X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik no na pewno jest to gadżet bez którego da się obejść, bo założysz małej teczkę na papiery i będzie git. A tych wszystkich informacji pewnie i tak się dowiesz z innych źródeł.
    Ja lubię takie gadżety i lubię takie uporządkowane informacje więc mnie się to sprawdza.
    Nawet tacie kupiłam segregator dla mężczyzn (jest pacjentem onkologicznym) i używa i ma spokój, bo wszystko posegregowane :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Segregator ciążowy mam i tak średnio mi się sprawdza. Format do noszenia wygodny, ale trzeba każdą kartkę wyjąć żeby zobaczyć co tam jest. Nie wiem czy bym drugi raz kupiła. Poprzednią ciążę obskoczyłam ze zwykłym kalendarzem gdzie wtykałam aktualne wyniki, archiwalne trzymałam w domu w kopercie i w sumie na jedno wyszło :P

Do reszty dokumentacji medycznej mam zwykły A4 gdzie od razu wszystko widać i tam mam wszystko poukładane po swojemu. Dlatego dziecięcego nie przewiduję. Koszule też mi się średnio podobają (dużo bardziej ta z allegro, ale z kolei droższa.. poszukam chyba po prostu jakiejś rozpinanej sukienki bawełnianej, bo mam wrażenie że wszystko co "ciążowe" i "do porodu" ma swoją dodatkową cenę :)).

Za to kupiłam tam kilka pajacyków dla dziecka i te są bardzo ok, z grubej bawełny. Tetra też z tych mięsistych.

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:29

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko okej. Następna za 1,5tygodnia. No i dalej tryb leżący.

Rudzik1, GreenK, Freyja, miazmija, kalika, Lorella, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was od jakiegoś czasu :)
    Marta, to moja druga ciąża i już druga zagrożona więc i czas na internet jest. Obecnie leżę już 2 tyg, krótka szyjka, pessar, skurcze czyli typowe combo przy niewydolności szyjki.
    Druga dziewczynka nam się szykuje. Termin na 8 czerwca :)

Marryy, Rudzik1, cathy_y, Lorella, Ann.ann lubią tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ttuska, no to moją historię pewnie znasz jak podczytujesz. Dotrzymuje Ci towarzystwa w lezeniu. Podziwiam Cie, ze zdecydowals sie na drugie. Ja utwierdzilam sie w przekonaniu, ze jedno bedzie super ekstra, niech tylko siedzi do 37tc. :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Chyba zamówię ten segregator pediatryczny, albo poproszę żeby mi kupili w prezencie dla dziecka. Dzięki za opinię.
    Ja mam tyle papierów z leczenia, że się nie mieszczę w grubym segregatorze biurowym ;)
    Zastanawiałam się nad tymi pajacykami od mamyginekolog, szkoda że są tylko białe. Mnie się podobają ubranka z Next. Czy zamawiałyście coś z tej strony?
    Rudzik ja zamowilam i są extra :) tzn tak mi się wydaje bo to dla mojej pierwszej córki :)

Rudzik1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ttuska! Witamy i powodzenia :)

• miazmija Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Chyba zamówię ten segregator pediatryczny, albo poproszę żeby mi kupili w prezencie dla dziecka. Dzięki za opinię.
    Ja mam tyle papierów z leczenia, że się nie mieszczę w grubym segregatorze biurowym ;)
    Zastanawiałam się nad tymi pajacykami od mamyginekolog, szkoda że są tylko białe. Mnie się podobają ubranka z Next. Czy zamawiałyście coś z tej strony?

Tak, ja mam juz sporo rzeczy z nexta i sa super jakosciowo. Dostawa tez szybka 2-3 dni(ponoc z Anglii wysyłają)

Rudzik1 lubi tę wiadomość

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Hej ttuska, no to moją historię pewnie znasz jak podczytujesz. Dotrzymuje Ci towarzystwa w lezeniu. Podziwiam Cie, ze zdecydowals sie na drugie. Ja utwierdzilam sie w przekonaniu, ze jedno bedzie super ekstra, niech tylko siedzi do 37tc. :D
    Zdecydowałam się, bo nie myslalam że drugi raz spotka mnie to samo. Miałam świadomość, ale stwierdziłam że może pech mnie opuścił w tej kwestii. Córka mi wynagrodzi moje meczarnie, oby tym razem było tak samo :)

GreenK lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska witamy w gronie leżących xD

Moje dziecko też nie zna wyprasowanych ubrań, drugie to nawet nie będzie miało przed porodem wyprasowanych tylko wrzucone do suszarki xD

A co do skurczy, to mi idą od dołu w górę 😅

oar8skjolwir3778.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:32

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden spiworek dostalam od brata im sie sprawdzil, na pewno kupie jeszcze jeden zeby miec na zmiane tylko jeszcze sie nie zdecydowalam ktory

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ttuska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj wizytę. Lekarka ze mnie dumna, bo szyjka bez zmian, pessar trzyma i pow, że widać efekty mojego leżenia. A i ja się cieszę, że te pobolewania i skurcze źle nie wpływają.
    Mimo tego 1 kwietnia idę do szpitala na sterydy. Kazała się nastawić na tygodniowy pobyt, ja jednak mam nadzieję, że max 3-4 dni.
    Mała waży już ponad 1300g :)

Lilka26, cathy_y, Rudzik1, miazmija, Pimka lubią tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska witamy. To bardzo dobre wiadomości po wizycie. Tak trzymaj.

• kalika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska witaj! Trzymaj się dzielnie!

Rudzik, synek spał w spiworkach przez ok. 1,5 roku. Wg mnie to super wynalazek, bo dziecku jest ciepło, nie rozkopie się, niczego sobie na głowę nie naciagnie. Niestety są dzieci, które nie tolerują spowijania czy śpiworkiw, także myślę że jeden śpiworek na próbę początkowo wystarczy. Śpiworki są rozne, ja lubiłam z Jollein i te z Lidla. Na lato weź coś cienkiego, ja miałam z Jollein, a na upały muślinowy z Maylili.

Rudzik1, Oleśka11, Lorella lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kalika lubi tę wiadomość

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    Mialam dzisiaj wizytę. Lekarka ze mnie dumna, bo szyjka bez zmian, pessar trzyma i pow, że widać efekty mojego leżenia. A i ja się cieszę, że te pobolewania i skurcze źle nie wpływają.
    Mimo tego 1 kwietnia idę do szpitala na sterydy. Kazała się nastawić na tygodniowy pobyt, ja jednak mam nadzieję, że max 3-4 dni.
    Mała waży już ponad 1300g :)

Ja mam termin na 7.06 :) To mała już duża, cudnie. Ciekawe ile ten mój mały urwis waży.

Wczoraj młody miał hard party w brzuchu 😅

oar8skjolwir3778.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cathy_y wrote:
    Ja mam termin na 7.06 :) To mała już duża, cudnie. Ciekawe ile ten mój mały urwis waży.

Wczoraj młody miał hard party w brzuchu 😅
    Moja chyba kiedyś miała party, bo ostatnio była główka w dół a teraz siedzi na dupce :)

cathy_y lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ