X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Bo oni wrzucają te koszule (i inne swoje produkty) partiami. Jak rzucą ogłoszenia na IG to zaraz na następny dzień wykupione... Ja teraz już też będę polowała na koszulę do porodu od niej, więc jak coś to dam znać że "rzucili towar" ;)
    no ja też sprawdzam co jakiś czas, bo właśnie chcę zamówić jeszcze jedną :)
    podobno na koniec marca mają być.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja to czekam na cynka. Już kiedyś chciałam zrobić zakupy w sklepie mamyginekolog, ale rozmiarów nie było. Teraz to samo. Mam nadzieję że przed porodem zdążę ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos - dzisiaj ma być "dostawa", ale jeszcze nie wiem czy koszul. Więc jak coś to dam znać :)

kalika lubi tę wiadomość

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie bede od niej kupować :P

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:

Na szczęście nikt nie zmusza :)

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Jest szansa, że dzięki temu zostanie coś dla nas ;)

Oleśka11, GreenK, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny są tam wysokie ale jeśli za ceną idzie jakość to można wydawać 💸 sklep jak sklep. A to, że prowadziła najpierw bloga to raczej nie ma nic do rzeczy... A sam blog mi się podoba choć w niektórych sprawach według mojej gin nie ma racji.

Mogę Wam trochę ponarzekać? Tak bym chciała żeby czas przeskoczył w jednej chwili o te dwa miesiące żebym mogła już urodzić... Ledwo wkroczyłam w ten III trymestr a już z całą siłą spadły na mnie dolegliwości tego okresu. Brzuch mi ciąży, w dodatku skurczybyk siedzi wysoko i nie mogę normalnie usiąść. Dosłownie duszę się. Chodzę ciągle głodna ale co nie zjem, nawet mało, to mam wrażenie że zaraz wszystko zwrócę- chyba macica tak mi usiska żołądek. Bolą mnie biodra, zadyszki dokuczają... ja nie wiem jak ja tą ostatnią prostą zniosę 😭

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są koszule ;)

kalika lubi tę wiadomość

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jej sekcję odzieżową to nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja z jakością, bo jedyne co od niej mam to segregator ciążowy i jest w porządku. Aktualnie chcę zobaczyć te koszule po/porodowe i segregator pediatryczny, ale pewnie wybiorę się w którąś środę do jej sklepu stacjonarnego na Marszałkowskiej żeby nie kupować kota w worku.
    Jasnym jest, że ciężko się zgodzić ze wszystkim co mówi, natomiast nie rozumiem ani nagonki, ani wychwalania pod niebiosa. Poza tym, że pokazuje na IG wyrywki ze swojego życia nie różni się niczym od innych sklepów internetowych i jeśli ktoś ma z tym problem to... jego problem. Jak ze wszystkim.

Ja też jestem ciągle głodna i jeśli najadam się "do końca" to powoduje refluks i zgagę. Ja nie wiem ile już zjadłam Gavisconu, ale powinni dać mi ceny hurtowe ;)

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam tę:) https://allegro.pl/oferta/koszulka-do-porodu-i-karmienia-koszula-ciazowa-xs-5826330601?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Hiszpaneczka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna jest, już kiedyś ją na fb wrzucałam, ale znowu ta cena... Ehh.

cathy_y lubi tę wiadomość

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamówiłam poporodową miętową i porodową czekoladową :) co do segregatorów to chciałam kupić pediatryczny ale 65 zł to wg mnie przesada- to ja już wolę sobie kupić ładny ozdobny za 10 zeta i sama go sobie urządzić :D

cathy_y, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya, ja tam zgagę mam czasem delikatną ale to nic w porównaniu do pierwszej ciąży. Wtedy na tym etapie to już zionęłam żywym ogniem niemal 24 na dobę i prawie nic nie pomagało. Taaaaak, wtedy zdecydowanie zgaga to była moja największa udręka, mam nadzieję że teraz mnie nie dopadnie

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się II trymestrem nie zdążyłam nacieszyć. W sensie tego dobrego samopoczucia i przypływu sił. Mam nadzieje że szybko minął ale udało mi się w tym czasie ogarnąć sporo spraw które na mnie spadły także to zaliczam na plus :)
    Teraz mam już etap że wiecznie mi niewygodnie, łapie zgaga, dostaje zadyszki po wejściu na piętro w domu i czuje się jak słoń w składzie porcelany. A ten trzeba siły zbierać na przeprowadzkę :/

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Freya, ja tam zgagę mam czasem delikatną ale to nic w porównaniu do pierwszej ciąży. Wtedy na tym etapie to już zionęłam żywym ogniem niemal 24 na dobę i prawie nic nie pomagało. Taaaaak, wtedy zdecydowanie zgaga to była moja największa udręka, mam nadzieję że teraz mnie nie dopadnie

Ja miałam takie dwa tygodnie, że zdychałam. Jednego dnia brałam Gaviscon 4x a i tak ciągle mnie paliło. Teraz od kilku dni o dziwo spokojnie, biorę po łyczku maks 2x dziennie. Ogólnie mam wrażenie, że herbata (a na pewno kawa) mi nasila zgagę, to możliwe? Teraz też mam brzuch jakby niżej i może dlatego mniej pali? Oczywiście w pakiecie mam kaszel refluksowy :(

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja dziękuję. Udało mi się upolować miętowa poporodowa, bo tylko to było dostępne w r.XS. Wzięłam sobie jeszcze okładki na książeczki zdrowia dla dzieciaków.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Właśnie zamówiłam poporodową miętową i porodową czekoladową :) co do segregatorów to chciałam kupić pediatryczny ale 65 zł to wg mnie przesada- to ja już wolę sobie kupić ładny ozdobny za 10 zeta i sama go sobie urządzić :D
    mam dokładnie te same kolory :D
    a pediatryczny też wzięłam, ale go nie przeglądałam więc nie wiem jakie tam są treści. Ale generalnie jest dużo tych „wiedzowych” kartek.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleska.. jak ja Cię rozumiem :) zwłaszcza z tym oddychaniem ehhh.

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Rysio na przykład ma cały czas małą głowę, za to obwód brzucha pokaźny. Już gdzieś pisałam, że boję się żeby mi nie utknął w połowie 😆
    Mój teraz też brzuchaty się zrobił...

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ