przechodzeniu pomiędzy butelka a piersią.

W ogóle jak macie możliwość to korzystajcie w szpitalu z doradcy laktacyjnego (na niektórych oddziałach jest taka osoba z certyfikatem CDL). Ja miałam ogromne problemy z początkiem karmienia, mam nadzieję że tym razem będzie łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wybrałam laktator i będzie to Lovi. Niestety wszystko zależy czy będziesz dużo korzystać czy nie. Jak sporadycznie to ręczny wystarczy, jak b często to na 2 cycki :). Ja wybieram wersje pośrednia czyli elektroniczny na 1 pierś ;)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na właśnie nie wiem co będzie, bo nie mam dzieci :P
    Myślę też o wersji pośredniej, czyli elektroniczny na 1 pierś. Tylko teraz zastanawiam. się czy ta madela mini, czy ten tommee tippee (on ma jeszcze jakieś ekstrasy w zestawie)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Kaśka, dobrze, że tak szybko... Oby wszystko wyszło jak należy.
    Ja kupiłam podwójny laktator Lansinoh za 320zł (miałam 20% rabatu do apteki). Cena podwójnej Medeli przeraża, a opinie mają podobne. Ostatnio miałam ręczny TT i to było nieporozumienie... Obeszłam się bez laktatora ;-)

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, laktator jest niezbędny od początku?

Ann.ann lubi tę wiadomość

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaśkaKwa również trzymam kciuki. Ciąża bliźniacza to wg mnie spore wyzwanie. Podziwiam Was Dziewczyny które spodziewają się bliźniaków. Ale to też 2 razy więcej szczęścia :-)

Jeśli o usg to 2 lekarzy polecało mi z tego przedziału czasu 28-32 tydzień celować w 30 tydzień z terminem, więc tak się zapisałam.

Ja laktator kupiłam ręczny z Aventa bo była kiedyś promocja - minus 40 proc.
    Czuje podskórnie ze się przyda np. przy nawale mlecznym itd. Będę spokojniejsza jak będę wiedziała ze jest a nie w trakcie godziny W goroczkow szukała dobrych ofert + opinii.

Ja dziś niestety miałam kiepska noc. Ale to wszystko przez moje schizy i stres.
    Ponieważ walczę ciągle z zaparciami a skuteczną metoda walki okazały się m.in. płatki owsiane z suszonymi owocami to sobie tak niemal co dzień jadłam żurawinę i rodzynki suszone do tych płatków. A wczoraj doczytałam że są konsekrowane siarczanami które są szkodliwe... FUCK....A że piję tez codziennie soki z warzyw (sama robie) burak, 2 jabłka, marchew i seler to oczywiście żeby nie było za pięknie okazało się ze w burakach sa azotany - też szkodliwe... FUCK nr 2- jakby ktoś mi w mordę strzelił :-(

Możecie się śmiać ale nie wiem czy to przez hormony czy już mi się w głowie miesza - wpadłam w jakąś histerię i nie mogłam spać do 4 nad ranem.
    Ja już nie wiem co jeść...boję się jeść bo wszędzie jakiś haczyk...
    Jak tak dalej pójdzie to skończę w psychiatryku:-):-):-)

A tak w ogóle to powiem Wam że z każdym dniem czuję że mam coraz mniej miejsca pod żebrami, trudniej się oddycha, jak mam się schylić też jest ciężko...- no ale tak już musi być. U mnie 26 tydzień się zaczął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:54

2019 Natalka
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Kurcze, laktator jest niezbędny od początku?

Moim zdaniem wcale nie jest, ale warto na spokojnie rozeznać temat i potem gdyby był potrzebny to ewentualnie wysłać kogoś żeby kupił

• KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręcznego nie kupię ;-)

Bo pamietam jak chodziłam do siostry na kawę jak ona urodziła i musiałam jej tym ręcznym mleko ściągać, to była jakaś masakra, a biedulka się cieszyła, że chociaż troszkę ktoś jej pomoże ;-)

Planuje elektryczny podwójny jednak, ale może uda się coś używanego w dobrym stanie kupić.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że był poruszany temat szczepień. Polecam wam bloga https://wyszczepieni.pl
    Dziewczyna bardzo fajnie opisuje, porównuję składy szczepionek

Doriska87 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ