Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleska
wiesz ze ja tez dopiero co weszlam w 3 trymestr i od razu zaczelam to odczuwac. Do tej pory naprawde nie czulam ze jestem w ciazy, zero dolegliwosci, az czasami to mi sie takie nierealne wydawalo a jak chodzilam na usg to az sie dziwilam ze faktycznie przeciez tam maly czlowieczek rosnie - a teraz tez mam zadyszke, tez nie moge normalnie usiasc bo czuje ucisk zaraz pod splotem slonecznym, wogole zauwazylam ze wielu rzeczy nie daje rady juz zrobic co mnie troche irytuje bo jestem samosia i nie cierpie prosic innych o pomoc, jestem jakas rozkojarzona i bez sil - a tu juz naprawde ostatnia prosta, tyle do zrobienia poczawszy od wyprawki - tu jestem naprawde do tyluoprocz kilku bodziakow nie mam kompletnie nic. Czesto kupowalam przez internet a teraz moje ciazowe widzimisie chce wszystko pomacac i zobaczyc na wlasne oczy zanim kupie - no tragedia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:45
-
Freya, tak! Kawa i herbata zdecydowanie zgagorodne są. Ja teraz i tak jetem na detoksie od nich ze względu na tą arytmię. O dziwo, po kilku dniach zupełnie mi ich nie brak
Magda, miętowa bo ładna a porodową to wzięłam czekoladową ze względu na to, że może jak będę krwią upaćkana to tak nie będzie widać. No i jesli jakaś gorsza niespodzianka sie przytrafi to może to jakoś zamaskuje 😂
Lorella, ja też taka samosiowa i też mnie wkurza, że muszę non stop męża o coś prosić. Wszystko co wymaga schylania się musi czekać aż on pomoże, bo ze względu na ostre bóle w biodrach to nawet nie mogę kucnąć. No kurde, z synem to na tym etapie jak koza w podskokach biegałam a teraz jestem jak jakaś stara łamaga
Mi dziś dzień upłynął na ciągu dalszym wicia gniazda. Porządkuję papiery, zamawiam jakieś duperelki do domu, sprzątam szuflady i takie tam... Już dawno nie miałam tak czysto w chałupieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:37
-
Mi dziś wyjątkowo brzuch często twardnie...W życiu nie odrożnię skurczy Alvareza od Braxtona Hicksa no ale muszę mieć nadzieję,że wszystko jest ok.Magnez zażyty,mała rusza się od niedzieli cały czas,wizytę mam umówioną na 12 kwietnia i teraz tylko czekać pozostaje...
-
Ja mam wizytę w poniedziałek i się doczekać nie mogę. Od wczoraj co chwile brzuch twardy.Już nie wiem co się z nim dzieje, ale włączyłam nospe 3x1 bo wyrobić nie mogę.
-
Nadinka83 a robi Ci się cały twardy,czy jakaś część? Mi dziś często ta buła z lewej strony wychodziła i wiem,że mała jest po tej stronie,bo od początku czuję ruchy po lewej stronie.Nie boli ale dyskomfort jest...
-
No ja mam wrażenie jakby coś mnie uciskało i nie wiem,czy to mała czy co
Takie kłucie w środku ale tak lekkie, że do końca nie wiem co to i czy to nie siedzi w mojej głowie...Na razie twardnień nie mam odkąd zażyłam magnez także ufff.
Rudzik też mam nadzieję,że moja kruszyna trochę urosła i będzie bliżej 50centyla ale tak spojrzałam na usg z 14 tyg.i już wtedy była na 38centylu-w 22tc 36centyl,więc chyba zostanie już taka drobna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:43
-
Lady_Dior wrote:Nadinka83 a robi Ci się cały twardy,czy jakaś część? Mi dziś często ta buła z lewej strony wychodziła i wiem,że mała jest po tej stronie,bo od początku czuję ruchy po lewej stronie.Nie boli ale dyskomfort jest...
Czasem cały twardy czasem w części. Nie jest to bolesne ale czuje mocny dyskomfort. Nie wiem czy przypadkiem chłopaki znów nie zmieniają pozycji.
-
cathy_y wrote:A ja polecam tę
https://allegro.pl/oferta/koszulka-do-porodu-i-karmienia-koszula-ciazowa-xs-5826330601?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
super koszula!
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Rudzik1 ja chyba miałam BH wczoraj-stwardniała mi wczoraj górna część brzucha i to była nowość dla mnie,bo poniżej brzuch był miękki.Piszę chyba,bo wszędzie czytam,że twardnieje od góry stopniowo w dół ale ja zauważyłam,że sama góra mi stwardniała.Dziś na razie jest ok uff oby jak najmniej tych twardnień.Niby normalne ale potrafią stres wywołać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:36
-
Oleśka, z tego samego powodu wybrałam właśnie te dwa kolory. I dokładnie jest jak mówisz, po zabiegu coś tam czasem ze mnie wyleciało i na brązie nic nie było widać! A miętowa tak jak mówisz, ładna, fajna na lato
Rudzik, nie wiem czy masz jakiś segregator od niej, ale ten pediatryczny oprócz kieszonek na badania składa się z wielu kart informacyjnych dotyczących noworodka, a później niemowlaka. Ja nie mam dzieci więc te informacje będą dla mnie pomocne.
Jest większy i grubszy niż jestem kobietą czy jestem w ciąży (bo ja mam oba).
Ja w ogóle lubię segregatoryNawet mój pies ma segregator zrobiony przeze mnie i tam są wszystkie jego dokumenty
Rudzik1 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A ja w ogóle mam dziś kontrolę po południu. Mam nadzieję, że będzie okej. Grzecznie leżałam przez te 5 dni.
Ja nie wiem jak ja ogarne to prasowanie ciuszków i inne takie rzeczy, może z czasem pozwolą mi się trochę ruszać.
Teraz wszystko robi mąż (praca, pies, zakupy, pranie, prasowanie, gotowanie), ja nie mogę się schylić nawet do zmywarki. Jedyne co, to ogarnęliśmy na razie panią, która przychodzi sprzątać. A mąż świetnie ogarnia, nawet znajduje czas na siłownię i basen💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny