Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej! U mnie wszystko dobrze. Szyjka zamknięta, dzieciaczek zdrowy. Białkiem w moczu mam się nie przejmować bo takie ilości świadczą o błędzie pobrania aczkolwiek sama zamierzam powtórzyć badanie. Wszystkie inne dolegliwości typowo ciążowe wiec trzeba się przemeczyc
Lady_Dior, Magda - mbc, Izieth, Mama Wojtka, Szczesliwa1405, Nadinka83, Pimka lubią tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:O stronie MTHFR Polska ja wspominałam. Ale pisałam że należy zachować zdrowy rozsądek ją czytając. Wydaje mi się że cześć postów tam zamieszczonych jest zbyt radykalna i niekoniecznie zgodna z potrzebami poszczególnych przypadków.
Ja mimo MTHFR zamierzam szczepić. Jeszcze nie wybrałam szczepionek ale napewno szczepić będę.
A dziś wizyta u nowej Pani doktor.
No właśnie przerażają mnie Ci ludzie na tej grupie, ale jak widzę teksty typowo antyszczepionkowe i jak ktoś poleca strony typu stopnop itp., to od razu mi się zapala czerwona lampka i osoba automatycznie staje się niewiarygodna
Córkę szczepiłam i nigdy nie miała najmniejszego problemu, nawet gorączki nie miała, więc mam nadzieję, że z synem będzie tak samo.
Moja będzie miała badania w tym roku, na NFZ, więc nawet nie wiem co w sumie jej zbadają. Pani genetyk powiedziała, że bez względu co jej wyjdzie u dzieci nic się z tym nie robi. Ale wiedzieć trzeba, co i jak, bo obstawiam, że przynajmniej jedną mutację ma.
GreenK - gratulacje! Super, że wszystko w porządkuGreenK lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
GreenK no i widzisz
Od razu lepiej po takiej wizycie
Ja też powtarzam sobie badania sama-zawsze korzystam jak jestem w Pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:59
GreenK lubi tę wiadomość
-
KaśkaKwa, mam nadzieję że z czasem będzie więcej pozytywnych wiadomości. Współczuję stresu..
W ogóle podwójna ciąża to chyba większy stres, ale za to nagroda też większa
GreenK, Nadinka, gratuluję udanych wizyt!
U mnie dolegliwości nadal trzymają, po wszystkim mi niedobrze, jak nie zjem niczego to mi jeszcze gorzej. Lekarz poradził małe porcje w regularnych odstępach z zegarkiem w ręku i jest ciut lepiej, ale szału nie ma. Pocieszam się że może chociaż nie przytyję jakoś strasznie. Chociaż gdyby ktoś dał mi dobre samopoczucie w zamian za +15 kg to brałabym w ciemnoBasia: -
Witam się dosyć późno ale chociaż dzisiaj się wyspałam. Zasnęłam coś po północy i z małym przebudzeniem o 3 spałam aż do 10 jak widać tego potrzebował mój organizm ale wczoraj się przemeczylam i nie spałam prawie nic w dzien, a wstałam o 6:30. Dzisiaj będę szukała w mojej okolicy jakiejś położonej skoro powinnam się już w ciąży zapisać do niej...
-
Lady_Dior wrote:KaśkaKwa na pewno będzie wszystko dobrze :* Będziesz mieć częściej wizyty? Ten mięśniak pewnie do obserwacji co? Kiedy będziesz mieć echo serca? Chyba jakoś 26tc,czy mi się pomieszało? Tak czy siak zaciskam mocno kciuki-musi być dobrze
Niech dzieciaki rosną zdrowo :*
Jutro idę do mojego lekarza zobaczę co powie, a na echo próbuje się dodzwonić bo mam iść do innego szpitala.
EDIT: zapisali mnie na piątek 22.02 ( 21+6)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 10:38
-
KaśkaKwa to super że udało Ci się tak szybko to echo załatwić
Nie będziesz się stresować tygodniami.Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i za echo.Daj znać nam
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Green K, ja się umówiłam jakoś tak w 30tc.
Dziewczyny, czy któraś z Was powie mi coś więcej o laktatorach. Znalazłam takie dwa:
https://www.recepta.pl/produkty/medela-mini-electric-odciagacz-pokarmu-bateryjno-sieciowy-1-szt
https://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-laktator-elektryczny.html
Skłaniam się ku temu, by laktator mieć od razu. Tym bardziej, że nie znam jeszcze decyzji lekarza, co do mojego porodu.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
U mnie sprawdziła się Medela, ten podstawowy ręczny (ale korzystałam sporadycznie). Ich smoczek (calma) też mogę polecić na dokarmianie poza kp jak jest taka potrzeba. Trudno się z niego pije, ale to pomaga w przechodzeniu pomiędzy butelka a piersią.
W ogóle jak macie możliwość to korzystajcie w szpitalu z doradcy laktacyjnego (na niektórych oddziałach jest taka osoba z certyfikatem CDL). Ja miałam ogromne problemy z początkiem karmienia, mam nadzieję że tym razem będzie łatwiej.Basia: -
nick nieaktualny
-
No na właśnie nie wiem co będzie, bo nie mam dzieci
Myślę też o wersji pośredniej, czyli elektroniczny na 1 pierś. Tylko teraz zastanawiam. się czy ta madela mini, czy ten tommee tippee (on ma jeszcze jakieś ekstrasy w zestawie)💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Gratuluję udanych wizyt. Kaśka, dobrze, że tak szybko... Oby wszystko wyszło jak należy.
Ja kupiłam podwójny laktator Lansinoh za 320zł (miałam 20% rabatu do apteki). Cena podwójnej Medeli przeraża, a opinie mają podobne. Ostatnio miałam ręczny TT i to było nieporozumienie... Obeszłam się bez laktatoraRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny
-
KaśkaKwa również trzymam kciuki. Ciąża bliźniacza to wg mnie spore wyzwanie. Podziwiam Was Dziewczyny które spodziewają się bliźniaków. Ale to też 2 razy więcej szczęścia
Jeśli o usg to 2 lekarzy polecało mi z tego przedziału czasu 28-32 tydzień celować w 30 tydzień z terminem, więc tak się zapisałam.
Ja laktator kupiłam ręczny z Aventa bo była kiedyś promocja - minus 40 proc.
Czuje podskórnie ze się przyda np. przy nawale mlecznym itd. Będę spokojniejsza jak będę wiedziała ze jest a nie w trakcie godziny W goroczkow szukała dobrych ofert + opinii.
Ja dziś niestety miałam kiepska noc. Ale to wszystko przez moje schizy i stres.
Ponieważ walczę ciągle z zaparciami a skuteczną metoda walki okazały się m.in. płatki owsiane z suszonymi owocami to sobie tak niemal co dzień jadłam żurawinę i rodzynki suszone do tych płatków. A wczoraj doczytałam że są konsekrowane siarczanami które są szkodliwe... FUCK....A że piję tez codziennie soki z warzyw (sama robie) burak, 2 jabłka, marchew i seler to oczywiście żeby nie było za pięknie okazało się ze w burakach sa azotany - też szkodliwe... FUCK nr 2- jakby ktoś mi w mordę strzelił
Możecie się śmiać ale nie wiem czy to przez hormony czy już mi się w głowie miesza - wpadłam w jakąś histerię i nie mogłam spać do 4 nad ranem.
Ja już nie wiem co jeść...boję się jeść bo wszędzie jakiś haczyk...
Jak tak dalej pójdzie to skończę w psychiatryku:-)
A tak w ogóle to powiem Wam że z każdym dniem czuję że mam coraz mniej miejsca pod żebrami, trudniej się oddycha, jak mam się schylić też jest ciężko...- no ale tak już musi być. U mnie 26 tydzień się zaczął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 15:54
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Ręcznego nie kupię
Bo pamietam jak chodziłam do siostry na kawę jak ona urodziła i musiałam jej tym ręcznym mleko ściągać, to była jakaś masakra, a biedulka się cieszyła, że chociaż troszkę ktoś jej pomoże
Planuje elektryczny podwójny jednak, ale może uda się coś używanego w dobrym stanie kupić.Lady_Dior lubi tę wiadomość