Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda, kurde z tą szyjką to powiem Ci co kraj to obyczaj... Tutaj 3 cm szyjka, twarda i zamknięta jest jak najbardziej normalna i nie dostałabyś żadnych leków, pomijając fakt, że tutaj nie stosuje się luteiny. No ale skoro lekarz każe, to trzeba brać, jednak nie martw się. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Z medela mini myślę, że to będzie najlepszy wybór
Ja mam dziś spadek formy. Nie to, że się źle czuję, ale jakoś nie w sosie jestem. Czasami mnie takie dołki psychiczne łapią. Mój synek trochę ciepły jest, temperatura na razie 37.3 i będę obserwować czy coś się nie rozwinie.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Wątek nam spadł na sam dół ojjj nie pozwolę na to
Tak nie może być dziewczyny
Proszę mi tu zaraz pisać,co jecie na śniadanko-ja za 15 min.będę jadła jogurt z płatkami i miodziem mniaaam.No i do picia standardowo inka lub Lungo.
Jolciaa171 jaką Ty kawę pijesz? Ja przez wyrzuty sumienia robię parę łyków (5zazwyczaj) i kawa ląduje w zlewieTrochę to takie marnotractwo ale te parę łyków poprawia mi nastrój
Mam Dolce Gusto i moją ulubioną kawą była espresso.W ciąży wypijam tych parę łyków Lungo ale staram się niecodzienne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:09
GreenK, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Ja na szczęście nie przepadam za kawą i nie piję jej na codzien, więc i w ciąży nie mam problemu aby z niej zrezygnować. Czasem gotuje sobie kujawianke- czyli zwykła inke taka gotowana jak dawniej. Bo Inka ta rozposzczalna jest dla mnie za słodka.
-
Ale że co jest w kawie złego? To mit, że szkodzi, można normalnie 2 filiżanki dziennie. No chyba że ma się nadciśnienie, to wtedy nie, ale mnie z moim ciśnieniem wiecznie w granicach max 90/50sami lekarze zachęcają do kawy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:50
Lady_Dior, Freyja lubią tę wiadomość
-
No to ja lekko zazdroszczę osobom,które nie piją kawy
Ja parę lat temu się uzależniłam
W pracy po prostu
Jak człowiek wychodzi z tej chłodni na przerwę taki zziębiony,to taka kawa tak potrafi rozgrzać ajjj
No i w ten sposób uzależniłam się psychicznie
Fizycznie nie-bo nie mam żadnych bóli głowy,czy nerwów,że kawy nie wypiję ale psychicznie już bardzo
Dobrze,że choć mam niskie ciśnienie
To jeszcze sprzedają taką inkę ? Ja mam właśnie tą rozpuszczalną z błonnikiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:30
-
Jak nie ma problemów z ciśnieniem to można pić spokojnie i bez wyrzutów sumienia
Przed ciążą dochodziłam do 4-5 dziennie, teraz się ograniczam do jednej (na podwójnym espresso, więc w sumie można liczyć jako dwie).
O, mam też dobry pretekst, na zaparcia pomaga, więc to nie używka tylko lekOleśka11, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Basia: -
Pimka wrote:Czy któraś z Was w tej ciąży zauważyła już wyciek mleka z piersi? U mnie w niedzielę pojawiły się pierwsze krople...Z tego co wiem to chyba jest to normalne.
Dziś zaczynam szkole rodzenia może akurat coś się o tym dowiem:-)ja też już zauważyłam kilka kropelek
GreenK , ja takie upławy miałam w tamtej ciąży w tych okolicach. Aż do gina pojechałam i byli wszystko ok.GreenK lubi tę wiadomość
-
Mi po kawie słabo i zatykają mi się uszy. Stawiam na ciśnienie i raczej nie pije. Chyba , że mega delikatną raz na tydzień.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Ja wczoraj miałam niezłego stresa. Cały dzień miałam skurcze, bezbolesne ale czułam duży dyskomfort i bolały mnie plecy. Wieczorem rozmawiałam z położna i powiedziała ze to zupełnie normalne. Ze póki są bezbolesne i nie nasilają się to są pewne Alvareza. Wzielam nospe wypiłam melisę i poszłam spać . No i przeszło ale już byłam w ataku histerii
)
A odnośnie kawy tez pije 1 dziennie, czasem jak jestem w kawiarni i mam okazje zamawiam bezkofeinowa. Ale spokojnie można 2 filiżanki. Ja ograniczam bo chociaż ciśnienie niskie to dużo pije herbatyrożnej ale każda ma kofeinę a roibos tobdla mnie męczarnia
-
Ann.ann taak-kawa zawsze mnie przeczyszczała
Teraz już tak nie działa ale może dlatego,że tylko parę łyków piję
Teraz pora na zastrzyk-ostatnio nie mogę narzekać,bo nie robią mi się żadne krwiaki.Daję sobie teraz bardziej w boki i idzie całkiem dobrze
Hiszpaneczka a jak Twoja wizyta u Endo? Ja ostatnio miałam ft4 0.99 i w Pl by mi lekarz pewnie podniósł trochę dawkę ale tu mi powiedzieli,że nie muszę,bo po tabletce zaraz ten hormon rośnie i mam pięknie w normie-dlatego nie sprawdzają tego na czczo tylko po tabletce.Ich interesuje jak mój organizm reaguje na daną dawkę a nie na czczo.Z jednej strony jest w tym sens ale z drugiej przyzwyczaiłam się do standardów w Pl -
U mnie chłopaki się trochę kręcą ale dokładnie czuję kiedy Kajtek dopada mój pęcherz
Oskar za to wysoko nad pepkiem pod zebrami się uaktywnia.
A jeszcze jak jeden śpi to drugi wstaje i tak na bieżąco mam towarzystwo
Kawę uwielbiam ale staram się nie pić codziennie -
Mnie też lekarz i położna zalecali kawe bo mam bardzo niskie ciśnienie - zwykle 90/50- w tych okolicach. Mówili tylko żeby lepiej rozpuszczalną niż z ekpresu hmmm no ale w ekspresie też można moc ustawić i żeby pić powoli żeby nie było nagłych skosów ciśnienia. Do 2 filiżanek takiej można.
Ja dziś też coś w słabym nastroju jestem. Wstałam z bólem gardła, piersi znów napierdzielają (zwłaszcza jedna)...A krwi z nosa poszło tyle z rana że aż się przeraziłam...Nic tylko zaszyć się w łóźku pod kołdrą i przeczekać ten dzień...
Z drugiej strony dziś rusza to promo w Lidlu dla maluchów i mam...więc wypadałoby ruszyć tyłek...2019 Natalka -
GreenK no to mnie uspokoiłaś
Wczoraj w sumie tylko 2x mi stwardniał na parę sec.ale jednak jest to stresujące.To pewnie te skurcze Alvareza ale zawsze chwilowy niepokój czuję...Teraz po 20tc mogą się częściej pojawiać ale oby jednak nie
Magnez biorę codziennie 400mg
No i naszła mnie ochota na earl Grey z Dilmahz cytryną mm mm
Moje dziecko to najbardziej zna chyba tylko słodko-kwaśne smaki
GreenK lubi tę wiadomość